Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר ישן - למה צריך להחזיר?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמה פעמים החלפתי מצברים ברכבים שונים

ותמיד כשרציתי לשמור את המצבר הישן שלי (לכל מיני שימושים אחרים שיש לי)

נאמר לי שאצטרך להוסיף כסף - בין 50 ל-70 ש"ח עבור המצבר (שלי!)

ובעצם הוסבר לי שהמחיר של המצבר החדש הוא בניכוי של המצבר הישן שאותו הם מחזירים לפי משקל ומקבלים עליו זיכוי.

איך זה באמת עובד? האם הם באמת מקבלים כסף לפי משקל על המצברים הישנים שהם נותנים?

אגב, מישהו יודע איך זה באוטו דיפו?

כי שם אתה פשוט הולך למדף וקונה מצבר כמו כל מוצר אחר, האם גם שם מבקשים להביא להם את המצבר הישן?

המחיר של המצבר כמו כל מחיר של מוצר בישראל מודבק על המצבר, וזה אמור להיות מחיר סופי בלי טריקים ובלי סייגים.

עריכה אחרונה על ידי boli19
פורסם

אני מבין שהמצבר הוא לא ממש ידידותי לסביבה.

אבל זו לא היתה השאלה שלי

השאלה נגעה לעניין התשלום, האם נהוג לדרוש מלקוח שרוכש מצבר חדש שיתן את המצבר הישן שלו

ואם הלקוח רוצה את המצבר הישן שלו, האם הוא צריך לשלם עליו תוספת לחנות שממנה רכש את החדש?

חוץ מזה, מצבר שלא מתניע זה אולי מצבר לא טוב לרכב, כי אין לו מספיק זרם התנעה, אבל בהחלט, כמו שהשתמשתי בעבר

מתאים לשימושים אחרים.

פורסם

קמעונאי שרוכש מצבר מיצרן/ספק מצברים מחויב בחשבונית בין 20 ל60 שקלים(תלוי בגודל המצבר) לכל מצבר עבור פיקדון.

זו הסיבה שאתה נדרש להשאיר את הישן שלך. כדי שהוא יוכל להחזיר את הפיקדון ולקבל את הכסף בחזרה. אם אתה רוצה לקחת את המצבר שלך, במקום שיקבל את הכסף מהספק, הוא דורש אותו ממך.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

החנות מחזירה את המצבר הישן לספק ומקבלת כסף תמורתו. 

הספק שולח למיחזור, יש במצבר חומרים ששווים כסף. 

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 11 שעות, צ'ופצ'יק כתב:

קמעונאי שרוכש מצבר מיצרן/ספק מצברים מחויב בחשבונית בין 20 ל60 שקלים(תלוי בגודל המצבר) לכל מצבר עבור פיקדון.

זו הסיבה שאתה נדרש להשאיר את הישן שלך. כדי שהוא יוכל להחזיר את הפיקדון ולקבל את הכסף בחזרה. אם אתה רוצה לקחת את המצבר שלך, במקום שיקבל את הכסף מהספק, הוא דורש אותו ממך.

ומה קורה אם אני הולך למדף באוטו דיפו למשל, רואה מצבר שכתוב עליו 500 ש"ח כולל מע"מ, לוקח אותו פיזית לקופה ומשלם.

הקופאית תדרוש ממני ללכת הביתה ולהביא לה מצבר משומש, כי חלק מהמחיר זה הקיזוז של המצבר הישן שהם מחזירים למיחזור?

נשמע לא סביר. גם לא עומד בתנאי החוק שאומר שמחיר שמוצג לצרכן חייב שיכלול את כל המיסים ויהיה כולל מע"מ, ללא התניות. מה שכתוב על המוצר זה המחיר הסופי.

אין החרגות בחוק לגבי מצברים.

פורסם

תבדוק שאין איזה שלט בחנות שמודיע שיש להחזיר מצבר ישן.

תנסה לקנות ותראה מה קורה. ברשת כמו אוטודיפו בטח תשלם מחיר רגיל ויבקשו יפה שתחזיר את המצבר הישן.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

הרבה פעמים קניתי מצבר בחנות מצברים או באוטודיפו, ללא התקנה.

אני מגיע עם רכב אחר, לא עם הרכב שזקוק למצבר, ומתקין בבית.

תמיד ביקשו ממני להחזיר את המצבר הישן, והחזרתי אותו בהזדמנות. לפעמים כעבור חודש פשוט זרקתי אותו בפתח החנות.

אף אחד לא ביקש ממני דמי פיקדון, תשלום יתר, או משום שלא החזרתי מיד. גם כשהחזרתי ישן פשוט אמרו לי תודה.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

קשה להאמין. למרות שפעם שמעתי שאחת מחברות המצברים בארץ משלמת עבור מצברים ישנים אם מביאים אליהם. שמועה לא מבוססת.

פורסם

כנראה שלא, או שתקבל אחוז קטן ממה שבעל העסק יקבל עליו.

לגבי אוטו דיפו - כשאתה רשת וקונה אלפי מצברים בשנה, יש לך עמדת מיקוח טובה יותר מול היבואן וכנראה מחירים נמוכים מספיק כדי לספוג פקדון אבוד פה ושם.

פורסם
לפני שעה, נתן מירושלים כתב:

גם אם אני רק מחזיר מצבר ישן אני יקבל עליו פיקדון?

התעסקתי עם החזרות של מערכות מצברים גדולות,

אם יש לך רישיון עסק / עמותה רשומה תוכל לקבל החזר מלא,

אם לא, תצטרך לעבור דרך סוחר/מאכער שיתחלק אתך ברווח.

אני קיבלתי על מערכות בסדר גודל של 20KW - במשקל של כחצי טונה,

בסביבות 1000 שקל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...