Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם אתם מרגישים פחות בטחון לגבי העתיד התעסוקתי שלכם?

Aviv13467

פוסטים מומלצים

לפני 18 דקות, SurfHigh כתב:

אם הם לא יצברו ניסיון, מאיפה יגייסו בשוק סיניורים בעוד 5-10 שנים? 

הם יצברו ניסיון אצל המתחרים אתה תיקח אותם מוכנים.

אף אחד לא יוציא כסף על הכשרת אדם שהוא לא צריך רק כדי שבעתיד יהיו בשוק אנשים.פשוט כשלא יהיו מספיק סינוירים יקחו ג'וניורים ויגדלו אותם בתהליך מואץ להיות סיניורים למשימות ספציפיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התואר זה לא למה מישהו יקח אותך, התואר זה בונוס.

יש לג'וניורים בעיה, כי אם אני כבר כותב משימה לג'וניור, באותה מידה אני אכתוב אותה לGPT והוא יתן לי את הקוד באותו רגע וגם אם צריך שינויים אז בסדר עוד חצי שעה לא נורא, אבל זה עדיף מלחכות יומיים לעובד.

באותה מידה הבחור שלי מליטא, אם אני כבר צריך משהו מורכב יותר או מישהו שיחשוב בשבילי, יש לי אותו באותו מחיר - זה לא כל כך פשוט כמו שאני עושה את זה, עברנו ופיטרנו לא מעט פרילאנסרים, האחרון שבהם נעלם לנו באמצע דצמבר בלי הודעה מוקדמת ואפילו לא התפטר, פשוט נעלם, הייתי אומר אולי קרה לו משהו אבל אני רואה אותו אונליין בדיסקורד ולא מגיב.

הצעה שלי - תבנה מוצר מ0 שהוא באמת שימושי ותשווק אותו, לא סתם דמקה תלת מימד אלא מוצר אמיתי שנותן ערך ופתרון גם אם כזה כבר קיים בשוק.

אותו תגיש בקורות חיים, ואז בעצם אתה מעלים את היותך ג'וניור כי זה לא מעניין כבר.

לכותב התגובה אין תואר.

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

הם יצברו ניסיון אצל המתחרים אתה תיקח אותם מוכנים.

המתחרה לא חושב בדיוק אותו דבר?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, SurfHigh כתב:

המתחרה לא חושב בדיוק אותו דבר?

הוא כן אבל למה שיממן היום מישהו שיעבוד מחר אצל המתחרה?

זה מעגל שנשבר רק כשחסרים סיניורים והדרישות יורדות כדי בכל זאת לאייש את המשרה. אין אדם עם 10 שנות ניסיון אז מתפשרים על 8, במקום זה עם ה 8 שעזב לוקחים אחד עם 5 וכן הלאה עד שבמקום אחד עם שנתיים ניסיון לוקחים בוגר טרי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 25 דקות, Igalz כתב:

בתקופות חלשות כמו עכשיו החברות הגדולות ממשיכות לגייס סטודנטים, אני רואה את זה סביבי. מה שלא ניתן לומר על בוגרים ללא נסיון.

בול 👌 

אמנם נדירות ומשלמות חרא ומזיעים הרבה כדי לעבוד וללמוד בו זמנית (עשיתי את זה במהלך כל ה4 שנים , גררתי את התואר עוד שנה) אבל הקשרים והידע ולצאת עם ניסיון זה game changer.

לגבי ai מסכים עם כמה שכתבו פה - זה עוד כלי שצריך ללמוד לעבוד איתו כדי להגביר פרודוקטיביות.

זה לגמרי יצמצם או יפשט תחומים מסוימים אבל תמיד יגיע האתגר הבא והטכנולוגיה הבאה וסט הבעיות הבא שצריך לפתור. צריך להישאר גמיש.

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

זה מעגל שנשבר רק כשחסרים סיניורים והדרישות יורדות כדי בכל זאת לאייש את המשרה

או כשמה שאתה צריך לא דחוף מספיק / חשוב מספיק שיהיה באיכות הכי גבוהה / הכי מהר

או שהתקציב פשוט לא מאפשר לקחת משהו עם יותר ניסיון.

לפני 12 דקות, avizaz כתב:

באותה מידה הבחור שלי מליטא

אז יצא לך גיוס מוצלח בפרילנס שלא בזבז לך זמן וכסף (בעיקר זמן אגב)

האם זה סקיילבילי? מה קורה כשהפרוייקט / פיצר הבא צריך 20 כמוהו ? אין טעם לדבר על זה כפתרון קסם.

גם לא צ׳אט gpt , הוא טוב כשאתה בעיקר יודע מה אתה רוצה שזה לא bar נמוך. (כשאתה כן יודע בדיוק מה ואת השיקולים של למה לעשות את זה ככה הוא מעולה , בשבוע האחרון לדוגמא נעזרתי בו לdata analysis שעשיתי בשעות בודדות עבודה שהיתה לוקחת לds שלנו בלי זה ימים אם לא מעל שבוע , אבל זה היה מנקודת הפתיחה שאני יודע כבר sql ואיך לנתח כמויות של דאטה ממוקדם יותר בקריירה שלי… אותו כלי בידיים של מפתח אחר אפילו באותה רמת ניסיון שלי בחברה היה חסר תועלת)

בקיצר אחלה להביא פרילנסרים , לפעמים עובד מדהים (כמה כאלו שהיו לי נגמרו גם בגיוסים פנימיים או חסכו לי חודשים על גבי חודשים של עבודה בגרושים יחסית להעסיק משהו) אבל יש לזה מגבלות ברורות ומוכרות.

גם לחברות הגדולות שרואים שחלקן צמצמו remote ומרכזי פיתוח נפרדים (שעכשיו במקום זה לרוב כל מרכז פיתוח הופך לאחראי על תחום מסוים ופחות מעורבב. עם כל הצער שבדבר כן ? רימוט זה החיים… ואני מקווה להצליח למשול כרימוט עד סוף הקריירה)

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

לדעתי פות"ש מבלבל שני דברים לא קשורים שקורים במקביל-

ההיי טק בארץ כרגע במצב לא מזהיר (ראה שרשור שנפתח במקביל), זה לא שAI כבר לקח לך משרות פוטנציאליות, אנחנו עדיין לא שם...

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, עדי-אל כתב:

נא לשנות את הכותרת ל "מצב שוק ההייטק"

אני אשמח שחברי פורום נוספים ישתפו מה הם מרגישים מהתחום עיסוק שלהם, ספציפית שיתפתי על החוויה שלי מתחום התוכנה וזה הוביל את הדיון

לדעתי המון אחרים נפגעים, ראה לדוגמה מעצבים גרפיים, אם תרצה אתה יכול לכלול אותם בסקטור הייטק אבל לדעתי הם בסקטור נפרד ורבים מהם איבדו את העבודה בגלל ה-AI

לפני שעתיים, flytomars כתב:

לדעתי פות"ש מבלבל שני דברים לא קשורים שקורים במקביל-

ההיי טק בארץ כרגע במצב לא מזהיר (ראה שרשור שנפתח במקביל), זה לא שAI כבר לקח לך משרות פוטנציאליות, אנחנו עדיין לא שם...

מסכים שאנחנו עדיין לא שם, אני מרגיש שעיקר הפגיעה נובעת מהרוויה בשוק של בוגרים ותוהה אם יש משהו לעשות בנדון

לעשות פרוייקטים או ללמוד טכנולוגיות חדשות לא תמיד עובד (ובכנות לא תמיד מתאפשר בסטרס של הלימודים) יש לי איזה פרוייקט מאוד מרשים בעל כמה אלפי שורות שכתבתי במשך חודש בערך במסגרת הלימודים וקיבלתי עליו ציון 100 אז אני מפמפם אותו בgithub עם documentation מרשים שעבדתי עליו במשך יום שלם וגם בקו״ח כמה שניתן. פרוייקטים מעפנים אחרים אני מתעדף בעדיפות נמוכה יותר על פני להעלות ממוצע שנראה שזה הדרישת סף של כל המשרות כיום, אם אין לך ממוצע 85+ אכלת אותה.. לי אישית כרגע יש 83 שזה לא וואו מצד שני גם לא אמור להיות ממוצע גרוע בכלל, כן הצלחתי לקבל מטלת בית למשרת מפתח תוכנה באמאזון אבל הבנתי שהם שולחים כמעט לכל אחד ואנשים מקבלים תשובות אחרי שנה אז מה שנקרא עשיתי אותה ו-שגר ושכח כאילו לא הייתה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין אותך, אני סיימתי תואר במדעי המחשב באוניברסיטה וגם אני לא מוצא משרת גוניור.

השוק מאוד קשה, הביקוש לגוניורים ירד דרסטית עד כמעט לא קיים והתחלת הקריירה שלי ממש לא נראית באופק.

אתה מוזמן לדבר איתי בנושא אם אתה מעוניין.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מגיב לגבי השאלה המקורית, לא. עם הצרות שיש לנו במדינה, עבודה לא תחסר, לא בשירות הציבורי ולא בפרטי. (פסיכולוג)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בתחום היעוץ, רוב הלקוחות שלי חברות טכנולוגיה.

נאמר כבר על הכל על חברות ההיטק, לדעתי זה הזמן שלך להיכנס לחברה טובה בשכר נמוך בשביל לצבור ניסיון, כשהגל יחזור אתה תהיה בעדה טובה לתפקיד טוב.

לגבי AI - אין ספק שהוא משפיע על תחומים רבים, אבל הוא משנה את אופי ומהות העבודה, לפחות בשלב הזה הוא לא מספיק טוב בתחומים שלי להחליף את בני האדם.

אתה צריך להיות סקילבילי עם היכולות שלך בשביל לחיות איתו ולא להעלם

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Aviv13467 כתב:

אני אשמח שחברי פורום נוספים ישתפו מה הם מרגישים מהתחום עיסוק שלהם, ספציפית שיתפתי על החוויה שלי מתחום התוכנה וזה הוביל את הדיון

לדעתי המון אחרים נפגעים, ראה לדוגמה מעצבים גרפיים, אם תרצה אתה יכול לכלול אותם בסקטור הייטק אבל לדעתי הם בסקטור נפרד ורבים מהם איבדו את העבודה בגלל ה-

אולי חוץ מפועלי ניקיון ואשפה אף אחד לא יכול להיות בטוח לגבי התפקיד שלו

יש גם חלוקה בין עובד ותיק לעובד שמחפש משרה חדשה 

כל מי שסיים לימודים ראה את מודעות "דרוש סטודנט עם ניסיון" 

צריך פשוט לשים את הרגל בדלת ומשם להתפתח

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, עדי-אל כתב:

אולי חוץ מפועלי ניקיון ואשפה אף אחד לא יכול להיות בטוח לגבי התפקיד שלו

יש גם חלוקה בין עובד ותיק לעובד שמחפש משרה חדשה 

כל מי שסיים לימודים ראה את מודעות "דרוש סטודנט עם ניסיון" 

צריך פשוט לשים את הרגל בדלת ומשם להתפתח

דווקא עובדי ניקיון יוכלו להיות מוחלפים על ידי רובוטים בקלות, בוודאי אם רופא מנתח כבר יוחלף בשלב מסוים גם כן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, Aviv13467 כתב:

משרות כמו QA שלא מקדמות אף סטודנט למדמ״ח לתוך עולם התוכנה

זה לא נכון. נתקלתי לאורך השנים באנשי מדמ״ח שהחלו ב-QA ועברו לתכנות מלא, וחלקם נשארו ב-QA, כי החליט, רחמנא לצלן, שזה ממש מעניין להם.

העצה הקבועה שלי למי שרוצה להכנס לתחום, בעיקר כשמצב לא קל, תכניס את הרגל בדלת, בכל צורה שאפשר. תתפשר על תפקיד, שכר, מיקום, הכל. בהמשך תוכיח את עצמך ותוכל למנף את זה לתפקיד הבא.

כמו שנכתב פה, בתור בוגר חדש אתה עול. היכולת של מעסיק לדעת מה אתה שווה ואיזה אדם אתה היא אפסית. קח כל הזדמנות שתעלה, התפקיד הבא יהיה קל יותר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, SurfHigh כתב:

תחזק פרוייקטים אישיים שלך, ולהבין אותם טוב ברמת השורה.

זה הדבר ש AI לא יכול לתת לך או לאף אחד אחר. ה AI לא חושב, הוא ״מחבר״ לפי המודל שאימן אותו, אין בו ״חשיבה מקורית״ . (נכון לרגע זה) 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, zaf כתב:

אין בו ״חשיבה מקורית״ . (נכון לרגע זה) 

אתה בטוח?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...