Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כדאי היברידי ??

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נוהגים ברכב משפחתי

ממוצע ק''מ שלנו 7,000 בשנה, כמעט הכל עירוני

האם יותר חסכוני לרכוש משומש היברידי סביב 30,000₪

או

בנזין סדאן נפח נמוך  ?

עריכה אחרונה על ידי M125
פורסם

היברידי בעיר זה מעולה וחסכוני, הבעיה זה לקנות משומש ללא אחריות סוללה וגם רכב שלא הוחלפה בו סוללה.

אם אין צורך ברכב משפחתי, אפשר לרכוש רכב קטן שגם יהיה חסכוני בעיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבעיה שלך זה התקציב הנמוך.

בתקציב הזה בקושי יש מבחר רכבים היברידיים, רובם שחוטים,  עם קילומטראז' אסטרונומי וסוללה יקרה לקראת סוף חייה.

במקומך לא הייתי קונה רכב היברידי אלא רכב בנזין כמה שיותר פשוט ( ללא טורבו, אמין, רצוי יפני / קוריאני ) ועם גיר אוטומטי פלנטרי ( לא רובוטי ולא רציף) .

• אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 58 דקות, עדי-אל כתב:

מכמה ק"מ זה משתלם?

ולמה בכלל משתלם רק מכמות מסוימת?

רכב היברידי (במיוחד בגיל מכובד) בא עם סיכון מובנה של צורך בהחלפת סוללה.

כדי להצדיק הוצאה פוטנציאלית של כמה אלפי שקלים (אם לא 10 אלף) צריך לנסוע הרבה, כדי שהחיסכון בדלק יהיה משמעותי.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

מכמה ק"מ זה משתלם?

ולמה בכלל משתלם רק מכמות מסוימת?

אין קילומטראז' שמתשלם, צריך לעשות חישוב כולל, או מה שנקרא -TCO 

חישוב עלויות של רכב, לא מסתכם בחישוב צריכת הדלק וזהו. יש עלויות נלוות של אחזקה, ירידת ערך, והיום גם אפילו ביטוח. 

אין שום טעם לקנות רכב שיחסוך לך 2000 שקל בשנה על דלק, אבל הביטוח שלו למשל עולה 3000 יותר, או שתצטרך להחליף סוללה עוד שנתיים כי היא לא הוחלפה מעולם, דברים כאלה. 

אני למשל נוסע כבר שנים 30-35 אלף בשנה על רכבי בנזין עם מנוע 1.2-1.6 והרבה שואלים אותי למה לא דיזל למה לא היברידי? בדיוק מהסיבה שכלכלית כניראה יותר משתלם לי לשלם 250-300 שקל אקסטרה על דלק כול חודש, אבל לא להתעסק עם רכבים היברידים או דיזל שעברו למעלה מ-200 אלף קילומטר. 

במקרה של פותח השרשור, על סמך זה שהוא רוצה לקנות רכב ב-30 אלף, אין הרבה הגיון כלכלי בלקחת את הסיכון ולקנות רכב היברידי 

פורסם

אני למשל נוסע סביב 25000 ק"מ בשנה במכונית אחת ובמכונית השניה 19000 ק"מ לשנה.

ושוקל קניה של קורולה הייבריד במקום ה 208 שלי ושהיא תיסע את ה 25000 ק"מ בשנה. 

ההבדל בדלק בשנה למקרה שנניח הטויטה תצרוך 1:22 כי רוב הנסיעה מחוץ לעיר, במקרה שלי יהיה סביב 300 שקלים לחודש. 

הבעיה, שהחיסכון הזה "מתקזז" עם מחירי ביטוח גבוהים ככה"נ ואפילו יותר מכך, אז אני עדיין מתלבט מה לעשות, אז במקרה שלך לדעתי זה בטוח לא ישתלם גם כי בלי קשר מכוניות היברידיות יקרות לקניה, גם יש סיכון של הסוללה ומכלולים נוספים שעלולים להתקלקל, ולקינוח...מחירי ביטוח :( .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...