Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אתם מכירים אישית אנשים/משפחות שעזבו בשנה-שנה וחצי האחרונות את הארץ - בעקבות המלחמה, או בעקבות הרפורמה המשפטית שהחלה לפני?

vxlan

פוסטים מומלצים

לפני שעתיים, DareDevil כתב:

אני מתכוון לעזוב את התואר הראשון בארץ ולהתחיל מחדש בחו"ל תואר ראשון+שני ואולי אפילו דוק' (אם אתה שאפתן אחושלוקי).

לא יודע לאיזה סוג של חו"ל אתה מכוון, אני מקווה שאתה שוקל היטב את צעדייך ומברר לעומק את ההשלכות של כל החלטה. קח בחשבון, למשל, שאתה עשוי להדרש למבחני שפה (כן גם אם זו מדינה דוברת אנגלית), דבר שעלול לעכב את כל התהליך. ייתכן מאוד שעדיף לך לסיים תואר ראשון (לפחות) פה.

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, קורן בן אשר כתב:

לא יודע לאיזה סוג של חו"ל אתה מכוון, אני מקווה שאתה שוקל היטב את צעדייך ומברר לעומק את ההשלכות של כל החלטה. קח בחשבון, למשל, שאתה עשוי להדרש למבחני שפה (כן גם אם זו מדינה דוברת אנגלית), דבר שעלול לעכב את כל התהליך. ייתכן מאוד שעדיף לך לסיים תואר ראשון (לפחות) פה.

התייחסתי למה שאביב כתב. 

ללכת ללמוד אני לא בעניין עכשיו..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, Rשף כתב:

אם להיות מדויק אתה יכול לעבור להתגורר במדינות האיחוד אבל בלי עבודה ורישום כתושב יהיה לך קשה לקבל טיפול רפואי מלא וזכויות אחרות. זה בהחלט יציאת חירום טובה, אבל לא מדובר בקסם

זה נכון.

אני לא מעוניין להגר. 

אבל ניסיתי לבדוק אפשרות להשתמש באזרחות ההולנדית שלי לטובת רכישת רכב בהולנד, סה"כ למטרת טיול.

מסתבר שיש הבדל בין הדרכונים ההולנדים של מי שמתגורר בארץ ומי שמתגורר בפועל בהולנד.

יש איזשהו קוד מספרי נוסף שמשייך אותך ליישוב מסוים, וזה מה שמאפשר לך לעשות פעולות של אזרח תושב - לקנות נכסים, להוציא תעודת זהות, ולשלם מיסים כמובן.

יש דרך לפתור גם את זה אבל זה כבר בירוקרטיה למתקדמים, לעבוד מול עירייה בהולנד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני מספר שנים לא יכולתי לקנות כרטיס סים מקומי בגרמניה עם הדרכון הגרמני בלי איזו תעודת תושב עם כתובת בגרמניה, שמופקת על ידי המשטרה (זה מה שהבנתי מהמוכר). עם הישראלי דווקא כן.

וביורוקרטיה הולנדית…. אלה הכי הזויים שאני מכיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 3.9.2024 בשעה 11:24, vxlan כתב:

תוהה

שני קולגות לאחרונה ועוד שניים בסמוך לתחילת המלחמה (אחד לפני ואחד אחרי).

מהמעגל הקרוב אף אחד לא עזב, גם מי שיש לו אפשרות (דרכון ו\או מקצוע), דווקא כמה שהיו על הגדר החליטו לרכוש דירה :lol:

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי יש הצעת עבודה ואזרחות זרה.

כרגע מחפשים לאשתי עבודה, וכנראה שנעזוב לכשתמצא.

בעיה באירופה היא שאין ממש בתים גדולים. לא בערים בכל מקרה.

אז נגשים חלום נוסף של לגור בכפר.

Peugeot  5008 2023 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכיר חבר רווק שעזב (בן לעולים חדשים), ו 3 זוגות שעלו: 2 מהם אקדמיים.

אחי, גם הוא אקדמי, שירד לארה”ב כשהיה רווק מתכנן כעת רכישת דירת רפאים באשדוד או אשקלון, במחשבה שתהיה למגורים אם יחזור. טוען כי אין עתיד ליהודים בארה”ב. השיח הצעיר ברשתות מקצין במהירות.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

מכיר בנאדם אחד שעזב בגלל כל מה שקרה פה.

כבר היה על הקצה לפני זה.

חוץ מזה כלום.

יותר מטרידים אותי הייאוש וחוסר האונים של אנשים מצויינים פה בתוכנו מאשר אחוז זניח של עוזבים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכול מי שמציין מבחן שפה כאיזה עיניין בעייתי, מכשול שצריך לעבור.

איך זה מתכנס עם העיניין של *להגר* למדינה ולא פשוט לבקר בה?

רוצים לעבור בלי לדעת שפה? למה שתעשו דבר כזה? למה שמדינה תרצה מישהו שאפילו לא רוצה להיקלט. 

ולגבי ה BSN והבירוקרטי ההולנדית - ממש לא נורא. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מכשול בלתי עביר, אבל עוד שיקול. הנקודה היא שזה משפיע על קבועי הזמן בתסריטים מסויימים (כמו עבודה במקצועות מרושיינים או לימודים) שדורשים הוכחת ידיעת שפה כדרישת קדם, כי ללמוד שפה דורש זמן.

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, tinoki כתב:

מכיר חבר רווק שעזב (בן לעולים חדשים), ו 3 זוגות שעלו: 2 מהם אקדמיים.

אחי, גם הוא אקדמי, שירד לארה”ב כשהיה רווק מתכנן כעת רכישת דירת רפאים באשדוד או אשקלון, במחשבה שתהיה למגורים אם יחזור. טוען כי אין עתיד ליהודים בארה”ב. השיח הצעיר ברשתות מקצין במהירות.

תתפלא אבל אני נתקל כול שבוע בכמה משפחות שעזבו את ישראל וחיו שנים רבות בארה"ב והילדים שלהם נולדו שם והחליטו לארוז ולעלות לארץ בגלל אותם סיבות שציינת.

שכחתי...יהודים שהגיעו לגיל השיבה וחלו במחלות שגרמו להם להיות לסיעודים ממהרים לחזור לישראל.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, מרק10 כתב:

שכחתי...יהודים שהגיעו לגיל השיבה וחלו במחלות שגרמו להם להיות לסיעודים ממהרים לחזור לישראל.

יש פה משהו. זאת אחת הסיבות שהוצאנו לבן שלנו דרכון ישראלי. אמריקאים-ישראלים שצריכים טיפולים רפואיים יקרים בד״כ שוקלים לחזור לישראל פשוט כי זה כמעט בחינם.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היינו שלישיית חברים טובים בלימודים, אני עזבתי ראשון בשלהי 2017, השני עזב לפני שלוש שנים ובדיוק קיבל תושבות קבע, האחרון עזב לפני חודשיים - הנזיל הכל ועף. האחרון היה ממש נגד רילוקיישן עוד מימי התואר, קיבוצניק פרופר כזה, אבל האירועים האחרונים שברו גם אותם.

שני חברים נוספים שהיו מאוד נגד רילו׳ - אחד טס להתאוורר עם המשפחה והם החליטו שלא חוזרים, שני עובד אקטיבית על מעבר.

החברה הכי טובה של אשתי מהשירות עברה לאחרונה וכעת אנחנו שכנים, שדרוג אדיר עבורנו - והאמת שאחרי פחות מחודש נראה שגם עבורם. היא רצתה לעבור כבר זמן מה, ולה ולבעלה היה ויכוח גדול בנושא באיזה תאריך...? כן כן, ה6 באוק׳. הלכו לישון בערב במחלוקת, קמו בבוקר והגיעו לתמימות דעים. אני לא ממציא את זה, מה שנקרא You can't make this shit up.

יש לי קבוצה של ״עוברים לאוסטין 2024״, יש שם בערך מאה אנשים, ואלו רק מתי המעט שעוברים לאוסטין, ומתוך הקוהורט הזה רק אלו שעוברים איתי ספציפית. סד״ג 50 משפחות. אני שונא את ביבי ברמות הגבוהות ביותר, אבל ברמה העסקית הוא בדרגת שותף סמוי.

ועדיין - שילך קיבינימט. מלאך חבלה. 

• אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...