Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, איציק נ. כתב:

לפזגז חשמל

לגבי פזגז, תשים לב לגובה תשלום קבוע אצלם. אצל חלק מהלקוחות הם גובים כמה שקלים יותר מחברת החשמל.

לפני שעה, איציק נ. כתב:

עריכה אחרונה על ידי avngas
פורסם
לפני 15 דקות, avngas כתב:

לגבי פזגז, תשים לב לגובה תשלום קבוע אצלם. אצל חלק מהלקוחות הם גובים כמה שקלים יותר מחברת החשמל.

קראתי את החוזה, ראיתי שהם רושמים 35 ובאלקטרה מחייבים 32 כולל מע"מ (תשלום בגין הספק, תשלום חודשי קבוע לחלוקה ותשלום חודשי קבוע אספקה). אני מודע להפרש של ה 3 שקלים (כנראה) אבל החלטתי בכל זאת לתת לזה צ'אנס (אני עדיין בתקופה שבין הרישום לביצוע, וזה יכול לקחת עוד הרבה זמן, ואפשר גם להתחרט).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הסכומים שציינת 

ציטוט

קראתי את החוזה, ראיתי שהם רושמים 35 ובאלקטרה מחייבים 32 כולל מע"מ (תשלום בגין הספק, תשלום חודשי קבוע לחלוקה ותשלום חודשי קבוע אספקה).

זה תשלום חודשי או דו חודשי?
אם חודשי אזי סכומים אלה גבוהים מהחיוב של ח"ח.

פורסם
לפני 54 דקות, Ron Poh כתב:

הסכומים שציינת 

זה תשלום חודשי או דו חודשי?
אם חודשי אזי סכומים אלה גבוהים מהחיוב של ח"ח.

אחדד:

כחלק מהרפורמות שעשו בשוק החשמל בשנים האחרונות, פירקו לגורמים חלק מהתעריפים.

למשל - הוציאו מעלות הקוט"ש את המחיר של "תשלום ההספק".
התשלום הקבוע כרגע הוא  22 ש"ח וכמה אגורות (זה אספקה+חלוקה).

התשלום על ההספק הוא עוד 5 שקלים וכמה אגורות.

סהכ 28 + מעמ.

חשוב לציין שיש עלות של כמה שקלים על קריאת מונה ועריכת חשבון - ולכן יש שוני קל בין לקוח שמשלם חשבון פעם בחודש (אלקטרה פאוור למשל) לבין חברת חשמל (חשבון כל חודשיים).

התעריפים מ 2/2024 השתנו ולפי מה שאני רואה באלקטרה מחייבים כמו חברת חשמל (28 שח).
העריפים הם תעריפים *פר חודש* גם אם אתה דו חודשי (אז מכפילים ב-2 את התשלום ה"חודשי").
שים לב שהתעריף התייקר בהדרגה בשנתיים האחרונות.

לפי מה שבדקתי באתר חברת החשמל, אלקטרה פאוור מחייבים באופן חוקי את התעריף החודשי. לא יודע מה קורה כרגע אצל המנויים בחברת חשמל.

תמונה של WhatsApp‏ 2024-08-16 בשעה 20.23.21_57323ccd.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בח"ח אני משלם 59.52 ש"ח על הספק+תשלם קבוע וכולל מע"מ עבור חיבור תלת פזי.
ציינת לפני זה 35 ש"ח לחודש הווה אומר 70 ש"ח לחודשים, זה יוצא כ 10 ש"ח יותר מח"ח.

פורסם
לפני 6 שעות, anonport כתב:

אז הבנתי מכם שאין אפשרות להפסיד אלא רק להרוויח. מעניין.

רוצה קצת להבין מה המודל העסקי שלהם. אם רשת הולכה של חח"י אז זה אומר שהם בעצם מוכרים לחח"י חשמל? וזה מוביל לעוד שאלות: איך ואיפה הם מייצרים (עם איזה חומרים? אין זיהום או התנגדויות של ארגוני סביבה)?

אם הם מייצרים ומוכרים וגם מרוויחים אז זה אומר שהייצור מאוד זול. למה חח"י מייצרת ביוקר?

אין קאטצ'.

בקצרה, לחברת חשמל יש עלות ייצור משתנה בכפוף לשוק האנרגיה העולמי וכו'... כמו כל ספק גדול, גם היא מעדיפה לקבל תשלום מראש.

"חברות החשמל החדשות" הן כמו ספק האינטרנט שלך (להבדיל מהתשתית). הן קונות חשמל מחברת החשמל, על ידי חוזים, בכמות גדולה מאד ומראש ולכן מקבלות מחיר טוב יותר.

אח''כ הן מתחלקות בהקצאת החשמל שהן קנו עם הלקוחות.

כמו שכבר הבנת, הייצור, תשתית הולכה וכל מה שנוגע בזה - חברת החשמל. אותו דבר.

בעצם חברת חשמל נהנית מתשלום מראש ומגבייה מלקוחות עסקיים מעטים ולא צריכה להשקיע בגבייה ממליוני לקוחות קטנים. זה ווין-ווין. בחו''ל הפטנט קיים שנים רבות... לא דבר חדש.

פורסם

תשווה ל-MVNO בסלולר: למשל, אתה משלם לרמי לוי אבל למעשה מחובר לרשת פלאפון. רמי לוי קונה מפלאפון כך וכך מיליוני דקות בזול ומוכר לך ולשכמותך במרווח רווחים מוקטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

אחדד:

כחלק מהרפורמות שעשו בשוק החשמל בשנים האחרונות, פירקו לגורמים חלק מהתעריפים.

למשל - הוציאו מעלות הקוט"ש את המחיר של "תשלום ההספק".
התשלום הקבוע כרגע הוא  22 ש"ח וכמה אגורות (זה אספקה+חלוקה).

התשלום על ההספק הוא עוד 5 שקלים וכמה אגורות.

סהכ 28 + מעמ.

חשוב לציין שיש עלות של כמה שקלים על קריאת מונה ועריכת חשבון - ולכן יש שוני קל בין לקוח שמשלם חשבון פעם בחודש (אלקטרה פאוור למשל) לבין חברת חשמל (חשבון כל חודשיים).

התעריפים מ 2/2024 השתנו ולפי מה שאני רואה באלקטרה מחייבים כמו חברת חשמל (28 שח).
העריפים הם תעריפים *פר חודש* גם אם אתה דו חודשי (אז מכפילים ב-2 את התשלום ה"חודשי").
שים לב שהתעריף התייקר בהדרגה בשנתיים האחרונות.

לפי מה שבדקתי באתר חברת החשמל, אלקטרה פאוור מחייבים באופן חוקי את התעריף החודשי. לא יודע מה קורה כרגע אצל המנויים בחברת חשמל.

תמונה של WhatsApp‏ 2024-08-16 בשעה 20.23.21_57323ccd.jpg

אפשר לבקש ולקבל חשבון חודשי מחח"י והתעריף הקבוע זהה. אבל אפשר לקבל זיכוי על הוראת קבע בנקאית וחשבונית במייל (-4.75 ש"ח) אחת לחודש במקום חודשיים.
קריאת מונה וכו כלול במחיר אספקה\חלוקה.

iec.thumb.png.1f5b96dd17a19d6e7a6361ca216a72c7.png

פזגז גובים 29.9 והשירות לקוחות שלהם נוראי.  משתלמים רק למי שצובר באפליקציה של יילו, 10% מהצריכה  נצבר באפליקציה עד 50 שח בחודש.
image.thumb.png.da555694b691182d11c3a7773f3eba7d.png
בבזק זה כמו בחברת חשמל
image.png.a3c29a76bfb0fce1c9a34e25a403f464.png

אפשר לחשב את המסלול הכי מתאים כאן
https://chizkiyahu.github.io/ElectricityPlanOptimizer/

או כאן https://chashmalink.com/

שאמור להיות יותר מעודכן,אבל דורש מסירת פרטים.
כדאי למחוק את הכתובת,שם והמספר מונה מקובץ CSV לפני העלאה.

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם

אני רק אגיד שהכל טוב כל עוד אין טעות/בעיה בחשבון. אם יש - אין עם מי לדבר!

אלקטרה חייבו את ההורים שלי בטעות פעמיים, ואי אפשר להשיג אותם. אם איכשהו משיגים, הפקידות לא יודעות כלום ולא יכולות לעזור.

אני, עבור הדירה שלי, החלטתי להמתין עם המעבר. החשבונות שלי לא כאלו גבוהים, אז חסכון של 50 שקל בחודשיים יכול לחכות עד שייפתרו חבלי הלידה.

• מעניין 1
פורסם
לפני 18 שעות, דג כתב:

אין קאטצ'.

בקצרה, לחברת חשמל יש עלות ייצור משתנה בכפוף לשוק האנרגיה העולמי וכו'... כמו כל ספק גדול, גם היא מעדיפה לקבל תשלום מראש.

"חברות החשמל החדשות" הן כמו ספק האינטרנט שלך (להבדיל מהתשתית). הן קונות חשמל מחברת החשמל, על ידי חוזים, בכמות גדולה מאד ומראש ולכן מקבלות מחיר טוב יותר.

אח''כ הן מתחלקות בהקצאת החשמל שהן קנו עם הלקוחות.

כמו שכבר הבנת, הייצור, תשתית הולכה וכל מה שנוגע בזה - חברת החשמל. אותו דבר.

בעצם חברת חשמל נהנית מתשלום מראש ומגבייה מלקוחות עסקיים מעטים ולא צריכה להשקיע בגבייה ממליוני לקוחות קטנים. זה ווין-ווין. בחו''ל הפטנט קיים שנים רבות... לא דבר חדש.

זה לא לגמרי מדויק.

יש חברות שיש להם תחנות כוח והם מוכרות הרבה פעמים לצרכנים כבדים, וגם לספקים כמו עכשיו, כמובן הכל מנוהל בהולכתחחי

פורסם
לפני 3 שעות, A_lex כתב:

אני רק אגיד שהכל טוב כל עוד אין טעות/בעיה בחשבון. אם יש - אין עם מי לדבר!

אלקטרה חייבו את ההורים שלי בטעות פעמיים, ואי אפשר להשיג אותם. אם איכשהו משיגים, הפקידות לא יודעות כלום ולא יכולות לעזור.

אני, עבור הדירה שלי, החלטתי להמתין עם המעבר. החשבונות שלי לא כאלו גבוהים, אז חסכון של 50 שקל בחודשיים יכול לחכות עד שייפתרו חבלי הלידה.

יש עם מי לדבר, אבל צריך לפנות קודם לפניות הציבור של החברה

https://www.gov.il/he/pages/tofespniya

השירות של סופר גז היה בעייתי גם בעבר זה לא מפתיע.

הבילינג של בזק אמור להיות הכי מסודר מכל החברות

פורסם
בתאריך 16.8.2024 בשעה 16:20, taranta כתב:

אני ממליץ לכולם. מבחינתי 7% מתנה (ויותר לפי שימושים ייחודיים). בטח למי שמטעין את הרכב בלילה וכדו'.

ה"קאץ" היחיד הוא שצריך מונה חכם וגם את זה בזק אומרים שלא חייבים אצלם.

מונה חכם מאפשר תוכניות שונות עם הנחות גדולות יותר בזמנים קבועים.

למשל בסלקום למי שעובד מהבית בשעות העבודה 15 אחוז הנחה ולמי שיש רכב חשמלי/רוצה מזגן 20 אחוז הנחה בלילה.

אם אין לך מונה חכם אתה יכול לקבל רק את ההנחה הקבועה שהיא קטנה יותר באחוזים אבל 24/7.

בתאריך 16.8.2024 בשעה 15:48, anonport כתב:

רוצה קצת להבין מה המודל העסקי שלהם. אם רשת הולכה של חח"י אז זה אומר שהם בעצם מוכרים לחח"י חשמל?

זה כמו שפלאפון מוכרים את השירות שלהם לרמי לוי ואני משלם לרמי לוי 25 שקל בחודש על 200 ג'יגה במקום 180 שקל בחודש לפלאפון על 3 ג'יגה כמו בעבר..

מכריחים אותם.

פורסם
בתאריך 16.8.2024 בשעה 23:55, shake כתב:

אפשר לבקש ולקבל חשבון חודשי מחח"י והתעריף הקבוע זהה. אבל אפשר לקבל זיכוי על הוראת קבע בנקאית וחשבונית במייל (-4.75 ש"ח) אחת לחודש במקום חודשיים.
קריאת מונה וכו כלול במחיר אספקה\חלוקה.

iec.thumb.png.1f5b96dd17a19d6e7a6361ca216a72c7.png

פזגז גובים 29.9 והשירות לקוחות שלהם נוראי.  משתלמים רק למי שצובר באפליקציה של יילו, 10% מהצריכה  נצבר באפליקציה עד 50 שח בחודש.
image.thumb.png.da555694b691182d11c3a7773f3eba7d.png
בבזק זה כמו בחברת חשמל
image.png.a3c29a76bfb0fce1c9a34e25a403f464.png

אפשר לחשב את המסלול הכי מתאים כאן
https://chizkiyahu.github.io/ElectricityPlanOptimizer/

או כאן https://chashmalink.com/

שאמור להיות יותר מעודכן,אבל דורש מסירת פרטים.
כדאי למחוק את הכתובת,שם והמספר מונה מקובץ CSV לפני העלאה.

מחודש אוגוסט זה יהיה התשלום לח"ח + 2.9 כולל מע"מ

.

פורסם
לפני 4 שעות, yuvk כתב:

למי שמתמקח (אולי למי שלקוח של סלקום?) סלקום נותנים גם 7% הנחה קבועה מהיום הראשון. גם בזק.

תודה על ההמלצה.

ראיתי באתר של בזק שהם נותנים 7% הנחה מהיום הראשון וגם התקשרתי אליהם כדי לוודא.

• תוכן חדש...