Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל בשאלה דווקא- כי אני לא זוכר מי חתם על ההסכמים מול יפה נוף (או כרמלטון? לא זוכר כבר) לגבי המחירים. סביר להניח שזה היה יהב עצמו...

שעכשיו החליט להיאבק על העלויות רק כדי לגזור קופון פוליטי ולהראות שהוא עושה משהו כדי שלא תחליף אותו שוב מישהי שעושה אפילו קצת פחות. 

המאבק הזה מתקדם? זה כבר לא מדווח בחדשות המקומיות בכלל (לפחות, לא שאני ראיתי). 

התחיל ברעש! וצילצולים! (וכנראה גם צפירות והרבה). ועכשיו? דממה דקה. 

סיבוב פוליטי ותו לא. 

והמחיר עצמו? זוועה. לא קשור לכלום. החיסכון היחידי במנהרות זה זמן. לא לכולם זה שווה, בגלל העלות המטורפת. 

לא עברתי משם כבר הרבה שנים, מאז הפעם הראשונה שחשבתי שהמחיר שם מוגזם. הוא עלה מאז שוב ושוב ושוב, אגב. 

וקיבינימט, זה יכול להיות מאד נוח לי. 

אני רוצה שהמאבק של יהב יצליח והמחיר לתושבי העיר יהיה 0 עגול. זה כמובן יעלה את הפקקים שם, אבל נו שוין, יוריד את הפקקים ממקומות אחרים. 

אפילו שזה רק סיבוב פוליטי. 

אוף. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מעניין אם המנהרות משלמות ארנונה. הם הרי עסק פרטי ולא חלק מהתשתית העירונית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חיסכון הזמן הוא אך ורק בשעות העומס בבוקר ואחה"צ.

בשעות היום \ לילה האחרות זה בגדר נוחות ותו לא.

העלות החריגה של המנהרות גורמות לחלק מהמעסיקים להצהיר על אי תשלום ואו השתתפות חלקית בעלות לעובד , ככה זה שנסיעה הלוך חזור מסתכמת בעלות יומית של 44 שקלים בקירוב.

אני פותח וויז לפני שאני יוצא , אם החיסכון בזמן אינו ניכר נמנע לחלוטין משימוש במנהרות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 42 דקות, ברווז כתב:

לא עברתי משם כבר הרבה שנים,

אם אתה נוסע שם כ"כ מעט אז אתה צריך להיות האחרון שרוצה את זה בחינם.

פורסם

BAER, אם המחיר היה חינם, לא הייתי נוסע שם כל כך מעט!!! הפוך, גוטה :LOL:. הן מתאימות לי מאד בהרבה מצבים. 

אבל המחיר. אוי המחיר. 

לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

מעניין אם המנהרות משלמות ארנונה. הם הרי עסק פרטי ולא חלק מהתשתית העירונית.

לא ממש מעניין אותי אם הן משלמות ארנונה. 

כן, אני מודע לזה שזה עסק פרטי, שרשאי לגבות כמה שהוא רוצה. אבל המאבק של יהב, מוצדק לדעתי- המנהרות בירושלים הן חינם לתושבים, המנהרות שם פרטיות גם כן, לא ככה? 

ואני גם לא מצליח להבין איך אנשים מוכנים להמשיך ולשלם את הסכומים האלו. 

44 ש"ח ליום? WTF. 

פורסם

הוא בטח עף מסביב.

לפני 4 דקות, ברווז כתב:

BAER, אם המחיר היה חינם, לא הייתי נוסע שם כל כך מעט!!! הפוך, גוטה :LOL:. הן מתאימות לי מאד בהרבה מצבים. 

אבל המחיר. אוי המחיר. 

לא ממש מעניין אותי אם הן משלמות ארנונה. 

כן, אני מודע לזה שזה עסק פרטי, שרשאי לגבות כמה שהוא רוצה. אבל המאבק של יהב, מוצדק לדעתי- המנהרות בירושלים הן חינם לתושבים, המנהרות שם פרטיות גם כן, לא ככה? 

ואני גם לא מצליח להבין איך אנשים מוכנים להמשיך ולשלם את הסכומים האלו. 

44 ש"ח ליום? WTF. 

לא, המנהרות בירושלים לא פרטיות.

וזה צריך לעניין אותך כתושב חיפה. הכסף שהן יכניסו מאנונה יכול לשפר לך את איכות החיים בעיר.

ולשאלתך, אם הן חוסכות לי רבע שעה אז הן שוות לי את ה 22 שקל.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, baer כתב:

אם אתה נוסע שם כ"כ מעט אז אתה צריך להיות האחרון שרוצה את זה בחינם.

להפך. גם אם הוא לא מתכוון לנסוע שם אי פעם הוא עדיין ירוויח.

אם הנסיעה תהיה בחינם הוא ירוויח זמן, כי לפחות חלק מהנהגים שחולקים איתו את הכביש כיום, יעברו לשם.

מדבר רק על הנקודה הספיציפית הזו, בלי להתייחס לשאר יתרונות וחסרות של המנהרות והתמחור שלהן.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

חלק מהרכבים אכן היו עוברים לשם אבל עוד הרבה רכבים נוספים היו מצטרפים - אתה יוצא מתוך הנחה שכמות הרכבים הכללית קשיחה בין אם זה בחינם או לא - אז לא.

זה קשה לקבל אבל הוכח שאם פותחים עוד נתיב (=זה היה בחינם) כמות הרכבים הכללית על הכבישים היתה גדלה, כלומר יותר נהגים שהיום נוסעים ברכבת לדוגמה היו מחליטים לקחת את הרכב והעומס לא היה קטן - זה נקרא ביקוש מושרה.

אם כבר משווים לירושלים אז זה הפוך - אם כביש 16 היה כביש אגרה, אז בהכרח היו פחות רכבים משתמשים בו וגם כמות הרכבים הכללית היתה פחותה.

עריכה אחרונה על ידי baer
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 39 דקות, Night Driver כתב:

לא, המנהרות בירושלים לא פרטיות.

זה רק מחזק לי את טענת ה"סיבוב פוליטי". 

וזה צריך לעניין אותך כתושב חיפה. הכסף שהן יכניסו מאנונה יכול לשפר לך את איכות החיים בעיר.

:rofl:

אתה באמת מאמין בתיאוריית "הכסף נוזל מלמעלה למטה"? 

הוא לא. 

יש יותר הכנסות לעירייה = יש יותר הטבות לעובדי העירייה, אבל לא חלילה למנקי הרחובות שלא יקבלו תוספת שכר אלא לבכירים יותר. 

אה, וכמובן, עם כל השחיתויות בכל הרשויות (אסור להכליל, אז נגיד רוב) המקומיות, סביר שאפילו לא יראו שיש עודף בקופה. 

חיפה גדולה יותר למיטב ידיעתי מהקריות הצמודות לה. דהיינו, יותר הכנסות. איכשהו, הקריות מטופחות הרבה יותר. דברים עובדים שם, הרבה יותר מאשר בחיפה. 

לפני 2 חורפים (3, טכנית, זה השלישי) קרס קיר ברחוב יד לבנים. 

לקח שנה עד שסוג של התחילו לתקן. 

לקח כמעט שנה נוספת עד שסיימו את התיקון. 

אנחנו בשנה השלישית. הסדרי התנועה ברחוב עדיין לא חזרו לעצמם. עדיין נתיב אחד חסום עם גדר בטיחות "זמנית". כבר סידרו מקומות חנייה חדשים על הנתיב, תיקנו יפה את המדרכה, הקימו מקומות חנייה רגילים בחזרה (שהגדר לא מאפשרת שימוש בהם בינתיים), אבל משום מה, עוד לא נגמר. 

לשם השוואה: יפן, לפני לא זוכר כמה שנים. 

בולען עצום באמצע רחוב ראשי. 

תוך שבוע לא היה זכר. 

למה שם שבוע ופה 3+שנים למשהו פחות מסובך?!

ולשאלתך, אם הן חוסכות לי רבע שעה אז הן שוות לי את ה 22 שקל.

לאנשים מסויימים, בהחלט כן. במצבים מסויימים, בהחלט כן. 

אבל אני מתקשה להאמין שכמות האנשים שנוסעים שם, זה לכולם שווה את זה ברמה שאתה מדבר עליה. 

לפני 12 דקות, baer כתב:

זה קשה לקבל אבל הוכח שאם פותחים עוד נתיב (=זה היה בחינם) כמות הרכבים הכללית על הכבישים היתה גדלה, כלומר יותר נהגים שהיום נוסעים ברכבת לדוגמה היו מחליטים לקחת את הרכב והעומס לא היה קטן - זה נקרא ביקוש מושרה.

נתון "ג'וקר" שעשוי לשבש לך את החישובים: 

המנהרות הללו יכולות להיות אטרקציה בפני עצמה לבאים ממקומות אחרים, או לשמש כחיסכון בזמן למשפחות מטיילות- ויש הרבה איפה לטייל בחיפה. 

אני לא יודע איך לאכול את זה.

פורסם

ההסכם על הקמת המנהרות נחתם בימי מצנע, אבל מול ממדלת ישראל.

בתחילה המחיר היה סביר כ-5 ₪ לקטע - אבל עולה כל אימת שההכם מאפשר היום כ-11ה₪ לקטע.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

יש יותר הכנסות לעירייה = יש יותר הטבות לעובדי העירייה, אבל לא חלילה למנקי הרחובות שלא יקבלו תוספת שכר אלא לבכירים יותר. 

פספסת. 

יותר כסף זה יותר מכרזים למקורבים.

אז יש עוד קבלן ניקיון, הבן של האחין של השכן של מנהל מחלקת הגינון ישפץ כבישים, הבעל של המזכירה ישכיר את ציוד ההגברה למסיבות חוף וקיץ וכו'.

פורסם

הסיפור פשוט: מגובר בפרןייקט BOT, המנהרות נבנו על ידי חברה פרטית, לא יל חשבון הציבור. במקום לממן את הפרוייקט עלמידי העלאת מיסים הוא מממומן על ידי הנוסעים במנהרה. הבעיה היא שהמחיר הפך לא,סביר. אישית אני נמנע מנסיעה במנהרות למעט מצבים חריגים.

אם אני משווה את מחיר הנסיעה במנהרות הכרמל לבין המחיר במנהרות כביש 6 צפון זה בערך פי 3 לקטע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור תושב חיפה שנוסע במנהרות כשצריך - שלא יורידו מחיר ולא כלום.

זו אלטרנטיבה פרטית ויקרה,  ומי שלא רוצה לשלם את המחיר שיעמוד בפקקים בפרויד ובפיקא.

באמת שלא מבין מה רוצים מהם.. שיבואו בטענות למדינה. הם עסק שכל מטרתו להרוויח כמה שיותר.

ולראיה, המנהרות עמוסות בשעות העומס ובשעות השפל הן לא ריקות. שיעלו ל20 ש"ח למקטע מבחינתי.

בקשר ליהב - הוא במשך שנים דירדר את חיפה, ותושבי העיר בחרו בו שוב. משל אישה מוכה או ביביסט שנוהה אחרי הביבי שלו כמו טמבל.

• רעיון גרוע 1
  • תוכן חדש...