Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה על "N" בירידות

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 24.1.2025 בשעה 17:15, Buki כתב:

זה הגיע מעולם המשאיות, שם בתיבות רובוטיות כבר די הרבה זמן יש פונקציה Eco-roll שעושה את זה.

האנרגיה הקינטית שנצברת במשאית היא משמעותית מצד אחד ומנוע דיזל גדול מספק הרבה בלימת מנוע מצד שני אז הגיעו למסקנה שחבל לבזבז את האנרגיה הזו ואפשר לנצל אותה היכן שמתאפשר.

במקביל לאנרגיה יכול להיות מחפשים נקודות לרכב פחות מזהם

פורסם
בתאריך 24.1.2025 בשעה 17:03, Buki כתב:

זו בדיוק הסיבה שבתיבות הילוכים מודרניות אצל חלק מהיצרנים כולל ב DSG של פולקסווגן, החל משנה מסויימת בדגמים הגבוהים (זאת אומרת אין את זה בפולו ופאביה אבל יש בטיגואן ובסופרב, לא יודע לגבי גולף ואוקטאביה) יש מצב Coasting שזה בדיוק "ניוטרל אוטומטי" שמופעל במצבים שתארת.

אתה עוזב את הגז, הגיר יוצא לניוטרל, הסל"ד יורד לסיבובי סרק, בלוח שעונים מופיעה הודעה Coasting mode ואתה גולש ללא בלימת מנוע. 

ברכב שאין לו את הפונקציה הזו אני לא ממליץ לעשות את זה ידנית. 

ניסיתי אתמול את מצב ה-coasting בארונה לאורך קטע קצר. במישור קצב אובדן המהירות היה מהיר מאוד. בירידה (ציר פרויד בחיפה) דווקא מאיץ במידה שאני לא אוהב בגלל הפיתולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במקרים מאד ספציפיים אולי זה יכול לחסוך טיפה בדלק אבל אם הרכב לא יודע לעשות את זה בעצמו, לא כדאי להתחכם. כשאתה מתגלגל בלי הילוך משולב אתה לא שולט באוטו ב100%. לא מצדיק את הרבע ליטר שאולי תחסוך.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה מזכיר לי חוויה בהודו לפני למעלה מ 25 שנים...

טוקטוק הודי. שם מאוד מקובל היה בירידות לא רק לעבור לניוטרל אלא לסגור את המנוע וזהו...

כבר אז תהיתי לגבי התועלת שבזה. אולי בטוקטוק בירידה בהילוך כן יש חסכון מסויים בדלק. ידעת כבר אז שברכב רגיל אין בזה חסכון כי בהילוך בירידה אין שימוש בדלק, אבל אולי בטוקטוק זה אחרת. לדעתי זה מנוע 2 פעימות. אני לא בקיא במשמעות

זו היתה פרקטיקה שראיתי בהרבה ירידות וגלישות. בד"כ למרחק קצר. התרגלתי.

הבעיה התחילה בירידות ממושכות בהרי ההימלאיה.

1. זה פגם בברקסים לאורך זמן בירידה. אני לא בקיא במנגנוון אבל היה ברור שאחרי כמה מאות מטרים הברקסים כמעט ולא תפקדו. כאן כמובן נכנס לתוקף מנגנון גלגול הנשמות ויתרונותיו. פחד אלוהים. ירידה עם טוקטוק בלי ברקסים..

2. כמובן שבכיבוי מנוע אין תאורה. על פניו בעיה רק בלילה. וגם בלילה זה לא דיל ברייקר מבחינתם, כי אפשר להאיר באמצעי הנפלא של מצית לסיגרייה. מוציאים יד ולאורך הנסיעה המבעיתה הנהג גולל את גלגל ההצתה ויש ניצוץ... בחיי. ככה היה.

טיילית הרבה באסיה במקומות מפוקפקים. אין ברירה אלא להשלים עם הסיכון המטורף שבכביש. אבל כאן נחצה הגבול. ירדנו מהטוקטוק באמצע שום מקום. צעדנו 15 ק"מ עם תיקים גדולים בגשם שוטף. ושמחנו על גורלינו הטוב.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 7 שעות, razi_pazi כתב:

טוקטוק הודי. שם מאוד מקובל היה בירידות לא רק לעבור לניוטרל אלא לסגור את המנוע וזהו...

כבר אז תהיתי לגבי התועלת שבזה. אולי בטוקטוק בירידה בהילוך כן יש חסכון מסויים בדלק. ידעת כבר אז שברכב רגיל אין בזה חסכון כי בהילוך בירידה אין שימוש בדלק, אבל אולי בטוקטוק זה אחרת. לדעתי זה מנוע 2 פעימות. אני לא בקיא במשמעות

1. זה פגם בברקסים לאורך זמן בירידה. אני לא בקיא במנגנוון אבל היה ברור שאחרי כמה מאות מטרים הברקסים כמעט ולא תפקדו. כאן כמובן נכנס לתוקף מנגנון גלגול הנשמות ויתרונותיו. פחד אלוהים. ירידה עם טוקטוק בלי ברקסים..

2. כמובן שבכיבוי מנוע אין תאורה. על פניו בעיה רק בלילה. וגם בלילה זה לא דיל ברייקר מבחינתם, כי אפשר להאיר באמצעי הנפלא של מצית לסיגרייה. מוציאים יד ולאורך הנסיעה המבעיתה הנהג גולל את גלגל ההצתה ויש ניצוץ... בחיי. ככה היה.

טיילית הרבה באסיה במקומות מפוקפקים. אין ברירה אלא להשלים עם הסיכון המטורף שבכביש. אבל כאן נחצה הגבול. ירדנו מהטוקטוק באמצע שום מקום. צעדנו 15 ק"מ עם תיקים גדולים בגשם שוטף. ושמחנו על גורלינו הטוב.

מזכיר לי שהייתי עובד בבניין ונסענו על פורד טרנזיט שנתון 1985 או 1989.

הנהג היה רומני, שנולד, גדל והיה עמוק בקומוניזם, כאשר היינו מגיעים לירידה הוא היה מכבה את המנוע.

הרכב היה, יד ראשונה, אצל חשמלאי שנהרג אחרי שהתחשמל באתר עבודה.

פחד כפול.

• מצחיק 1

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, razi_pazi כתב:

אכן פרקטיקה מקובלת לחסכון - המהדרין - כגון נהגי המוניות בסיני של שנות ה-90 - היו נוהגים בנוסף על האמור גם לכבות את אורות הרכב בחשיכה ובכך להעצים את היעילות האנרגטית עוד יותר....

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
פורסם (נערך)

ברוב המכוניות המודרניות (מאמין שבכולן אבל לא מתחייב) יש מצב שנקרא Fuel cut off.

כאשר אתה במצב בלימת מנוע, מעל סל"ד סרק, ולא נוגע בדוושת גז המחשב סוגר את הזרקת הדלק. 

ברגע שתיגע בדוושת הגז או מהירות המנוע תרד לסרק הדלק יוזרם שוב. 

כך שלשאלתך - רכב בניוטרל מבזבז יותר דלק.

וזה מבלי להכנס לענייני בטיחות ופגיעה בגיר.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 24.1.2025 בשעה 17:03, Buki כתב:

זו בדיוק הסיבה שבתיבות הילוכים מודרניות אצל חלק מהיצרנים כולל ב DSG של פולקסווגן, החל משנה מסויימת בדגמים הגבוהים (זאת אומרת אין את זה בפולו ופאביה אבל יש בטיגואן ובסופרב, לא יודע לגבי גולף ואוקטאביה) יש מצב Coasting שזה בדיוק "ניוטרל אוטומטי" שמופעל במצבים שתארת.

אתה עוזב את הגז, הגיר יוצא לניוטרל, הסל"ד יורד לסיבובי סרק, בלוח שעונים מופיעה הודעה Coasting mode ואתה גולש ללא בלימת מנוע. 

ברכב שאין לו את הפונקציה הזו אני לא ממליץ לעשות את זה ידנית. 

מעניין אם זה עובד בACC

וזה כנראה משנתונים גבוהים מ2019 כי אצלי באוקטביה 2018 לא ראיתי את זה 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...