Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מתייעץ פה.

ביטלתי לפני כמעט חודש פוליסת חובה וצד ג של הרכב בגלל שירד מהכביש ונמכר לפירוק.

כבר חודש רודף אחרי הסוכנות לקבלת החזר תשלומים שיירדו עבור הפוליסות (התשלומים ממשיכים לרדת).

כל פעם מתרצים אותי במשהו אחר, הועברת סוכן, לא וידאת שהטופס הגיע ועוד שטויות.

לפני שאני הולך לתביעות קטנות, יש איזשהי תקנה שהם עוברים עליה? משהו אולי בממונה הביטוח? אולי יש דרך אחרת לפני שאני פונה לתביעות קטנות?

תודה מראש

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

הדבר הראשון שתעשה זה לפנות לחברת האשראי כדי לעצור את העסקה

תגיד להם שאתה ביטלת את העסקה בתאריך מסוים והם צריכים לתת לך החזר של סכום מסוים ובינתיים הם ממשיכים לגבות

וכמובן תביא הוכחות לטענות שלך כדי שיתייחסו אליך ברצינות 

מניסיון עסקים מפחדים מחברות האשראי וכשהם מתחילים לעשות בעיות הם מתקפלים 

• מעניין 1
פורסם

לא ניתן לבטל את העסקה כי זו עסקה בתשלומים (לא הוראת קבע).

רק בית העסק יכול לבטל את זה....

פורסם

שעשיתי תאונה עם הרכב והוא ירד מהכביש, רשמתי ל WeSure במייל שהרכב ירד מהכביש ואני רוצה לבטל ולקבל החזר יחסי, אחרי כמה דקות שלחו לי טופס למלאות, מילאתי.

אחרי שעה קיבלתי אישור שהביטוח בוטל ומעכשיו יזכו אותי כל חודש בסכום שאחויב בתשלומים (כי אי אפשר לבטל תשלומים), וזהו.

גם היה לי שהייתי צריך לשנות משהו בפוליסה התקשרתי אליהם וביקשתי לשנות את הפוליסה באותו רגע שינו וזיכו אותי בהפרש..

מעניין למה הם מסובבים אותך

פורסם
לפני 22 דקות, Shaike.Zam כתב:

לא ניתן לבטל את העסקה כי זו עסקה בתשלומים (לא הוראת קבע).

רק בית העסק יכול לבטל את זה....

אל עם תדבר איתם כבר עכשיו הם יפנו לחברת ביטוח לשאול מה הסיפור

וכשהם מתחילים לשאול שאלות אנשים מתחילים להילחץ

פורסם

וכן ניתן לבטל עסקה בתשלומים, פניתי אליהם קניתי מוצר חשמלי עם משלוח עד הבית ורצו לספק לי מוצר אחר ולא הייתי מעוניין, ופשוט לא קיבלתי לא את המוצר ולא את הכסף, העיסקה הייתה עסקה של 2 תשלומים פניתי לחברת האשראי שלא קיבלתי את המוצר ואני רוצה שיבטלו וביטלו.

פורסם

זה כרטיס בנקאי, זה מה שהנציגה במוקד של הבנק אמרה לי

פורסם (נערך)

את התשלומים לא עוצרים - גם אחרי שהביטול יקלט התשלומים ימשיכו לרדת וכנגדם תקבל תשלום מחברת הביטוח.

פות"ש - האם יש לך משהו בכתב או שתקשרת רק בשיחות טלפון?

האם קיבלת כבר מסמך הורדה מהכביש?

אגב, מגיע לך גם החזר יחסי של אגרת הרישוי, אתה אמור לקבל את הטפסים ממשרד התחבורה, אבל גם זה יכול לקחת כמה חודשים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

אגב, מגיע לך גם החזר יחסי של אגרת הרישוי, אתה אמור לקבל את הטפסים ממשרד התחבורה, אבל גם זה יכול לקחת כמה חודשים.

שהורדתי רכב מהכביש הלכתי למשרד הרישוי אאל"ט חתמתי על טופס וקיבלתי תוך שבוע +- את הכסף לחשבון הבנק

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

את התשלומים לא עוצרים - גם אחרי שהביטול יקלט התשלומים ימשיכו לרדת וכנגדם תקבל תשלום מחברת הביטוח.

פות"ש - האם יש לך משהו בכתב או שתקשרת רק בשיחות טלפון?

האם קיבלת כבר מסמך הורדה מהכביש?

קיבלתי כבר החזר רישוי כמובן

פורסם

לא ענית על "האם יש לך משהו בכתב או שתקשרת רק בשיחות טלפון?". איך שלחת את הטופס? עקרונית, המפקח על הביטוח גם עוסק בזה, אבל צריך להוכיח דברים.

פורסם
לפני 6 שעות, Shaike.Zam כתב:

ביטלתי לפני כמעט חודש פוליסת חובה וצד ג של הרכב בגלל שירד מהכביש ונמכר לפירוק.

כבר חודש רודף אחרי הסוכנות לקבלת החזר תשלומים שיירדו עבור הפוליסות (התשלומים ממשיכים לרדת).

כל פעם מתרצים אותי במשהו אחר, הועברת סוכן, לא וידאת שהטופס הגיע ועוד שטויות.

לפני שאני הולך לתביעות קטנות, יש איזשהי תקנה שהם עוברים עליה? משהו אולי בממונה הביטוח? אולי יש דרך אחרת לפני שאני פונה לתביעות קטנות?

ראה https://www.nevo.co.il/law_html/law01/500_277.htm
"ביטול הפוליסה ייכנס לתוקפו בתוך שלושה ימי עבודה מיום מסירת ההודעה;"
חזיר המבטח לבעל הפוליסה בהקדם, ולא יאוחר מ-14 ימים מהמועד שבו נכנס הביטול לתוקף, את דמי הביטוח ששולמו, בהפחתת סכומים אלה"

"...מבטח לא יעכב את ביטול הפוליסה בטענה שלא הצליח לוודא שניתנה הודעה כאמור..."

פורסם
לפני 3 שעות, erann כתב:

"...מבטח לא יעכב את ביטול הפוליסה בטענה שלא הצליח לוודא שניתנה הודעה כאמור..."

ציטטת חלק של פסקה שבכלל לא מתייחס להודעה של המבוטח לחברת הביטוח אלא להודעה של מי שביקש את הביטול והרכב לא בחזקתו למי שמחזיק בפועל ברכב.

הרי לא יתכן שחברת ביטוח תדרש לבטל פוליסה ולהחזיר  כסף אם בכלל לא הגיע אליה הודעת ביטול.

הפסקה במלואה:

2 אם הרכב אינו בבעלותו ואינו בחזקתו – אישור לפיו הבעלות ברכב הועברה לאחר ואחד משלושת אלה:

א. העתק תיעוד על מסירת הודעה למחזיק ברכב על ביטול הפוליסה; הודעה כאמור יכול שתימסר בדואר, בשיחה או באמצעי דיגיטלי; ביטול הפוליסה ייכנס לתוקפו בתוך שלושה ימי עבודה מיום מסירת ההודעה;

ב. העתק תיעוד על מסירת הודעה למחזיק ברכב על ביטול הפוליסה והעתק תגובת המחזיק ברכב לפיה אישר שיש לו פוליסה אחרת; ביטול הפוליסה ייכנס לתוקפו במועד מתן הודעת הביטול; ג. אישור כי השימוש ברכב בוטח בפוליסת ביטוח רכב חובה אחרת; ביטול הפוליסה ייכנס לתוקפו במועד מתן הודעת הביטול או הנפקת הפוליסה האחרת, המאוחר מבניהם.

ג. וידא מבטח כי ניתנה הודעה למחזיק כאמור בסעיף קטן )ב()2()א( ו-)ב( יהיה פטור מחבותו לפי הפוליסה; ביקש מבטח לשלוח הודעה למחזיק כאמור באותן פסקאות, תכלול ההודעה את מספר הרישוי של הרכב המבוטח ואת התאריך שבו יכנס הביטול לתוקף; מבטח לא יעכב את ביטול הפוליסה בטענה שלא הצליח לוודא שניתנה הודעה כאמור.

פורסם

כלומר הם מחוייבים עד 14 ימים להשיב את הכסף?

ציטוט

לא ענית על "האם יש לך משהו בכתב או שתקשרת רק בשיחות טלפון?". איך שלחת את הטופס? עקרונית, המפקח על הביטוח גם עוסק בזה, אבל צריך להוכיח דברים.

שלחתי טופס במייל כמובן ויש הקלטה של שיחות.

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

ציטטת חלק של פסקה שבכלל לא מתייחס להודעה של המבוטח לחברת הביטוח אלא להודעה של מי שביקש את הביטול והרכב לא בחזקתו למי שמחזיק בפועל ברכב.

הרי לא יתכן שחברת ביטוח תדרש לבטל פוליסה ולהחזיר  כסף אם בכלל לא הגיע אליה הודעת ביטול.

תודה על התיקון. 

ידוע לך מה הסעיף הנכון בעניין זה (רכב שירד מהכביש)?  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...