Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נתיך של מצת סיגריות ברכב במקום 15A 20 A

מעבר לפיתרון נפתר ע"י דוב המערות,

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

רציתי להבין דבר שנשגב מבינתי, חבר שאל אותי על החיבור של מצת הסיגריות שרק חיבורים של טעינה עובדים בו,

אבל מצת הסגריות לא פועל, בדקתי בתיבת הנתיכים וגיליתי שבמקום נתיך של 15A שמו שם נתיך של 20A,  בתחילה לא חשבתי שזו הסיבה לכך שמצת הסגריות לא עובד, למיטב הבנתי(לא גדולה במיוחד) הבעיה היחידה שיכולה להיווצר מנתיך עם ערך גבוה יותר שאין הגנה על המעגל החשמלי לזרמים יותר גבוהים שלא אמורים לעלות על 15A, בכל זאת החלפתי את הנתיך מאחר שלא אמור להיות שם נתיך של 20A וראו איזה פלא מצת הסגריות שב לפעולה.

מישהו יוכל להסביר לי את הרציונל, בתפיסה שלי שזה אמור להיות כמו מא"ז בלוח חשמל, אם תשים מא"ז של 20A היכן שאמור להיות 16 לא יווצר בעיה במכשירים שמחוברים לאותו מעגל, רק שהמעגל שלא אמור לעמוד בזרמים גבוהים מעל 16A K לא יהיה מוגן שזה בעצם התפקיד של המא"ז בקצר ובעומס. למה כאן זה שונה .

תודה רבה לכל העונים.

פורסם (נערך)

באיזה צבע היה הפיוז שמצאת שם?

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 7 שעות, פינקו כתב:

הפיוז שמצאתי היה בצבע צהוב, (20) והוא לא היה שרוף, הרי המצת עובד אם מחברים אליו מטען לטלפון לדוג'.

אם מטען כן עובד בחיבור לשקע ומצת לא הבעיה לא קשורה לפיוז.

שקע המצת לא יודע מה אתה מחבר אליו. יש לו מינוס מסביב ופלוס בתחתית. רכיב טיפש למדי. הוא עובד או לא. אין אמצע.

• פיתרון
פורסם

ברכבים נתקלתי כבר בפיוז שרוף / חוט שנפגע והעביר זרמים קטנים מאוד.

בבדיקת רציפות צפצף תקין אבל במעבר של זרם התנתק, אחרי כמה נסיונות פשוט החלפתי פיוז והכל עבד.

במבט מעמיק אפשר היה לראות סדק מאוד קטן בפיוז.

יכול להיות שמטען לא העמיס את הפיוז ולכן הוא נשאר מחובר וכאשר חיברת מצית שצורך הרבה זרם הוא התנתק.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני קורא כאן את מה שהחברים כותבים, הסברים הגיוניים למדי.

אך זה לא מסתדר עם המציאות החלפתי כמה פיוזים חדשים של 20A מצת הסגריות  לא עבד (הטעינה כן) שמתי 15A הכל עובד, לה' פתרונים.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, דוב המערות כתב:

אם החלפת כמה פיוזים ורק החלפה ל 15A פתרה את הבעיה זה באמת תקלה מוזרה

אז ככה אתה כנראה צודק לגמרי בהבחנה, שלך צורת החשיבה שלך נהדרת ומלמדת אותי מאוד.

היום ביצעתי ניסוי נוסף, לקחתי פיוז חדש לגמרי של 20A והכל עבד, אכן נראה שכל הפיוזים הקודמים שהיו מאותו ליין כנראה היו פגומים כך

שהם העבירו רק זרמים חלשים כפי שכתבת. 

תודה רבה החכמתי.

עריכה אחרונה על ידי פינקו
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...