Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שאלה שחוזרת על עצמה, אבל קשה למצוא מידע עדכני. 

מחיר טיפול לטויוטה קורולה 2014 במוסך מורשה, אבל לא יבואן. אני מתייחס לבלמים בלבד. קודם כל האם בדרך כלל צריך להחליף את כל הארבעה או שההחלפה תבוצע בזוגות?

דבר שני לגבי המחיר, בהנחה שמשתמשים בתחליפי טוב (טורקי או דומה, לא סיני):

750 קדמי

610 אחורי

צלחות ודיסקיות בשניהם, כולל עבודה (200 ש״ח לסט), לא כולל מע״מ.

האם מדובר במחיר הוגן?

תודה!

פורסם

בהחלט אפשרי השחיקה תהיה גדולה יותר מקדימה או מאחורה, ואז אפשר לא להחליף בציר בו עדיין הרפידות עם בשר.

לגבי עלות החלפים - סביר יחסית לישראל. אפשר לחסוך אם תזמין רפידות מחו"ל (סט רפידות אמור לעלות כמאה שקל לפני משלוח). צלחות בגדול גם לא אמורות לעלות יותר מדי, אבל אם תזמין הכל ביחד, וודאי תעבור את ה-75 דולר ותצטרך לשלם מיסים, ואז תתקרב לעלות שכבר הוצעה לך.

בעקרון, לא חובה להחליף צלחות אם מצבן טוב.

עלות העבודה הגיונית.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לטויוטה שלך יש רפידות של TRW,  הן מעולות, יותר טובות מהמקוריות

המחיר סביב 250₪ לקדמי

כ- 170₪ אחורי.

לא טורקי ולא סיני !

צלחות תחפש של חברות Ferodo,  Febi, HI-Q

הן לא יקרות .

Hi-Q אחוריות עולות כ 200₪, פרודו יותר יקרות, סביב 350₪

קדמיות של TRW עולות כ 470₪.

מחיר העבודה 200₪ להחלפה קדימה או אחורה סביר.

מחליפים לפי המצב, אין קשר בין קדמי לאחורי, מאחורה הבלמים מחזיקים כמעט כפול קילומטרים .

צלחות מחליפים או לא מחליפים ביחד עם הרפידות כתלות בעובי הצלחות שנשאר.

אם תעשה חשבון, ב 700₪ אתה מקבל סט קדמי מעולה.

אחורי ב 600₪.

זה כולל מע"מ, לא כולל עבודה.

ניתן להזמין לבד מחנויות חלפים, עם צירוף צילום רישיון הרכב בוואטסאפ.

https://www.justmotor.co.il/

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 שעות, vladclar כתב:

מאחורה הבלמים מחזיקים כמעט כפול קילומטרים

זו קונספציה מוכרת, אך שגויה. הבלמים מאחור אכן עושים בערך פי שתיים פחות עבודה, אך בהתאם לכך הם קטנים יותר, וזה נלקח בחשבון בעת תכנון הרכב וחלקי הבלמים. בהחלט תיתכן שחיקה אחידה יחסית של בלמים קדמיים ואחוריים יחדיו (אך זה כמובן לא מובטח, ולכן מחליפים לפי הצורך, כפי שרשמת).

פורסם (נערך)

גם אני רשמתי שמחליפים לפי צורך, אך בלי קשר בין קדמי לאחורי.

אין לי שום קונספציה,

אצלי( טויוטה ורסו ) מקדימה מוחלפים אחרי 40 -50 אלף קילומטרים, כאשר לרוב צריך להחליף גם צלחות. מאחורה רפידות כל 80 -90 אלף, צלחות כל סט  שני של רפידות.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני החלפתי את כל הרפידות ב-80,000 ק"מ (הצלחות נשארו), ולאחר מכן שוב ב-115,000 ק"מ (כנראה שילוב של רפידות לא משהו וכמה וכמה ימי מסלול), הצלחות שוב נשארו. בשני המקרים גם קדימה וגם אחורה היו שחוקים במידה די דומה (הקדימה אולי קצת יותר). הכל משתנה כתלות ברכב, בסגנון נהיגה, ובאופי הנסיעות. הכוונה שלי הייתה שאי אפשר לאמר שככלל, הרפידות האחוריות מחזיקות פי שתיים מהקדמיות.

פורסם (נערך)

אתה כותב על מיאטה? 

זה לא דומה לקורולה 2014 בשום צורה, לא אותה מערכת בלמים ( ורסו כן).

אני לא מנהל דיון כללי, אלא מנסה לעזור למקרה הספציפי בלבד.

בקורולה הזאת הבלמים המקוריים מחזיקים 30 אלף קילומטרים בנסיעה רגועה מאוד.

אנשים לא מבינים איך כל כך מהר הרפידות נגמרות ( יקרות מאוד) , חושדים במוסכים שמחליפים מוקדם מדי.

מניסיון שלי ברכב עם אותה מערכת בלימה של "בוש", הצעתי רפידות אופטימליות של TWR,  עם אורך חיים מעולה במחיר סביר. יש עוד אופציות זולות יותר,  כמו Ferodo Premier, אבל אורך החיים שלהן קצר כמו של מקוריות ( אבל בחצי מחיר מהמקוריות).

• רעיון טוב! 1

פורסם

תודה לכולם, לא החלפתי בלמים כבר שנים (נוסע מעט ורגוע), ופתאום החלפתי בשני טיפולים סמוכים בשני הרכבים (אותו מוסך) מכאן החשש. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...