Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב משנתון כזה האמינות וההקפדה על טיפולים יותר משמעותית מצריכת הדלק שבוודאי השתנתה מאז שהרכב עזב את המפעל.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

היה לי דגם 2012 במשך 5.5 שנים, הדגם מהשנים הללו לא מומלץ לדעתי מאחר והגיר כוייל מחורבן.

חפש את השנים המתקדמות יותר לאחר שהרכב עבר מתיחת פנים משנת 2015 לערך והלאה.

מדובר על הדגם עם הגריל כסוף, נוסף מצב ספורט לגיר (והוא גם עבר כיול) וגם בלם יד חשמלי ואוטו הולד במקום בלם יד רגיל.

צריכת הדלק תלויה בתוואי וצורת הנהיגה. נטו מחוץ לעיר יצא לי סביב 1 ל- 12, 13 בתוואי מישורי ומהירות סבירה, נטו בתוך העיר באזור הררי ורגל כבדה יצא לי 1 ל- 8.5, 9 בערך.

לגבי אמינות לא היו לי בעיות אבל בבדיקה במכון בדיקה כשמכרתי אותה עם כ-70 אלף ק"מ נמצאה שחיקה בדיסקיות הגיר (מתברר שיש דיסקיות בגיר פלאנטרי).

לא יודע אם זה היה ממצא נכון או כסת"ח כי לא הרגשתי משהו בנסיעה, אבל נהגתי כאמור עם רגל כבדה באותה תקופה עם שימוש תכוף במצב הידני של הגיר לאור הכיול המחורבן שלו דבר שהביא אולי לשחיקה הזאת.

מזל שהקונה- מחלקת טרייד של היבואן חשבו שמדובר בדיסקיות בלמים 😁

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בתאריך 2.8.2024 בשעה 14:23, green כתב:

היה לי דגם 2012 במשך 5.5 שנים, הדגם מהשנים הללו לא מומלץ לדעתי מאחר והגיר כוייל מחורבן.

חפש את השנים המתקדמות יותר לאחר שהרכב עבר מתיחת פנים משנת 2015 לערך והלאה.

תכלס' מניסיון אתה לא ממליץ על שנתון 2012-13 בגלל הגיר עד 2015 לפחות?!

פורסם
בתאריך 2.8.2024 בשעה 14:23, green כתב:

נמצאה שחיקה בדיסקיות הגיר (מתברר שיש דיסקיות בגיר פלאנטרי).

זכור לי שלמאזדה יש איזה פטנט של מצמד שמשתלב לפני או אחרי הממיר-מומנט

ונועל את הגיר כדי להשיג צריכת דלק טובה יותר. אולי לזה הכוונה?

פורסם

הערה גנרית של מכון הבדיקות, כדי לא לקחת אחריות במקרה של תקלת גיר 3 חודשים אחרי הבדיקה. 

לא בדקו באמת את הגיר, חוץ מההרגשה של הבוחן בנסיעה.

אין שום בעית אמינות בגיר אוטומטי של מאזדה CX5 גם לפני 2015. הבחור התכוון לאופן הפעולה שלו, המכוייל יותר לחסכון ופחות לביצועים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אשתי עם ה CX-5 2013 מנוע 2000, 150כ"ס

הרכב מבחינת דלק לא חסכוני עושה באיזר ה- 1-10, אצלה לא בעיה עם זה כי היא נוסעת בקושי 5000קמ בשנה ומתדלקת אחת לחודש ואפילו יותר

אמין? מאוד אין בעיות 

כיף לנהיגה? לא כלכך,  אבל עניין של טעם נהגתי על גרמניות לפני אז זה עולם אחר

פורסם

5000 קילומטרים בשנה זה בעיקר בעיר או בכבישים פתוחים?

אם זה בעיר והנסיעות הן קצרות כל יום, זאת צריכת דלק טובה.  

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לי כזו מודל 2014. מחזיק בה כארבע וחצי שנים. עשתה אצלי כ75 אלף קמ. בתקופה הזו הייתה רק תקלה אחת, החלפת חיישן של דוושת בלם. צריכת דלק כמו שכתבו, לא על הצד החסכוני.

שוקל להחליף אותה רק כי הביטוח יקר מאוד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, vladclar כתב:

5000 קילומטרים בשנה זה בעיקר בעיר או בכבישים פתוחים?

אם זה בעיר והנסיעות הן קצרות כל יום, זאת צריכת דלק טובה.  

בעיקר בעיר

נסיעה מהבית לרכבת שלוקחת 7-15 דקות נסיעה וזה גם רק פעמיים בשבוע כל שאר הימים עובדת מהבית והיא לא יוצאת

פעם ב....... נסיעה מחוץ לעיר היא מתפנקת לנסוע עם האוטו לעבודה

אנחנו משאירים את האוטו רק בגלל שנוח לה ברכב גבוה והוא יחסית בטוח עם תקרה תאונה חס וחלילה, האוטו עצמו יד2 וקנינו אותו עם מכות ושריטות ככה שלא אכפת לי מה יהיה איתו בעתיד זאת הייתה המטרה שאשתי תשבור אותו עד שהיא תרגיש 100% בטוחה בנהיגה שלה ותביא משהו נחמד

לפני שעתיים, פינדר כתב:

יש לי כזו מודל 2014. מחזיק בה כארבע וחצי שנים. עשתה אצלי כ75 אלף קמ. בתקופה הזו הייתה רק תקלה אחת, החלפת חיישן של דוושת בלם. צריכת דלק כמו שכתבו, לא על הצד החסכוני.

שוקל להחליף אותה רק כי הביטוח יקר מאוד.

ממליץ לך לעשות כמו שעשיתי לאשתי, במידה ואתה לא נוסע הרבה

ביטוח לפי ק"מ יוצא מאוד זול משמעותית, עשינו בהראל סוויץ'

עריכה אחרונה על ידי gal1992

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...