Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אתם מכירים אישית אנשים/משפחות שעזבו בשנה-שנה וחצי האחרונות את הארץ - בעקבות המלחמה, או בעקבות הרפורמה המשפטית שהחלה לפני?

vxlan

פוסטים מומלצים

לגבי נושא השרשור - אחד מהפייסבוקס עבר לקנדה - בנתיים נראה שהוא נשאר שמה.

קרובת משפחה אחת, טסה לארה"ב אבל בלי להיות חוקית, טסה וחוזרת - לא ממש ברור לי העניין. לא דיברתי איתה על זה אבל מניח שלא כיף להיות לא חוקי בארה"ב.

יש עוד כמה שעזבו לפני הרבה שנים לאוסטרליה, אנגליה וזהו.

יש משפחה אחת קרובה שקנו דירה בקפריסין(?) - עושים גיחות מדי פעם.

ועוד חבר פייסבוק שלמדתי איתו - עזב גם לאנגליה, כאמור אחרי השביעי.

הרוב מהייטקס וחלק עובדים זוטרים.

עם המצב הבריאותי שלי והפיננסי המורכב שיש עליי, מעדיף להמתין ולראות לאן נתגלגל. בנתיים חשבתי על קפריסין למרות שארה"ב היא החלום הגדול (מודע לכל האתגרים) שיש שם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבין מכריי וחבריי ממעגל ראשון, בגדול אלה שרצו לעזוב עזבו לפני שנים (10+), ממגוון סיבות - עבודה, בני זוג, לימודים וכו'. אני חושב שלפחות שליש מבני כיתתי בתיכון כבר לא בארץ. היה שלב שבו היה ממש מאחז שלנו ב-bay area, היו שם יותר חבר'ה מהכיתה מאשר בעיר בה גרנו בימי התיכון.

גם אני והמשפחה בדרך למקום כלשהו, בקרוב. אצלנו הסיבה בעיקר מבוי סתום מבחינה מקצועית וכלכלית וצורך בריהביליטציה אחרי שנים של אכילת חרה בגלל הרבה החלטות שגויות לאורך השנים. אבל לצערי אני לא יכול להגיד שאין שום קשר למצב. גם לי זה סכין בלב.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, vxlan כתב:

אני מניח שאצל כולכם מדובר על חילונים ממעמד הביניים++ , שעובדים בהייטק או נגזרותיו?  מהשכבה היצרנית במדינה, לדעתי...

עוד תהיות שיש לי עם עצמי, האם זה כדור שלג שיילך ויתפח?

אני מכיר גם לא - אבל הרוב כן. חלק מזה בגלל אפשרויות העסקה וחלק בגלל העלויות הכרוכות להעביר משפחה שדורשים כדי לעבור (לא עניין זול - במיוחד אם מדינת היעד יקרה כמו / יותר מישראל - במיוחד עם משפחה זה סכום לא טריוויאלי)

לפני 3 שעות, hans כתב:

יש חברים ברילוקיישן אבל כאלה שעברו לפני עשור ומעלה, שום דבר עדכני.

הלו - רק 9 שנים... 

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אני חושב שלרופאים עוד יותר קל לעזוב.

כן ולא, מאוד תלוי תחום ויש הבדלים תהומיים בין מדינות שונות. עשוי לדרוש גם מעבר מבחני שפה רשמיים באחת הדרגות הגבוהות (C1/2).

• אהבתי 1

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, DareDevil כתב:

לא דיברתי איתה על זה אבל מניח שלא כיף להיות לא חוקי בארה"ב.

לא רק שלא כיף - זה גם ימנע / יקשה כל מעבר חוקי עתידי (אני מכיר כאלו שהצליחו בסוף ואני מכיר גם אחד שנתקע בישראל אחרי שהיה לו חוזה חתום של מאות אלפי דולרים לשנה ובשלב הויזה קיבל סירוב + חותמת שחורה על דברים שהיו בעבר)

• אהבתי 2

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Igalz כתב:

אז זה מה שהם מדברים שם באירלנד? אנגלית??
אין מצב!!

האנגלית שלהם דווקא די מובנת. סקוטים, לעומת זאת, זה סיפור אחר לגמרי.

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, קורן בן אשר כתב:

אני חושב שלפחות שליש מבני כיתתי בתיכון כבר לא בארץ.

כנ״ל (מסגרת מחוננים אבל to be fair)

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, vxlan כתב:

אני תוהה האם התופעה אכן התרחבה מאוד , האם יש פה באמת גל ירידה שקט שבעוד מספר שנים נגלה שלא מעט משפחות פשוט עזבו את המדינה - או שפשוט בפריזמה של המעגל החברתי אישי שלי, זה מה שקורה.

כמו אחרי מלחמת יום כיפור, אם לא יותר גרוע. היה גל עזיבה די גדול בשנים ההן, רובם המוחלט הגיעו לארה"ב.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממעגל ראשון, עוד לפני המלחמה, 

זוג +1 לפינלנד

זוג +2 לקנדה

זוג + 2 לצ'כיה

כל השאר מדברים על זה די הרבה. 

אני עצמי הייתי עוזב אם לא זוגתי שמאוד קשורה להוריה, יבוא יום בו היא תבין שהיא  אמא לילדים ותפקידה לדאוג להם לעתיד טוב יותר. 

עוד לפני המלחמה הרגשתי שהסיר לחץ הזה בשם ישראל נמאס. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • אהבתי 4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Liviur כתב:

לא רק שלא כיף - זה גם ימנע / יקשה כל מעבר חוקי עתידי (אני מכיר כאלו שהצליחו בסוף ואני מכיר גם אחד שנתקע בישראל אחרי שהיה לו חוזה חתום של מאות אלפי דולרים לשנה ובשלב הויזה קיבל סירוב + חותמת שחורה על דברים שהיו בעבר)

די בגלל כל האי חוקיות שם, אני יצא ממצב שזה רק ידפוק אותי לעומת כל מיני מהגרים אחרים שדווקא רוצים אותם ומביאים להם כסף/מאפשרים להם להיכנס מבלי שיהיו לזה השפעות כלשהן.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל מי שאני מכיר, אישית, ועזב, עשה את זה לפני 7 באוקטובר. לא זכור שמישהו עזב בשנה האחרונה. הרוב לארה"ב, קנדה, אוסטרליה, ואפילו למדינות בריה"מ לשעבר.

מצד שני, מכיר כמה מקרים של אנשים שדווקא עלו לארץ אחרי 7 באוקטובר. חלקם מרוסיה ואוקראינה, שזה מובן לאור המצב שם, אבל היו גם כמה מצרפת, ארה"ב וכדומה.

האם יש יותר קולות של אנשים שרוצים לברוח מכאן?   כנראה.

אבל, יש, למרבה הפלא, גם קולות שרוצים לברוח משם לכאן, ככשם זה מדינות דוגמת קנדה, צרפת וכדומה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שכחתי לכתוב שעוד חבר עשה רילוקיישן לארהב ל3 שנים לפני חודשיים, עם אישתו ושני ילדים. אח שלו כבר גר שם שנה וחצי.. בוא נגיד שאם הוא חוזר אחרי ה3 שנים האלו, אני צנצנת.

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...