Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטיול יצאתי ביחד עם אמא שלי, הוא נמשך שבוע בדיוק, וכלל טיסה ישירה למאלגה הלוך וחזור, ללא קונקשיין.

גם אני וגם אמא שלי לא נוהגים ולכן כשאנחנו כבר יוצאים לחו"ל, אז נוח לנו הרבה יותר לצאת מאורגן.

עכשיו, אני קצת מכיר את האנשים שגולשים כאן בפורום(לא אישית, כמובן, אני מתכוון מכיר לפי ההודעות, דעות ואשכולות שהם מפרסמים בפורום), ומבין שמבחינתכם, לצאת לטיול מאורגן זה נחשב לדבר הזוי, כי כשרובכם יוצאים אז אתם יוצאים לבד ושוכרים רכב ונוסעים איתו לכל מיני מקומות, או דירה ב- Airbnb , ומתכננים את הטיול לבד, אני יודע שאולי חלקכם תצחקו עליי ותחשבו שאני הזוי או פאתטי, אבל ככה נוח לנו לצאת.

בכל מקרה, התחלנו את הטיול במאלגה, קבוצה של משהו כמו 20 אנשים, וטיילנו באנדלוסיה(קורדובה, סיביליה, רונדה, חרס ועוד כמה ערים, והגענו גם לג'יברלטר, שם היינו חצי יום).

אנדלוסיה ממש יפה ומרשימה, בכלל ספרד זאת מדינה מאוד יפה שאני ממש נהניתי לטוס אליה, מזג האוויר היה נעים, לא חם מדי ולא קר מדי, ערים מאוד יפות. העיר רונדה הרשימה אותי מאוד עם הנופים המדהימים שיש סביבה ובמיוחד באזור איפה שהיה המלון שלנו, סביליה עיר מאוד מרשימה ויפה, וג'יברלטר מאוד מיוחדת.

ביום האחרון טיילנו במאלגה, והיה איזה רגע שעברה שם רכב משטרה עם סירנה, אז אמא שלי פתאום טיפה נלחצה לרגע כי זה הזכיר לה את האזעקות מהארץ, ולרגע זה הפתיע אותה  איך כל האנשים שעוברים ברחוב אדישים לרעש הזה וזה לא עושה להם כלום, לא כמו בארץ. 

אנחנו לא ראינו שם שום דבר ישיר שקשור למשהו נגד ישראל חוץ משלט אחד בעיר חרס, שהיה תלוי על מירפסת של איזה בניין בכיכר מרכזית בעיר, ובו היה כתוב מעל לתמונות של דגלים של ישראל, ארצות הברית והאיחוד האירופי שהם אשמים ברצח העם המתמשך של העם הפלסטיני), אבל זה שאנחנו לא ראינו יותר מדי מזה, ממש לא אומר שזה לא קיים.

מה שהפתיע בטיול הזה היה החלפת האוטובוסים בתדירות גבוהה, כמעט בכל יום קיבלנו אוטובוס אחר, ופעם אחת אפילו שתי אוטובוסים ביום, זה לא קרה לנו בטיולים שיצאני אליהם לפני. הסבירו לנו שזה כדי לחלק את הפרנסה בין כמה שיותר נהגים.

אגב, בקשר לתרבות הנהיגה באנדלוסיה, ממה ששמתי לב, הנהגים שם צופרים לא מעט, הרגשתי שזה די נפוץ לשמוע צפירות של רכבים, ואפילו צפירות ממושכות, הרבה פעמים שמעתי גם כאן בפורום גולשים שמספרים על כמה כמעט לא שמעו צפירה כשטסו לאירופה (אבל יכול להיות שזה מתייחס למדינות קצת יותר צפוניות), בכל מקרה, באנדלוסיה צופרים, אולי לא כמו במקומות מסויימים כאן בארץ, אבל לשמוע שם רכב צופר לא היה נדיר בכלל, כולל אחד האוטובוסים שהיו לנו שצפר ממושכות לרכב שניסה לחתוך אותו בכביש מהיר, וגם צפירות להולכי רגל( בעיקר תיירים שהולכים לפעמים באמצע הכביש במקומות שהם יותר צפופים ומתויירים). הנהגים ברובם הם אדיבים ודי מתחשבים בגדול ומקפידים על החוקים, אבל כנראה שבניגוד למדינות מרכז וצפון אירופה, בחלקים הדרומיים של היבשת הם בהחלט משתמשים הרבה בצופר.

עכשיו, בקשר למדריך שהיה לנו, הוא היה איש מאוד טוב ואיכפתי, דאג לנו וליווה אותנו, אבל בכל זאת היה משהו שהפריע לי קצת- האיש לא דיבר ספרדית. לי קצת קשה עם זה שבטיולים מאורגנים למדינות שהשפה הרשמית שלהן היא לא אנגלית, המדריכים המלווים לא דוברים את שפת המקום. אפילו אני מבין קצת ספרדית מתקופת הטלנובלות של תחילת המילניום+ זה שאנחנו מדברים רומנית בבית ויש קצת דימיון, הפריע לי שהוא לא מבין את השפה, ולדעתי הדבר גם השפיע מאוד על התקשורת שלו עם הנהגים, העובדים במלונות, המדריכים המקומיים בסיורים שהיו לנו, לדעתי היה קצר בתקשורת בינו לבין נותני השירותים השונים בספרד וזה היה מורגש. ספרדית היא אולי השפה השלישית הנפוצה בעולם אחרי אנגלית וסינית, לדעתי זאת צריכה להיות דרישה בסיסית בטיולים מאורגים שהמדריך ידבר את שפת המדינה שבה הוא מדריך או שיצרפו מדריך מקומי לטיול. אבל לזכותו יאמר שהיה לו ידע והוא מאוד דאג לנו עד שכל הקבוצה עברה את ביקורת הדרכונים בחזרה ודאג שאף אחד לא נשאר מאחור.

זה לא מובן מאליו, לפני שנה וקצת(חודש וחצי לפני המלחמה), טסנו לטיול מאורגן לנורבגיה עם קוניקשיין דרך איסטנבול(טסנו עם טורקיש איירליינס)-בהלוך כשהגעני לאוסלו, הטורקים השאירו את אחת המזוודות שלנו ועוד אישה אחת באיסטנבול ופשוט לא העלו אותה ולקח כמה ימים עד שהחזירו לנו את המזוודות, ובחזרה המדריך פשוט השאיר אותנו בשדה התעופה של אוסלו כי "הוא צריך לנסוע לאיזה טרק בצפון נורבגיה"(אפילו לא נכנס איתנו לשדה עצמו), השאיר אותנו לבד כשמחכה לנו טיסה עם קונקשיין, בכלל לא דאג לקבוצה, וכשהגענו לאיסטנבול אז לא נתנו לנו(חצי מהקבוצה ואנחנו ביניהם), לעלות לטיסה בחזרה כי לא היה מקום, ונאלצנו להישאר בשדה התעופה של איסטנבול לילה שלם, כשאנחנו לא יודעים מתי תגיע, אם בכלל, הטיסה בחזרה לתל אביב(בסוף העלו אותנו לטיסה לפנות בוקר אחרי שמצאו לנו מקום), חברת הטיולים התנערה מכל אחריות וטענה שזה לא באשמתה + הצדיקה את זה שהמדריך בכלל לא נשאר איתנו בטיסות בחזרה בטענה ש "זה לא היה משנה דבר", כשאנשים בקבוצה ניסו להתלונן אז החברה הגיבה בהתקרבנות ורמזה שהאנשים בקבוצה הם "כפויי טובה". פיצויים קיבלנו בסוף מחברת טורקיש איירליינס.אגב, גם המדריך בטיול הזה לא דיבר נורבגית בכלל(זאת אולי לא שפה כזאת נפוצה, אבל אי שם בשנת 2003, היינו כל המשפחה בטיול מאורגן לכל שלושת מדינות סקנדינביה, והיה לנו מדריך שדיבר דנית שוטפת, כי אמא שלו נולדה שם, קצת שבדית כי הוא למד בשטוקהולם באותה תקופה, וקצת נורבגית- ככה שאם החברות עושות מאמצים אז אפשר למצוא את האנשים הנכונים שמדברים את שפת המדינה).

עכשיו בחזרה לדרום ספרד, ראינו שם הרבה מאוד תיירים, הרבה מגרמניה אבל גם ממדינות אחרות, יש בספרד הרבה תיירים ממדינות צפוניות יותר באירופה שבאים שם כשאצלם מתחיל להיות קר, ולחלקם יש בתי נופש בספרד.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 דקות, NEW10 כתב:

חלקכם תצחקו עליי ותחשבו שאני הזוי או פאתטי,

טיול נועד להנאה. אם נהיגה בחול וכל ההתנהלות והתכנון מלחיצים אותך ואתם נהנים יותר מטיול מאורגן, שבו כל העניינים המלחיצים הם באחריות של אנשי מקצוע, זה לגמרי לגיטימי. אין בזה שום דבר הזוי או פאתטי.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

איש איש וטעמו... אני אחכה לטיול מאורגן כשאגיע לגיל המתאים :-)

שמח שנהניתם אבל מה עם תמונות?!?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

טיולל מאורגן הוא פתרון מצויין בכמה מצבים:

1. טיולים עם לוגיסטיקה מורכבת. למשל כשיש הרבה פעילויות והקבוצתיות מאפשרת ביצוען בלי תלות במילוי השורות.

2. כשהנהיגה בעייתית או מעייפת, למשל במדינות בהן נוהגים בשמאל הדרך או כשהמרחקים גדולים והנהיגה מתישה.

3. כשהטיול המאורגן הרבה יותר זול מטיול עצמאי. קרה לי לפחות פעמיים.

4. כשאתה מתקשה להסתדר לבד.

אז כמי שאוהב לטייל עצמאית אני מעדיף לעיתים טיול מאורגן מסיבות אלה. סה״כ נוח כשמישהו אחר מתמודד עם הארגון (מצד שני, מפסידים את הכיף של תכנון הטיול, כולל חקירת היעד והזמנת המלונות, הרכב והאטרקציות). ויש גם עוד פטנט - טיול משולב שאתה מארגן עצמאית, אבל יוצא לטיולי יום שאתה מתאם במקום.

אני גם מודע לחסרונות של טיולים מאורגנים. למשל, טיול לסקוטלנד ולאירלנד שבו נמנעו מכניסה לאתרים בתשלום (ולא ניתן הזמן הדרוש גם אם רציתי לשלם בכניסה), ומצד שני בזבזו כל יום כמה שעות על ״קניות״. או מלונות זוועתיים שבחרה החברה שארגנה טיול בנורווגיה.

לגבי מדריכים - חשוב שידעו להתנהל ביעד. רוב העוסקים בתיירות דוברים אנגלית, כך שידיעת שפת המקום פחות קריטית. לך תמצא מספיק מדריכים דוברי סינית או מונטנגרית. מה שכן, את מה שהם מספרים צריך לקחת עם קורטוב של מלח, הרושם שלי הוא שאחת ההתמחויות של מדריכי תיירים היא מילוי חורים בידע לפי ידע כללי, ניחושים וקצת דימיון.

ואחרון - אני סקרן מי החברה שאיתה נסעתם לנורווגיה. המדריך לא חייב להוביל אתכם בשדה התעופה (ואיסטנבול אכן שדה לא נוח בגלל המרחקים העצומים). אבל אני חושד שמדובר באחת הידועות, שגם אני התאכזבתי ממנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

טיולל מאורגן הוא פתרון מצויין בכמה מצבים:

1. טיולים עם לוגיסטיקה מורכבת. למשל כשיש הרבה פעילויות והקבוצתיות מאפשרת ביצוען בלי תלות במילוי השורות.

2. כשהנהיגה בעייתית או מעייפת, למשל במדינות בהן נוהגים בשמאל הדרך או כשהמרחקים גדולים והנהיגה מתישה.

3. כשהטיול המאורגן הרבה יותר זול מטיול עצמאי. קרה לי לפחות פעמיים.

4. כשאתה מתקשה להסתדר לבד.

אז כמי שאוהבן לטייל עצמאית אני מעדיף לעיתים טיול מאורגן מסיבותֶאלה. סה״כ נוח כשמישהו אחר מתמודד עם הארגון (מצצד שני, מפסידים את הכיף של תכנון הטיול, כולל חקירת היעד והזמנת המלונות, הרכב והאטרקציות). ויש גם עוד פטנט - טיול משולב שאתה מארגן עצמאית, אבל יוצא לטיולי יום במקום.

אני גם מודע לחסרונות של טיולים מאורגנים. למשל, טיול לסקוטלנד ולאירלנד שבו נמנעו מכניסה לאתרים בתשלום (ולא ניתן הזמן הדרוש גם אם רציתי לשלם בכניסה), ומצד שני בזבזו כל יום כמה שעות על ״קניות״. או המלונותֶ זוועתיים שבחרה החברה שארגנה טיול בנורווגיה.

לגבי מדריכים - חשוב שידעו להתנהל ביעד. רוב העוסקים בתיירות דוברים אנגלית, כך שידיעת שפת המקום פחותֶקריטית. לך תמצא מספיק מדריכים דוברי סינית או מונטנגרית. מה שכן, את מה שהם מספרים צריך לקחת עם קורטוב של מלח, הרושם שלי הוא שאחת ההתמחויות של מדריכי תיירים היא מילוי חורים בידע לפי ניחושים וקצת דימיון..

ואחרון - אני סקרן מי החברה שאיתה נסעתם לנורווגיה. המדריך לא חייב להוביל אתכם בשדה התעופה (ואיסטנבול אכן שדה לא נוח בגלל המרחקים העצומים). אבל אני חושד שמדובר באחת הידועות, שגם אני התאכזבתי ממנה.

קודם כל בקשר למלונות, בדרך כלל התלונות שהיו בטיולים שאני הייתי בהם היו לא תמיד על המלונות עצמם אלא על המיקום שלהם ומידת הקירבה שלהם למרכז העיר.

לחברה שנסענו איתה לנורבגיה קראו "איילה גיאוגרפית", אם אני לא טועה, לדעתי המדריך בטיולים מאורגנים כן צריךלהיות עם הקבוצה בשדה התעופה לפחות עד שנוחתים בארץ, במיוחד בטיסות עם קונקשיין, כי התחושה הייתה שהוא פשוט זרק אותנו בשדה התעופה של אוסלו וברח, זה עדיף שבטיול מאורגן, לפחות עד הנחיתה בחזרה, המדריך דואג שכולם עלו ועברו את כל הבדיקות(זה קרה עכשיו בלפני הטיסה בחזרה מספרד, הוא דאג שכולם עברו את הצ'ק אין ושאף אחד לא נשאר מאחור).

בקשר לידיעת שפת המקום, זה נכון שברוב המקומות דוברים אנגלית, ובמיוחד במדינות סקנדינביה, ואני מסכים ומבין שמבחינה כלכלית הם לא יוותרו על יציאה של טיול רק בגלל שלא מצאו מדריך שמדבר נורבגית או שבדית(אגב, במונטנגרו שאותה הזכרת, היינו לפני שנתיים וחצי, ושם בנוסף למדריך הישראלי הייתה איתנו גם מדריכה מקומית, שהייתה איתנו לאורך כל הטיול וכמובן שדיברה את שפתה), אבל עדיין בתחושה שלי, ידיעת שפת במקום תורמת מאוד ומשפיעה על התקשורת עם נותני השירותים במקום, ועל הקשר במקרה של תקלה, נגיד כשמדברברים בדרך או ששינו את המסלול או את הכביש, והמדריך מתקשה לתקשר עם הנהג או לא מבין אותו מספיק, או במקרים שחס וחלילה אחד המטיילים נפצע וצריך בית חולים. למשל עכשיו בספרד אני הרגשתי קצר בתקשורת במקומות מסויימים(לא שזה פגם בהנאה שלי מהטיול, אבל עדיין לפעמים זה היה מעט צורם).

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, NEW10 כתב:

ושם בנוסף למדריך הישראלי הייתה איתנו גם מדריכה מקומית, שהייתה איתנו לאורך כל הטיול וכמובן שדיברה את שפתה

זה בדרך כלל קורה רק במדינות שמחייבות בחוק, שיהיה מדריך מקומי. מניח שזה המצב במונטנגרו.

כמעט בכל עיר גדולה באירופה יש מדריכים ישראלים שמציעים סיורים מודרכים. חלקם טובים וחלקם חלטוריסטים מביכים.

הייתי לאחרונה בוינה כמה ימים. שם יש חוק שמחייב רשיון הדרכה מקומי, שדורש למידה רצינית ומבחנים לא קלים ולכן אין ישראלים שמחלטרים. לקחנו סיור של שעתיים וחצי עם מדריך מבוגר, יליד העיר. היה ממש מעניין והוא היה בקי מאוד בהיסטוריה של אירופה, אוסטריה ווינה. ניכר שהוא מכיר כל פינה וכל סימטה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

החלפת האוטובוסים והמדריך שלא דובר את שפת המקום (הנפוצה מאד) שכנעוני שנפלתם על חובבנים ועם קצת מזל הטיול עבר חלק. שיטת מצליח ש...הצליחה. עם מדריך כזה הכל סביר בשגרה, אבל אם מישהו נפצע או לוקה בליבו, נפרד מהקבוצה והולך לאיבוד, או סתם כוייס וצריך לדבר עם המשטרה - הטיול עלול לקבל תפנית שלילית ביותר ולהרוס את החווייה לכל הנוכחים.

שאר הפרשנות התרבותית/חברתית נאיבית למדי אז לא אכנס אליה. אם הפורמט נתן לכם את מה שחיפשתם, נסתפק בזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

@פינדר טיולים עירוניים אני עושה עצמאית. הרבה הליכה, בערים גדולות תחב״צ*. אבל אחד הדברים החביבים עלי הוא להצטרף לסיורי הליכה קצרים, בד״כ בני כשעתיים, המודרכים על ידי חבר׳ה צעירים, בעיקר סטודנטים. בד״כ מכירים היטב את המטריה ומגיעים לפינות קצת פחות מוכרות, או מציעים איזה ערך מוסף אחר. לדוגמה - בסופיה לקחו אותנו לקונדיטוריה לטעום מאכל ומשקה אופייניים, לימדו כמה צעדים של איזה ריקוד מקומי וגם איך לכתוב את השם באותיות קיריליות. הסיורים ללא תשלום פורמלי אבל מקובל לתת בסופם טיפ, סדר גודל של 10 אירו למשתתף. כמובן שיש מגעילים שמסתלקים 100 מ׳ לפני סוף המסלול כדי לא לשלם.

*הנסיעה בתחב״צ היא לכשעצמה תחום מעניין. מתחיל בדרך התשלום - תורה לא פשוטה שצריך ללמוד לרמה של עיר, דרך כלי הרכב ועד מפגשים עם מבקרי כרטיסים. למשל, ברואן ראינו תצוגת תכליתֶשל פקח שתפס איזה בן תישחורת שתיחמן בתשלום עד שנאלץ להתקשר להורים וספג קנס לא מבוטל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

החלפת האוטובוסים והמדריך שלא דובר את שפת המקום (הנפוצה מאד) שכנעוני שנפלתם על חובבנים ועם קצת מזל הטיול עבר חלק. שיטת מצליח ש...הצליחה. עם מדריך כזה הכל סביר בשגרה, אבל אם מישהו נפצע או לוקה בליבו, נפרד מהקבוצה והולך לאיבוד, או סתם כוייס וצריך לדבר עם המשטרה - הטיול עלול לקבל תפנית שלילית ביותר ולהרוס את החווייה לכל הנוכחים.

שאר הפרשנות התרבותית/חברתית נאיבית למדי אז לא אכנס אליה. אם הפורמט נתן לכם את מה שחיפשתם, נסתפק בזה.

בקשר לשפה הספרדית, זה בדיוק מה שטענתי בפתיחת השרשור, זאת השפה השלישית המדוברת בעולם אחרי אנגלית וסינית, ואם אפילו אני הצלחתי להסתדר ולתקשר עם קצת מהספרדית שלי, זה מאוד צרם לי שהוא לא (זה לא פגם בכלל מההנאה שלי מהטיול), אבל עדיין הרגשתי צרימה כשהוא לא הצליח אפילו לבטא "בואנוס דיאס" כמו שצריך😓 שוב, מאוד נהניתי מהטיול ומהמקומות המדהימים שהיינו בהם, אבל בכל זאת מרגיש צורך להתעכב על העניין הזה, אני מבין ומקבל שלא בכל המדינות אפשר למצוא מדריך שדובר את שפת המקום, אבל לא למצוא מדריך דובר ספרדית?

בקשר להחלפת האוטובוסים, גם לי זה היה נשמע מוזר כל העסק, לא ניתקלנו בזה בעבר, ושוב, כשהוא אמר שזה בגלל העניין שרוצים לחלק את הפרנסה בין כמה נהגים, באותו הרגע ששמעתי את זה זה היה נשמע לי כמו  סתם מריחה, ושהוא או לא יודע או לא ממש רוצה להגיד את הסיבה האמיתית.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

הסיורים ללא תשלום פורמלי אבל מקובל לתת בסופם טיפ, סדר גודל של 10 אירו למשתתף.

גם הסיור שאנחנו עשינו היה על בסיס טיפים ובסוף היה שיווק של סיורים אחרים, בתשלום.

אני מניח שלצעירים יש את החן שלהם. אני דווקא אהבתי שהמדריך שלנו היה בן 60 פלוס, שחווה בעצמו את השינויים של העיר לאורך השנים. גם הוא הראה לנו מסעדות מסורתיות ואת המקומות האהובים על המקומיים.

הבעיה שלנו היא שאשתי לא שוטפת באנגלית ומפספסת הרבה מההסברים, או שאני צריך לספק תרגום סימולטני. לכן בדרך כלל היא מחפשת מדריכים ישראלים, למרות שאני לא ממש אוהב את זה.

במדריד לקחנו סיור עם ישראלי שנשוי למקומית וחי שם כמה שנים, אז היה בסדר.

בלונדון היה איזה סיור עם סטודנטית ישראלית שהגיעה ללונדון שלושה חודשים לפני כן. כאב לי הלב על הכסף, הלא מועט בכלל, שזה עלה לי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתור אחד שלא נוהג בחו"ל בכלל (למעט פעם אחת בצפון אמריקה שעשיתי את הייוויי 1 ואין דרך אחרת לעשות אותו) - התחב"צ באירופה נפלא, אני לא כל כך מבין איך זה תירוץ לקחת טיול מאורגן, אבל מה שמשיט לך את הסירה...

אני גם לא לוקח איירבנב אבל זו כבר שריטה שלי (רוצה מלון עם קבלה עם צ'ק אין בכל שעה ושאני יודע שאני מקבל את המגבת שלי ולא צריך לנקות אחרי למרות שגם ככה לא מלכלך)

קיצר לא כל כך הבנתי את הקפיצה הלוגית מ"לא נוהגים" "לא ישנים באיירבנב" ל"חייבים טיול מאורגן".

פורסם

כמה דברים:

1. טיולים מאורגנים הם דבר נפוץ מאוד בכל העולם. אתה ממש לא צריך להתנצל או להרגיש שזה מוזר. אם אין דרישה למשהו - הוא לא קיים.

לא צריך ניתוחים פסיכולוגים למי רוצה ללכת לטיול כזה ומה סיבותיו - עובדתית זה קיים לא מעט - כלומר אתה לא חריג בעניין הזה.

2. מדריך ״חובבן״ - אני הכרתי שני אנשים שהדריכו  טיולים בחול. שניהם עשו זאת שנים רבות, לכל אחד מהם היה איזור או איזורים ספציפיים שהדריכו עליהם,  שניהם היו בעלי עבודות מאוד מכובדות ומכניסות בארץ והדרכת הטיולים הייתה תחביב שאהבו לעשות מהצד.

כנראה שהדרכת טיולים במשרה מלאה לא יכולה הרבה פעמים לספק פרנסה מספקת.

3. אי אפשר להתייחס לאירופה כאל מקשה אחת. התרבות, המנהגים וההתנהגות של התושבים כמו גם צורת הנהיגה מאוד שונה בין מדינות שונות, ולפעמים בחלקים שונים של אותה מדינה. 

4. דריש - דווקא כן מעניין לשמוע מה דעתך בתור מי שגר שם לגבי התובנות שמגיעות מעיניים של תייר.

פורסם

הניסיון שלי הוא דווקא שהמדריכים הישראליים עושים את העבודה הזו כמעין תחביב או חלטורה. חלקם יותר רציניים וחלקם חלטוריסטים קשים.

@flytomars התחבורה הציבורית במרבית אירופה מצויינת, כל עוד אתה בעיר או על הציר הראשי (מעבר בין ערים, במיוחד ברכבות). אבל נסה להגיע לשמורות טבע - במקרה הטוב תבזבז הרבה שעות ובמקרה הרע לא תהיה תחב״צ כלל. ואני לא מדבר על מקומות דלילים, נניח איסלנד המדהימה, שבה תחב״צ למעשה לא קיימת מחוץ לבירה.

אגב, בתוך ערים גדולות בדיוק להפך, אם אתה מגיע ברכב עדיף ללון בפריפריה ולהכנס לעיר בתחב״צ. בטיול עירוני טהור (או בקטע עירוני בטיול יותר נרחב) לא לשכור רכב כלל.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 8 שעות, flytomars כתב:

בתור אחד שלא נוהג בחו"ל בכלל (למעט פעם אחת בצפון אמריקה שעשיתי את הייוויי 1 ואין דרך אחרת לעשות אותו) - התחב"צ באירופה נפלא, אני לא כל כך מבין איך זה תירוץ לקחת טיול מאורגן, אבל מה שמשיט לך את הסירה...

אני גם לא לוקח איירבנב אבל זו כבר שריטה שלי (רוצה מלון עם קבלה עם צ'ק אין בכל שעה ושאני יודע שאני מקבל את המגבת שלי ולא צריך לנקות אחרי למרות שגם ככה לא מלכלך)

קיצר לא כל כך הבנתי את הקפיצה הלוגית מ"לא נוהגים" "לא ישנים באיירבנב" ל"חייבים טיול מאורגן".

אני מבין שיהיו אנשים כאן שיחשבו שלקחת טיול מאורגן זה מוזר אם אתה לא ממש זקן, אבל מבחינתנו זה הרבה יותר נוח, כמו שכתבו כאן בשרשור, בערים באירופה יש תחבורה ציבורית מעולה, אבל יש נגיד שמורות טבע שאי אפשר להגיע אליהן בתחבורה ציבורית, היתרון בטיולים כאלה הוא שאתה יכול להגיע ליותר מקומות שהרבה בזמן יחסית קצר, ולהספיק לראות יותר דברים, שוב, אני מבין את האנשים שחושבים שזה אולי פוגע בעצמאות שלך בתור תייר או שזה "משהו של זקנים", אבל עדיין בשבילינו זאת נראית האופצייה הבטוחה ביותר.

לפני 8 שעות, Nakamichi כתב:

3. אי אפשר להתייחס לאירופה כאל מקשה אחת. התרבות, המנהגים וההתנהגות של התושבים כמו גם צורת הנהיגה מאוד שונה בין מדינות שונות, ולפעמים בחלקים שונים של אותה מדינה. 

4. דריש - דווקא כן מעניין לשמוע מה דעתך בתור מי שגר שם לגבי התובנות שמגיעות מעיניים של תייר.

אבל זה בדיוק מה שניסיתי להגיד בפתיחת השרשור, שתרבות הנהיגה יכולה להיות שונה במדינות שונות באירופה ובחלקים שונים של אותה מדינה, אני דיברתי והתייחסתי בשרשור לחבל אנדלוסיה ולמה שאני ראיתי שם, וגם כתבתי את זה, שבמדינות יותר צפוניות באירופה תרבות הנהיגה תהיה שונה.

ממה שאני ראיתי בדרום ספרד, הנהגים הם בגדול מאוד אדיבים ושומרים על החוקים, נותנים לעבור בביטחה את הכביש ועוצרים להולכי הרגל, אבל רבים מהם גם צופרים הרבה, לשמוע רכב צופר שם לא היה מחזה כזה נדיר, צפירות ממושכות לפעמים, צפירות להולכי רגל מסויימים שיפנו את הכביש, לנהגים שחותכים אותם וכיוצ"ב.

במילים אחרות, ממה שאני ראיתי, הנהגים בדרום ספרד לא מהססים לתת ביייפ כשהם חושבים שזה צריך.

• תוכן חדש...