Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, 

בתהליך רכישה של פורסטר 2019 דור 5 מדגם sport.

שומע בעיקר אלקטרוני, חובב באס מורגש עם תיבה פתוחה.

ברשותי מגבר Hifonics מדגם BG-1600.4 BRUTUS קישור למגבר, אשר לקחתי מהרכב שמכרתי.

ברכב הקודם (פאג'רו) הגביר קומפוננט morel tempo ultra 602 וסאב 12 ‏אינטש JBL CSX1400BP בגישור (הסאב למכירה משיקולי גודל)

בפורסטר ארצה: להחליף את הרמקולים הקיימים (6X9) ואפשרי גם החלפה של המידים שעל הדשבורד/ להתאים ל 6.5" אם תמליצו, מעדיף שלא להתקין טוויטר על הקורה או על הדשבורד אלא לשים רמקול 2-way או לשמוע את המלצתכם לפתרון נוסף.

רמקולים בדלתות האחוריות, אפשר להחליף אפשר שלא, ברכב הקודם לא החלפתי וביטלתי אותם מהמערכת.

מתלבט בין:

1. להחליף את כלל הרמקולים (קדמיים ודלתות אחוריות) ולהשתמש במגבר הנוכחי רק לרמקולים, ואולי בהמשך לקנות מגבר נפרד לסאב וסאב שוכב.

2. להגביר את הבמה הקדמית לרכוש סאב שוכב ולהגביר אותו בגישור.

3. למכור את המגבר ולקנות מגבר חדש דיגיטלי 5 ערוצים ולהחליף את כלל הרמקולים ולשים סאב שוכב (האופציה היקרה ביותר והכי פחות מועדפת על ידי כרגע)

תקציב כולל 3.5K-5K כולל התקנה, אשמח להישאר בטווח התחתון.

תודה מראש!

פורסם (נערך)

מה שהייתי ממליץ לך בהתחשב שאתה כבר בא ממורל ובהנחה שאתה אוהב 

זה ללכת על הסט morel virtus 603 שזה סט 3 חלקים עם מידבאס 6.5 ומידריינג 3.5 אינצ או במידה ואתה רוצה לחסוך אז ללכת על קומפוננט  TEMPO ULTRA 692

עם מידבאס 6X9 , אבל הייתי ממש ממליץ לך על ה603 שידרוג רציני ולטעמי הסט עם התמורה הכי טובה לכסף של מורל בטווח של 2000 שח.

המגבר שלך סבבה אני לא מוצא מקום לשדרוג בהנחת התקציב 

בנוגע לסאב 

הסאב שלך הנוכחי הוא סאב עם תיבה באנדפאס גדולה עם אפקט באס ריפלקס רציני ,אני אוהב את הסאב הזה.

אבל סאב עם תיבה שרפרף אמנם חוסך במקום אבל לא ייתן לך ביצועים דומים קח זאת בחשבון שיש פה פשרה כל שהיא.

בנוגע להמלצה על סאב תצתרך לתת לי כיוון על מה בדיוק אתה מחפש ובאיזה גודל 

הסאב הקיים שלך בגודל (475mm x 412mm x 390mm).

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
פורסם

תודה @AUDIO KING

האם הכוונה לשדרג את הבמה הקדמית ולהגביר אותה ואת הסאב בגישור באמצעות המגבר הקיים? ולמעשה להשאיר את הרמקולים בדלתות האחוריות כפי שהם?

מה דעתך על ההצעה ההבאה: לנצל את המקום עם סט עם 6x9 בדלתות הקידמיות (האם יהיה יתרון מבחינת הנמוכים?), כולל מיד וטוויטר (יש כזה סט כקומפוננט?) לא חייב של Morel, גם Focal או חברה טובה אחרת זה אופציה טובה מבחינתי.

ואו 1. לשדרג את 6.5" בדלתות האחוריות ולשדך להם את המגבר כשלב ראשון ובמידת הצורך להשלים את הסט עם סאב ומגבר נוסף בעתיד.

או  2. לא להחליף את הרמקולים בדלתות האחוריות ולגשר לסאב כמו: TQ12DF – AUDIOBAHN, או סאב שוכב אחר.

ניקח בחשבון שהסאונד היחיד שחשוב הוא במושב הנהג, בנסיעות עם המשפחה\אשה, איכות ועוצמה לא רלוונטים.

פורסם

מיקום הרמקולים בדלתות האחוריות הוא עם אקוסטיקה גרועה ועדיף בכלל לוותר עליהם 

אני לא מכיר חיה כזאת קומפוננט שלושה חלקים עם מידבאס 6X9 .

אפשר ליצור דבר כזה מחלקים בודדים בעבודה אקטיבית אבל זה כבר סיפור אחר.

הרעיון הוא פשוט 

להגביר את הסט הקדמי עם זוג ערוצים ואת הסאב עם זוג ערוצים נוסף בגישור 

אני עדיין ממליץ לך מאוד על המורל וירטוס 603

הסאב אודיובאן הוא למעשה יותר רחב מהסאב שלך 

שים לב למידות Product Dimensions ‏ : ‎ 37 x 20 x 51

פורסם

@AUDIO KING

תודה רבה על ההסבר.

אז להשאיר את המגבר, לקנות וירטוס 603 וסאב. 

הסאב ששלחתי באמת עדיין גדול אך יכול לאפשר לי להניח עליו דברים.

אשמח להמלצה לסאב סלים או שוכב קטן במידה אבל שבשידוך למגבר שלי יתן אפקט גדול.

למעשה מחפש את השילוב הנכון בין סאב קטן עם אפקט גדול.

לחלופין אפשר לנצל את המקום של הגלגל רזרבי בשביל לעשות בנייה ולשים שם את הסאב, האם זה משהוא שרלוונטי ויעיל? הכוונה בתוך הגלגל עם טבעות MDF, זה משהוא שאני יכול לייצר לבד ולשדך לו את האלמנט.

פורסם

אני ממליץ לך על הסאב הזה של היליקס 

https://www.google.co.il/search?q=helix+k+10e.2&sca_esv=53fb4b19e0a33516&sxsrf=ADLYWIJ6yJvdTEfK4YboSwFPZ2yMZPjAmg%3A1722017114494&source=hp&ei=WuWjZtzrG6OfkdUP3Yfw2Q4&iflsig=AL9hbdgAAAAAZqPzahGiP6g9h1qd-gMQPkcQ66SDLVDg&oq=HILEX+&gs_lp=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&sclient=gws-wiz

המידות של הסאב 187 x 470 x 375 mm

סאב שרפרף עם תיבה פורט 300RMS נותן תוצאה יפה מאוד 

ועדיין אל תשווה לסאב שלך הוא יהיה יותר מרוסן ומעודן ממנו עם פחות באס ריפלקס.

ל JBL יש סאב ייעודי לגלגל 

https://www.google.co.il/search?q=JBL+SUBWOOFER+WHEEL&sca_esv=53fb4b19e0a33516&sxsrf=ADLYWIKsHPoeEB_ARQddhG474QY0Fpvfcw:1722017787430&source=lnt&tbs=ctr:countryIL&cr=countryIL&sa=X&ved=2ahUKEwjO2JCUqMWHAxWazgIHHbL4Gk4QpwV6BAgGEAc&biw=1920&bih=919&dpr=1

אפשר גם כמובן ללכת על סאב מוסלק מתחת לרצפת תא המטען או בגלגל ספייר

ראה למשל בגלריית ההתקנות של יוסי מעילית קאר אודיו 

יש שם מספר רעיונות יפים 

http://www.ecaudio.co.il/page.asp?page=216

פורסם (נערך)

תודה @AUDIO KING

לאור המלצותך וקריאה במקומות שונים אני מתכנן להתקין את הסט הבא:

נשאר עם המגבר Hifonics מדגם BG-1600.4 BRUTUS ,

קומפוננט Morel hybrid 602 עם טוויטר משודרג ל MT350,

סאב מורל Ultimo sc 104 עם תיבה הפוכה בנפח של כ 38 ליטר פתוחה

מערכת נשארת מקורית של פורסטר

עלות 4,250 ש"ח כולל התקנה

מה חושב?

עריכה אחרונה על ידי sagi.it1
פורסם

זאת הצעה ממש טובה ,שקשה לתת לה תחרות.

עם זאת אני לא שלם עם זה שיש לך אופציה ללכת על סט 3WAY ולהרים את הבמה לדשבורד ואתה לא הולך על זה

וגם מפריע לי שאתה עם המערכת המקורית של הרכב ללא יכולות עיבוד סיגנל.

פורסם (נערך)

@AUDIO KING

במידה וישימו את המיד במקום של הטוויטר כרגע (לא יודע אם יכנס בלי התאמה מיוחדת), יצטרכו למצוא מקום חיצוני לטוויטר.

ואני מעדיף לא ללכת לשם מבחינת נראות.

בהמשך יתכן ואשדרג מערכת או אוסיף DSP, כרגע נגמר התקציב 😅

עריכה אחרונה על ידי sagi.it1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...