Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמרון חניה בחניון תת קרקע צפוף

ay115

פוסטים מומלצים

אשמח להתייעץ עם חברי הפורום - אני בשלבים מתקדמים של החלפת רכב, ולקראת הישורת האחרונה פתאום עלתה לי מחשבה מדאיגה - והיא איך אסתדר עם כניסה לחניה הפרטית עם רכב בערך במידות של קיה ספורטאז' (אורך 4.45 מ', רוחב 1.85 מ').

החניה שלי מס' 65 (מסומנת באדום) נמצאת באזור יחסית בעייתי של החניון, מאחר והמיסעה הסמוכה לה מאוד קצרה (ראו המלבן האדום). כיום אני מחנה בחניה רכב מיני (פיג'ו 108, ברוחב 1.65 מ' ובאורך 3.65 מ'), ללא בעיה, אבל נראה שתהיה לי בעיה לחנות ברוורס רכב ארוך יותר, מאחר ואין לי שטח תמרון מספק. כמובן שגם רוחב החניה (2.35 בין הקווים) מאתגר. 

אני מנסה לאתר מישהו מהשכנים עם רכב במידות דומות לראות אם אכן מדובר בבעיה חמורה או אי נוחות מוגבלת. אבל אשמח לשמוע מנסיונם של חברי הפורום.

image.thumb.png.16a368e12db5c15ae1ef2aec5e460e77.png

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדרך הכי נורמלית היא זאת שהצעת בעצמך, לנסות להכניס שם רכב זהה לרכב שאתה רוצה לרכוש, שום סימולציה אחרת לא תעשה את אותה עבודה שתקבל מניסיון באופן אישי.

בכל מקרה, יש רכבים שמגיעים עם מצלמות 360 שעושים סימולציה על מסך המולטימדיה כאילו אתה רואה את הרכב ממעוף הציפור, זה מאוד נוח במקומות צפופים כשאתה יכול ממש להדחק ולהצמד בפינות הרכב ומלפנים כשאין שדה ראיה ופינות הרכב למעשה "מתות" ומחוץ לטווח הראיה שלך. 

כך שאם אתה בשלב החיפושים אני ממליץ להשקיע קצת יותר ולחפש רכב שמצוייד במערכת המאוד נוחה הזו.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

לא תהיה לך שום בעיה. בסך הכל קצת יותר אחורה וקדימה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, Ron Poh כתב:

מידות חנייה דומות.

היום יש לי i10 יונדאי, קלי קלות יוצא בכיף.

לפני זה היה לי סובארו פורסטר 4.64 מטר אורך, כן יחסית יותר באסה לצאת, אבל יוצאים.

הבעיה היא בתמרון פנימה, היציאה די קלה 😅

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Camaro 92 כתב:

שקלת אולי להחליף חניה עם אחד הדיירים בבניין שיש לו רכב יותר קטן וחנייה יותר נגישה ומרווחת?

מעדיף לא להיות נתון לגחמות של צדדי ג', בטח ביחס להשקעה ברכב שעולה עשרות אלפי ש"ח...

לפני כשעה, IsraCar כתב:

הבעיה העיקרית שאני רואה זה מצד השכנים מספר 64 , 66 .

אם הם לא מקפידים לחנות בול בחניה שלהם, אז יכול להיות לך קשה. (וזה כלל שתופס בכל מקום).

אותי בעיקר מעניין להבין איך החבר'ה בחניות 67 ו-68 יכנסו לחניה או איך הם יצאו ממנה (כרגע לפי דעתי הם טרם התאכלסו בבניין)...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי כל החמש חניות שם צריכים לעשות רוורס ליד 69 ו70 ולהיכנס ברוורס

זה חניות נוראיות !

אני אסביר למה - החניה שלך היא 245, שזה קטן, החניות לידך הן 270 או 277 וזה רק בגלל שהן ליד עמודים או קירות אז זה לא באמת מרווח. בקיצור, כולם צריכים לחנות פה ממש ממש טוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 דקות, KipodYam כתב:

לדעתי כל החמש חניות שם צריכים לעשות רוורס ליד 69 ו70 ולהיכנס ברוורס

זה חניות נוראיות !

גם זו לא ממש אופציה, אין מספיק מקום במיסעה לעשות בשביל להגיע למצב של רוורס, מבחינה "פרקטית" הכי קל לעשות רוורס מעל חניה 77 ואז להיכנס את כל הדרך ברוורס, הבעיה שאין סיכוי בעולם שאישתי עושה את זה...

חניה 64 היא בסדר גמור, שלי בסדר גמור כל עוד הרכב שלך לא יותר ארוך מ-4 מ', חניה 66, 67 ו-68 - אין לי מושג איך נכנסים אליהם בלי לעשות שימוש בחניה של מישהו אחר לטובת שטח תמרון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יכול לומר מנסיון דומה שזו לא סתם הערת שוליים אלא סיבה אמיתית לדאגה, ואף לוויתור על הדגם המדובר. אמנם היום כבר אין כמעט בשוק מכוניות מתחת לארבע מטר אורך או מטר שמונים רוחב, אבל בסיטואציה כזאת כל ס"מ עושה הבדל גדול. בשוטף זו פגיעה מורגשת באיכות החיים, ואם באיזה יום קמת על הצד הלא נכון והיית קצת בלחץ לצאת, זה גם יכול להיגמר בתאונה עצמית עם נזק לפח ולאגו.

אם יש אפשרות - אל תקנה לפני שתעשה מדידה עם רכב במימדים דומים, לאורך כל התוואי שאתה צריך לעבור (כניסה/יציאה/כל פניה ותמרון בתוך החניון) ובשעות הכי עמוסות. אם אין לך שכן או קרוב משפחה שיכול לעזור, ספר לנו היכן אתה מתגורר ואולי תוכל למצוא חבר פורום קרוב שיבוא עם האוטו שלו לחצי שעה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכללי מעבר למידות הרכב השאלה עד כמה אפשר לסובב גלגלים לצד

לדוגמא: היה לי הרבה יותר קל לעשות תימרוני חניה עם הג׳מפי שהיה לו ״הרבה היגויי״ לעומת רכב אחר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכון - 

ביקשתי מגיסתי להגיע עם הרכב שלהם - יונדאי טוסון (מידות זהות לקיה ספורטג') והחניה אפשרית, לא קלה, לא כיפית, אבל אפשרית. 

ביימתי מצב יחסית בעייתי בו הרכב שלי חוסם את חניות 67 ו-68 (WORST CASE) ואפשר להיכנס עם האף קדימה וגם ברוורס, הרוורס מעט יותר מאתגר, ודורש מספר תמרוני חניה - אבל אפשרי.

אני בטוח שעם רכב צר יותר וקצר יותר (קיה סטוניק, סוזוקי ויטרה וכו') החיים יותר קלים, אבל מדובר בירידה משמעותית באיכות הרכב, באותו מחיר...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סטוניק לא עולה כו ספורטאז
גם לחנות כמו בנאדם זה איכות...

רק אומר!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...