Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, David32 כתב:

הלמס אמור להיות מקור רציני, אבל אם אתה עושה אנליזות חצי קלאץ, אז גם התוצאה תיהיה כזאת.

אנחנו אומרים אותו הדבר. 👍

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

או שפשוט נזדיין בשקט לנתונים של 2023 שיתפרסמו בנובמבר הקרוב

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
לפני 52 דקות, yohai71 כתב:

אז הנה פרסמו נתונים - אני לא בטוח עד כמה הם מדויקים אבל בגדול - לא טוב (איך יהיה?).

הנתונים לא פורסמו כי הם פורסמו כבר בספטמבר - לינק למקור

https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/DocLib/2024/301/01_24_301b.pdf

הפרסום הרלוונטי והמעודכן - לא נתונים ארעיים כמו שיש בלינק למעלה ובכתבה שצירפת, יהיה רק בחודש נובמבר ואולי אפילו ינואר עם איך שהנתונים מתעדכנים בהלמ"ס.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

בעעע איזו הטיה ואיזה דיבור.

כשסיימתי לקרוא עליתי למעלה לראות מי הכתב, שלמה מעוז, זה ההסבר.

פורסם
בתאריך 5.9.2024 בשעה 11:09, laviil כתב:

לי יש הצעת עבודה ואזרחות זרה.

כרגע מחפשים לאשתי עבודה, וכנראה שנעזוב לכשתמצא.

בעיה באירופה היא שאין ממש בתים גדולים. לא בערים בכל מקרה.

אז נגשים חלום נוסף של לגור בכפר.

לא יודע אם זה עדיין רלוונטי, אבל תחשוב על זה טוב. יש סיבה שמהגרים מגיעים לערים גדולות יחסית. אם אתה רוצה עוד סיבות למה לא כפר - דבר איתי. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 52 דקות, garicho כתב:

לא יודע אם זה עדיין רלוונטי, אבל תחשוב על זה טוב. יש סיבה שמהגרים מגיעים לערים גדולות יחסית. אם אתה רוצה עוד סיבות למה לא כפר - דבר איתי. 

תוכל לשתף? באופן טבעי קל יותר לגור בעיר גדולה, פרט אולי למחירי הדיור, ובכפר קטן יהיה קשה יותר להיות אנונימי אבל זאת אמת די אוניברסלית 

פורסם
לפני שעה, garicho כתב:

אם אתה רוצה עוד סיבות למה לא כפר - דבר איתי

תוכל בבקשה לשתף פה, אם זה לא מפריע לך?

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני שעתיים, garicho כתב:

סתם ככה לזרוק על כפר כאשר משהו דיבר על אירופה, שזה מושג כללי מאד... זה לא אומר כלום.

פורסם
לפני כשעה, Rשף כתב:

תוכל לשתף? באופן טבעי קל יותר לגור בעיר גדולה, פרט אולי למחירי הדיור, ובכפר קטן יהיה קשה יותר להיות אנונימי אבל זאת אמת די אוניברסלית 

ממה שאני ראיתי יש כמה חסרונות בלגור בכפר ״אמיתי״ בתור מהגר.

קודם כל מגבלת שפה. מגבלת חיבור. מקומיים חשדנים. שירותים ציבוריים ברמה נמוכה יותר/רחוקים יותר. הרבה פחות מבחר מבחינת אופציות לימודים.

ויש את הדברים שדי יחודיים למהגרים - שירותים ממשלתיים יותר טובים בערים הגדולות, במיוחד בכל מה שנוגע לענייני הגירה. ויותר אופציות מכיוון מעגלי החברים והתמיכה - בין אם ישראלים לשעבר או מקומיים.

וכמובן שלא כל כפר זה כפר. כפר בספרד לאורך החוף שונה לגמרי מכפר גרמני או מכפר צ׳כי. ו״כפר״ במרחק 20 דק נסיעה ממינכן שונה לגמרי מכפר במרחק 3 שעות מפראג בחור במורביה.

אבל בהכללה, מניסיון של הרבה אנשים שעברו, מתחילים בעיר. בהמשך כשמסתדרים, מתחילים להבין ולדבר את השפה אפשר למצוא עם ידע מקומי מקום טוב בפרברים היותר רחוקים מהעיר, אבל בדרך כלל לא מתנתקים מהערים.

ולגבי גודל - כן, זה בעייה. מיינדסט של ההורים צריכים לישון בסלון. אבל אין עיר שלא תמצא בה דירות גדולות…

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, garicho כתב:

ממה שאני ראיתי יש כמה חסרונות בלגור בכפר ״אמיתי״ בתור מהגר.

קודם כל מגבלת שפה. מגבלת חיבור. מקומיים חשדנים. שירותים ציבוריים ברמה נמוכה יותר/רחוקים יותר. הרבה פחות מבחר מבחינת אופציות לימודים.

ויש את הדברים שדי יחודיים למהגרים - שירותים ממשלתיים יותר טובים בערים הגדולות, במיוחד בכל מה שנוגע לענייני הגירה. ויותר אופציות מכיוון מעגלי החברים והתמיכה - בין אם ישראלים לשעבר או מקומיים.

וכמובן שלא כל כפר זה כפר. כפר בספרד לאורך החוף שונה לגמרי מכפר גרמני או מכפר צ׳כי. ו״כפר״ במרחק 20 דק נסיעה ממינכן שונה לגמרי מכפר במרחק 3 שעות מפראג בחור במורביה.

אבל בהכללה, מניסיון של הרבה אנשים שעברו, מתחילים בעיר. בהמשך כשמסתדרים, מתחילים להבין ולדבר את השפה אפשר למצוא עם ידע מקומי מקום טוב בפרברים היותר רחוקים מהעיר, אבל בדרך כלל לא מתנתקים מהערים.

ולגבי גודל - כן, זה בעייה. מיינדסט של ההורים צריכים לישון בסלון. אבל אין עיר שלא תמצא בה דירות גדולות…

זו אכן הכללה גסה...

מנגד אפשר לטעון שבאזורים כפריים, בייחוד עם קהילות בריאות ואוכלוסיה צעירה יחסית, קל יותר להתחבר לאנשים, למקום ולסביבה. ברור שכל מקרה לגופו וכל מהגר בעל אישיות שונה.

לגבי הבידוד משירותים, אני חושב שאתה מגזים. אני כופר בעניין שיש מקומות מבודדים באיחוד האירופי להוציא שוודיה ופינלנד. האיחוד די מפוצץ... זה לא הטריטוריות הצפוניות בקנדה.

אין דבר כזה כפר במרחק 3 שעות מפראג (פיזית יש). מעשית יש עיר קרובה עם כל השירותים שצריך במרחק סביר מכל מקום שתגור בו.

פורסם
לפני 7 דקות, דג כתב:

בייחוד עם קהילות בריאות ואוכלוסיה צעירה יחסית, קל יותר להתחבר לאנשים, למקום ולסביבה

אתה אומר את זה מניסיון?

אני כמובן מסכים עם גריצ'ו. חוץ מזה שלא הייתי אומר שהמקומיים חשדנים, כמו שפשוט אתה "נדחף" לקהילה שגרה ביחד דורות...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 דקות, דג כתב:

מנגד אפשר לטעון שבאזורים כפריים, בייחוד עם קהילות בריאות ואוכלוסיה צעירה יחסית, קל יותר להתחבר לאנשים, למקום ולסביבה. ברור שכל מקרה לגופו וכל מהגר בעל אישיות שונה.

יש לך דוגמאות לכך? כפרים עם קהילות בריאות ואוכלוסיה צעירה? ובהחלט מסכים, כל מהגר בעל אישיות שונה. וכל אחד מתאים לעצמו. אבל במקרה הזה עקרון פארטו תופס.

לפני 7 דקות, דג כתב:

לגבי הבידוד משירותים, אני חושב שאתה מגזים. אני כופר בעניין שיש מקומות מבודדים באיחוד האירופי להוציא שוודיה ופינלנד. האיחוד די מפוצץ... זה לא הטריטוריות הצפוניות בקנדה.

אין דבר כזה כפר במרחק 3 שעות מפראג (פיזית יש). מעשית יש עיר קרובה עם כל השירותים שצריך במרחק סביר מכל מקום שתגור בו.

יש הבדל לא קטן, בין אם זה שירותים ציבוריים ובין אם זה אפשרויות ואופציות אחרות. וגם העיר הקרובה זה עיר של 20-50 אלף איש, ממש לא עיר ״גדולה״ עם כל השירותים. ופה אני מדבר על 2 נקודות - תמיכה בתהליך ההגירה וההשתקעות במדינה ולמי אתה שייך מבחינה מנהלית. כשאתה גר בכפר, אפילו אם העיר הבאמת גדולה לא רחוקה מידי, אתה מתנהל מול המועצה המקומית. וזה הבדל ענק (לפעמים לטובה, בדרך כלל ומהכרות אישית לרעה).

אבל זה הכל התרשמויות אישיות, סוביקטיביות. אני רואה איך חיים חברים שחיפשו בית פרטי וגינה. וקיבלו את זה. אבל הוויתורים גדולים. החל מרמת בית הספר (ואין מה לדבר על בית ספר בינלאומי/דו לשוני), דרך רמת רופא המשפחה הנגר (כי לסוע שעה ורבע לכל כיוון על נזלת וחום של ילד זה מבאס) וכ״ו. לאדם אחר אין בכלל את השיקולים האלה.

מכיר זוג פנסיונרים שעברו לכפר (הם דוברים מעט סלובקית אז עברו לכפר בסלובקיה) והם מרוצים לחלוטין מהחיים, מהשקט, מהכל. 

הכל אישי, אבל 90% להערכתי עוברים לערים או פרברים של ערים, ויש סיבה לכך.

לפני 1 דקה, David32 כתב:

אני כמובן מסכים עם גריצ'ו. חוץ מזה שלא הייתי אומר שהמקומיים חשדנים, כמו שפשוט אתה "נדחף" לקהילה שגרה ביחד דורות...

בידיוק. הם יהיו חשדניים גם כלפי מקומיים, אז שלא נדבר על איזה מהגרים זרים, ועוד יהודים..

• אהבתי 1
פורסם
לפני 59 דקות, garicho כתב:

אבל 90% להערכתי עוברים לערים או פרברים של ערים, ויש סיבה לכך.

אני מניח שרוב האנשים ברוב המדינות גרים בערים בדיוק מהסיבות שמנית, גם ל״מהגרים״ מקומיים יהיה קשה לעבור מהעיר לכפר

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...