Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב עד 7 שנים.
זה יכול להיות רכב סופר מיני גיפון או משפחתי.
הבעייה מהיבט של מחיר הביטוח.
הבת של בת 21 עם שנה רשיון נהיגה.
אני לא יכול לעבור על הביטוח רכב רכב דגם דגם כדי לדעת איפה המחיר יהיה הכי פחות כואב.
האם יש למישהו הנחיות או קווים מנחים כדי לבחור רכב שהביטוח שלו יהיה הכי פחות כואב?

פורסם
לפני 2 דקות, shmulik88 כתב:
האם יש למישהו הנחיות או קווים מנחים כדי לבחור רכב שהביטוח שלו יהיה הכי פחות כואב?

יכלת לחשוב על זה לבד...

ראשית כל - לא ג'יפון או ג'יפ (או 4X4?) כי הביטוח של רכבי שטח 4X4 יקר יותר בממוצע מרכבים רגילים. אז משפחתית רגועה וזהו.

שנית כל - מהניסיון שלי ולא בטוח שזה נכון לכל הדגמים, רכב עם תיבת הילוכים ידנית גניב פחות מרכב עם תיבת הילוכים אוטומאטית ולכן בדר"כ (רק בדר"כ!) הביטוח של רכב זהה עם תיבת הילוכים ידנית זול יותר.

שלישית - שנתון, ככל שהרכב מיושן יותר ככה הביטוח שלו יותר זול כי הוא פחות גניב (שוב, בדר"כ).

רביעית - רכב צרפתי בדר"כ גניב פחות ולכן הביטוח שלו זול יותר מהיפניות/קוריאניות.

הכל זה בדר"כ ויש רכבים שחורגים מהכלל.

• אהבתי 1
פורסם

שיקול לא מדוייק. אתה צריך לבחור רכב שכלל השיקולים הם המתאימים - מחיר הרכב, עלויות תחזוקה, תקלות צפויות.

הבעיה היא כל חברת ביטוח מתמחרת אחרת, כך שכמעט לא ניתן לבצע השוואה בלי שיחה עם חברת/סוכנות הביטוח.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 40 דקות, DAHUJI כתב:

מדובר רק על רכב אוטומטי.
גיפ לא בא בחשבון רק גיפון.
ציטוט:
"ככל שהרכב מיושן יותר ככה הביטוח שלו יותר זול כי הוא פחות גניב."
ככל שהרכב מיושן יותר יש בו פחות מערכות בטיחות ואני מניח שזה מייקר את מחיר הביטוח.

פורסם

יש לי תשובה מפתיעה.

רוצה רכב עם ביטוח זול? קח בליסינג פרטי. ברוב התוכניות התוספת עבור נהג צעיר או חדש היא 50-120 ש"ח לחודש.

הנה דוגמא מהליסינג של מכשירי תנועה:

מי שקשה לו לקרוא מוזמן לראות ישירות באתר

image.thumb.png.c172bcc82e1f79deffa78116e5f6ed93.png

• אהבתי 1
  • מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, shmulik88 כתב:

ככל שהרכב מיושן יותר יש בו פחות מערכות בטיחות ואני מניח שזה מייקר את מחיר הביטוח.

למה ההדגשה באדום? אנחנו לא יודעים לקרוא בלי הדגשה מוגזמת והגדלת הפונט?...

בכל מקרה - נכון מאוד, ככל שהרכב מיושן יותר סביר להניח שיהיו בו פחות ופחות מערכות בטיחות (מלבד רכבי יוקרה ולא על זה מדברים).
1. שים לב שלא טרחת לציין אם אתה מעוניין בהכרח בביטוח מקיף או שגם חובה + צד ג' יעשה את העבודה מבחינתך (לפי עלות הרכב הצפויה כמובן והתקציב שגם אותו לא ציינת).

2. מה שמוביל לשאלה הבאה - אלא אם אתה מדבר על רכב מודרני וחדיש עם שנתון גבוה (עד 3 שנים מהעלייה לכביש נניח), עם שלל מערכות בטיחות כמו תיקון סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית וכל הקרנבל.

3. ברכב מיושן (כמו שלי, צרפתייה בת עשור) הביטוח המקיף יכול להגיע עד רמה שלא צריך בכלל מערכות בטיחות מעבר לרמה הבסיסית ביותר (ABS ו- ABW נניח?) והם גם לא דורשים את זה.

כמובן שבגלל העלות הזניחה של הצרפתייה שלי אני עושה לה רק ביטוח חובה + צד ג' וזהו.

בקיצר, תחדד את השאלות שלך ותן יותר מידע כדי שנענה יותר ממוקד... מה התקציב של הרכישה ולאיזה שנתון אתה מכוון בערך.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 1
פורסם

לא ציינת תקציב.

לא ציינת תוואי וכמות נסעועה צפויה.

לא ציינת שימושים צפויי.

איך נוכל לעזור?

• אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

לא ציינת תקציב.

לא ציינת תוואי וכמות נסעועה צפויה.

לא ציינת שימושים צפויי.

איך נוכל לעזור?

תוואי וכמות נסועה לא משפיע על עלות ביטוח הרכב.
כנ"ל גם שימושים צפויים.

פורסם
Just now, shmulik88 כתב:

כמות נסועה לא משפיע על עלות ביטוח הרכב

זה לא נכון בעליל ואתה לא מעודכן.

כמות נסועה ועוד איך משפיעה על מחיר ביטוח הרכב (לפחות אצלי בביטוח צד ג' לא יודע לגבי ביטוח מקיף), ובחברות הדיגיטליות כשאתה מבקש לבטח בפעם הראשונה אצלן הן מבקשות לדעת כמה ק"מ אתה צפוי לנסוע בשנה, וגם מבקשות ומקבלות תצלום של האודומטר (מד ק"מ).

מה גם שיש ביטוחים ייעודיים לכאלו שנוסעים מעט ומתחייבים על נסועה מועטה.

• אהבתי 1
פורסם

אבל כן על בחירת דגם הרכב והתאמה לצרכים. יותר מזה - על ההחלטה האם בכלל לרכוש רכב. וכמובן על כלל ההוצאה.

כבר התייחסתי לכך שבחירת דגם הרכב לפי עלות הביטוח בלבד תהיה שגיאה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 24 דקות, DAHUJI כתב:

למה ההדגשה באדום? אנחנו לא יודעים לקרוא בלי הדגשה מוגזמת והגדלת הפונט?...

בכל מקרה - נכון מאוד, ככל שהרכב מיושן יותר סביר להניח שיהיו בו פחות ופחות מערכות בטיחות (מלבד רכבי יוקרה ולא על זה מדברים).
1. שים לב שלא טרחת לציין אם אתה מעוניין בהכרח בביטוח מקיף או שגם חובה + צד ג' יעשה את העבודה מבחינתך (לפי עלות הרכב הצפויה כמובן והתקציב שגם אותו לא ציינת).

2. מה שמוביל לשאלה הבאה - אלא אם אתה מדבר על רכב מודרני וחדיש עם שנתון גבוה (עד 3 שנים מהעלייה לכביש נניח), עם שלל מערכות בטיחות כמו תיקון סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית וכל הקרנבל.

3. ברכב מיושן (כמו שלי, צרפתייה בת עשור) הביטוח המקיף יכול להגיע עד רמה שלא צריך בכלל מערכות בטיחות מעבר לרמה הבסיסית ביותר (ABS ו- ABW נניח?) והם גם לא דורשים את זה.

כמובן שבגלל העלות הזניחה של הצרפתייה שלי אני עושה לה רק ביטוח חובה + צד ג' וזהו.

בקיצר, תחדד את השאלות שלך ותן יותר מידע כדי שנענה יותר ממוקד... מה התקציב של הרכישה ולאיזה שנתון אתה מכוון בערך.

מדובר על ביטוח מקיף.

רכב 5 עד 7 שנים.
מחיר עד 80 אלף שקל.
רכב אוטומטי משפחתי או סופר מיני.
כל הדילמה היא מחיר הביטוח בגלל שנה וותק בנהיגה ובת שלי היא בת 21.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 דקות, shmulik88 כתב:

מדובר על ביטוח מקיף.

רכב 5 עד 7 שנים.
מחיר עד 80 אלף שקל.
רכב אוטומטי משפחתי או סופר מיני.
כל הדילמה היא מחיר הביטוח בגלל שנה וותק בנהיגה ובת שלי היא בת 21.

במילים אחרות, רכב מודרני יחסית, תיבת הילוכים אוטומאטית וביטוח מקיף עם נהגת צעירה.

כנראה שזול זה לא יהיה, אבל יכול אולי להיות זול יחסית.

אני לא מכיר דגמים ספציפיים מיצרנים ספציפיים שהם זולים יותר מאחרים בחברות ביטוח ספציפיות. אז לא ממש יכול לנקוב במשהו ולעזור יותר מדי.

מה שכן, ממליץ לך להיעזר בשרשור הנ"ל, אולי לקבל רושם לגבי מחירים ועלויות ולגזור מזה כמה מסקנות...

• אהבתי 1
פורסם

כשהבן הקטן שלי הוציא רשיון, התייעצתי עם סוכן הביטוח,

ואחרי תשאול קצר הוא אמר שאם הבן הוא נהג משני על הרכב הרשום על שמי,

אז הביטוח מתייקר בסכום לא גבוה.

*אבל זה היה לפני יותר מעשר שנים, ומדובר היה אז על חובה+צד ג' בלבד.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כמה הנהגת החדשה צפויה לנהוג ברכב?

אם זה ימים בודדים, ניתן  להפעיל הרחבה לנהג חדש/ צעיר רק למה ימים בכל פעם. 

לדוגמה, בפניקס / מגדל זה עלה לי  100₪ ל 3 ימים רצופים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...