Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כתבה בכלכליסט - יפן הכריזה "ניצחון" על הדיסקטים
התלבטתי אם לשים את הנושא באוף-טופיק או בפורום רכב. ואם מישהו ממנהלי הפורום רואה לנכון להעביר לשם.
כי אני רואה קשר ישיר בין תוכן הכתבה למה שקורה לשוק הרכב היפני. הכתבה הזו מספרת את הסיפור של יפן הטכנולוגית.

החל משנות ה 60 של המאה הקודמת, יפן התפתחה להיות מעצמה טכנולוגית. אני זוכר את המוצרים האיכותיים של סוני, טושיבה, AIWA, FUJI, OLYMPUS, Technics ויש עוד הרבה כאלה - מגה סטארים בתחומים של אלקטרוניקה. וגם בתחום הרכב - סוברו, מזדה, טויוטה, הונדה, מיצובישי, סוזוקי. אלה ואלה - היו שם נרדף לתעוזה וחדשנות. איכות ודייקנות. יעילות. רמת שירות גבוהה. כל מה שהכרנו על התרבות היפנית שהתאוששה ממלחמת העולם השניה והפכה למעצמה. אימפריה.
משהו קרה להם בסביבות שנות ה90 - חברות האלקטרוניקה - התחילו לרדת מגדולתן, לא הסתגלו לחדשנות הטכנולוגית ולפורמטים המשתנים.
קוריאה התחילה לייצר מוצרים איכותיים - סמסונג, LG. ברכבים - יונדאי, קיה. והפכה למעצמה טכנולוגית עם חזון מוצהר של אמינות ויעילות, מצוינות, איכות - מה שיפן הייתה פעם.
סין נכנסה לתמונה בתחום האלקטרוניקה, ובשנים האחרונות - לתחום הרכב באופן מתקדם ביותר בתחום הרכבים החשמליים. ונראה שהם הדבר החם הבא.

חברי הפורום בקיאים בהיצע הרכבים היפנים הנמכרים כיום, והשינוי שעובר על חברות העל בתחום.
בפן האישי - מאוד אהבתי את המוצרים היפנים של פעם. העולם השתנה ולצערי הם נשארו מאחור.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם

אני חושב שלגזור מדיסקטים או קורולה על "המוצרים היפנים" זו קצת הגזמה. בסוף יש שם רכבות קליע שמרחפות מעל 500 קמ"ש, מצלמות שמנתחות לך בלייב כמה פוליטיקאים במהלך ישיבות נמצאים בטון או לא מקשיבים, אסלות שהן לא דבר חדש אבל לא ברור למה לא נמצאות בכל העולם. 

אפשר להגיד שתעשיית הרכב ביפן היא יותר שמרנית, וזה מתאים לאופי שלהם כעם בממוצע, אבל בוודאי שלא הייתי אומר שהם נשארו מאחור טכנולוגית באופן גורף. אולי בתחומים מסוימים. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

את סיפור הדיסקטים הייתי משווה לסיפור כרטיסי האשראי אצלנו (ובארה״ב) - היינו מהמאמצים המוקדמים של הכרטיסים, אבל הטכנולוגיה הישנה היתה כל כך מושרשת עד שהמעבר ל-EMV התעכב. אז היפאנים נכנסו מוקדם להגשת מסמכים אלקטרונית ונתקעו עם הדיסקטים.

האם זה משליך על תעשיית הרכב ? נחייה ונראה. הרכב החשמלי הוא מהפיכה גדולה וגם יצרנים ותיקים מחוץ ליפאן מתקשים לעבור אותה. ואפילו לא כל הסינים מצליחים, אנחנו רואים את היצרנים הקורסים. ייקח עוד זמן עד שההייפ יעבור והשוק יתייצב מחדש, ורק אז נדע איזה תמהיל רכבים נדרש, ברמות הלאומית והעולמית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, Pika007 כתב:

בענייני רכב, טיוטה, סוזוקי או מזדה מעולם לא היו שם נרדף לתעוזה וחדשנות בשוק היצוא, אלא לאמינות ויציבות.

הדברים שכתבת מרתקים, ואוסיף דעתי - אני לקוח של מזדה 17 שנה בריבוי רכבים, ומכיר את המותג על שלל דגמיו בארץ ובחו"ל. אני מזהה כמוך שיש אצלם כרגע השהיה באימוץ EV. אך הכריזו לאחרונה ביחד עם סוברו וטויוטה (מתחרים, כן? (למרות שיש בעלות חלקית צולבת בין מזדה וטויוטה)) על פיתוח טכנולוגיות הנעה מודרניות בתחום EV. הכריזו על שת"פ עם פנסוניק לפיתוח סוללות, ובמקום אחר נכתב על הנעת מימן. 
לגבי מזדה כן יש תעוזה - ראה RX7, RX8, Miata שהצליחו יפה מאוד. לעומת MX30 (המקביל החשמלי של ה CX30) אשר נכשל (טווח כ 100 120 ק"מ - מי קונה דבר כזה?), CX 50/60/70/90 ממוצבים ומתומחרים פרמיום ולא ידוע עתידם. ובשוק הסיני בלבד יושק דגם חשמלי בסגנון ה 6. דוגמאות נוספות לתעוזה - יחידת ההנעה Skyactiv-X ביחס דחיסה גבוה מאוד שנמכרת באירופה בלבד, לא הגיעה לכאן ולא התרשמתי שהצליחה. ויחידת הנעה חדשה היברידית משולבת ואנקל שמשמש כגנרטור לסוללה. כך שמזדה לוקחת סיכונים, מעיזה, לפעמים מצליחה - ולפעמים לא. כנראה שחוששים להשקיע לאור שנכוו, ואולי לא מסוגלים לכך בטח לא ברמה של טויוטה מבחינה כלכלית. לגבי ארצנו הקטנטונת, נמכרים דגמים יציבים מכאנית כמו ה 2 כבר 10 שנים ללא שינוי וה CX5 דור שני שזהה מכאנית לדור ראשון סה"כ 12 שנה. ה 6 נמכרת מזה 11 שנה רצוף! פאסה. לגבי ה CX30 - הדעות חלוקות (אצלי. אולי אפתח הנושא מתישהוא).
(גלשנו לרכבים - אולי בכל זאת להעביר לפורום "רכב"?..)

פורסם
לפני שעתיים, Pika007 כתב:

אישית אני בתקווה שהשוק הסיני יקרוס קצת ונפסיק לראות הצפה של זבל במחיר די מופקע ביחס למה שהוא.

+12345

מצטרף.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 3 שעות, BassDriver כתב:

הדברים שכתבת מרתקים, ואוסיף דעתי - אני לקוח של מזדה 17 שנה בריבוי רכבים, ומכיר את המותג על שלל דגמיו בארץ ובחו"ל. אני מזהה כמוך שיש אצלם כרגע השהיה באימוץ EV. אך הכריזו לאחרונה ביחד עם סוברו וטויוטה (מתחרים, כן? (למרות שיש בעלות חלקית צולבת בין מזדה וטויוטה)) על פיתוח טכנולוגיות הנעה מודרניות בתחום EV. הכריזו על שת"פ עם פנסוניק לפיתוח סוללות, ובמקום אחר נכתב על הנעת מימן. 
לגבי מזדה כן יש תעוזה - ראה RX7, RX8, Miata שהצליחו יפה מאוד. לעומת MX30 (המקביל החשמלי של ה CX30) אשר נכשל (טווח כ 100 120 ק"מ - מי קונה דבר כזה?), CX 50/60/70/90 ממוצבים ומתומחרים פרמיום ולא ידוע עתידם. ובשוק הסיני בלבד יושק דגם חשמלי בסגנון ה 6. דוגמאות נוספות לתעוזה - יחידת ההנעה Skyactiv-X ביחס דחיסה גבוה מאוד שנמכרת באירופה בלבד, לא הגיעה לכאן ולא התרשמתי שהצליחה. ויחידת הנעה חדשה היברידית משולבת ואנקל שמשמש כגנרטור לסוללה. כך שמזדה לוקחת סיכונים, מעיזה, לפעמים מצליחה - ולפעמים לא. כנראה שחוששים להשקיע לאור שנכוו, ואולי לא מסוגלים לכך בטח לא ברמה של טויוטה מבחינה כלכלית. לגבי ארצנו הקטנטונת, נמכרים דגמים יציבים מכאנית כמו ה 2 כבר 10 שנים ללא שינוי וה CX5 דור שני שזהה מכאנית לדור ראשון סה"כ 12 שנה. ה 6 נמכרת מזה 11 שנה רצוף! פאסה. לגבי ה CX30 - הדעות חלוקות (אצלי. אולי אפתח הנושא מתישהוא).
(גלשנו לרכבים - אולי בכל זאת להעביר לפורום "רכב"?..)

טעות קטנה- זה לא בתחום EV, זה "לעידן ה EV".

ההכרזה היא מאוד חד משמעית לגבי המשך פיתוח מנועי בעירה פנימית, פשוט כאלו יעילים יותר ושיכולים להשתמש בדלקים נקיים+מתאימים לפעולה סינרגית עם חשמל (היברידי....)

למידה הייתה הרפתקה עם יחידות הוונקל, כן. פה אתה צודק. אבל זה מעולם לא משהו שדחפו כיוון רציני לעתיד, אלא כאמור, כהרפתקה.

סקייאקטיב הייתה הבטחה גדולה, אבל קשה לי להגיד שחידוש מהפכני- זה משהו שעשו באירופה לפני זה, וגם בארה"ב (כפרויקט ממשלתי לא פחות!)

זה שפשוט ביפן הצליחו להביא את זה לרמה שמישה, למרות שהטכנולוגיה עמדה רק חלקית בהבטחות ולכן ההד הגלל די גווע.

בגדול, רואים פה מה שרואים בכל תחום אחר ביפן: הם לא מדהימים בלחדש, אבל מדהימים בלבלת רעיון קיים ולהביא אותו לרמה שלא קיימת בשום מקום אחר.

פורסם
לפני 6 שעות, Pika007 כתב:

הם לא מדהימים בלחדש, אבל מדהימים בלבלת רעיון קיים ולהביא אותו לרמה שלא קיימת בשום מקום אחר.

אז מה זה vending machines של תחתונים אם לא לחדש? ;)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

לא יודע מי המציא את השימוש הזה, אבל ראיתי אותו בתחנת הרכבת של רוטרדם ב-1980. היה אפילו מבחר. מצד שני, המרת המחאת נוסעים של 400 מרק גרמני בבנק ארכה קרוב לשעה, כולל העברת מסמכים הלוך ושוב למרתף בדואר פנאומטי. מוזר לישראלי שכבר התרגל לכך שכל הפעולות בבנק מתבצעות מול נציג אחד. אבל כל מדינה ומוזרויותיה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

לא יודע מי המציא את השימוש הזה, אבל ראיתי אותו בתחנת הרכבת של רוטרדם ב-1980. היה אפילו מבחר. מצד שני, המרת המחאת נוסעים של 400 מרק גרמני בבנק ארכה קרוב לשעה, כולל העברת מסמכים הלוך ושוב למרתף בדואר פנאומטי. מוזר לישראלי שכבר התרגל לכך שכל הפעולות בבנק מתבצעות מול נציג אחד. אבל כל מדינה ומוזרויותיה.

אני אדייק. 

זו מכונה של תחתונים משומשות של נשים, שאתה רואה את התמונה של הבחורה, ויכול לרכוש את התחתונים שהיא לבשה, ולעשות איתן ככל העולה על רוחך (או חומרך). 

• לא הבנתי... 1

פורסם

טוב. מחשבה מלוכלכת בשביל מוצר מלוכלך. 

יפאן עדיין ב-bucket list שלי ולא הכרתי את הרעיון ההזוי הזה.

פורסם
לפני 6 דקות, ניקו פ. כתב:

אני אדייק. 

זו מכונה של תחתונים משומשות של נשים, שאתה רואה את התמונה של הבחורה, ויכול לרכוש את התחתונים שהיא לבשה, ולעשות איתן ככל העולה על רוחך (או חומרך). 

והתשובה היא

לפני 10 דקות, sperial כתב:

אבל כל מדינה ומוזרויותיה.

יפן ידועה ב"מוזרות" שלה בענייני סקס. לדוגמא : חוברות מנגה.

פורסם
לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

אני אדייק. 

זה לא באמת קיים. אגדה עירונית שהמקור שלה בחנות אחת בשנות ה 2000 המוקדמות, משם והלאה אי ההבנה התרחבה בגלל מכונות שמוכרות תחתונים שמיוצרים מראש כדי להיראות משומשים ועליהן כתוב スーパーused加工

"יוצר במראה סופר משומש"

תיירים מבינים את ה used ולא את השאר, ומשם הכל היסטוריה.

(גם מכונות מהסוג הנ"ל נדירות מאוד ונמצאות רק בתוך חנויות אביזרי סקס, לא ברחוב...)

• מעניין 3
פורסם
לפני 17 שעות, ezuf כתב:

אישית אני בתקווה שהשוק הסיני יקרוס קצת ונפסיק לראות הצפה של זבל במחיר די מופקע ביחס למה שהוא.

ואם מדברים על זה, אירופה העלתה את המיסים על הרכבים הסיניים

בתור אחד ששומע רדיו - יש לי מכשירי רדיו של פנסוניק, SONY ואיכותם מצויינת. אז אולי זאת לא טכנולוגיה חדשה, אבל האיכות שלהם מעולה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...