Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אתם מכירים אישית אנשים/משפחות שעזבו בשנה-שנה וחצי האחרונות את הארץ - בעקבות המלחמה, או בעקבות הרפורמה המשפטית שהחלה לפני?

vxlan

פוסטים מומלצים

לפני 6 שעות, itaysamurai כתב:

כשישראלים בישראל קוראים ביקורת על ישראל של ישראלים שעזבו, ותהיה הביקורת המאוזנת, המדוייקת והכואבת שתהיה, זה אוטומטית מצטייר כזריקת חרא על המקום ש*אנחנו* נשארנו כדי להציל וש*אתם* עזבתם תמורת מקום יותר קל

אני מבין את המנגנון הרגשי, אני רק טוען שזו בעיה של הסובייקט. אני גם מבין למה יש אנשים שצריכים דרמות באינטרנט בשביל להכניס עניין לחיים שלהם, זה לא עושה אותם לצודקים או משכנע אותי שזו דרך פעולה סבירה.

כשאתה מדבר עם אנשים רציניים, אז התוכן הוא העניין. כשאני מדבר עם בחור אמריקאי על ישראל והוא מסביר למה היא עושה דברים רעים/טובים, אני לא אומר לו "אבל אתה לא גרת שם אין לך זכות!!!", אני מנהל איתו שיחה על הטענות שלו ולמה אני כן/לא מסכים איתן, ומתקף את זה בנתונים. טנטרומים זה לילדים שלא מקבלים גלידה בלי שאכלו מנה עיקרית לא לשאול אותי איך אני יודע או מה היה אתמול אחרי הגן. 

בהמחשה לעולם פחות רגשי - כשהייתי יושב בפגישות דב/פרודקט והpm היה מדבר על צורך כזה או אחר, לא הייתי אומר לו "אתה לא כותב קוד אתה זורק חרא על כל מה שעשיתי!!" אלא מסביר, עניינית, למה הבקשה כן/לא ברת ביצוע. אם הייתי מגיב כמו דלביוב אז כנראה הדיון היה פחות פרודוקטיבי והצוות היה מבין שאני ליצן. אגב, ראיתי גם אנשים כאלו, מיותר לציין שזה מנע מהם לעבוד בצורה יעילה בצוות ופגע להם בקריירה. 

הקבלה אחרונה - במשך שנים אשתי לא הרשתה לי לפרסם תמונות מהבית, "שלא יפגע ברגשות של חברים בישראל". אמרתי לה אז ואני בהחלט מאמין גם היום - אדם שנפגע מתמונות של בית של אדם אחר, הבעיה היא *בו*. Grow the fuck up. כשראיתי מישהו לא חשוב שמות מכניס לחניה שלו את האחות הקטנה של m2 לא נפגעתי מכך שהוא מכניס לי אצבע לעין כי הוא יודע שאני מת על הרכב הזה ואין לי, שמחתי בשבילו. באמת. למה שלא אשמח לראות אנשים טובים נהנים..? 

**

ואם כבר אנחנו מנהלים שיח רציני, אני סבור שאתה לא נשארת "כדי להציל" יותר משאני עזבתי "כדי לייצר לך גב שיציל אותך". אני סבור - ותקן אותי אם אני טועה - שאתה נשאר/ת כי המשפחה התרבות העסק הבית חמותך וכו' בישראל, ובמכלול השיקולים לא רואה סיבה לעזוב. אולי יש שם גם את השיקול "אני מוכרח ליישב את האדמה ביהודים עבור עם הנצח", וזה כמו כל שיקול אחר ממש לגיטימי, אבל אני לא מקבל את התזה שזה שיקול עיקרי כשאנחנו מדברים על רוב החילונים המשכילים (דתיים - יש מצב). 

השימוש בשיח של "מצילים ונוטשים" בסהכ מייצר פריימינג חיובי/שלילי, אני יכול לשחק את המשחק הזה ולייצר פריימינג הפוך די בקלות - אבל אני לא משחק משחקים ולא מחפש לנהל שיחה רגשית עם טיעונים אמוציונליים. דרמות זה לhbo.

ואם בדרמות עסקינן - אם חמותך כ"כ קרובה אני לא מבין למה אתה לא לוקח שני ילדים, קערה עם מים, תוקע הכל אצלה וקופץ לביקור 😬

לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

לא בדיוק, חוק גודווין מדבר על כל דיון מספיק ארוך באינטרנט

וואו כשזה מגיע לפרטים אתה ממש נאצי

gotcha-wink.gif

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 5

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

אם זה כל כך ברור, למה יש כאלו שממשיכים להעביר ביקורת בקרב הקבוצה אותה הם עזבו?

(לא מתכוון אלייך מן הסתם)

אפשר גם לכוון אלי, בסופו של דבר אתה שואל למה אנשים ממשיכים לעשות דברים שהם יודעים שהם לא חיוביים.

אין לי תשובה לזה, גם אני חוטא במלא דברים. 

זה חוסר טאקט, וזאת גם חוסר הבנה של המצב ושל שייכות לקבוצות (לפי התיאוריה האישית שלי). 

מתאר לעצמי שחלקם עושים את זה כי כואב להם ודברים שרואים משם לא רואים מכאן (או ההיפך). חלקם עושים את זה כי הם אוהבים להתנשא ולהרגיש עליונות, חלקם סתם מחוסר טאקט ובטח יש עוד מיליון סיבות.

אתה לא חושב שזה ברור?

אפילו הביטוי "כביסה מלוכלכת לא מכבסים בחוץ" מעיד על כך. וברגע שאתה יוצא מה"בית" אז אתה בחוץ. 

האם לא ברור לך שיש דברים שלא אומרים לאנשים? 

ברור לך שיש בדיחות ונושאים שאפשר להעלות רק אם אתה חבר בקבוצה מסויימת?

תכלס שום דבר לא יקרה אם תדפוק בדיחת שואה במקום הלא נכון מחוץ לישראל. אם תגיד ברכבת עמוסה שזה מרגיש כמו תאי הגזים, זה סבבה בישראל, תקבל הרבה יותר מבטים בחול, מבטיח לך. למה? כי קבוצות ונושאים שאפשר לדבר ולצחוק עליהם.

לפני שעה, oryo כתב:

אני רק טוען שזו בעיה של הסובייקט

אם אתה אומר למישהו שאישתו שמנה (כשהיא באמת שמנה). אתה בא ואומר לו "זה שאתה נעלב זאת בעיה אישית שלך, על פי כול הנתונים אישתך שמנה"? 

רוצה פחות אישי? 

Urk זה כפר דייגים בהולנד, מאוד שמרנים מאוד בתוך עצמם. מתרבים גם בין עצמם. לחלקם יש מחלה גנטית ייחודית.

אבל אתה לא תבוא ותגיד להם מבחוץ שהם inbreds חולים. נכון? 

אם היית חלק מהם, אולי יכולת להתבדח על זה. 

אז סיים סיים.

עריכה אחרונה על ידי David32
  • רעיון טוב! 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום
לפני שעתיים, oryo כתב:

אני מבין את המנגנון הרגשי, אני רק טוען שזו בעיה של הסובייקט. אני גם מבין למה יש אנשים ,............ליצן. אגב, ראיתי גם אנשים כאלו, מיותר לציין שזה מנע מהם לעבוד בצורה יעילה בצוות ופגע להם בקריירה. 

מסכים לגמרי.

לפני שעתיים, oryo כתב:

כשראיתי מישהו לא חשוב שמות מכניס לחניה שלו את האחות הקטנה של m2 לא נפגעתי מכך שהוא מכניס לי אצבע לעין כי הוא יודע שאני מת על הרכב הזה ואין לי, שמחתי בשבילו. באמת. למה שלא אשמח לראות אנשים טובים נהנים..? 

חיחיחי היה שווה כל שקל.

אבל הגישה של אשתך התחברה לי לכוונה הקודמת.

מי שבחוץ, לדעתי, צריך עדיין את האקסטרה ברגישות ובתשומת לב למה שהוא אומר/כותב.

לא רומז על אף אחד ספציפי, רק כאמירה כללית.

לפני שעתיים, oryo כתב:

ואם כבר אנחנו מנהלים שיח רציני, אני סבור שאתה לא נשארת "כדי להציל" יותר משאני עזבתי "כדי לייצר לך גב שיציל אותך". אני סבור - ותקן אותי אם אני טועה - שאתה נשאר/ת כי המשפחה התרבות העסק הבית חמותך וכו' בישראל, ובמכלול השיקולים לא רואה סיבה לעזוב. אולי יש שם גם את השיקול "אני מוכרח ליישב את האדמה ביהודים עבור עם הנצח", וזה כמו כל שיקול אחר ממש לגיטימי, אבל אני לא מקבל את התזה שזה שיקול עיקרי כשאנחנו מדברים על רוב החילונים המשכילים (דתיים - יש מצב).

ברמה הכי בסיסית אני פשוט עצוב שאנשים טובים ומועילים עוזבים. בשבילם אני שמח ורוצה בהצלחתם.

לגביי זה בסוף די פשוט, סיבות מדידות ולא מדידות.

מדידות:

ענייני תעסוקה, את החברה שלי לא אקפל תוך חצי שנה לשוק אחר לגמרי, מורכבת וייחודית מדי בשביל להמר על זה; ענייני מגורים וילדים, יש להם את החיים שלהם פה ואני מתחשב בזה; אשתי דווקא תמצא הצעות בכל מקום ובסכומים משולשים מהארץ; בסוף לא רע לנו פה.

לא מדידות:

זה הבית שלי, לא רוצה לעזוב אותו.

בלי שום תיאור בומבסטי של אדמה ודם ונהרגו פה ונהרגו שם. בית. זהו.

לפני שעתיים, oryo כתב:

ואם בדרמות עסקינן - אם חמותך כ"כ קרובה אני לא מבין למה אתה לא לוקח שני ילדים, קערה עם מים, תוקע הכל אצלה וקופץ לביקור 😬

א. זה כבר 3 ילדים.

ב. קערה עם מים תהפוך אצלה לקוסקוס תוך 4.6 שניות. 

ג. אני כבר בקשר עם כמה סדנאות, ברגע שנרגע פה והתעופה חוזרת לשגרה, אני בא לביקור.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, itaysamurai כתב:

ענייני תעסוקה, את החברה שלי לא אקפל תוך חצי שנה לשוק אחר לגמרי, מורכבת וייחודית מדי בשביל להמר על זה; ענייני מגורים וילדים, יש להם את החיים שלהם פה ואני מתחשב בזה; אשתי דווקא תמצא הצעות בכל מקום ובסכומים משולשים מהארץ; בסוף לא רע לנו פה.

לא מדידות:

זה הבית שלי, לא רוצה לעזוב אותו.

בלי שום תיאור בומבסטי של אדמה ודם ונהרגו פה ונהרגו שם. בית. זהו.

נו מעולה, אז נתת כמה וכמה סיבות ללמה מעבר בשבילך היה מייצר חיים פחות טובים. לא נשארת בשביל להגן על המולדת. אם הייתי שם את כל השיקולים ומגיע למסקנה שבישראל, עם כל השיט שאני שונא, היה לי יותר טוב, הייתי נשאר שם (לראייה, רציתי שנים לעבור, האשה לא הסכימה - חשבתי שאהיה פחות שמח בלעדיה מחוץ לישראל מאשר איתה בישראל - נשארתי). 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

בפירוש כך. אני לא נגד הגירה.

לעצמי זה נראה פחות מתאים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 7.9.2024 בשעה 08:45, itaysamurai כתב:

כשישראלים בישראל קוראים ביקורת על ישראל של ישראלים שעזבו, ותהיה הביקורת המאוזנת, המדוייקת והכואבת שתהיה, זה אוטומטית מצטייר כזריקת חרא על המקום ש*אנחנו* נשארנו כדי להציל וש*אתם* עזבתם תמורת מקום יותר קל.

פספסתי את החלק הזה אז אולי כדאי להתמקד בזה לרגע - חלק מהעוזבים, או העוזבים בפוטנציה, לוקים בסינדרום המושיע או האלוהים - אם הם עזבו אז המדינה תקרוס.

או, לחילופין, מאיימים לקחת את המזוודות ולטוס מכאן, אם לא נשחק לפי הכללים שלהם (הגרסה הישראלית ל-"אם טראמפ נבחר אני עובר לקנדה").

אני ממש לא רואה את עצמי בתור מישהו שנשאר "להציל" את המדינה. אם זה היה המצב אז הייתי כנראה כבר עם המזוודות במקום אחר.

ישראל, למרות כל מגרעותיה (ולא חסר), תחזיק מעמד גם ללא כמה בכיינים שחושבים שהשמש זורחת להם מאיזה מקום, ולדעתי, היא עדיין אחר המקומות הטובים לחיות בו, לפחות כרגע (לא בזה הרגע, או בשנה האחרונה, אלא באופן כללי).

להעביר ביקורת אפשר, אפילו רצוי, ולא משנה אם אתה גר בישראל או לא. מה שאנשים לא אוהבים זה את ההתנשאות או את תפיסת התחת, שמגיעה במסווה של דאגה.

• אהבתי 4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

רק שברוב המקרים ה"התנשאות" זה להתעצבן מבחירה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

פספסתי את החלק הזה אז אולי כדאי להתמקד בזה לרגע - חלק מהעוזבים, או העוזבים בפוטנציה, לוקים בסינדרום המושיע או האלוהים - אם הם עזבו אז המדינה תקרוס.

או, לחילופין, מאיימים לקחת את המזוודות ולטוס מכאן, אם לא נשחק לפי הכללים שלהם (הגרסה הישראלית ל-"אם טראמפ נבחר אני עובר לקנדה").

.

אני חושב על כאלה שיושיעו אתֶהמדינה אם יעברו מעבר לים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, gadik6 כתב:

אני ממש לא רואה את עצמי בתור מישהו שנשאר "להציל" את המדינה. אם זה היה המצב אז הייתי כנראה כבר עם המזוודות במקום אחר.

ישראל, למרות כל מגרעותיה (ולא חסר), תחזיק מעמד גם ללא כמה בכיינים שחושבים שהשמש זורחת להם מאיזה מקום, ולדעתי, היא עדיין אחר המקומות הטובים לחיות בו, לפחות כרגע (לא בזה הרגע, או בשנה האחרונה, אלא באופן כללי).

להעביר ביקורת אפשר, אפילו רצוי, ולא משנה אם אתה גר בישראל או לא. מה שאנשים לא אוהבים זה את ההתנשאות או את תפיסת התחת, שמגיעה במסווה של דאגה.

זה שפלוני מרגיש שאלמוני מתנשא עליו, לא בהכרח אומר שאלמוני באמת התנשא או התכוון להתנשא. אני פעיל ברוב הת'רדים של הרילוקיישן והתגובות המתנשאות, אם קיימות בכלל, הן מיעוט של המיעוט. רוב מוחלט של התגובות הן ניסיון לעזרה לאלו שמחפשים אותה, עזרה, שד"א, תעלה לך בחוץ מאות שקלים לשעת ייעוץ.

ומצחיק שאתה מציין את "אם טראמפ נבחר אני עובר לקנדה" - אני גר במדינה הכי דמוקרטית בארה"ב ומעולם לא שמעתי את המשפט הזה. אולי הוא מגיע מאותה חבורה שאתה מרגיש שמתנשאת עליך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה שאתה חי מתחת לאבן, וזה רק ה"סלבס" (מיותר לציין שרובם לא מימשו את האיום, לכאורה). לא אמריקאים "פשוטים" שהתראיינו בטלוויזיה/אינטרנט.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 35 דקות, כוכב השחר כתב:

אני גר במדינה הכי דמוקרטית בארה"ב ומעולם לא שמעתי את המשפט הזה. אולי הוא מגיע מאותה חבורה שאתה מרגיש שמתנשאת עליך.

לפני 10 דקות, gadik6 כתב:

כנראה שאתה חי מתחת לאבן, וזה רק ה"סלבס"

טוב, לסלבס מותר להתנשא עלייך, בגלל זה הם סלבס :P

• מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

כנראה שאתה חי מתחת לאבן, וזה רק ה"סלבס" (מיותר לציין שרובם לא מימשו את האיום, לכאורה). לא אמריקאים "פשוטים" שהתראיינו בטלוויזיה/אינטרנט.

אתה מבין איך הקונספט של סלבס עובד? להגיד דברים קיצוניים ומטופשים ליטרלי מתורגם לכסף במקרה שלהם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם אמרת שמעולם לא שמעת, ועכשיו אתה מתחיל להסביר למה סלבס זה לא נחשב. 

כמו שציינתי, היו גם אמריקאים "פשוטים" שאיימו לעבור לקנדה אם טראמפ ייבחר.

רוצה תאמין לא רוצה אל תאמין. בכל מקרה זה לא היה העיקר בהודעה שלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 17 שעות, sperial כתב:

אני חושב על כאלה שיושיעו אתֶהמדינה אם יעברו מעבר לים.

יש כאלה שיושיעו את המדינה אם יעברו לים.

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 שעות, gadik6 כתב:

השאלה היא האם היא תהיה אחד המקומות הטובים לחיות בה גם בעוד 10-15 שנים.

אישית אני חושב (ומקווה) שכן, אבל בדרך שבה אנחנו הולכים זה לא בטוח בכלל.

וכן, אובייקטיבית, מעבר של הייטקיסט כמו אור או דוד או איזה רופא עם שם עולמי פוגע בי ובך יותר מאשר מישהו שמחפש לעבוד בעגלות ולהתגלגל בארצות הברית אחרי שהוא התגלגל בין עבודות ללא מוצא בארץ, אז יש משמעות למי עוזב את המדינה.

יש קשר בין איכות החיים שלנו לעובדה שישראל עברה לייצא סייבר, צ'יפים ותוכנות ניווט במקום תפוזים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...