Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אתם מכירים אישית אנשים/משפחות שעזבו בשנה-שנה וחצי האחרונות את הארץ - בעקבות המלחמה, או בעקבות הרפורמה המשפטית שהחלה לפני?

vxlan

פוסטים מומלצים

לפני 8 שעות, מרק10 כתב:

תתפלא אבל אני נתקל כול שבוע בכמה משפחות שעזבו את ישראל וחיו שנים רבות בארה"ב והילדים שלהם נולדו שם והחליטו לארוז ולעלות לארץ בגלל אותם סיבות שציינת.

גם כאלו שעזבו וגם כאלו שנולדו שם. יש לי חבר מתגלית, שהגיע לארץ מארה"ב אחרי ה-7 באוקטובר כדי לעשות מילואים (גר בארץ כשנתיים כדי לשרת בגולני, בגיל 25+).

עכשיו הוא חזר לשם להתחתן, וכבר עובד על לשכנע את אשתו לעשות עליה.

לגבי הטיפולים - אכן, טיפולי שיניים, טיפולי פוריות, ועוד המון "הטבות", שחלק מאותם עוזבים "גאים" נזכרים בהם פתאום, אחרי שחיו להם באושר בחו"ל. זכותם כמובן, רק אירוני שחלקם מלכלכים על המדינה שאליה הם רצים כדי לעשות טיפולים בזול.

אגב, אני תוהה אם אותם עולים מארה"ב או צרפת גם משקיעים כל כך הרבה כוחות, בפורומים המקומיים, כדי לספר ל"מקומיים" איך טוב להם בארץ ואיזה פח המקום שאותו הם עזבו. נראה לי זאת תופעה די ייעודית לחלק מה"יורדים", חייבים לשכנע אותנו, ובעיקר את עצמם, איזה פח היה בישראל.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, oryo כתב:

החברה הכי טובה של אשתי מהשירות עברה לאחרונה וכעת אנחנו שכנים, שדרוג אדיר עבורנו - והאמת שאחרי פחות מחודש נראה שגם עבורם. היא רצתה לעבור כבר זמן מה, ולה ולבעלה היה ויכוח גדול בנושא באיזה תאריך...? כן כן, ה6 באוק׳. הלכו לישון בערב במחלוקת, קמו בבוקר והגיעו לתמימות דעים. אני לא ממציא את זה, מה שנקרא You can't make this shit up.

זה מהדברים שגורמים לי צמרמורת רצינית. איזה הזייה..

לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

לגבי הטיפולים - אכן, טיפולי שיניים, טיפולי פוריות, ועוד המון "הטבות", שחלק מאותם עוזבים "גאים" נזכרים בהם פתאום, אחרי שחיו להם באושר בחו"ל. זכותם כמובן, רק אירוני שחלקם מלכלכים על המדינה שאליה הם רצים כדי לעשות טיפולים בזול.

אגב, אני תוהה אם אותם עולים מארה"ב או צרפת גם משקיעים כל כך הרבה כוחות, בפורומים המקומיים, כדי לספר ל"מקומיים" איך טוב להם בארץ ואיזה פח המקום שאותו הם עזבו. נראה לי זאת תופעה די ייעודית לחלק מה"יורדים", חייבים לשכנע אותנו, ובעיקר את עצמם, איזה פח היה בישראל

don't hate the player hate the game

ברגע שיפסיקו לחלק הטבות לכולם, המצב של כולנו ישתפר.

• רעיון טוב! 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אגב, אני תוהה אם אותם עולים מארה"ב או צרפת גם משקיעים כל כך הרבה כוחות, בפורומים המקומיים, כדי לספר ל"מקומיים" איך טוב להם בארץ ואיזה פח המקום שאותו הם עזבו. נראה לי זאת תופעה די ייעודית לחלק מה"יורדים", חייבים לשכנע אותנו, ובעיקר את עצמם, איזה פח היה בישרא

זה קצת מצחיק שאתה מדבר על תופעה יחודית כשכמה שורות קודם הזכרת עוד תופעה יחודית: תגלית.

צריך לזכור שרוב היורדים עבדו קשה כדי לצאת מפה. המדינות שהן עברו אליהן מעמידות מכשולים לא פשוטים למהגרים.

בזמן שיהודי שרוצה להגר לישראל, בסך הכל צריך לומר שהוא מסכים להגיע.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אנשים גם נוסעים לטורקיה כדי להשתיל שיער בזול, ואני חושב שהשרשור הזה רק מקרה שאנשים לא עוזבים את ישראל בקלות דעת ולפחות עד כמה שאני מכיר רובם לא מלכלכים, אלא אם כבר הם שגרירים טובים של ישראל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי תכונה מעצבנת שאני זוכר טוב מאוד דברים שוליים, שלא עוזרים לי בחיים בכלל. דברים שאני רוצה לזכור אני שוכח מהר.

נזכרתי בשרשור עתיק.

זה לא בושה לרצות לשפר את רמת החיים. לא בושה לשנות את דעתך בנושא. לא בושה להגר ולא בושה להישאר או לחזור (מכיר כאלו שעזבו ואז חזרו ואז עזבו שוב).

אני לא מכיר ישראלים שעזבו וצוחקים על אלו שנשארו. אבל כן יש פה כאלו שמרוצים מהבחירה שלהם להגר והם נותנים עצות למי שמתלבט בנושא. מה רע בזה?

• מצחיק 4
  • מעניין 1

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אה הא, "נזכרת", או שהיה לך יותר מדי זמן פנוי.

כן, פעם, כשרק סיימתי את התואר לפני מעל ל8 שנים (וביקרתי בארה"ב פעמיים סך הכל), חלמתי לעבור לארה"ב או לקנדה.

מאז, הרבה מיילים עברו בנהר, ביקרתי שם עשרות פעמים, כמו גם בהרבה מדינות אחרות, וגם שללתי על הסף רילוקיישן תיאורטי מהעבודה. למה?   כי יש דברים שלא רואים מכאן, אבל רואים היטב כשמבלים שם מעל לחודשיים בשנה, במצטבר.

לי אין בעיה עם אף אחד שמחליט לעבור. אולי גם אני אשנה את דעתי, שוב בעתיד, אבל יש כמה "יורדים", גם פה, שמשום מה נהנים לספר כמה הכל פה חרא וכמה שהמדינה לא תשרוד עוד 20 שנה.

אז או שהם צריכים איזה חיזוק לאגו או להחלטה שלהם לעבור, או שזה פשוט באופי שלהם. הם כביכול "מודאגים", אבל למעשה הם פשוט רוצים לשפוך קצת רעל או שמחה לאיד אם תרצה.

אני עזבתי את עיירת הפיתוח שגדלתי בה, וממש לא שוקל לחזור לשם, אבל אין לי איזה צורך בלתי נשלט לספר לחברים שלי, שעוד גרים שם, כמה חרא שם או כמה הרבה יותר טוב אצלי, או לספר להם איך אני מודאג שיש שם אותו ראש עיר כבר הרבה קדנציות או שהאוכלוסיה שם לא משכילה לעומת המקום בו אני גר וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, gadik6 כתב:

אה הא, "נזכרת", או שהיה לך יותר מדי זמן פנוי

זכרון + יכולת חיפוש בסיסית. דקה וחצי בדיוק.

לפני 38 דקות, gadik6 כתב:

מאז, הרבה מיילים עברו בנהר

אין צורך להסביר. לגיטימי לרצות לעזוב ולגיטימי להתחרט.

אבל קיבלת שם תשובות מכבדות ולא "מה אתה חושב שיהיה לך כל כך טוב באמריקה??".

כאמור, אני לא ראיתי פה מישהו מהיורדים פותח שרשור על כמה הוא חכם שעזב ואיזה טיפשים אלו שנשארו. כן חולקים חוויות וכן עונים על שאלות. וגם מסבירים מה המניעים שלהם לעזיבה, כשחשש לעתיד של מדינה קטנה במזרח התיכון הוא בהחלט מניע לגיטימי.

• אהבתי 2

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, פינדר כתב:

יש לי תכונה מעצבנת שאני זוכר טוב מאוד דברים שוליים, שלא עוזרים לי בחיים בכלל. דברים שאני רוצה לזכור אני שוכח מהר.

נזכרתי בשרשור עתיק.

זה לא בושה לרצות לשפר את רמת החיים. לא בושה לשנות את דעתך בנושא. לא בושה להגר ולא בושה להישאר או לחזור (מכיר כאלו שעזבו ואז חזרו ואז עזבו שוב).

אני לא מכיר ישראלים שעזבו וצוחקים על אלו שנשארו. אבל כן יש פה כאלו שמרוצים מהבחירה שלהם להגר והם נותנים עצות למי שמתלבט בנושא. מה רע בזה?

עברתי על השרשור ההוא - מייאש, התחזיות הקודרות התממשו.

אגב, אותו שרשור,  כמה שהניסיון האישי שונה מאחד לאחר. קצת אחרי שהשתרשר לו, ביקרתי בקנדה ביקור קצר של כמה שבועות, במהלכם היו לי מספר תקריות לא נעימות עם מקומיים שהתנהגו בצורה דוחה וגרוע מכך. כשחזרתי פגשתי קולגה שבדיוק חזר מהשתלמות בת מספר שנים בטורונטו והיה המום מהסיפורים. במה שאני נתקלתי ב-3 שבועות הוא לא נתקל על פני למעלה משנתיים. אפילו המארח בטורונטו, שירד לקנדה ב-1971, נשמע קצת מופתע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 דקות, פינדר כתב:

כאמור, אני לא ראיתי פה מישהו מהיורדים פותח שרשור על כמה הוא חכם שעזב ואיזה טיפשים אלו שנשארו.

לא צריכים לפתוח פוסט או לכתוב תגובה עם כותרת |כמה "טיפשיים אלו שנשארו..." אתה מבין את המסר לבד מקריאה בין השורות.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אבל קיבלת שם תשובות מכבדות ולא "מה אתה חושב שיהיה לך כל כך טוב באמריקה??".

כאמור, אני לא ראיתי פה מישהו מהיורדים פותח שרשור על כמה הוא חכם שעזב ואיזה טיפשים אלו שנשארו. כן חולקים חוויות וכן עונים על שאלות. וגם מסבירים מה המניעים שלהם לעזיבה, כשחשש לעתיד של מדינה קטנה במזרח התיכון הוא בהחלט מניע לגיטימי.

אם לא ראית אז או שלא חיפשת מספיק או שהעדפת להתעלם. כפי שכבר ענו, לא מדובר בפתיחת נושא חדש, אלא בהודעות שונות בשלל הדיונים האחרים שקשורים לזה.

אני גם לא מתכוון לשכנע אף אחד לא לעזוב, אבל מן הראוי לספר על הבעיות המהותיות בארה"ב, שאנשים נוטים להתעלם מהן, כשיש דיון בנושא.

לפני שעתיים, sperial כתב:

עברתי על השרשור ההוא - מייאש, התחזיות הקודרות התממשו.

התחזיות הקודרות לגבי איזו מהמדינות?

ממה שאני שומע וקורא, גם בקנדה לא מלקקים דבש. גם שם מדברים על עלייה קיצונית במחירי הדיור, מיסים גבוהים, שוק עבודה לא להיט, ירידה בבטחון האישי, אובר-פרוגרסיביות של הממשלה, בזבוז כספי משלמי המיסים ועוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

נזכרתי בשרשור עתיק.

גדול, a blast from the past. הוא אפילו הגיב לך את התגובה האוטומטית עם הזמן הפנוי 😂 

כתבתי בעבר על זה שהפורום מחולק למי שמשתתף בשביל לפרוק אגרסיות ולחפש לריב באינטרנטים, ומי שפה בשביל להתייעץ להתדיין ובשאיפה להרחיב איזה אופק פה ושם. 

לשאלה שלך - מה שרע בזה זה שישראלים רבים מחווטים כמו אוהדי כדורגל, ככאלו קשה להם כשמישהו לא מעודד את הקבוצה מהיציע. תראה את הבחור מהעמוד 1/2 שכתב משהו בסגנון "אני לא מאחל להם בהצלחה" בהקשר של אנשים שעזבו את ישראל, זה מספר הכל. צרות עין בשילוב עם רעל בעיניים. 

אני מאדמן קבוצות של אלפי רילוקייטורים, אין שם שיח על "וואי איך בא לנו שישראל תשרף" או "מקווה שיהיה לאנשים שם רע". זה פשוט לא משהו שקיים. ביקורת על ישראל יש, כמובן, ממש כמו שיש... כאן בפורום 🤯. ככה זה כשאכפת לך ממשהו, אתה מבקר מתוך רצון / תקווה שישתפר. אם כבר - זו האפתיות שמוכיחה יותר מכל שבאמת לא אכפת לך מהסובייקט יותר. הילדים שגדלים פה לא מדברים על פוליטיקה ישראלית בכל מפגש שלהם, לא מסתובבים כמו זומבים כשרוצחים אנשים בקיבוצים, הם במצב טוב יותר מאיתנו - או רע יותר, תלוי בכמה אתה מעריך את הפיצ'ר הזה. 

אוהדי מכבי לא רוצים לשמוע שהלך טוב להפועל, או לדבר איתך על המשחק האחרון. רבים מהם לא מסוגלים לראות אדום בחיים שלהם. הפועל *ונה 😱 זו הרמה, ואנחנו ה"נורמיס" מסתכלים מהצד בשעשוע/מבוכה על אלו שנותנים לשנאה להגדיר אותם. 

אני יכול לשתף אתכם בכך שמעבר לאוקיינוס יש את "חוק גודווין לרילוקיישן", כמו בשיח על רוע שתמיד יגיע על היטלר - בכל פעם שתקבץ ישראלים לשעבר במקום כלשהו, מספיק זמן וזה יגיע לפוליטיקה ישראלית. בניגוד לחלק מהנפשות הטובות כאן אף פעם לא שמעתי משהו בסגנון של "מקווה שיהיה להם רע ושיבינו סוף סוף שהם צריכים לפעול כמונו", הרעל הוא כמעט בלעדית חד צדדי, מישראל החוצה. 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, oryo כתב:

גדול, a blast from the past. הוא אפילו הגיב לך את התגובה האוטומטית עם הזמן הפנוי 😂 

קורע. אשכרה מישהו רצה להגר לקנדה לפני 8 שנים, ועכשיו, עם קצת ניסיון חיים, הוא החליט שהוא לא רוצה. ממש חומר למערכון של ליאור שליין.

יש לאנשים כמוך נטייה לחשוב, או לקוות, שכל הצד השני הוא רעיל, צר עין, פורק אגרסיות, חי על קצבת ביטוח לאומי ועוד. ככה מאוד נח לשכנע את עצמך שאתה צודק.

טוב לך בארה"ב?   יופי. 

משום מה, אתה עדיין מרגיש צורך לכתוב בפורום ישראלי, בעברית, כדי לספר לנו כמה אנחנו מטומטמים (אלו, מהצד השני).

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, gadik6 כתב:

התחזיות הקודרות לגבי איזו מהמדינות?

ברור שישראל. מפלי מים אני יכול לראות גם בשווייץ או איסלנד. ישראל היא הבית שלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, gadik6 כתב:

מכל מדינה יקרה טסים לפעמים (אם אין כיסוי ביטוחי / של המדינה ראוי) למקומות אחרים לעשות את אותם דברים יותר זול.

מארה״ב למקסיקו לטיפולי שיניים (דרך אגב יש שם כמה קליניקות של ישראלים שעברו לשם לעשות את הביזנס הזה) , מישראל (האמת מכל העולם) לטורקיה לטיפולי השתלת שיער וכו.

אם אתה מדבר ספציפית על טיפול רפואי - אנשים שהם לא תושבים לא זכאים להטבות של תושבים (תפריד בין תושבים לאזרחים - שני דברים שונים. אני לא יכול ללכת לקופת חולים בביקור בארץ - אלא משלם כמו טיפול פרטי) - אז נראה לי עם הדוגמא הזו אתה קצת missing the mark.

העלות של לשמור (חוקית) על הזכות הזו של להיות תושב כוללת ביקורים בארץ + תשלום כפל מיסים בלא מעט מקרים שלא הגיוני בשום צורה.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

יש לאנשים כמוך נטייה לחשוב, או לקוות, שכל הצד השני הוא רעיל, צר עין, פורק אגרסיות, חי על קצבת ביטוח לאומי ועוד. ככה מאוד נח לשכנע את עצמך שאתה צודק.

עכשיו ידידי תהפוך את המשפט הזה על עצמך -> וזה קצת כמו שלא מעט מהטקסט שלך בשרשור נראה.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

משום מה, אתה עדיין מרגיש צורך לכתוב בפורום ישראלי, בעברית, כדי לספר לנו כמה אנחנו מטומטמים (אלו, מהצד השני).

הפעמים היחידות שאני אישית עונה על דברים כאלו זה כשאנשים בנפנופי ידיים אומרים משהו לא נכון או כששואלים / בפוסטים על הנושא.

אני אישית עדיין כותב פה כי הרבה מחברי עדיין פה והפורום מעניין ותרדים צוללים לעומק בדיונים איכותיים.

כמו כן - אתה מנסה לצייר תמונה של שגרירים רעים של אנשים מחוץ לישראל - וכמה שהיא לא נכונה... (כי אתה פשוט לא חשוף לשיח על ישראל מחוץ לישראל) ועם המון עשייה , השפעה על הפוליטיקה המקומית לטובת ישראל , תרומות ומה לא.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח שהוא הגיב אלי עם ההאשמות, וזה מצחיק כי אני ליטרלי לא כותב לגדיק כלום, אף פעם, אבל הוא עדיין ממציא שקרים וטענות יש מאין. 

כשיבוא מישהו וימצא איפה כתבתי לאנשים שלא עושים רילוקיישן שהם מטומטמים, אני אמצא את נרניה. 

זה מצחיק כי בשרשור שלו אני הראשון שהשקיע זמן בשביל לנסות לעזור ולאחל בהצלחה, די כמו מה שאני עושה כיום הן בפורום הזה והן במקומות אחרים, מול אנשים ששווים זמן. 

לגבי מה שכתבת על תושבות חוץ ושימוש בבט"ל, זה נכון אבל מה הפואנטה להסביר לאנשים שרק מחפשים לריב? אתה חושב שזה ישכנע מישהו? באמת חושב שזה מעניין..? 🙄🤷

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...