Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חקרתי את התחום לאורכו ולרוחבו.

מה שאתה צריך לעשות קודם כל זה לבדוק pH של הנוזל. 

אמורים להיות סטריפים לרכישה, או מד pH אלקטרוני זול כלשהו, טסטר או משהו. אבל אמורים להיות סטריפים בכל מיני מקומות.

דוגמא:

https://www.bioanalytics.co.il/products/ph-stripes-hydrion/

במידה והוא נמוך מ 7 אתה צריך לבצע החלפה, עדיף החלפה מלאה כמובן.

זה לא בריא לשום רכב.

לא הסתדר לך לבד? בפורום לא עזרו לך כי זה לא מקרה כל כך קל? אתה הולך למוסך, מסביר שאתה רוצה החלפה מלאה.

אמור להיות pH גבוה מ 8 בערך 8.2 עד 8.6 לנוזל G12.

לא הכל אפשר לבד ולא הכל פותרים בפורום. לפעמים לצערי צריך לשלם לבעל מקצוע.

ואתה מסביר להם שאתה בודק אחר כך pH בזמנך הפנוי ואמור לראות מעל 8.

במידה ואתה יודע לבצע החלפה מלאה לבד, לך על זה.

אצלי זה לא הלך, אבל ה pH שלי עלה מעל 7 קצת. היה 6.5.

בפועל החלפתי במעמד ההחלפה כ-2 ליטר ומאז עוד כליטר יכול להיות בגלל אוויר כלוא, כי אני לא יודע להגיד כמה רוקנתי בסה"כ לפני כמה חודשים.

אז יכול להיות שהשתפר ה pH.

כשאני בדקתי pH זה היה במעמד ההחלפה, במידה ואין לי נזילה הוא בטוח השתפר.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

^ לא נראה לי שמה שענית קשור להודעותיו האחרונות.

השאלה היא לא אם הוא צריך להחליף או לא, אלא איך הוא מוודא שההחלפה בוצעה במלואה (בהתחשב שלא הצליח לנקז את כל המים מהמערכת אחרי פלאש, ושימוש בנוזל מוכן - כלומר מהול כבר, לפי דבריו) ויחס הנוזל קירור למים נכון. לשם כך ההמלצה להשתמש ברפרקטומטר.

@חורך הגלגלים מצ"ב הוראות שמצאתי ברשת שלכאורה מתאימות לרכבך. בדוק שלא פיספסת משהו בתהליך

במקום אחר ראיתי המלצה לדחוף נוזל החוצה מהמערכת באמצעות לחץ אוויר. איני יודע עד כמה זה נכון/מומלץ.

CDAA Darining and filling cooling system.pdf

פורסם (נערך)

....רפרקטומטר זה לא סיפור זול, ז"א, יש מעליאקספרס אבל .... לא יודע אם כזה. לא יודע אם הוא יקנה את הציוד שיש שם.

המדריך שצירפת עם הציוד שם יקר משמעותית מאיך שזה הלך אצלי ברכב, במקרה כזה הייתי הולך למוסך שיעשה לי. כנראה גם הוא? בכל מקרה, יש לי כזה פתרון יותר פשוט, תגיד את דעתך:

אבל בוא ננסה ללכת על שיטת ה"מאזני מסה" (אני לא ממציא שום דבר. ביוטיוב יש לא מעט שעובדים ככה... ראיתי כאלה סרטונים כשרציתי להחליף)

מתחילים להסתכל מבחינת מסות - מים לעומת נוזל קירור:

יש לו בפנים 3 ליטר נוזל קירור 50:50 ו-3 ליטר מים

ז"א יש לו 4.5 ליטר מים בפנים. כרגע. שבר של 0.75 לטובת מים.

אם הוא מרוקן מהרדיאטור כמו שהוא עשה שוב, הוא איבד 3 ליטר סה"כ. ז"א הוא איבד 2.25 ליטרים של מים.

הוא מכניס 3 ליטרים נוזל קירור חדשים, הוא הכניס רק 1.5 מים.

כרגע במצב החדש יש לו :

6 ליטר סה"כ (בהנחה ובוצע תקין עם ניקוז אוויר וכל מה שצריך)

3 ליטרים ישנים (2.25 מים) (יחס של 0.75 למים כאמור)

3 ליטרים חדשים (1.5 מים)

סה"כ 3.75 ליטרים של מים, שיפור

0.625 אחוז מים.

מוציא 3 ליטרים מצינור הרדיאטור, שוב. אמר להתראות ל - 1.875 ליטרים של מים.

הכניס 3 ליטרים חדשים (אחרי ניקוז אוויר)

עכשיו יש לו:

6 סה"כ

3 ליטרים ישנים (1.875 מים)

3 ליטרים חדשים (1.5 מים)

סה"כ 3.375 מים, שיפור משמעותי, כמעט תקין. ז"א נשאר סבב אחרון.

פורסם

1*TTPGNCC7dkS0tTHjRjwYEA.gif

רק שהמים מהשטיפה הם רגילים ולא מזוקקים כנדרש.

לגבי הרפרקטומטר, אני מניח שהוא לא באמת נדרש, כל עוד מבוצעת החלפה כנדרש, עם יחס נוזלים נכון.

לגבי מילוי בוואקום, זו לא דרישה ויש בסוף אפשרות גם בלי.

פורסם (נערך)

ואוו, מים רגילים. נכון. אז לא נותר לו אלא לעשות את ה-3 סבבים הראשונים עם מים מזוקקים.

ורק אז להתחיל סבבים עם G12.

המדריך שלך לא בטוח כולל החלפה מלאה? זה לא רק פינוי של 3 ליטר מה-6?

לא ציינת.

בכל מקרה, השיטה של לרוקן 3 ליטר כל פעם ולהוסיף עשויה לעבוד כאן. ז"א, תעבוד כאן. אבל תצריך הרבה עבודה.

פורסם (נערך)

אוהו בהחלט נראה כאב ראש. זה בדיוק תמונות מהרכב שלי. יש לי כבר מתאם שמתחבר למיכל עיבוי, ויש לי גם קומפרסור אוויר, אבל אין לי מד לחץ וגם לא את החלקים האחרים שם. חשבתי על לבצע את המלא החלפות אבל זה גם כאב ראש להתחיל לסגור ולפתוח שם 3-4 פעמים הצינור רדיאטור יוצא ונכנס די בהרבה עצבים. 

אני יכול לעשות את הדברים לדעתי עם לחץ אוויר אמור להוציא הכל זה גם מלא עבודה אבל, להוציא את הטרמוסטט וכל זה ואז להחזיר.

חבל מאוד שהרכב לא מתרוקן לבד מהכל לא מבין את זה. תודה רבה. 

עריכה:

ראיתי עכשיו סרטון שהבחור החליט להניע את הרכב ולחכות עד שכל הנוזל קירור יתרוקן כולל הטרמוסטט יפתח. מה אתם חושבים על השיטה הזאת? 

עריכה אחרונה על ידי חורך הגלגלים
פורסם

זה לא קלאמפ כאילו יש קלאמפ אבל אני פותח את הפרסה, אפשר עם הציפורניים ואפשר עם מברג, את הפרסה יחסית בקלות, ואז למשוך את הצינור החוצה צריך להפעיל המון כוח ואז כל הנוזל קירור נשפך לך ישר לפרצוף ועל כל הבגדים. ואז שצריך להחזיר את הפרסה גם צריך לדחוף את הצינור חזק ממש ממש ומלא פעמים זה לא נתפס בפנים ואז צריך להוציא ולהחזיר שוב. 

ולמה הדרך שלו מסוכנת ? כי אי אפשר לדעת מה הטמפרטורה של המנוע בלי נוזל קירור כי המד הוא בנוזל? אבל בתאכלס רק להפעיל כל עוד זה לא מגיע ל90 מעלות יש עם זה בעיה? 

פורסם
בתאריך 27.3.2026 בשעה 18:16, חורך הגלגלים כתב:

אבל בתאכלס רק להפעיל כל עוד זה לא מגיע ל90 מעלות יש עם זה בעיה? 

אם אתה רוצה שהחלפת נוזל קירור , תגמר בשיפוץ מנוע, אז זו הדרך הנכונה.

איך אפשר לסבך ולתסבך תהליך כל כך פשוט ובסיסי של החלפת נוזל קירור?

הרי לא מדובר בפעולה שלא ניתן לבצע לבד בחצר הבית.

אולי במקרה שלך כדאי בכל זאת לגשת למוסך עם ליפט ?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...