Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלודה בצלחות Brembo

amosbmw

פוסטים מומלצים

לפני כמה שנים התקנתי צלחות Breco, כשנאמר לי על ידי הספק שזאת חברת בת של Brembo. זה הדבר היחיד שהיה זמין בארץ לE34 ישנה. ביאס אותי שהן היו מחלידות אחרי חניה של יום יומיים.

זה כל כך עיצבן אותי שאחרי זה החלפתי את כל הצלחות לATE שהבאתי מחו"ל, למרות שהן עוד לא היו גמורות.

מעולם לא ראיתי תופעה כזאת בצלחות של BMW, TRW או ATE שאני אוהב.

לפני חודשיים החלפתי צלחות ורפידות אחוריות באותו יום גם לX3 וגם לגולף. בX3 שמתי צלחות מקוריות, ואילו לגולף הסכמתי לקחת Brembo כי זה מה שהיה לספק והוא טען שאין משהו אחר. חשבתי מילא הם חסכו בציפוי במותג המוזל Breco אבל לא יעשו דבר כזה במותג Brembo הידוע.

ובכן - שטח המגע עם הרפידות נקי כי הוא עובד כל הזמן. אבל מרכז הנאבה הבולט החליד תוך שבוע ממתי שהתקנתי את הצלחות. אין שום דבר שינקה אותם במהלך העבודה, וזה נראה נורא. 

חיפשתי באינטרנט ומצאתי עוד הרבה תלונות על כך.

לא קונה יותר צלחות של Brembo בחיים.

הצלחות של BMW עדיין נראות חדשות לחלוטין.

דבר אחר - היה מקובל שבלמים קדמיים נשחקים מהר יותר מאחוריים מכיוון שהם עושים את רוב העבודה.

שמתם לב, שמאז שיש במכוניות בלם יד חשמלי עם auto hold, ESP, ובחלק גם בקרת שיוט אדפטיבית - הבלמים האחרויים נשחקים יותר מהר מהקדמיים? גם לזה מצאתי סימוכין ברשת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, amosbmw כתב:

שמתם לב, שמאז שיש במכוניות בלם יד חשמלי עם auto hold, ESP, ובחלק גם בקרת שיוט אדפטיבית - הבלמים האחרויים נשחקים יותר מהר מהקדמיים? גם לזה מצאתי סימוכין ברשת.

דיברתי על זה עם חברים כמה פעמים ולא הבנתי עדיין את ההסבר הזה.

בלם יד חשמלי ו Auto Hold פועלים כשאר הרכב במצב עמידה מוחלטת, אז עקרונות 0 שחיקה לבלמים. השמינית סיבוב של הגלגל עד שהם משתחררים זה לא משהו שאמור לעשות כזה הבדל. אצל מי שנוהג רגוע ESP לא נכנס לפעולה כמעט אף פעם. 

בקרת שיוט אדפטיבי מפעילה את הבלמים הרגילים אז היא שוחקת את הקידמיים והאחרונים כמו בבלימה רגילה. 

בקיצור ההסב הזה לא מובן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההסבר שמצאתי הוא שהAuto Hold עובד על הגלגלים האחוריים בלבד, ומשחרר מעט בהדרגה עם תחילת התנועה. לכן זה כן יוצר שחיקה מסויימת בניגוד לנהג שלוחץ עם הדוושה על 4 בלמים ומשחרר בפעולה אחת.

לא יודע אם זה נכון, אבל אני מבחין בלי קושי בכך שהשחיקה ברפידות האחוריות חזקה יותר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם לא מתקרב ל Brembo יותר. 

מותקנות אצלי רפידות של המותג הזה, ולמרות שההחלפה בוצעה לפי הספר (ניקוי יסודי וגירוז מובילים/גב רפידות עם גריז מתאים), לא הצלחתי להיפטר מהרעש של השריקות. בנוסף הן גם מלכלכות מאוד.

כנראה שהרפידות הבאות יהיו של ATE.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, dror1r כתב:

אני גם לא מתקרב ל Brembo יותר. 

מותקנות אצלי רפידות של המותג הזה, ולמרות שההחלפה בוצעה לפי הספר (ניקוי יסודי וגירוז מובילים/גב רפידות עם גריז מתאים), לא הצלחתי להיפטר מהרעש של השריקות. בנוסף הן גם מלכלכות מאוד.

כנראה שהרפידות הבאות יהיו של ATE.

גם אצלי.

החלפתי רפידות אחריות בגלל שהתחילו שריקות של סוף חיים.

שמתי רפידות של ברמבו. 

מאז כל נסיעה אחורה כל השכונה מתעוררת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה שזה גם תלוי מאיפה הצלחת מגיעה.

רוב הצלחות ברמבו שאני מכיר - ללא שום ציפוי הגנה מחלודה (לא למניפות קירור ולא לנאבה).

פעם אחת כן נתקלתי בצלחות שלהם שהגיעו עם צביעה למניפות ולטבור.

מציע להצטייד בתרסיס loctite 7800 לגלוון קר. סביבות 40-50₪ והוא מספיק לכמה וכמה סטים. כמובן לנקות את הצלחת עם תרסיס לניקוי בלמים ולייבש טרם היישום של הגלוון.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...