Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 
ברשותי סוזוקי סוויפט 2013 נפח מנוע 1.2L, צירפתי תמונה של גובה שמן המנוע, האם הכרחי שארוקן?

תודה מראש לעונים!(:

WhatsApp Image 2025-03-06 at 06.07.53_4e950910.jpg

פורסם

שמן מנוע נבדק עם מנוע קר, זאת לעומת שמן גיר שנבדק כשהרכב חם

שמן מנוע מעל המקסימום יכול לגרום להרס במנוע (תופעה מוכרת בשטחים כדי לגרום ללקוח לחזור אליהם...) סו"ס לא סתם זה המקסימום

במידה והשמן מעל הנצרך - תוכל לפתוח מעט את בורג הריקון באגן השמן, ולרוקן לפי הצורך

פורסם
בתאריך 6.3.2025 בשעה 23:22, shlomiko כתב:

תוכל לפתוח מעט את בורג הריקון באגן השמן, ולרוקן לפי הצורך

עם מזרק גדול וצינורית זה יהיה הרבה פחות מלוכלך, ויותר פשוט ונוח לביצוע.

מזרק בשקלים בודדים בכל בית מרקחת, וצינורית מחומרי בניין.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 6.3.2025 בשעה 06:19, yalon.s כתב:

צירפתי תמונה של גובה שמן המנוע

מתי מדדת? כשהמנוע קר או חם?

יש לך את ספר הרכב? מה כתוב שם?

(ברכבים שונים הוראות היצרן שונות קצת).

האם הכרחי שארוקן?

הכרחי?...

לא יודע. נסעתי ככה כמה וכמה פעמים ברנו קליאו B הקודמת שלי (מודל 2010) ולא קרה לה כלום.

זה נראה ממש קצת תוספת מעל ה- MAX, לא בהגזמה, אולי חצי ליטר.

אף אחד לא יכול להבטיח לך שלא ייגרם נזק וכו', אבל מניסיון שלי כשנסעתי ככה ברכבים קודמים (רק מעט מעל ה- MAX) שום דבר לא קרה.

לשיקולך.

הפטנט עם שאיבה של שמן בעזרת מזרק פשוט וצינורית יעבוד.

פורסם
לפני 1 דקה, DAHUJI כתב:

מתי מדדת? כשהמנוע קר או חם?

יש לך את ספר הרכב? מה כתוב שם?

(ברכבים שונים הוראות היצרן שונות קצת).

בכמה יגדל נפח של 4 ליטר שמן בשינוי טמפרטורה בין 20 מעלות ל 90 מעלות?

אתה מסכים שהוא לא יגדל בחצי ליטר?

הפרשים בין מצבי מדידה שונים קטנים מאוד ופה ברור שיש עודף שמן במנוע, לא משנה איך תמדוד. 

האם הכרחי שארוקן?

המון מכוניות, ממש המון, יוצאות מטיפול עם עודף של חצי ליטר שמן, בטווח המיידי לא קורה כלום, הכל עובד בסדר גמור. אבל אף אחד לא יודע איך זה משפיע בטווח הארוך והמלצות היצרן חד משמעיות - לא למלא מעל המקסימום.

לכן רצוי לרוקן. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 9 דקות, Buki כתב:

בכמה יגדל נפח של 4 ליטר שמן בשינוי טמפרטורה בין 20 מעלות ל 90 מעלות?

אתה מסכים שהוא לא יגדל בחצי ליטר?

הפרשים בין מצבי מדידה שונים קטנים מאוד ופה ברור שיש עודף שמן במנוע, לא משנה איך תמדוד. 

מסכים איתך לגמרי בוקי.

לפני 10 דקות, Buki כתב:

המון מכוניות, ממש המון, יוצאות מטיפול עם עודף של חצי ליטר שמן, בטווח המיידי לא קורה כלום, הכל עובד בסדר גמור. אבל אף אחד לא יודע איך זה משפיע בטווח הארוך והמלצות היצרן חד משמעיות - לא למלא מעל המקסימום.

גם מסכים.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Buki כתב:

אני יכול להעיד על רכב בן 14. שחוץ משהגיע לארץ. וחוץ מטפול שאני עשיתי. תמיד במוסכים. מלאו מעל המקסימום. משהו כמו חצי סנטימטר.

לא היו נזילות. לא הייתה אכילת שמן. רכב שגמע 230,000 קילומטר. סוזוקי איגניס דור ראשון 2003.

גם באלטו שלי ממלאים שמן. מעל המקסימום. בחצי סנטימטר. טפו טפו אין בעיות. הרכב   יהיה השנה בן 13.

באלטו האוטומטית שהייתה של אבא שלי. ונמסרה. גם מלאו מעל המקסימום. מה שהיה מוזר ברכב הזה. שצד אחד של המדיד הראה. משהו כמו שני סנטימטר מעל. וצד שני היה חצי סנטימטר מעל. גם לא היו נזילות. ולא הכילה.

ככה זה בדרך כלל במוסכים בישראל. לא רוצים שהלקוח יחזור בין טיפול לטיפול.  שמלאו בגלון שמן. ולא צובר. זה היה פחות נפוץ.

זאת דעתי. וזה לא אומר שזה תקין.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...