Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז לאחר האשכול שפתחתי לגבי המזגן שלא עובד על חום, הגיעו לי המתאמים ועשיתי שטיפה לראדיאטור הפנימי, יצא מלא ג׳יפה. 

למי שמעניין אותו

אעדכן  בהמשך אם המזגן יסתדר פשוט הרגע סיימתי ועוד לא הספקתי לבדוק ולנסוע ברכב.

הבעיה שהיה לי כניראה לפי מה שהמוכר אמר נוזל g12 ברכב, והבנתי שבעייתי מאוד לערבב נוזלי קירור, גם אם שנהם מאתילן גלוקוז. התלבטתי מאוד אבל בסוף בגלל שמיהרתי שמתי את הנוזל קירור בסוף שהוא גם מאתילן גלוקוז וגם בעל אותה טכנולוגיה של oct שזה organic coolant tech או משהו כזה. 

אבל קראתי בכמה מקומות שזה עדיין מסוכן ושאסור לערבב g12 עם אף נוזל קירור אחר ולכן רציתי לקבל דעה האם אני חייב לעשות פלאש דחוף למערכת ולהחליף את כל הנוזל קירור או לא? 

זה הנוזל שהוספתי לg12: 

https://ibb.co/twtxpkT6

רשום שהוא מונו אתילן וגם אורגני. 

בנוסף שאלה לא קשורה אני רואה שיש לי כאן חיבור ברכב שנראה כאילו צינור צריך להתחבר אליו אבל הוא סתם באוויר מישהו יודע מה זה ? 

https://ibb.co/5WZyCptW

תודה לכולם

פורסם

לדעתי היית צריך לנצל את ההזדמנות של שטיפת הרדיאטור הפנימי, לשטוף את שאר המערכת, ואז למלא נוזל חדש.

אם אני לא טועה, יתכן ובכלל צריך +G12 ברכב שלך, שאמור להציע שמירה טובה יותר מפני קורוזיה. בדוק גם בספר רכב אם יש ו/או באיור על מיכל המים ברכב.

הנוזל שהוספת לכאורה עומד בתקן הנ"ל, שנקרא גם VW TL 774-F, אבל בהמשך לנ"ל, הייתי אישית מעדיף החלפה מלאה לנוזל אחיד בתקן +G12 (שבכל מקרה תואם לאחור ל-G12).

בוודאי שיצאו אדים אם פותחים את מיכל נוזל הקירור והמנוע חם (מומלץ להימנע מפתיחה אחרי שהתחמם, כדי להימנע מפריצת אדים וסכנה לכוויות). נוזל קירור מוכן מכיל בדר"כ 50% מים, וגם תרכיז הוא בסופו של דבר נוזל שמתאדה (ומכיל בעצמו אני מניח כמות מסויימת של מים).

לגבי שאלתך השניה בפתיחת השרשור, ראה אם המידע כאן עוזר.

פורסם

רק שאת הטבלה הנ"ל ריכז מישהו בפורום אחר, ואני לא בטוח שהוא עשה עבודה נכונה או שהוא השתמש במידע נוסף (כפי שכתב, אבל הוא לא מקשר אליהם) או שזה בגלל השילוב עם התקנים של BASF שמקבילים לאלו של VW, אבל אולי עם הנחיות אחרות מסיבה זו או אחרת.

באתר שממנו הוא כן ציין שלקח את המידע רשום למשל לגבי ה-+G12 ש: it can, however, be mixed with G11 and G12 without consideration.

כלומר, יכול להיות מעורבב איתם, בעוד שלפי הטבלה אסור.

מעדיף טבלה ממקור מעט רשמי יותר (לציין רק שהיו למסמך הזה מספר עדכונים, בלי טבלה מחודשת):

image.thumb.png.b844009f4e07e9042e89535e3cf436ba.png

• אהבתי 1
פורסם

תודה רבה חברים אני גם רציתי להחליף כבר הכל אבל מיהרתי והייתי בלי הנוזל עלי. 

אני מבין שלא לחוץ אז אבל כדאי כשיהיה זמן להחליף. בקשר לצינור החופשי מהאשכול הבנתי בערך שצריך להיות שם משהו מחובר רק אם המנוע משופר או משהו כזה ומישהו אחר רשם שזה צריך להיות מחובר לתיבת כפפות. לא יודע.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אם אני מבין נכון, רוקנת את הרדיאטור, יצא מלא ג'יפה, אבל לא רוקנת את מה שנמצא מעבר לטרמוסטט בחלק שנשאר במנוע, ויכול להיות שיש שם עוד 3 ליטר שלא נוקו כאילו?

רוקנת בערך 2-3 ליטר מהסה"כ?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב חברים, רוקנתי את נוזל הקירור לגמרי, שטפתי את הראדיטור הפנימי וגם את הרגיל. מילאתי נוזל שטיפה מהול במים רגילים, הרכב עבד חצי שעה, ריקנתי ושטפתי, מילאתי מים לנקות את החומר שטיפה, הנעתי 3 דקות, ריקנתי שוב ושטפתי, מילאתי נוזל קירור. המזגן הסתדר. מה שאני מפחד זה שנכנס לי רק 3 ליטר של נוזל קירור. מישהו יודע אם זה בעייתי? זה מתוך מיכל של 6 ליטר בערך בסיאט לאון. מה שהבנתי זה שכאשר מנתקים את הצינור התחתון של הרדיאטור לא יוצא כל הנוזל. מה אפשר לעשות עם זה? זה בעייתי כי כרגע יש לי 50 אחוז נוזל מוכן לשימוש במנוע ו50 אחוז מים. מה עושים עם זה? 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...