Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב שינוי בתמהיל הנסיעות שהיה עד עכשיו עם המון עבודה מהבית ומעט נסיעות בלי פקקים להרצליה לנסיעה יום יומית של 80 ק"מ בפקקים (בעיקר בחזור)

אם עד עכשיו שיקולי דלק לא היו משמעותיים, עכשיו הם כן ובנוסף חייב בקרת שיוט אדפטיבית לזחילה בפקקים, כי הפקקים הם בלתי נסבלים!

לא מחפש חדוות נהיגה. מחפש אמין, חסכוני וזול לתחזוקה ואם אפשר נוח ככל הניתן.

לא מחפש חדש, אלא בן 2-3

המחשבה הראשונה שלי נודדת לאיוניק 

לא פוסל חשמלית או PHEV למרות שנטיית הלב להתמקד בהיברידית 

האירו את עיני?

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

פה צריך לבדוק ממש בקטנות.

לדעתי אתה צריך להתחיל לגרד רכבים כדי לבדוק, וזה לא בדיקה של 5 דקות. ועדיף אחרי הסבר מדוקדק שיחסוך לך זמן או בליווי בעל רכב שבאמת מפעיל את המערכות האלה בשוטף.

דבר ראשון זה פוסל את כל התוצרת הסינית למיטב הבנתי, כי המערכות שלהן לא משהו, בפרט שאנחנו מדברים על רכב בן 2-3. מי שטוען אחרת שיוכיח וינמק.

המחשבה שנייה שלי - לתחושתי האלנטרה קצת יותר טובה מהאיוניק בקטע הזה.

בגלל כמה דברים קטנים.

כבעל אלנטרה, אני מוצא את הauto hold נוח, השמירת מרחק טובה , נדמה לי שהוא יודע להבחין גם במכוניות בצדדים במידה מסויימת, נדמה לי שאם אני מאותת תוך כדי שמשירת מרווח מופעלת, יש לפעמים איזה תפריט שמראה שיש רכב בנתיב השני.

כשנעצרת לחלוטין, והרכב שלפניך זז, הוא מתריע על זה, לדעתי לא בטוח שקיים באיוניק. כן קיים באלנטרה 2023.

אבל שוב - בפקקים ממש קשוחים, כל לחיצה על הברקס מנטרלת את השמירת מרחק, וצריך להפעיל אותה עם לחיצה בהגה.

בגדול האלנטרה יודעת לבלום בסדר רוב הזמן לבד, רק שהיא לא צופה את התנועה קדימה, אז אם אתה על קו 1 מתוך 4, וכל המכוניות שלפניך מאיטות, אתה כנהג עירני היית מאט קודם או קצת יותר למהירות נמוכה מוקדם מאשר האלנטרה ואז בסוף זה מייצר צורך בהאטה אגרסיבית ומיותרת של הACC.

מצד שני, גם עם קו אחד של שמירת מרחק מתוך 4, אני הרבה פעמים לוחץ על הגז כדי לצמצם מרחק, כי זה פותח יותר מדי פער. ואז יש קטעים שהרכב משחק עם החשמלי / בלימה רגנרטיבית / בנזין המון. אני לפעמים מסיים נסיעה קשוחה עם בחילה קלה כנהג, כי הרכב בולם עם הבלימה רכרנטיבית, ואז אני לוחץ קצת יותר גז.

באיוניק ניתן לשלוט על הבלימה רגרנטיבית, לא יודע מה קורה כששמים ACC אם זה נותן לך עדיין שליטה ידנית. שים לב שבגדול כל היונדאי קייה זה אותו מנוע 1.6 סביב 140 כס (+/-1 נראה תלוי תקינת ארץ מקור),  רק שבאלנטרה זה לא נותן לך שליטה על הבלימה רגרנטיבית.

עוד שאלות זה מנוע חשמלי - שמתי לב שאם לוחצים ממש בעדינות על הגז באלנטרה הוא נשאר הרבה יותר זמן על המנוע החשמלי, עד סביב 120קמש אפילו, מאוד תלוי אם זה מישור עליה ירידה.

יתכן שהאיוניק עם מחשב מנוע שונה, או מכוייל אחרת. לא יודע. השאלה מה קורה בPHEV, האם הוא מצליח יותר "לטחון" את המנוע החשמלי גם בתאוצות בינתיים או שזה אותו הרכב רק עם בטריה שמנה ועוד ממיר חשמל... (בהנחה שיצאת עם בטריה מלאה מהבית, שוב לא יודע עד כמה זה חכם ואדפטיבי).

עליות רצופות ומהירות - אלנטרה חובה להעביר למצב ספורט אחרת אתה מסיים בלי בטריה ועם רכב עם 80כס ששוקל כמו פיל בעליה לירושלים או מצפה.

ממה שאני מבין, הטויוטה קורולה לא משהו בכלל.

שוב - צריך לראות שאין עידכונים שמשפרים דברים כאלה וחברות ליסינג לפעמים לא מכניסות מכוניות למוסכי יבואן וגם אם כן, לא בטוח שמישהו מבזבז את זמנו על עדכון תוכנה את אם כן חייבו אותו.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

גם האיוניק מתריע שהרכב ממול זז. בעיקרון, הבקרת שיוט אדפטיבית ביונדאי עובדת דיי טוב, ביחס לרכבים אחרים שנהגתי. באיוניק ובקונה בייברידית יש לך שליטה על הבלימה הרגנרטיבית שאני מוצא את זה מאוד יעיל ועוזר לחסוך בדלק. זה לא קיים בנירו וגם לא באלנטרה. גם בטויטה הייברידית אין את זה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כל הרעיון בבקרת שיוט אדפטיבית שאתה נותן לרכב להתנהל בעצמו, כולל בלימה רגנרטיבית אם נדרש. לא בדקתי אם ניתן ידנית להפעיל תוך כדי acc פעיל. לדעתי אפשרי, אבל הרכב יתייחס לזה כבלימה מאולצת וינתק את ה acc

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, סולל הדרך כתב:

מחפש אמין, חסכוני וזול לתחזוקה ואם אפשר נוח ככל הניתן.

תיארת בדיוק את הקורולה, אין רכב שיענה על התיאור הזה יותר טוב מהקורולה לרבות לא הקוראיניות ההיברידיות, בייחוד שבטויוטה יש אפשרות להארכת אחריות גם על הסוללה וגם על מערכות עיקריות ברכב.

לגבי בקרת שיוט אדפטיבית שעובדת בפקקים היא קיימת בקורולה לרבות בקרת סטייה מנתיב שעובדת ממהירות אפס מניסיוני (לא יודע אם בקוראיניות בקרת סטייה מנתיב עובדת ממהירות אפס), משמע לא צריך לגעת לא בדוושות ולא בהגה (כן צריך לאחר עצירה של כמה שניות ללחוץ על כפתור בהגה כדי שהרכב יתחיל לנסוע).

אבל לא הייתי בונה על שימוש בבקרת השיוט בפקקים, התפקוד של המערכת לא מיטבי בדומה לתיאור של המגיב מעליי עם האלנטרה.

הייתי בונה על שימוש באוטו הולד שמאד מקל את הנהיגה בפקקים.

אין בקורולה התראה על תזוזת רכב מלפנים וזה חסרון לנהגים שעסוקים בטלפון בפקקים 😁

לא ציינת איזה צרכים נוספים חשובים לך מהרכב, אבל יש רכבי טויוטה היברידיים נוספים מלבד הקורולה שעונים על התיאור שציינת, השאלה אם הם עונים על הצרכים האחרים.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

נקודה חשובה לטובת הקןרולה - גיר רציף, נראה לי שעם מנוע חשמלי הוא נעים בפקקים. מצד שני, בהאצה זה רועש. טויוטה זה רק 120כס עד לא מזמן ואז עדכנו שם את הבנזין ל140כס כולל נדמה לי. מי שזה חשוב לו, ימצא שה120כס משמעותי איטי והססני יותר מהיונדאי. לא יודע לגבי ה140.

פורסם

גיר רובוטי עם היברידי זה שילוב מעולה, עדיף על גיר רציף שגם דורש תחזוקה יקרה וגם לא ניתן לתיקון

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

בטויוטה היברידיות אין גיר רציף אלא 2 מנועים חשמליים ומפצל כוח משהו כזה.

אין הילוכים והנסיעה רציפה ולכן אנשים מתבלבלים לחשוב שמדובר בגיר רציף.

המערכת ההיברידית של טויוטה בוליט פרוף, היא תשאר בחיים ביחד עם החרקים גם אחרי שכדור הארץ ייהרס.

אם כבר המערכת ההיברידית של הקוראיניות לא גילתה אמינות גבוהה לפחות בחלק מהרכבים, לרבות שחיקת מצמדים למרות הסיוע החשמלי והחלפה שלהם מאד יקרה ביחידות ההיברידיות הקוראיניות.

לגבי אופי יחידות ההנעה עצמה זה כבר עניין אחר, זה יותר עניין של טעם, התנהגות רגילה של העברות הילוכים בקוראיניות והתנהגות דומה לגיר רציף בקורולה מבחינת חוסר העברת הילוכים ושמירה על סל"ד תחת עומס אבל התנהגות חדה ולא מסטיקית כמו בגיר רציף.

עריכה אחרונה על ידי green
  • אהבתי 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מבחינתי הדבר הכי חשוב זה התנהגות אדפטיבית בפקקים

הנסיעות הפקקים הורגים אותי 

פורסם (נערך)

לגבי הפקקים, אין מנוס מהשאיל רכב.

מהשכרה, חברים וכו ולבדוק. אחרת תגלה שאתה לא מרוצה.

ביונדאי קיה וכו ממה שאני קראתי - חשוב מאוד לטפל כמו שצריך במעביר מומנט קלאץ היברידי.

הוא חלק מהטיפולים השוטפים, בעקרון צריך להחליף לו שמן הידרואלי שזה זול, מומלץ מאוד בטיפול הראשון לרוקן את כל השמן הישן, יש מצב שהוא עם חתיכות מתכת ולהחליף לחדש.

בדכ מוסכים כנראה ישאבו את הישן ןישימו חדש. זה לא מספיק טוב.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • אהבתי 1
פורסם

קורולה. סדאן, הצ'באק או סטיישן - לבחירתך. סדאן עדיף לחפש לימיטד כי היא היחידה שהגיע עם ניטור רכב בשטח מת, מולטימדיה מקורית עם aa ו-cp ועוד.

אפשר גם יאריס מהדור הנוכחי. לדעתי פחות נוחה מהקורולה.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• אחראי פורום
פורסם
לפני 4 שעות, KipodYam כתב:

ביונדאי קיה וכו ממה שאני קראתי - חשוב מאוד לטפל כמו שצריך במעביר מומנט קלאץ היברידי.

הוא חלק מהטיפולים השוטפים, בעקרון צריך להחליף לו שמן הידרואלי שזה זול, מומלץ מאוד בטיפול הראשון לרוקן את כל השמן הישן, יש מצב שהוא עם חתיכות מתכת ולהחליף לחדש.

בפירוש, אני ממליץ על זה לכל בעלים של הרכבים הנ''ל כתחזוקה מונעת.

אני הגעתי ל-75 אלף ק"מ עם נירו בלי בעיות, אצל אחי (בנירו אחרת) ב-90 ומשהו התחילו מכות חזקות ורנדומליות בעת העברת הילוך, החלפת שמן פתרה את זה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא פוסל רק ככל שידוע לי האדפטיבי של איוניק עדיף ולכן מתייעץ עם המומחים 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...