Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אשמח לקבל המלצות על מוסך אמין ומקצועי באזור מרכז המבצע בדיקות ואישורי בלמים לפני טסט.

תודה מראש.

פורסם

1. חן ב"מוסך סגול" שברח' רבניצקי 5 א.ת סגולה פ"ת, טל' 054-8800474.

2. "רמי שרותי רכב"  שברח' תושיה 4 ת"א, טל' 050-5412236.

לא כתבת באיזה מכונית מדובר ומה שנת הייצור?

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 1
פורסם

לא מבין למה מטריחים את האנשים ללכת לבדיקת בלמים. 

הרכב גם ככה נכנס לטסט. גם ככה נבדקת עוצמת בלימה. גם ככה הוא עובר מעל הבור.

אפשר להגדיר למכוני הטסטים שיבדקו יותר לעומק את מערכת הבלימה ברכבים ישנים ויהיו מתוגמלים על כך בעוד כמה עשרות ש"ח לכל טסט כזה.

זאת תקנה שיש לה ריח של רצון להתעלל באנשים שנוסעים ברכב ישן והם בדרך כלל (אני יודע שלא תמיד) האנשים שהפרוטה פחות מצויה בכיסם.

ולעניינך, כל מוסך מורשה הכי פשוט יכול להוציא אישור בלמים. בדיקה קצרה של כמה דקות 

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2

.

פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

זאת תקנה שיש לה ריח של רצון להתעלל באנשים שנוסעים ברכב ישן 

המדינה רוצה שגיל הרכב הממוצע יהיה כמה שיותר צעיר, וזו אחת מהשיטות שלה לנסות לעשות את זה

• מבאס 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 7 שעות, om2 כתב:

לא מבין למה מטריחים את האנשים ללכת לבדיקת בלמים. 

אפשר להגדיר למכוני הטסטים שיבדקו יותר לעומק את מערכת הבלימה ברכבים ישנים ויהיו מתוגמלים על כך בעוד כמה עשרות ש"ח לכל טסט כזה.

זאת תקנה שיש לה ריח של רצון להתעלל באנשים שנוסעים ברכב ישן והם בדרך כלל (אני יודע שלא תמיד) האנשים שהפרוטה פחות מצויה בכיסם.

ולעניינך, כל מוסך מורשה הכי פשוט יכול להוציא אישור בלמים. בדיקה קצרה של כמה דקות 

המדינה תמיד מחפשת להתעלל בחסרי הפרוטה, משום שזה סוג האנשים שלעולם לא ייתמרד או ייעלה את הראש - שאתה עסוק בהישרדות לא משנה לך איך דופקים אותך, העיקר שאתה מצליח לסיים את היום.

• מבאס 1

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

כבר דנו בנושא זה.

לידת התקנה/הנחיה עוד מהימים בהם רוב הרכבים (במיוחד בסרן האחורי) היו עם בלמי תוף, כך שלא ניתן היה לזהות את עובי הסנדלים (מעטים היו עם חורי הצצה).

אם ההמלצות של רשות האסדרה יתקבלו, אזי הוראה זו (ככל הנראה) תעלם מהנוף.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, kompy כתב:

אם ההמלצות של רשות האסדרה יתקבלו, אזי הוראה זו (ככל הנראה) תעלם מהנוף

עמית, למיטב ידיעתך הוראה זו מתקדמת כרגע בכיוון חיובי ועשויה להתקבל כבר בתקופה/שנים הקרובות או שהתהליך עוד מורכב ועלול לקחת עוד שנים רבות אם בכלל?

אגב, מדובר רק באישור בלמים או גם אישור רכב מיושן?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם (נערך)

עמית, במידה וההמלצות לביטול ההוראה אכן התקבלו בסופו של דבר האם ביטול האישור יחול גם על רכבי אספנות?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
בתאריך 28.3.2025 בשעה 09:18, om2 כתב:

מילה במילה!

בדרך כלל אני נותן למוסכניק שלי להעביר את הרכב טסט אך בשנה שעברה הלכתי לבד למכון הטסטים (טעות ראשונה) וגיליתי שאני צריך את בדיקת הבלמים. נכנסתי למוסך ליד מכון הטסטים (טעות שניה), העלו את הרכב על ליפט והמוסכניק מסתכל על הרכב ואז אלי. "אחשלי, איך נסעת ככה עם הרכב? הצינורות בלם מתפוררים ויכולים להתפוצץ כל רגע!"

אני מסתכל ואכן ישנו יובש בצינורות האחוריים, אני חושב רגע בזמן שהוא מתקשר לכלמוביל לחפש סט חדש מקורי ונזכר כי הצינורות הם צינורות פלסטיק המכוסים בקפיץ כשרוול ואז שוב בכיסוי גומי. המוסכניק חוזר עם הצעה תיקון ארבע סיפרתית ואני מסתלק משם מה שיותר מהר לפני שישבית לי את הרכב... מגיע למוסך שלי, מספר למוסכניק שלי מה הסיפור. הוא מסתכל ובודק ומאשר את מה שחשדתי כי זה יובש בכיסוי גומי ואין שום בעייה.

אני רק חושב על אלו שלא ממש מבינים ואם הם מקבלים הנפצה כזו באלפי שקלים בנוגע לבלמים ואם הרכב שווה גם הוא כמה אלפי שקלים הם פשוט מוכרים אותו (בדרך כלל למוסך...) ורוכשים אחר.

בתאריך 29.3.2025 בשעה 06:55, kompy כתב:

לידת התקנה/הנחיה עוד מהימים בהם רוב הרכבים (במיוחד בסרן האחורי) היו עם בלמי תוף, כך שלא ניתן היה לזהות את עובי הסנדלים (מעטים היו עם חורי הצצה).

אז ניתן להשאיר את ה"בדיקה" הזו לרכבים אלו בלבד ולא לטרטר מישהו עם סט בלמי דיסק של ברמבו😀 אני מבקש פו"ה של כל הצמיגים כל טיפול קטן לביצוע הצלבה קדימה/אחורה ועל הדרך מבקש שיבדקו עובי רפידות/צלחות. מישהו שהוא לא יקה כמוני יכול להגיע למצב שהוא נוסע כמעט על הברזלים אך אז נורת האזהרה תידלק. למעט מישהו מטומטם/מתאבד לא יהיה מצב שמישהו יסע ככה.

• אהבתי 1
פורסם

זה אף פעם לא נגמר בבדיקה בלבד של 200 שח , תמיד גם יגידו שצריך להחליף משאבת בלם או לחרוט צלחות , שגם 

אחרי זה הבלמים ברכב לא יהיו עדיין כמו שצריך והרכב עדין לא יעבור טסט על בלימה.

הבדיקה נותנת בעיקר פרנסה למוסכים. (צריך לשים לב שהולכים למקום טוב,  שלא יגיד לך להשאיר את הרכב יום שלם ואז בצהריים

יתחילו לספר סיפורים על כל מה שלא טוב ברכב)

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...