Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי היום פלאגים ברכב של הבת זוג (קיה פיקנטו 2014, מנוע 1.2) אחרי שלא היה אף רקורד להחלפה ב5-6 שנים האחרונות.

כבר בהתחלה נתקלתי בקשיים שהסליל הצתה עשה לי חיים קשים ולא רצה לצאת ואחרי הרבה תנועות סיבוביות הוא וויתר, אחר כך ה2 פלאגים הראשונים יצאו עם קצת כוח בפתיחה אבל בצורה חלקה, הפלאג השלישי הוריד לי 10 שנים מהחיים שהוא התחיל לדלג על הברגות וכנל הרביעי אבל קצת פחות נוראי מהשלישי שגם כל האום יצא חלוד (אגב הפין עקום בקצה כי דפקתי אותו על הרצפה שיצא מהבוקסה)

למזלי כל הפלאגים יצאו בשלמותם ונכנסו החדשים. הנעתי והכל נשמע טוב ואין שום תקלות או misfires

השאלה שלי האם יש משהו לעשות בנידון או שלקבל את זה שהמוסכניק הקודם כנראה ״חירע״ את ההברגה עם אימפקט? הפלאגים האלו אמורים להתחלף כל 30,000 מיליים (60 אק״מ) ככה שזה לא יהווה בעיה בשנים הקרובות. והאם יש בזה סיכון כלשהו או שזה בסדר? מצרף תמונות להמחשה

הפלאג השלישי חלוד להלן:

IMG_6919.thumb.jpeg.9e07ff78e78328c8a7291f9b4eb8cfee.jpeg

ביחס לשאר הפלגים:

IMG_6922.thumb.jpeg.9c5bfc66249558f6ddeb977d56edb533.jpegֿ

תצלום מקרו של ההברגה:

פורסם

סיבה סיברה לחלודה זה אם אצלך או אצל הבעלים הקודמים שטפו את המנוע והמים  נכנסו לתעלה של הפלג, מה שגרם לחלודה.

בכללי זה מאוד נדיר שהאיזור הזה מחליד. יכול להיות גם פלג מזוייף ללא ציפוי ניקל מספיק אבל אז סביר שכולם היו כאלה ולא רק אחד, אז האפשרות של המים נראית לי יותר סבירה.

תבדוק מה מצב המגע בסליל ההצתה באותו פלג, האם אין סימני חלודה או פריצה.

חוץ מזה הרכבת פלגים חדשים? כולם נכנסו למקום בכוח סביר והכל עובד? זהו אל תגע בזה יותר עד להחלפה הבאה בעוד 60 אלף ק"מ.

• רעיון טוב! 2

פורסם

מעבר לזה שאני לא רואה את הטבעת אטימה של הפלאג החלוד שהוצאת (וזה בהחלט עניין מדאיג) אני ממליץ על החלפת פלאגים לא כל 30 אלף מייל (שהם בערך 45K קמ ולא 60K קמ) אלא כל 20-30K קמ. בתמונה זה נראה מצת פשוט וזה אורך החיים שלו (הוא גם בד"כ מאוד מאוד זול).

תופעה של טבעת אטימה שנעלמת או לא קיימת מצביעה בחלק גדול מהמקרים על מצת מזוייף, אז כדאי מאוד להיזהר.

פלאג לא אמור להחליד גם אם מגיעים אליו מים באופן חד פעמי משטיפה (טמפ' העבודה שלו וטמפ' הסביבה יגרמו לכך שהמים יתאדו משם מאוד מהר). פלאג יכול להחליד בגלל "פגעי סביבה" אבל פה רואים רק אחד כזה לכן צריך לבדוק שהגומיה שמכסה אותו (של הסליל הצתה) תקינה לחלוטין ואין איתה בעיות כלשהן (קרעים, סדקים או פגמים אחרים).

שתי הסיבות הללו בלבד מצביעות על כך ש: טוב שהחלפת את המצתים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היה לי את המנוע הזה בריו 1.2 2014, שם מדובר בפלגים אירידיום והחלפה כל 60  אלף לפי ספר שרות. הפלג מאוד דומה למה שמופיע פה אבל רשום עליו IR והאלקטרודה המרכזית צרה.

החלפתי כל 60 אלף סה"כ פעמיים בזמן שהאוטו היה אצלנו ללא בעיות כלשהן.

20220620_151532.thumb.jpg.785dc41fabf24c49286c485f458fba4c.jpg.a875c41cf5b25b5926bf97c0fec1f6bd.jpg

למצתים רגילים לא אירידיום 60 אלף זה הרבה מידי.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 46 דקות, Buki כתב:

היה לי את המנוע הזה בריו 1.2 2014, שם מדובר בפלגים אירידיום והחלפה כל 60  אלף לפי ספר שרות. הפלג מאוד דומה למה שמופיע פה אבל רשום עליו IR והאלקטרודה המרכזית צרה.

יכול להיות שבמקור היו מצתי אירידיום בפיקנטו המדוברת אבל איזה סתום החליף אותם בפלאגים רגילים (וכנראה גם לא מוצלחים במיוחד).
מעניין איזה מצתים חדשים הוא קנה.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Coro כתב:

אף אחד לא סוגר פלאגים עם אימפקט

אני מאוד מקווה שאתה צודק, אבל קשה לי להאמין שאפשר להשיג cross threading בכזו קלות עם ראצ'ט ידני

לפני שעתיים, Buki כתב:

סיבה סיברה לחלודה זה אם אצלך או אצל הבעלים הקודמים שטפו את המנוע והמים  נכנסו לתעלה של הפלג, מה שגרם לחלודה.

בכללי זה מאוד נדיר שהאיזור הזה מחליד. יכול להיות גם פלג מזוייף ללא ציפוי ניקל מספיק אבל אז סביר שכולם היו כאלה ולא רק אחד, אז האפשרות של המים נראית לי יותר סבירה.

תבדוק מה מצב המגע בסליל ההצתה באותו פלג, האם אין סימני חלודה או פריצה.

חוץ מזה הרכבת פלגים חדשים? כולם נכנסו למקום בכוח סביר והכל עובד? זהו אל תגע בזה יותר עד להחלפה הבאה בעוד 60 אלף ק"מ.

האוטו אצלה שנה בדיוק, הבעלים הקודם טיפל היטב במורשה אך לא היה אף תיעוד להחלפת פלאגים אז הנחתי שהגיע הזמן. בכל אופן פלאגים מקוריים נקנו מאוטוסטור, אצלי באופל אסטרה גם הרכבתי של NGK ואחרי כמה שנים בלי בעיות.

כן היה בכוח סביר, לא הייתי צריך ממש בכוח אבל מצד שני הראצ'ט זה לא מברג ויש לו כוח מינוף סביר לחלוטין. לא כיף להרגיש שההברגה לא מושלמת אבל מה נעשה...

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

מעבר לזה שאני לא רואה את הטבעת אטימה של הפלאג החלוד שהוצאת (וזה בהחלט עניין מדאיג) אני ממליץ על החלפת פלאגים לא כל 30 אלף מייל (שהם בערך 45K קמ ולא 60K קמ) אלא כל 20-30K קמ. בתמונה זה נראה מצת פשוט וזה אורך החיים שלו (הוא גם בד"כ מאוד מאוד זול).

תופעה של טבעת אטימה שנעלמת או לא קיימת מצביעה בחלק גדול מהמקרים על מצת מזוייף, אז כדאי מאוד להיזהר.

פלאג לא אמור להחליד גם אם מגיעים אליו מים באופן חד פעמי משטיפה (טמפ' העבודה שלו וטמפ' הסביבה יגרמו לכך שהמים יתאדו משם מאוד מהר). פלאג יכול להחליד בגלל "פגעי סביבה" אבל פה רואים רק אחד כזה לכן צריך לבדוק שהגומיה שמכסה אותו (של הסליל הצתה) תקינה לחלוטין ואין איתה בעיות כלשהן (קרעים, סדקים או פגמים אחרים).

שתי הסיבות הללו בלבד מצביעות על כך ש: טוב שהחלפת את המצתים.

לא שמתי לב, נקודה מעניינת. כן אתה צודק עם החישוב לא יודע למה חשבתי 60 אק״מ ובהחלט אלו פלאגים ניקל ולא אירידיום, זה חדש לי הקונספט של ניקל אבל בספר יצרן מציינים כל 30 אלף מייל משום מה, גם לי נשמע הרבה.

לפני כשעה, thema832 כתב:

החלפה כל 60 קמ? זה מה שהיבואן רשם?

זה אותו מנוע 1.2 כמו בi10?

אני מתקן, 30 אלף מייל, תעגל למטה ותקבל 45 אק״מ

לפני כשעה, Buki כתב:

החלפתי כל 60 אלף סה"כ פעמיים בזמן שהאוטו היה אצלנו ללא בעיות כלשהן.

20220620_151532.thumb.jpg.785dc41fabf24c49286c485f458fba4c.jpg.a875c41cf5b25b5926bf97c0fec1f6bd.jpg

למצתים רגילים לא אירידיום 60 אלף זה הרבה מידי.

כן אלו פלאגים ניקל, היה טוב שהחלפתי כי לא היה אף תיעוד ולבעלים הקודם היה תיעוד החל מ2020 שזה הרבה מאוד זמן לפלאגים מסכנים

לפני 21 דקות, איציק נ. כתב:

יכול להיות שבמקור היו מצתי אירידיום בפיקנטו המדוברת אבל איזה סתום החליף אותם בפלאגים רגילים (וכנראה גם לא מוצלחים במיוחד).
מעניין איזה מצתים חדשים הוא קנה.

הפלאגים שנמכרים הם ניקל לא אירידיום דגם NGK LKR6D-10E

יש דגם אירידיום אבל לא מצאתי שהוא מתאים ב100% למנוע הנל

אגב, בכל יום אחר הייתי שם אירידיום, בזבזתי על זה איזה יום שלם ולא מצאתי תשובה חד משמעית אם יש תאימות לכן הלכתי בסוף על הניקל, עלה 19 שקל ליחידה מאוטוסטור.

גם במקורות אחרים באינטרנט שראיתי זה הפלאג המדובר וזה גם מה ששמתי NGK LKR6D-10E (וגם הוצאתי מהרכב), לגבי האם הבחור הקודם שם מקורי? אין שמץ. אני מקווה שמאוטוסטור זה מקורי כי בנתיים התקנתי אירידום באופל אסטרה שלי גם מאוטוסטור, לפני 3 שנים בערך ועד היום אין בעיות.

IMG_6918.thumb.jpeg.684ecd565ed9d37f8b01ac3aaa1073f2.jpeg

עריכה: אגב לא זוכר בכלל מאיפה הבאתי את ה30 אלף מייל אבל בספר רכב אני רואה שזה מופיע כל 60 אלף קילומטר

image.png.8baec7f5a4e82e5d3194de4890409907.png

ולגבי ניקל או אירידיום, יש מספר מקומות מצומצם שכתוב שהפלאג אירידיום מתאים אבל ברוב המקומות שהסתכלתי הופיע רק הניקל אז העדפתי לא לקחת סיכונים, מקסימום בפעם הבאה אפשר לשים אירידיום.

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זאת שגרת טיפולים "רגילה".

יש שגרת טיפולים מחמירה.

אתה יודע שבאירופה - הם ממליצים בשגרת טיפולים מחמירה על החלפה של שמן כל 7500 קמ ?

ומה שמסווג "לא אירופה" אלא תחת MIDDLE EAST (שזה אנחנו תכל'ס) כל 5000 קמ או חצי שנה !

משום מה בכל ההמלצות שלהם נראה שהפלאגים שהם מתקינים הם מסוג אחר לגמרי, שכן ההחלפה המומלצת היא בק"מ דיי הזוי של 150,000 קמ אם מדובר בדלק נטול עופרת, ואם מדובר בדלק עם עופרת אז כל 30,000 ק"מ.

הצעתי לך היא לרענן שמן מנוע כל שנה או 10K ק"מ (לכל היותר) ופלאגים כל 20-30K קמ (לטובת הרבה מאוד דברים: שמירה על הביצועים, שמירה על סלילי ההצתה והמערכות שלפניה, שמירה על המנוע ועוד).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 דקות, thema832 כתב:

כלומר מי שנוסע בעיקר מחוץ לעיר יעשה טיפול כל 15 ומי שנוסע בעיקר בתוך העיר יעשה טיפול כל 10?

מכוניות קטנות לרוב משמשות את רוב הרוכשים שלהן כאמצעי תחבורה נוח, קטן זול ויעיל למשימות קרובות יחסית - גם כרכב שני במשפחות גדולות, ופחות כ CRUSER מחוץ לעיר. בכל מקרה, עם תנאי הפקקים של ישראל והאקלים והאבק, כדאי לעשות טיפול כל 10K (הייתי אומר אפילו פחות אבל שכל אחד יעשה כראות עיניו).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מי שלא נוסע בעיר רוב הזמן יכול בשקט לעשות טיפול כל 15. 

החזקנו ריו 1.2 2014 עם המנוע הזה 9 שנים, נקנתה חדשה ונמכרה בשנה שעברה עם קצת מעל  150 אלף ק"מ.

טופלה כל 15 אלף בשמן Castrol А5 ופילטרים מקוריים. הכל עבד פיקס ולא היו תקלות בכלל, לא בוצה, לא צריכת שמן, לא רעש מרימי שסתומים. המנוע עבד כמו חדש ביום המכירה. אחרי סיום האחריות טיפלתי בה לבד ותמיד הקפדתי על השמן הזה.

השימוש היה מגוון עם פקקים ובלי פקקים, אבל עם יחסית אחוז גבוה של נסיעות בינעירוניות, לא כל הזמן רק עמידה בפקקים. 

• אהבתי 1

פורסם

רק רוצה להוסיף.

ראיתי מספיק מנועים של היצרן הזה מלאים בבוצה ובהחלט מצטרף לאיציק בהמלצה לטפל כל 10 אלף בשימוש עירוני ופקקים. 

הריו המדוברת הייתה רכב ראשי וממש לא רק לנסיעות קצורת + מגורים בפריפריה ולא במרכז הפקוק. 

בשימוש כזה טיפול על 15 עם שמן ברמה גבוהה זה מספיק.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...