Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי שמח לפלאג אין, רק שייתנו משהו שהוא לא סיני.

וציפור קטנה לחשה לי שהשיווק של מותג wey פסק.

וגם LEVC - החברה ששיווקה את המונית הלונדונית ועוד ואן בהנעת פלאג אין נעלמו להם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הבועה עוד יותר תתפוצץ שיצרנים מערביים ישלחו יותר תוצרת לישראל.

הסיניים מנצלים את זה בנתיים שהיצרנים המערביים מתעדפים את הדגמים הנקיים יותר לאירופה כדי לעמוד בממוצע פליטות.

פורסם (נערך)

לא רק

יש יצרנים סינים גדולים ומבוססים. הבעיה היא שעל גלי טירוף הרכבים החשמליים, ובזכות חסמי כניסה נמוכים בהרבה בהשוואה לרכבי ICE, נכנסו לשוק יצרנים סינים חדשים רבים שלא בטוח אם הם בכלל ישרדו עד סוף העשור.

לדוגמה Aiways כבר סגרו את הבאסטה, וכל מי שקנה רכב שלהם נתקע בלי עדכונים ובלי חלפים. היום אפשר לקנות רכב שמלפני שנתיים עלה 200 אלף ש"ח במחיר של 100 אלף בלבד ביד שנייה.

GAC מכרו את הרכבים שלהם בישראל ב-130 אלף ש"ח, וכיום אפשר לקנות מודל שנת 2022 ב-65-70 אלף ש"ח אחרי קצת מיקוח.

אבל היי, העיקר שקנו כדי "לחסוך"...

ככה זה כשלא מבינים שההוצאה הכי גדולה באחזקת רכב היא ירידת הערך ולא ספירת אפונים ליד המשאבה או במקרה של רכב חשמלי, ליד עמדת הטעינה.

אגב שמעתי לאחרונה טענה שגם BYD זה בועה אחד גדולה שמתודלקת על ידי הממשלה הסיני כמו שבעשור הקודם הממשלה הסיני תדלק חברות נדל"ן עד שהבועה התפוצצה. 

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 24 דקות, TheTaxAvenger כתב:

לדוגמה Aiways כבר סגרו את הבאסטה, וכל מי שקנה רכב שלהם נתקע בלי עדכונים ובלי חלפים. היום אפשר לקנות רכב שמלפני שנתיים עלה 200 אלף ש"ח במחיר של 100 אלף בלבד ביד שנייה.

אתה ממש מחמיא למצב :-) 

היית קונה רכב בלי חלקי חילוף ב 100,000 ש"ח ? (בידיעה גמורה שבתקלה הראשונה יש סיכוי שהרכב הולך לגריטה)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 1 דקה, TheTaxAvenger כתב:

מה הבעיה? חשמליות לא מתקלקלות 

אם גם אתה שבוי בקונספציה הזו, אז סבבה.

או שענית בציניות :-)

אני לא הייתי קונה רכב בן שנתיים בלי חלקי חילוף ב 100,000 ש"ח, אבל הייתי מהמר על 10,000-20,000 ש"ח. 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 11.2.2025 בשעה 09:40, ofer_1973 כתב:

צלילה חריפה של החרטום בעצירה הכי פשוטה ברמת הפקק.

בצ'רי אריזו 8 יש איזה פיצ'ר שמאפשר למנן את עוצמת הבלימה כדי לשלוט על צלילת החרטום, אולי זה קיים גם בג'אקו 7 שהוא מאותו הקונצרן.

פורסם

במרץ 2024 ראיתי שלט פרסום של aiways בשדה תעופה במינכן.

משעשע שיצרנית שאז קרסה משקיעה בפרסום באירופה.

פורסם
לפני כשעה, bigzoltar כתב:

בצ'רי אריזו 8 יש איזה פיצ'ר שמאפשר למנן את עוצמת הבלימה כדי לשלוט על צלילת החרטום, אולי זה קיים גם בג'אקו 7 שהוא מאותו הקונצרן.

קראתי בעיון את ספר הרכב... אין  תכונה כזאת בג׳אקו פלאגאין. 
האריזו נמוכה יותר וארוכה יותר, על כן חלוקת המשקל שם פחות בעייתית לדעתי. אבל טוב לדעת שיש בכלל אופציה כזאת. 

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם
בתאריך 13.2.2025 בשעה 21:07, itsik170 כתב:

הייתי שמח לפלאג אין, רק שייתנו משהו שהוא לא סיני.

גם אני , אבל נראה שהיבואנים אשר קיבלו מותגים סינים מעדיפים לפמפם אותם לשוק במחירים מופקעים מאשר לשווק את התוצרת האירופאית.

לא חושב שמדובר על בעיה בהקצאות, איך נגיד את זה בעדינות , התוצרת האירופאית לא בדיוק עפה מהמדפים, ככל הנראה שולי הרווח גבוהים משמעותית בתוצרת סין, ניכר בדוחות של פריסבי שמותג צארי עשה עבורם קופה נאה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)
בתאריך 15.2.2025 בשעה 15:28, ofer_1973 כתב:

קראתי בעיון את ספר הרכב... אין  תכונה כזאת בג׳אקו פלאגאין. 
האריזו נמוכה יותר וארוכה יותר, על כן חלוקת המשקל שם פחות בעייתית לדעתי. אבל טוב לדעת שיש בכלל אופציה כזאת. 

קראתי על זה בכתבה הבאה:

https://www.auto.co.il/article/137889-road-tests

"בתפריט ניתן להפריד את תגובת הבלימה הרגילה או משקל ההגה ממצבי הניהוג, ויש אפילו אפשרות לבחירה באיזון הבלמים כדי לצמצם צלילת חרטום." 

עריכה: הסתכלתי בספר רכב של ג'קו 7 וגם שם קיימת האופציה הזאת, ציטוט מספר הרכב:

"בקרת גובה בבלימה: הפעלה/כיבוי; ניתן לכוונן את רגישות המערכת לאחר הכיבוי."

וזה מה ש- chat gpt אומר על מערכת כזאת באופן כללי:

"נשמע שאתה מדבר על מערכת בקרת גובה בזמן בלימה — אני כאן כדי לעזור לך להבין איך זה עובד!

במערכות כאלה, "הפעלה/כיבוי" מתייחסת לאפשרות לשלוט ידנית במערכת כדי לשפר את חוויית הנהיגה או ההתאמה האישית של הרכב.

• הפעלה: המערכת פעילה ומאזנת את גובה הרכב במהלך בלימה כדי למנוע שקיעה של החרטום ולהגביר יציבות.
  • כיבוי: המערכת מושבתת, ואז אפשר לכוונן ידנית את רגישות המתלים או בקרת הגובה, בהתאם להעדפות הנהג או לתנאי הדרך.

האם אתה מחפש הוראות ספציפיות כיצד לכוונן את הרגישות אחרי כיבוי? אני יכול לחפש מידע מדויק לפי דגם הרכב שלך!"

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...