Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

מחפש רכב ראשון לקנות. תקציב של בין 30 ל40 אלף 

חשוב לי ברכב שיהיה מהנה לנהיגה (חייב ידני) וקל לתחזוקה עם פוטנציאל לשיפורים מינורים (בולמים, ואולי סטייג׳ 1)

אני לא מתכנן לקחת את הרכב למסלול אבל כן רוצה לתחזק אותו בעצמי ולהתחיל להתנסות בשיפורים.

אשמח להמלצות

מה שעל הפרק עכשיו זה יונדאי ולוסטר 1.6

פיג׳ו 208 gti (למרות שלדעתי האחזקה יקרה)

הונדה סיוויק (לא סגור על מודל)

סיאט איביזה / לאון

תודה לכל העונים

עריכה אחרונה על ידי amit520
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי פורד פיאסטה הדור של 2014?

מכיר מישהו שהתחיל עם רכב כזה. לדעתי רכב ראשון פשוט, אמין וגם די זול.

בתקציב שלך אפשר "לעלות קטגוריה" ולקנות אלפא מיטו או ג'ולייטה שירגישו (וירגשו) יותר חזקות וספורטיביות, 

אבל אני לא בטוח שאתה רוצה להיכנס לזה מבחינת התחזוקה הקפדנית שהן דורשות.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 17 דקות, Pavlik כתב:

אולי פורד פיאסטה הדור של 2014?

מכיר מישהו שהתחיל עם רכב כזה. לדעתי רכב ראשון פשוט, אמין וגם די זול.

בתקציב שלך אפשר "לעלות קטגוריה" ולקנות אלפא מיטו או ג'ולייטה שירגישו (וירגשו) יותר חזקות וספורטיביות, 

אבל אני לא בטוח שאתה רוצה להיכנס לזה מבחינת התחזוקה הקפדנית שהן דורשות.

מסכים לגבי הבעיה של האלפות, הם באמת היו אופציה עד שנחשפתי לכל עולם התחזוקה השוטפת והחלטתי לרדת מזה לעכשיו. לגבי הפיאסטה לא חלשה קצת?

פורסם

השנקל שלי לגבי הסיוויק:

במחירים הללו אתה מדבר על דור 9.

היתה לי כזו ידנית במשך עשור. האצ'בק

רכב אמין. מעט מהיר מהמשפחתומטית המצוייה כי 1800 ולא 1600. וגם בעידן ההוא (2012) גיר ידני היה עדיף לביצועים בהשוואה לאוטומטית הרגילה שהיתה אז בסיוויק וברוב המתחרות.

אחלה גיר ידני. נהנתי ממנה מאוד. אבל זה לא רכב ספורט והתדמית הספורטיבית של הונדה באות העת הורגשה בעיקר בעיצוב החריג. וכאמור ה 1800 בהשוואה ל 1600 זה פלוס מסויים.

אני לא בקיא בשיפורים. אני חושב שבטרם רכשת את הרכב הראשון שלך עדיף להניח את הנושא בצד. גם בגלל עלויות. תהנה מעצם הרכב הראשון.

מהמעט שאני יודע שיפורי מנוע ברכב אטמוספרי זה עניין מוגבל למדי. מנגד, הסיוויק היא די אלופת האפטר מרקט אז בודאי יש מצאי גדול מאוד של שיפורים שניתן לארגן.

אחפש לינק לשרשור סיכום התקופה שלי איתה. אמינה בהחלט. אני ממליץ מאוד אם תמצא אחת ידנית. אבל דע לך שהספורט שם זה בעיקר רמת גימור.

היו אצלי שתי הפתעות שם שהן כנראה מאוד חריגות. אבל לתשומת לבך. שתיהן היוללא עלות אף ששתיהן משמעותיות מאוד. מעבר לכך לא היו תקלות בכלל.

פורסם

208 GTI הייתי יורד ממנה בשנים הראשונות שלה (שזה בערך התקציב שלך) גם אחרי המתיחת פנים (מ2016) האחזקה, אמנם לא נוראית בכלל לרכב ספורטיבי בקטגוריה, עדיין לא "זולה"

בכלל, אם תמצא בשנים היותר חדשות (2016 וכו) בתקציב הזה ככל הנראה עברה תאונה או שבורה לגמרי, קיצר לרכב ראשון, לא הייתי קונה את הרכב.

(כבעל 208 כבר 3 שנים)

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 1.10.2024 בשעה 12:38, amit520 כתב:

לגבי הפיאסטה לא חלשה קצת?

הפיאסטה חלשה, אבל בהחלט מהנה לנהיגה. הגה ושלדה מתקשרים ומדויקים, ואם רוצים גם אמינות בנוסף להנאה אז אפשרויות אחרות שציינת יהיו יותר בעייתיות.

בתור בעלים של אחת כזו אני מתבאס שלא הביאו לארץ את הגרסה הידנית עם מנוע 1.6 אטמוספרי.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, Ron321321 כתב:

208 GTI הייתי יורד ממנה בשנים הראשונות שלה (שזה בערך התקציב שלך) גם אחרי המתיחת פנים (מ2016) האחזקה, אמנם לא נוראית בכלל לרכב ספורטיבי בקטגוריה, עדיין לא "זולה"

בכלל, אם תמצא בשנים היותר חדשות (2016 וכו) בתקציב הזה ככל הנראה עברה תאונה או שבורה לגמרי, קיצר לרכב ראשון, לא הייתי קונה את הרכב.

(כבעל 208 כבר 3 שנים)

מסכים.

אמנם DS3 לאחר המתיחה (165 כ"ס) תיכנס לתקציב אבל כמעט ואין כאלה על הכביש וגם לא כאלה שעומדות למכירה כרגע.

מעבר לזה, לכל רכב שיינהג בצורה ספורטיבית ובפרט רכב שתוכנן כספורטיבי (לא איביזה FR...) תהיה עלות אחזקה גבוהה מהרגיל - בלאי גבוה יותר לבלמים וצמיגים ספורטיביים שעולים יותר ומחזיקים פחות, מרווח טיפולים קצר יותר, חלקים יקרים שמתבלים וכו'. גם את זה צריך לקחת בחשבון ולשים רזרבות בצד אם זה התכנון.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...