Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 13.9.2024 בשעה 01:25, ch28566 כתב:

אני סתם משתעשע ברכישת רכב מעניין בסכום של עד 100,000 כמתנה למישהו קרוב. מסתובב ביד 2 ומגלה שמרבית הרכבים פשוט מצב רע אסטטית ואנשים עוד בטוחים שהכל מצוין ברכב והוא שמור מאוד וכמובן שאצלם זה תמיד "רק 300 שקל ואתה מתקן את זה". באירופה רכבים גם בני 20 נראים מעולה, כאן? רכב בן עשור כבר נראה כאילו עבר הרגע פריז דאקר. יש לי רכבים וותיקים, מתקרבים לעשור, כולם במצב מושלם, ויזואלית ומכאנית, נראים ומרגישים כמו חדשים, אני אולי לא הדוגמה הכי טובה אבל האפס גישה שיש לאנשים בישראל בכל הקשור לשמירה ואחזקה של הרכב היא פשוט נוראית. 

אני מניח שעם הצפיפות, מזג האויר, עצי הפיקוס ותרבות הנהיגה בישראל רכבים מתמודדים עם יותר פגיעות מאשר באירופה. תוסיף לזה עלויות תיקון יקרות ותקבל את מה שאתה רואה בכביש בישראל.

כדי לשמור רכב פיקס האירופי צריך להשקיע X יורו פעם בשלוש שנים. והישראלי צריך כנראה להשקיע 2X יורו כל שנה... 

לי אישית המצב האסטטי והחיצוני של הרכב לא מאוד חשוב. ובודאי לא שווה את העלות המשמעותית של שמירה עליו פיקס. ולא, לא אחנה 500 מטר יותר רחוק כדי למצוא מקום פחות צפוף. זה רכב. הוא משרת אותי ולא להפך.

יש רכבים במצב אסטטי רע ומצב מכני מצויין. זה לא תמיד בא ביחד.

אני מקפיד על התחזוקה המכנית אבל ממש לא על האסטטיקה החיצונית. לא אדיש לגמרי לשריטות ומעיכות אבל לא מוטרד מהן מספיק בשביל לתקן אותן.

תמיד אני מחזיק רכב שנים רבות. ואכן הרכבים שמכרתי היו משופעי שריטות, מעיכות, קילופים וכתמים. זה בודאי פגע במחיר שהצלחתי להשיג עבורם אבל ברור לי שהפער נמוך מעלות תיקונים של הפגיעות האסטטיות. הם נמכרו כשהיו בני 10-12 אז גם ככה ערכם היה נמוך.

"אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו"

בתאריך 13.9.2024 בשעה 01:25, ch28566 כתב:

כל זה כמובן לפני דרישות מחיר הזויות (גם לוי יצחק הזוי אבל זה סיפור אחר). 

אבל בד"כ מוכרים ולא רק דורשים...

בתאריך 13.9.2024 בשעה 09:43, outnex כתב:

מילא הרכב אבל בתים של אנשים שגרים עם הילדים שלהם נראים כמו הירושימה 45

לדעתי יש הרבה מאוד בעלי רכב סופר פדנטיים שההקפדה שלהם ביחס לרכב גדולה משמעותית מאשר מידת ההקפדה שלהם ביחס לרהיטים או בגדים

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 2
פורסם

בגלל המלחמה הנושא קצת ירד מהכותרות , אבל אסור לשכוח שבישראל יש יוקר מחיה , יוקר מחיה גדול מאד!

מחירי המוסכים פה גם מכונאות וגם פחחות גבוהים מאד , ובעית כוח האדם בתחום + עליה מטורפת בכמות המכוניות גרמו למחירים

לעלות עוד יותר!

נוסיף לכל זה אקלים חם מאד וחוסר תרבות נהיגה ושמירה על רכוש של אחר -  אנשים ש"דופקים" רכבים ולא משיאירם פרטים,

כך שמאד בקלות אפשר להגיע למצב הזה , גם אם "שומרים" על הרכב. 

פורסם (נערך)

אני חושב שרוב הסיבות הן תרבותיות ולא פרקטיות - לא חסרים סיפורים כאן בפורום על אנשים שהסתכלו מוזר על מי ששוטף או מתקן את הרכב בחניה.

אני לא יודע כמה פעמים כבר שמעתי את אבא שלי לא מבין למה אני שוטף את הרכב, ואת כמות הסיפורים שלו על זה שאף סבא מאף צד שלי לא שטף רכב מימיו.

כן, כנראה שבימי הצנע היו סיבות פרקטיות לא לשטוף רכב, אם בכלל היה לך אחד. הימים האלה עברו, המנטליות כנראה נשארה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, zvigolden כתב:

זה גובל כבר בעבירה בטיחותית 

מה עם שדה ראייה ? 

אם ככה תוריד את כל הטויוטות החדשות מהכביש

פורסם
בתאריך 13.9.2024 בשעה 07:56, EliC25 כתב:

תרבות גרועה מאוד של אכפתיות לרכוש של האחר,

חוסר איכפתיות.

בכל תחום כמעט. כל נסיון לשנות את זה נדון לכישלון.

בתאריך 13.9.2024 בשעה 09:30, nadavd4 כתב:

הזדמנות להוסיף עבור צביעה כללית עוד כ 2000 שקל וויתרתי - זה לא יחזור במכירה לצערי

אופייני למרבית בעלי הרכב.

אתה לא מפרגן לעצמך להנות מהרגשה של משהו יפה/חדש/מחודש רק בגלל זה שאתה מצפה שכל השקעה ברכב תחזיר את עצמה במקום להנות מעצם החידוש.

נכון, הרכב נועד לשמש אותך כמו מכונת כביסה או מדיח או מקרר, אבל בסדרי גודל של מחיר אחרים לגמרי, אלא אם אתה מתכוון לרכבים שערכם עד 10 אלפים שקלים. 

• אהבתי 3

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 5 דקות, zaf כתב:

אופייני למרבית בעלי הרכב.

אתה לא מפרגן לעצמך להנות מהרגשה של משהו יפה/חדש/מחודש רק בגלל זה שאתה מצפה שכל השקעה ברכב תחזיר את עצמה במקום להנות מעצם החידוש.

נכון, הרכב נועד לשמש אותך כמו מכונת כביסה או מדיח או מקרר, אבל בסדרי גודל של מחיר אחרים לגמרי, אלא אם אתה מתכוון לרכבים שערכם עד 10 אלפים שקלים. 

אופייני לרכב ששווה פחות מהגיל שלו, מה שנקרא - סיבה פרקטית, עלות תועלת.

האם הרכב מוזנח? לא, הוא מלוקק מכאנית ונקי כמעט כל הזמן.

קל להתנשא ולהניח הנחות כשאתה לא מכיר את הרכב, ולא את בעליו. אני יודע שאוהבים את זה כאן בפורום, אבל מעט צניעות לא תזיק.

• אהבתי 1
פורסם

אני מתכוון להנאה מהרכב , לא מחפש עלות תועלת.

לא ניתן להשוות עלות תועלת למידת הנאה .

כל אחד וההנאות שלו.😉

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 51 דקות, nadavd4 כתב:

קל להתנשא

לא הצלחתי לקרוא התנשאות בדבריו גם כשניסיתי.

פורסם

הטיעון של "השמש והאבק הישראלים" נשמעים לי משונים. לדפיקות בפח ופגושים מפורקים אין קשר לשמש ולאבק. ישראל היא מדינה יחסית חמה אבל יש עוד מקומות חמים בעולם. בדרום אירופה חם ויש הרבה ימי שמש.

העניין הוא פשוט עניין תרבותי. הישראלים הם עם "פרקטי", לא איכפת להם לנסוע עם פגוש רבע מפורק או עם דפיקה כל עוד זה לא יגרור עלויות נוספות במוסך והם יעברו את הטסט. בנוסף, יש כאן האדרה של "החדש". רכב ישן זה רע, גם אם הוא יהיה מתוחזק באופן קפדני. חדש זה טוב. אני לא יודע אם זה כך רק בישראל, אבל זה קיים כאן.

עוד היבט שמתעלמים ממנו הוא עניין גודל המשפחות. בישראל יש משפחות גדולות. זה גורר ישראלים להיות בעלי מכוניות יותר גדולות (אם בצדק ואם לא), והמכוניות האלו הן יותר יקרות הן לרכישה והן לתחזוקה. ברגע שקונים רכב יותר יקר, ואז כל תיקון בו יהיה יותר יקר בהתאם - התוצאות הן חוסר תחזוקה של הרכב.

• אהבתי 3
פורסם
בתאריך 13.9.2024 בשעה 10:18, ארז 1 כתב:

אני כעת מחפש רכב יד שנייה, ופשוט בהלם מערמות הפסולת ״כמו חדש״ שמציעים…

מה עדיף, "כמו חדש" או "שמור"? :)

בתאריך 15.9.2024 בשעה 15:29, zvigolden כתב:

זה גובל כבר בעבירה בטיחותית כאשר הרכב נראה כמו בית שימוש ציבורי של ציפורים.

מה עם שדה ראייה ? מושפע מכמות האבק והלכלוך

יטופל לפני הטסט השנתי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...