Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

על כל מדינה מערבית אפשר להגיד שהיא בדרך הנכונה או הלא נכונה, תלוי איך מסתכלים.

ארה"ב בדרך הנכונה, עם מיליוני מסתננים לא חוקיים, מערכת רפואה מעט שבורה, אוכלוסיה שמזדקנת ומשמינה, אלימות בנשק חם, הפרוגרס שמשתלט על הדור הצעיר ועוד?

אבל למרות כל הבעיות, יש אנשים שמוכנים להישבע שזה המקום הכי טוב לחיות בו, עבורם, ואפילו עוברים לשם מרצון. כנ"ל לגבי ישראל.

אובייקטיבית, מעבר של הייטקסיסט כזה או אחר הוא חסר משמעות. לא שמעתי שאילון מאסק עזב את ישראל, עם כל הכבוד. צריך להסתכל על מגמה לאורך חודשים או שנים בודדות.

כמו שאומר הפתגם - בתי העלמין מלאים באנשים שאין להם תחליף. עזב הייטקיסט אחד?   יתפוס את מקומו אחר.

פורסם

בחזרה לנושא השרשור לפני ההייג'ק - 

פגשתי אתמול משפחה שעברה לכאן, עוד יזם שמעביר את הip לארה"ב, מכר הכל בישראל והגיע אלינו לאוסטין. 

הוא ואשתו סיפרו לי שבשנתיים האחרונות יש להם קרוב לעשרה אנשים במעגל הקרוב שהיגרו, היעדים הפופולריים שתיארו היו קפריסין תאילנד, קנדה וארה"ב, למי שיכול. מספרים שיש עוד לא מעטים בתהליך, אמרו שזה מטורף מה שקורה "מתחת לפני השטח".

בפן ה"רילוקייטורי", לדעתי המבוססת-למחצה המעברים האלו למדינות 2/3 כמו קפריסין ותאילנד הם מה "מעבר בחירום", הרבה יותר קל לזוז לשם - אבל הסיכויים להשתקע יותר נמוכים. בהקשר הפנים-ישראלי זה חיובי כי יש יותר לסיכוי ל"בומרנג", אנשים שלא משתקעים ביעד אלא חוזרים. 

מנגד, בהקשר של השרשור, אלו בד"כ המעברים שמתבצעים מתוך מצוקה. אם אין דרכון אירופאי / אמריקאי אז מעבר למדינות המפותחות זה תהליך ארוך, קשה ויקר. 

בניגוד לדיבורים (במחילה, קשקושים) על אנשים ש"מתפארים במעבר" שרובנו כאן טרם פגשנו, במציאות אנשים ספק מתביישים ספק רגישים במקסימום. אנקדוטה: המלצתי לבחור להעביר את הוואטסאפ שלו למס' אמריקאי כמה שיותר מהר כי לנסיוני ככל שמעכבים את זה - נוצרים יותר קשיים. הוא בתורו אמר שהוא לא מעוניין להעביר עדיין כי לא כולם יודעים שהם עברו והם מנסים להבין איך לתקשר את זה בעדינות והדרגתיות כי חלק מהאנשים בישראל לא מגיבים לזה טוב. בינתיים קנה פלאפון נוסף כך שיהיה לו מכשיר אמריקאי ומכשיר ישראלי. 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

אובייקטיבית, מעבר של הייטקסיסט כזה או אחר הוא חסר משמעות. לא שמעתי שאילון מאסק עזב את ישראל, עם כל הכבוד. צריך להסתכל על מגמה לאורך חודשים או שנים בודדות.

אתה צודק , בדיוק כמו שה״אמריקאי הממוצע״ ש״איים לעזוב״ לא ירגש אף אחד (ואגב , בדיוק כמו ששכן שלך לא עובר מחר בבוקר - עוד פחות סיכוי שהאמריקאי הממוצע יעבור בגלל טראמפ , בין השאר בגלל ההשפעות הגדולות משמעותית של ממשל מקומי שאם לרוחו - יכתיב הרבה יותר את הדרך חיים שלו).

ואתה צודק שצריך להסתכל על מגמות. כמו הפסקות גיוסים , ביטול תוכניות הרחבה של סניפים מקומיים , העברות מוקדי פעילות למדינות אחרות וכו.

ואלו משנים.

לפני 7 דקות, oryo כתב:

בניגוד לדיבורים (במחילה, קשקושים) על אנשים ש"מתפארים במעבר" שרובנו כאן טרם פגשנו, במציאות אנשים ספק מתביישים ספק רגישים במקסימום.

מדויק

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

על כל מדינה מערבית אפשר להגיד שהיא בדרך הנכונה או הלא נכונה, תלוי איך מסתכלים.

ארה"ב בדרך הנכונה, עם מיליוני מסתננים לא חוקיים, מערכת רפואה מעט שבורה, אוכלוסיה שמזדקנת ומשמינה, אלימות בנשק חם, הפרוגרס שמשתלט על הדור הצעיר ועוד?

אבל למרות כל הבעיות, יש אנשים שמוכנים להישבע שזה המקום הכי טוב לחיות בו, עבורם, ואפילו עוברים לשם מרצון. כנ"ל לגבי ישראל.

כמו שאומר הפתגם - בתי העלמין מלאים באנשים שאין להם תחליף. עזב הייטקיסט אחד?   יתפוס את מקומו אחר.

עוזב אחד, עוזב 2, עוזבים 10, מילא.

כשהמספרים הם מאות ואלפים, זה משפיע, במיוחד כשמי שעוזב הוא מהטופ הטכנולוגי ואחראי לכמות מטורפת של ידע שגרם לך להיות מעצמה.

code monkey זה לא בעיה למצוא. 

בזמנו עבדתי בחברת סייבר, האדם שהיה אחראי על הagent עצמו עזב את הארץ ועבר לספרד. הוא היה מאלה שגרמו לחברה שעבדתי בה, nso ושאר החברות להיות בטופ העולמי ולהפוך את ישר

למה שאנחנו היום.

אם כל אלה ילכו ונשאר עם בוגרי ג'ון ברייס קל להבין שלא נהיה באותו מקום. 

והפראיירים שמתחלפים זה רק ישראלים באולמות התצוגה של הרכבים והדירות, לא בתחומים האלה. אנשים יירשמו את החברות שלהם במדינות אחרות בלי לחשוב פעמיים.

מספיק לראות איך נפתחו העיניים לאנשים בממשלה כשדיברו על המכירה של wiz.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:

מאות ואלפים

אתה צריך להוסיף עוד כמה אפסים בשביל שזה יהיה משמעותי.

לפי חישוב מפית שעשית לא מזמן, מדובר על 17 מיליארד על כל מיליון אנשים שעוזבים את ישראל.

במונחים ישראליים מדובר על תקציב של משרד ממשלתי קטן וזניח

כמו משרד ההסברה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 9 שעות, gadik6 כתב:

קודם אמרת שמעולם לא שמעת, ועכשיו אתה מתחיל להסביר למה סלבס זה לא נחשב. 

כמו שציינתי, היו גם אמריקאים "פשוטים" שאיימו לעבור לקנדה אם טראמפ ייבחר.

רוצה תאמין לא רוצה אל תאמין. בכל מקרה זה לא היה העיקר בהודעה שלי.

לא שמעתי. אחרי ששלחת קישור ולחצתי הפעל - כן שמעתי

לפני 9 שעות, יובל .מ. כתב:

וכן, אובייקטיבית, מעבר של הייטקיסט כמו אור או דוד או איזה רופא עם שם עולמי פוגע בי ובך יותר מאשר מישהו שמחפש לעבוד בעגלות ולהתגלגל בארצות הברית אחרי שהוא התגלגל בין עבודות ללא מוצא בארץ, אז יש משמעות למי עוזב את המדינה.

יש קשר בין איכות החיים שלנו לעובדה שישראל עברה לייצא סייבר, צ'יפים ותוכנות ניווט במקום תפוזים.

מה פתאום! סמולנים בוגדים נפולת של נמושות נסתדר בלעדיהם! גם מי צריך טייסים, נשים את מויישה מהכולל בקוקפיט של ה F35 במבצע הבא. בוגדים לא צריך אותם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 40 דקות, יובל .מ. כתב:

code monkey זה לא בעיה למצוא

לא יודע מה המצב בארץ, אבל קופיף שמביא ערך לא כזה קל למצוא ממה שאני מבין.

מישהו שיכתוב גרוע אפשר, מישהו לא מבריק שיכתוב בינוני ויביא ערך אמיתי,הרבה יותר קשה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 29 דקות, DareDevil כתב:

אתה צריך להוסיף עוד כמה אפסים בשביל שזה יהיה משמעותי.

לפי חישוב מפית שעשית לא מזמן, מדובר על 17 מיליארד על כל מיליון אנשים שעוזבים את ישראל.

במונחים ישראליים מדובר על תקציב של משרד ממשלתי קטן וזניח

כמו משרד ההסברה

לא חבר, אתה לא מבין.

האנשים האלה הם הגורם לכך שעשרות אלפי אנשים יכולים להמציא לעצמם טייטל בלינקדין.

בלי המובילים אין הייטק.

אם אמנון שעשוע פותח את מובילאיי באוקספורד במקום האוניברסיטה העברית אין אקזיט ואין מהנדסים ואין מתכנתים ואין hr שאומרים לעצמם שהם בהייטקס.

לפני 10 דקות, David32 כתב:

לא יודע מה המצב בארץ, אבל קופיף שמביא ערך לא כזה קל למצוא ממה שאני מבין.

מישהו שיכתוב גרוע אפשר, מישהו לא מבריק שיכתוב בינוני ויביא ערך אמיתי,הרבה יותר קשה.

היה יחסית קל בעבר, היום עם צאטגיפיטי יותר קל.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

לא חבר, אתה לא מבין.

האנשים האלה הם הגורם לכך שעשרות אלפי אנשים יכולים להמציא לעצמם טייטל בלינקדין.

בלי המובילים אין הייטק.

אם אמנון שעשוע פותח את מובילאיי באוקספורד במקום האוניברסיטה העברית אין אקזיט ואין מהנדסים ואין מתכנתים ואין hr שאומרים לעצמם שהם בהייטקס.

עכשיו בכלל אני לא מבין, אני רק דייקתי והוספתי למה שכתבת.

בעיקרון נכון שיש יחידי סגולה אבל לא רק יחידי סגולה עוזבים את הארץ אלא גם שואבי מים וחוטבי עצים.

מה גם הנתון שנתתי הוא בעצם כל ההכנסות של שנת 2023 או 2022 חלקי מספר האזרחים בישראל.

המספר שנתתי בעצם מכליל בעצם הכנסות שלא מיוצרות על ידי האזרחים עצמם ישירות אלא דרך חברות בת של תאגיד מדינת ישראל וגם מספר האזרחים מכליל בתוכו כאלה שאולי רשומים בישראל בתור אזרחים אבל בכלל גרים בחו"ל.

כאמור המספר שנתתי בעצם לא חף מטעויות כאלו ואחרות אבל אלו הנתונים שיש בידיי ועם זה אני יכול לעבוד.

אני מניח שהמספר אפילו גדול יותר בגלל שכמות האזרחים קטנה יותר כבר בספירה הנוכחית וגם ההכנסות עוד יותר קטנות אם אני לא מחשב את הכנסות עקיפות כמו תמלוגי גז, פוספטים וכו'.

מעריך בת'כלס שאנחנו באזור ה8.5 מיל' אזרחים מלמטה והכנסות אמורות להיות (בלי לבדוק) 420 מיליארד שקל בשנה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 17 דקות, DareDevil כתב:

אבל לא רק יחידי סגולה עוזבים את הארץ אלא גם שואבי מים וחוטבי עצים.

צר לי אבל, סטטיסטית-מיצועית, זה פשוט לא נכון.

אין להם (לשואבים/חוטבים) את המשאבים לעזוב, רילוקיישן זה לא עסק קל או זול, כשאתה בקרב השרדות אתה לא יוצא להרפתקאה - בדרך כלל.

האם אין סיפורים על אנשים שעברו למדינה חדשה עם 100$ בכיס והיום גזיליארדרים? ברור שיש, יש לי כמה חברים כאלו (לאו דווקא גזיליארדרים, אבל בוא נקרא לזה עשירים במונחים ישראלים). אבל כמה כאלו יש, סטטיסטית, מתוך פול המהגרים נכון להיום? כלום בפיתה. 

יש סנן טבעי למי שמהגר החוצה, הם ברובם המוחלט עשירון 10, יש כמה ב9, ומשם אני סבור (בטוח למען האמת) שזה בקריסה אקספוננציאלית.

נתוני ההגירה לעומת זאת, שונים. האליטה לא עוברת לישראל, ל״שמחתה״/״מזלה״ של ישראל יש המון הגירה מרוסיה ומדובר באוכלוסיה שברובה מגיע עם מוסר עבודה גבוה והעדפה להשכלה, אז אמנם סופגים ״עניים״ כלכלית, אבל עניים עם פוטנציאל. צריך גם לזכור ש, בדומה לפסקה הקודמת, יש סנן טבעי גם למי שמהגר מרוסיה החוצה (השכבות החזקות יותר, יחסית). 

אבל זה ברור, על גבול הטריוויאלי למי שמשתמש במח ולא באגו, שמדובר ב net negative בהשוואה בין מהגר ממוצע החוצה ופנימה מבחינת תקבולי מס. מכאן נולדת השאלה של ״אוקיי אבל כמה זזים מישראל וכמה לתוך ישראל״, וחוזרים לאותו סיפור של פילוח סופר מפורט למהגרים פנימה, ואפס פילוח רציני למהגרים החוצה משלל תירוצים שעובדים רק על מי שלא מבין איך הדברים האלו עובדים - שזה הרוב המוחלט. תיאורטית/עקרונית, מאוד פשוט למדוד הגירה ע״י ביצוע חיתוך של תושבות מס / בט״ל כנגד תקבולי מס, ולהבין ברגע קירוב לכמה עברו ומאיזה עשירון. כל בקשות חופש המידע נתקלות בסירוב, לזכרוני הרי אתה בעצמך הגשת בקשה מתישהו, לא?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, oryo כתב:

האם אין סיפורים על אנשים שעברו למדינה חדשה עם 100$ בכיס והיום גזיליארדרים?

בשנות ה70 וה80 היה הרבה יותר קל להגר לארצות הברית, אז הגיעו לשם הרבה ישראלים בלי הרבה השכלה אבל עם ידיים טובות וחוש עסקי. אחרי הכל תמיד צריך מובילים ומוכרי רהיטים ושרברבים והם אולי לא נהיו גזיליארדרים אבל הם כן עשו כסף טוב ובנו לעצמם חיים נוחים.

היום ההגירה הרבה יותר קשה ודורשת משאבים שלרוב המוחלט פשוט אין.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לתחושתי, מהשירשור הזה וממה שאני רואה ושומע בסביבתי  - המצב היום חמור.

כמות האנשים מהעשירונים העליונים, 9-10, שעוזבת את המדינה, היא עצומה. לא פחות לדעתי.

וכל מי שאומר "יאללה יאללה שיילכו", טומן את הראש בחול.

אני מסכים שכנראה שמי שמהגר לםה, לא נמצא באותו סטטוס מבחינת מ הכנסה ממיסים למדינה.

אגב, השבוע עוד מישהו מהעבודה שלי עזב.

מעל עשר שנים במקצוע, מעולם לא שמעתי על כמויות כאלו של עזיבה.

מעניין מתי מישהו ברשויות יתעורר ויבין שיש בעיה אמיתית.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם
לפני 55 דקות, oryo כתב:

הם ברובם המוחלט עשירון 10, יש כמה ב9

עשירון 10 מרוויחים מעל 50 אלף, עשירון 9 מרוויחים בממוצע 45 אלף.

לא יודע מה איתך אבל כנראה שלשנינו יש פירוש אחר לחוטבי עצים ושואבי מים..

לשיטתך מדובר על כאלה שמרוויחים פחות מ3.5 אלף שקל בחודש (עשירון 1).

אני רואה את זה אחרת שחוטבי עצים ושואבי מים יותר בכיוון של עשירון 3 או 4, הם אלו שבעצם עובדים קשה בשביל להכניס כסף הביתה.

עשירון 1 ו2 מדובר על כאלה שנתמכים כלכלית מהמדינה.

פה בעצם 1 ו2 לא צריכים להשקיע יותר מדי ובכל מקרה יקבלו את הכסף, המצב הפוליטי או הביטחוני לא משפיע עליהם כל כך ולא ישנה להם כל כך כאשר הכסף נכנס כל 28 לחודש.

חוטבי עצים ירצו לשדרג את החיים שלהם. דרך אגב רוב העשירונים שלך בקבוצת הגירה באזור העשירון החמישי.

אלייך כאמור אני חושב מגיעים כאלה שיכולים להרשות ורגילים להרשות לעצמם לקחת ייעוץ בנושאים כאלו ואחרים. הרי בביטחון כתבת שהרוב הוא עשירון 10 ו9.

הלינק ממנו לקחתי את המידע https://www.bizportal.co.il/general/news/article/756917

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם (נערך)

הכתבה מציינת מספרים, עבל חבר המכנה. נניח 50,000 ש״ח כרף כניסה לעשירון העליון. זה ליחיד? לזוג? לבית אב?

חוץ מזה, עם האינפלציה בשנים האלרונות המספרים לא מעודכנים.

עריכה - מצאתי שמדובר בהכנסות למשק בית.

וכאן מצויינים עיוותים של מדד העשירונים

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

הכתבה מציינת מספרים, עבל חבר המכנה. נניח 50,000 ש״ח כרף כניסה לעשירון העליון. זה ליחיד? לזוג? לבית אב?

חוץ מזה, עם האינפלציה בשנים האלרונות המספרים לא מעודכנים.

נלקח מפה כנראה

https://www.cbs.gov.il/he/publications/DocLib/2023/7.ShnatonStandardofliving/st07_07.pdf

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...