Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין את מה שאתה אומר, אתה משלם למוסך על תיקון הבלמים ולאחר מכן הרכב לא עובר את מבחן הבלימה בטסט?

במקרה כזה צריכה להיות אחריות לעבודה.

כדאי להיות בקשרי עבודה קבועים עם מוסך שאתה עושה אצלו הכל, ואז לא יחפשו להשחיל אותך.

עשרות פעמים שילמתי 117 שח עבור האישור, ומעולם לא נתקלתי במצב שרכב נפסל על בלימה במוסך או בטסטים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

גם אני עשרות פעמים קיבלתי אישור רכב מיושן, ברוב המוחלט של המקרים לא היו תיקונים נוספים ותשלום נוסף מעבר לאישור עצמו. 

היה מקרה אחד (סובארו לאונה 1991) שהרכב אחרי שקיבל אישור נכשל בטסט על הפרש בכוח בלימה בגלגלים האחוריים. 

זה משהו שמוסך לא ממש יכול לבדוק, אחר כך בוצע תיקון באותו מוסך בעלות החלקים בלבד. אם אני זוכר נכון ( עברו כ 20 שנה מאז) הוחלף ווסת בלם אחורי. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 4 דקות, Buki כתב:

גם אני עשרות פעמים קיבלתי אישור רכב מיושן, ברוב המוחלט של המקרים לא היו תיקונים נוספים ותשלום נוסף מעבר לאישור עצמו. 

היה מקרה אחד (סובארו לאונה 1991) שהרכב אחרי שקיבל אישור נכשל בטסט על הפרש בכוח בלימה בגלגלים האחוריים. 

זה משהו שמוסך לא ממש יכול לבדוק, אחר כך בוצע תיקון באותו מוסך בעלות החלקים בלבד. אם אני זוכר נכון ( עברו כ 20 שנה מאז) הוחלף ווסת בלם אחורי. 

היי

היה לי בדיוק אותו מקרה ברכב שלי לנסר 93 

מקרה 1ל1, אותה תקלה ואותו תיקון , שלושה פעמים חזרתי לטסט כי מוסך שנותן אישור בלמים לרכב מיושן לא ראה שום בעיה בבדיקה ובכלל הכל היה נראה תקין ואז החלטתי לנסות להחליף ווסת/מפצל ורק אז רכב עבר מבחן.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, Buki כתב:

לפני 20 דקות, alechko01 כתב:

היה לי בדיוק אותו מקרה ברכב שלי לנסר 93 

מקרה 1ל1, אותה תקלה ואותו תיקון , שלושה פעמים חזרתי לטסט כי מוסך שנותן אישור בלמים לרכב מיושן לא ראה שום בעיה בבדיקה ובכלל הכל היה נראה תקין ואז החלטתי לנסות להחליף ווסת/מפצל ורק אז רכב עבר מבחן.

כנ"ל.

אתם מתכוונים לבלמי תוף, נכון?

אין מצב שלא...

רנו קליאו B מודל 2001, הייתה כבר 15 שנים על הכביש ודרשה אישור בלמים. במוסך שלי העלו את הרכב על הליפט, פירקו גלגלים ובדקו את הבלמים. הכל היה תקין ונראה תקין.
באמת פירקו ובדקו, הסתכלו, חקרו אפילו קצת. לא היו עצלנים.

ניגש לטסט - הרכב לא עובר את הטסט בגלל הפרשים בעוצמת הבלימה בין גלגל אחורי ימני לאחורי שמאלי.

מסתבר שיש איזו בוכנה קטנה שם, נראית הידראולית כזאת, אורך אולי 10 ס"מח, אני אפילו לא יודע איך קוראים לה שהיה צריך להחליף...

לא ידעתי שזה כזה משהו מוכר יחסית.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם
לפני 20 שעות, Haim_gds כתב:

אז ניתן להשאיר את ה"בדיקה" הזו לרכבים אלו בלבד...

לא ניתן לסווג בדיקה לפי סוג הרכב והמכלולים שבו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 3 שעות, kompy כתב:

לא ניתן לסווג בדיקה לפי והמכלולים שבו.

מה הכוונה? טכנית זה בלתי אפשרי או מה?

חשבתי כי בדיקות זיהום מבוצעות בהתאם לסוג הרכב ווו גרירה יש/אין לפי הרישיון.

לדעתי, כפי שניתן לגשת למכון לאחר החלפת מידות צמיגים ולקבל אישור שישלח למשרד התחבורה אז באותה מידה בעלי רכב ישן יכולים לגשת למכון ולאחר בדיקה בהתאם לסוג/דגם הרכב לקבל אישור שישלח למשרד התחבורה ויחסוך את הבדיקה המיותרת הזו.

פורסם
לפני 14 שעות, amosbmw כתב:

לא מבין את מה שאתה אומר, אתה משלם למוסך על תיקון הבלמים ולאחר מכן הרכב לא עובר את מבחן הבלימה בטסט?

זה בדיוק מה שקרה לי כבר פעמיים , ובשתי הפעמים היה תיקון נוסף  בבלמים בנוסף לאישור.

המוסכים אמנם לקחו אחריות ותיקנו שוב ללא עלות , אבל עדיין זה טרטור והפסד של לא מעט שעות עבודה.

פורסם
לפני 5 שעות, Haim_gds כתב:

מה הכוונה? טכנית זה בלתי אפשרי או מה?

חשבתי כי בדיקות זיהום מבוצעות בהתאם לסוג הרכב ווו גרירה יש/אין לפי הרישיון.

לדעתי, כפי שניתן לגשת למכון לאחר החלפת מידות צמיגים ולקבל אישור שישלח למשרד התחבורה אז באותה מידה בעלי רכב ישן יכולים לגשת למכון ולאחר בדיקה בהתאם לסוג/דגם הרכב לקבל אישור שישלח למשרד התחבורה ויחסוך את הבדיקה המיותרת הזו.

חלון ההצצה נותן לך רק מושג חלקי והוא על עובי הרפידה באותו מיקום. קיימים עוד תנאים לתקינות.

בד׳ זיהום אויר נעשית לפי נתוני יצרן הרכב, וכשאין נתונים לפי גיל הרכב.

התקנת וו גרירה - בהתאם להנחיות יצרן הרכב.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

זה מחזיר לשאלה מקורית-  איפה יש מוסך טוב? 

בתאריך 30.3.2025 בשעה 09:42, Uri82 כתב:

זה אף פעם לא נגמר בבדיקה בלבד של 200 שח , תמיד גם יגידו שצריך להחליף משאבת בלם או לחרוט צלחות , שגם 

אחרי זה הבלמים ברכב לא יהיו עדיין כמו שצריך והרכב עדין לא יעבור טסט על בלימה.

הבדיקה נותנת בעיקר פרנסה למוסכים. (צריך לשים לב שהולכים למקום טוב,  שלא יגיד לך להשאיר את הרכב יום שלם ואז בצהריים

יתחילו לספר סיפורים על כל מה שלא טוב ברכב)

פורסם

התשובה הנכונה - במוסך שאתה מטפל בו באופן קבוע. 

ואם תסנכרן את מועד הטיפול עם תקופת הטסט - אולי לא תשלם הרבה על האישור, כשלא עושים בשבילו כניסה נפרדת למוסך ולליפט.

קח בחשבון - אישור תקף ל90 יום, וניתן לגשת לטסט חודשיים לפני פקיעת הרישיון הנוכחי.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 58 דקות, Aosta כתב:

זה מחזיר לשאלה מקורית-  איפה יש מוסך טוב? 

בתאריך 30.3.2025 בשעה 09:42, Uri82 כתב:

מה שאמור להחזיר אותך לתחילת השרשור, בתור פות"שו, ושם רפי לין ענה לך.

לכמה המלצות אתה זקוק?

תן מספר שנדע מתי לעצור.

פורסם
לפני 44 דקות, DAHUJI כתב:

מה שאמור להחזיר אותך לתחילת השרשור, בתור פות"שו, ושם רפי לין ענה לך.

לכמה המלצות אתה זקוק?

תן מספר שנדע מתי לעצור.

ביקשתי המלצות אמירות ציניות תשאיר לעצמך.

פורסם
לפני 12 שעות, Aosta כתב:

ביקשתי המלצות אמירות ציניות תשאיר לעצמך.

לא רק שקיבלת המלצות, קיבלת אפילו גם תשובות ענייניות.

זכית פעמיים.

ועדיין לא ענית לשאלה מר אדוני.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...