Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השקת ה 3008 החדשה.

CX25GTI

פוסטים מומלצים

חדשות רכב - חדש יותר, יקר יותר: פיג׳ו מתחילה לשווק 3008 עדכני

לובינסקי הולכים ללמוד על הבשר שלהם את המשמעות של תמחיר מופרך.

דגמי הבנזין מצוידים עם מנוע 1.2 ליטר המעודכן ומתחילים ב 187K 

החשמלי מגרד את ה 260K מלמטה..

מישהו יעדיף את הפיזו על מודל Y ?

מישהו בלובינסקי מאבד את הקשר עם חללית האם ואו לחלופין זונחים את המותג לטובת MG.

• אהבתי 2
  • מצחיק 2

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור אחד שמחזיק 2 רכבים של לובינסקי, אין שום סיכוי שאשלם 260 אלף על רכב חשמלי שלהם כשיש לי את המודל Y בפחות כסף

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טווח של 500 ק"מ, במודל Y הבסיסית אין טווח כזה. השאלה כמה הטווח של פג'ו מחובר למציאות.

צריך לקחת בחשבון שבטסלה יש עוד כמה יתרונות:

1. ביצועים.

2. עדכונים OTA.

3. אין טיפולים.

4. לא צריך להתקין שום מערכת בטיחות כמו איתוראן\קודן וכל הדברים המציקים האחרים.

הדגם הבסיסי של המודל Y מציע טווח של 455 ק"מ על הנייר לפי תקן WLTP והתאוצה מהירה כמעט בשתי שניות לעומת ה-3008. כל זה תמורת קצת פחות מ-219 אלף ש"ח.

דגם LR עולה 256.5 אלף ש"ח, עם טווח של 533 ק"מ (דומה לפג'ו, קצת יותר טוב), התאוצה מהירה בכ-4 שניות לעומת ה-3008.

מי שיהיה מספיק בר מזל גם אולי ירוויח ויזמין דגם ישן ויקבל ג'וניפר. זה יקרה מתישהו כמו שקרה לי ולעוד איזה 100 ומשהו אנשים במשלוח של ה-3.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתיחת הפנים של ה-Y. שקול לדגם ההיילנד שיצא ל-3.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא חושב שהם צופים מכירה של יותר מכמה עשרות (של הדגם החשמלי) במקרה הטוב.

• רעיון טוב! 1

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שתא הנוסעים של ה-3008 הוא כמה רמות מעל טסלה ולא מעט מתחרות מסין, אבל אין ספק שהמחיר מאתגר בלי קשר, מה גם שעבור רבים טסלה היא סמל סטטוס ואת זה אין לפיג'ו. 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד לא ראית ולא מיששת את התא נוסעים, איך אתה יודע שהוא כמה רמות מעל הטסלה? בטח שהמודל Y הולכת לפני החלפה, והדגם החדש יהיה איכותי יותר כמו שקרה עם המודל 3.
מי יקנה את הדבר הזה באותו מחיר של מודל Y? כנראה אף אחד.
גם ככה זה מותג מת בישראל , עוד מסמר בארון.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

Bayerische Motoren Werke

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מודה: הטאבלטים האלו על הדשבורד מעצבנים אותי ברמות.

אולי זה רק בתמונה מעצבן ובמציאות יראה יותר טוב ? לא יודע.

מה שבטוח זה שכמעט בכל רכב חדש היום יש את החרX הזה, וכנראה שנצטרך להתרגל וללמוד לחיות עם זה או לאהוב את זה.

ימים יגידו.

יש כאן המון נעלמים;

איך השלדה של סטלנטיס ?

האם נשמר האופי הפג'ואי המוכר של ה MK2 (3008) או שהלך לאיבוד בזמן החתונה עם הקונצרן החדש ?

האם סטלנטיס תעשה סוויץ' ותלמד לתת שירות נורמלי ללקוחות ?

האם מחירים החלפים יהיה הגיוניים ?

כל עוד זה תלוי בלובינסקי, אני מניח שהמצב רק ילך ויחמיר.

המחיר לדגם הבסיס - בטווח הסביר של הקטגוריה הזו (לרכבי בנזין).

מתחרות יש בלי סוף, בעיקר חשמליות. 

מי שיהיה "מוכן לקבל" את המידות של MK2 עם תא מטען קטן יותר, יפנה כנראה למתחרה החשמלית החדשה (לינק אנד קו 02) ויקבל שם (בפחות כסף) יותר ביצועים, חיסכון בדלק, חיסכון בהוצאות תחזוקה שוטפות ועוד.

לדעתי טסלה לא באותו קו.

לטסלה יש בעיות משלה, אצל אף אחד לא הכל וורוד.

עיקר התלונות נסוב סביב:
1. איכות נמוכה של גג הפנורמי\שמשה קדמית - נסדקים מאוד בקלות, בחלק מהמקרים ללא התערבות גורם חיצוני.

2. מצבר מתח נמוך שנוטה למות (לדעתי - בטרם עת)

3. יש לא מעט שגם פגשו בעיות בממיר מתח.

4. שירות שירות שירות. תורים של חודשיים עד שמכניסים את הרכב למוסך - יש לא מעט שממש מתוסכלים מזה.

5. הגה מתקלף אבל זה באמת "בקטנה" (זו לא תקלה משביתה).

6. יש גם תקלות אחרות פחות נפוצות, אבל זה לא שהרכב נטול תקלות לחלוטין. לא קיים כזה דבר.
ולמרות זאת: טסלה זאת חוויה, והלוואי והיתה לי אחת, אבל אני אומר בזהירות: לא בטוח שאיכות החומרים משתווה לאיכות של יצרנים מהמערב (וכן, יש אנשים שזה חשוב להם ויהיו מוכנים לשלם יותר ולקנות משהו אחר, גם אם על הנייר הביצועים פחות טובים).

בכל מקרה - אין דיזל, אין גם 1.6 טורבו בנזין.

איך אומרים ב"כרישים": אני בחוץ :mm_tongue

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב נראה מדהים, הן מבחוץ והן מבפנים. אבל במחיר כזה, ראוי היה לצייד אותו במנוע PureTech 1.6 ולא ב-1.2. לפחות מדובר בגרסת ה-1.2 המשודרגת, הכוללת שרשרת טיימינג במקום רצועה רטובה, אבל כמיטב המסורת הצרפתית, היה חייב להיות איזשהו פספוס. במקום תיבת 8 הילוכים פלאנטרית יפנית, הם בחרו לשלב את המנוע עם תיבת הילוכים רובוטית 6 הילוכים. 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התמחור של דגם הכניסה 187.0 אש"ח, הוא כבר במחירי 2025, שזה אומר כולל עליית מע"מ ל 18% וכולל עדכון נוסחת מס ירוק.

לפני שאתם מברברים את עצמכם לדעת על התמחור, חכו לרבעון שני 2025, אחרי כל העליות של המחירים וסיום המלאים ששוחררו ב 2024, ואז תשוו מחירים.

אני חושש מאוד שהתמחור שלה כבר יהיה אטרקטיבי.

תא הנוסעים איכותי ויפהפה. סביבת הנהג מרהיבה. 

שלדה, הגה, מתלים - פיג'ו במיטבה.

יש גם ביקורת - אעלה אותה בביזפורטל היום / מחר עם פרסום המבחן לרכב. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, Cranky_CPA כתב:

הרכב נראה מדהים, הן מבחוץ והן מבפנים. אבל במחיר כזה, ראוי היה לצייד אותו במנוע PureTech 1.6 ולא ב-1.2. לפחות מדובר בגרסת ה-1.2 המשודרגת, הכוללת שרשרת טיימינג במקום רצועה רטובה, אבל כמיטב המסורת הצרפתית, היה חייב להיות איזשהו פספוס. במקום תיבת 8 הילוכים פלאנטרית יפנית, הם בחרו לשלב את המנוע עם תיבת הילוכים רובוטית 6 הילוכים. 

משווה ומעלה, הרכב קיבל ביקורות צוננות בחו"ל לגבי המנוע החדש בעיקר לגבי יחס כ"ס/ משקל ואני מצטט את ידידינו ב- בטופ גיר :
But overall performance isn't that great. This, the lightest new generation 3008, is nearly 1,600kg, and feels it. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפיז'ו 3008 שייכת לקטגוריית c קרוסאוברים קומפקטיים ולכן ההשוואה למודל y ששייכת לקטגוריית d קרוסאוברים גדולים אינה השוואה ישירה.

אבל הפיז'ו עדיין מצליחה להיות יקרה יותר מהמודל y.

אבל לא מובנת לי ההשוואה דווקא למודל y שבעיני ממש לא מהווה אמת מידה בקטגורייה אפילו נהפוך מזה היא מהווה אמת מידה לאיך לא עושים רכב נכון בהרבה אספקטים.

יש הצעות ערך אטרקטיביות יותר ממנה ובעיקר בשנה הבאה יגיע שטף נוסף של קרוסאוברים מאד אטרקטיביים.

עריכה אחרונה על ידי green
  • אהבתי 1
  • משעמם 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מודל Y הוא הרכב הכי נמכר בעולם היום.

אם זו ההגדרה שלך ל"איך לא עושים רכב נכון בהרבה אספקטים" אולי תסביר גם לאלון מאסק...

• אהבתי 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...