Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אתם מכירים אישית אנשים/משפחות שעזבו בשנה-שנה וחצי האחרונות את הארץ - בעקבות המלחמה, או בעקבות הרפורמה המשפטית שהחלה לפני?

vxlan

פוסטים מומלצים

אותי (בתור אחד שכן מתכנן לעזוב בשנים הקרובות לאחר סיום התואר) מעניין יותר איך אנשים מצליחים לעבור? מישהו יכול לשפוך אור?

אותי מעניין דווקא דווקא הגירה לארה״ב וזה מאוד נוקשה, מקווה שאצליח לקבל איזשהו משרת רילוקיישן בחברת הייטק עם ויזת עבודה אבל כמובן בונה על משהו יותר ארוך טווח ומובטח מאשר ויזה כזאת.בכל אופן הסיכויים לא לטובתי ואני תלוי במזל. עם זאת לבת זוגתי יש אזרחות פולנית ואני תוהה אם זה יקל עליי בעתיד כשנחתן לעבור למדינות האיחוד

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי עזבו 4 חברים, כולם מההיטק הישראלי, כולם תותחים וכולם לארה"ב.

חייב להודות שגם אני ואישתי מאד מתלבטים, כרגע התחלתי לדחוף לרילוקשיין מהעבודה ואישתי במקביל התחילה לחפש פוסט-דוק בחו"ל.

טסלה 3 2022

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 37 דקות, Aviv13467 כתב:

עם זאת לבת זוגתי יש אזרחות פולנית ואני תוהה אם זה יקל עליי בעתיד כשנחתן לעבור למדינות האיחוד

ברור (אלא אם כן פולין תצא מן האיחוד או תבלע ע"י דוד פוטין עד אז). אשתך זכאית לתושבות מותנית בכל מדינות האיחוד, לאחר תהליך ביורוקרטי פורמלי די קצר, ולאחר מכן אתה תהיה זכאי לתנאים זהים מכוח הנישואים.

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Aviv13467 כתב:

מעניין יותר איך אנשים מצליחים לעבור? מישהו יכול לשפוך אור?

יש קבוצת פייסבוק (כן אני בומר😀) מצויינת בעניין הזה בדיוק

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אני דווקא מכיר משפחה אחת שחזרה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, MiniMiz3r כתב:

זה לא נכון עובדתית, וזו לא הפעם הראשונה (או העשירית) שאתה כותב דברים שגויים עובדתית למרות שהנתונים זמינים לכולם.

אשמח לדעת איפה אני שוגה במקום תגובה כזו (ותרגיש חופשי לציין כל פעם ולתקן אותי, מעדיף בדרך יותר נחמדה ומגובה)

אנחנו סומכים על משרד הקליטה?

https://www.gov.il/he/departments/topics/moia-statistics-aliyah-data/govil-landing-page

שנת 2022 היתה מאוד מוצלחת לעליה עם 74 אלף עולים.

שנת 2023 כבר ירדה ל46 אלף עם צניחה חדה מאוקטובר.

2024 עד יולי כולל בינתיים סביב ה19 ומשהו אלף

נכון שעל הגרף היותר ארוך - זו עדיין עליה ממספרים של לפני 5-6 שנים אם לזה התכוונת שבכלליות מספר העולים הוא סביב ה30 אלף אבל גם זה רק חלק מהסיפור.

תסתכל לדוגמא על איזורים מסוימים (לדוגמא צפון אמריקה ומערב אירופה) כדי לנטרל חלק מהתזוזה במספרים במזרח אירופה עקב המלחמה שם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Aviv13467 כתב:

עם זאת לבת זוגתי יש אזרחות פולנית ואני תוהה אם זה יקל עליי בעתיד כשנחתן לעבור למדינות האיחוד

האיחוד האירופי זה לא ארה''ב.

לכל מדינה יש חוקים משלה. יש כאלו נוקשות יותר ויש פחות, אבל המגמה הכללית ביבשת היא ללא ספק הקשחה בשנים האחרונות. יש מדינות בהן התהליך עלול לקחת שנים אפילו רק לקבלת הויזה הראשונית בהן אתה בתור בן זוג לאזרח צריך להמתין "בחוץ". תתמקדו במדינה מסוימת ותלמדו את חוקי ההגירה שלה. סתם איחוד אירופי בכללי זה מבלבל.

אגב, גם לאזרח האיחוד זה לא  מיד פיקניק להירשם כתושב במדינת "הלאום" או אחרת. אבל מניח שאם יכולת כלכלית גבוהה יותר קל יותר להסתדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אותי מעניין דווקא דווקא הגירה לארה״ב וזה מאוד נוקשה, מקווה שאצליח לקבל איזשהו משרת רילוקיישן בחברת הייטק עם ויזת עבודה אבל כמובן בונה על משהו יותר ארוך טווח ומובטח מאשר ויזה כזאת.

לארה״ב יש 3 מסלולים ריאלים:

1. חתונה עם אמריקאי/ת

2. מעבר פנימי בחברה שיש לה סניף / HQ בארה״ב.

3. לימודים גבוהים בארה״ב (תואר שני עדיף ומעלה) וקבלת ספוסורשיפ ממעסיק מקומי (יש לך אחרי התואר אישור עבודה + אתה נכנס בקטגורית הגירה טובה יותר מבחינת הקצאות בH1B)

אני תוהה אם זה יקל עליי בעתיד כשנחתן לעבור למדינות האיחוד

אתה צריך לבדוק ברמת המדינה את התנאים שלה לקבלת אזרחות של בן / בת זוג. לפעמים כמו שציינו פה זה כולל גם מבחני שפה וכל מני תנאים אחרים. לא תמיד טריוויאלי.

לפני שעה, קורן בן אשר כתב:

לאחר מכן אתה תהיה זכאי לתנאים זהים מכוח הנישואים.

תשמע - זה לא תמיד כ״כ פשוט (לא מכיר את פולין). לדוגמא אשתי אזרחית צרפתית וכדי שאני אוציא אזרחות צרפתית בין השאר זה כולל מבחן שליטה בצרפתית ברמה דיי גבוהה (קורסים של השגרירות הצרפתית להגיע לרמה הזו - זה לזכרוני שנה + של לימודים).

זו אחת מהסיבות שלא התעסקתי עם זה עד היום (לילדים לעומת זאת יש , ולי יש אזרחות אירופאית אחרת)

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, Liviur כתב:

לארה״ב יש 3 מסלולים ריאלים:

אני נכנסתי במסלול הלא-ריאלי כנראה - H1B.

יש לי חבר, צלם, שנכנס ב O אבל זה נדיר בטירוף.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם לי יש כמה חברים על O - זה מאוד נדיר.

וגם אחי לדוגמא עבר על H1B.

הבעיה עם השניה זה שהרבה חברות צמצמו מאוד את ההתעסקות איתה בגלל מספר המגישים הגבוהה מאוד שהופך את זה להגרלה עם סיכויי זכיה הולכים ופוחתים (פחות מ20% לזכרוני בשנים האחרונות) + הליך מאוד ארוך מבחינת גיוס (לרוב הגיוסים הם סביב תחילת השנה , הגשות עד אפריל , עדכוני זכיה במאי , תחילת עבודה בספטמבר / אוקטובר).

זה משהו שמעסיקים לא מעוניינים לבזבז עליו את הזמן יותר כשמוסיפים את הסיכויי דחייה הגבוהים (בעבר היו מוכנים להעביר זמנית לאנגליה / קנדה ואחרי שנה בחברה לעשות מעבר פנימי - אבל גם זה כבר לא נפוץ)

בחזרה לנושא קודם - נתוני ירידה והבעייתיות שבהן:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001483681#google_vignette

המאמר הזה מסכם דיי טוב את הבעיה בהרבה מהחישובים של נתוני ירידה כי הם לא clear cut כמו עליה , ועדיין אי אפשר להתכחש למגמה.

זה בניגוד נגיד לחישוב בעייתי (אבל עדיין מאפין מגמה) שאפשר לראות פה לדוגמא:

https://www.zman.co.il/497308/popup/

בקיצור הרבה יותר בעייתי לחשב ירידה אבל עדיין אפשר לראות מגמות.

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, Liviur כתב:

תשמע - זה לא תמיד כ״כ פשוט (לא מכיר את פולין). לדוגמא אשתי אזרחית צרפתית וכדי שאני אוציא אזרחות צרפתית בין השאר זה כולל מבחן שליטה בצרפתית ברמה דיי גבוהה (קורסים של השגרירות הצרפתית להגיע לרמה הזו - זה לזכרוני שנה + של לימודים).

זו אחת מהסיבות שלא התעסקתי עם זה עד היום (לילדים לעומת זאת יש , ולי יש אזרחות אירופאית אחרת)

צריך להבדיל בין תושבות זמנית, תושבות קבע ואזרחות. אזרחות זה סרט אחר שיכול לקחת גם עשור+.

בחור שאל אם זה יקל עליו. פיקניק - לא. יקל - כן בהחלט.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם עליה זה לא כזה clear cut. בתחילת המלחמה באוקראינה נתקלתי באי אילו אנשים עם מספרי זהות משנות ה-90 שלא מדברים מילה עברי, מצברר שעלו ארצה, קיבלו דרכון וחזרו לארץ מוצאם עד שפוטין פלש.

כמובן שאני לא יושב על הרישומים במשרד הפנים, אבל האנקדוטות האלה מצביעות על הקשיים שבדיוק המספרים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים @sperial אבל לפחות נקודת הפתיחה זה שיש נקודת רישום ברורה ומתודולוגיה מסודרת ומוסכמת.

סביב הגירה - כפי שאתה רואה פחות (גם בגלל שאין רישום / הצהרה כזו ביציאה, שיטת הספירה הלא מוסדרת בין גופים או בעייתית כמו ביקורי מולדת שמשבשים אותה , גם בגלל שנקודת ההחלטה הנוכחית למי תושב ומי לא באה מאוחר משמעותית)

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...