Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S60/v40 מנוע t5

Moomin aba

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, מחפש וולוו s60/v40 עם מנוע t5 משנת 2014 עד 2017ס

רק r design או r design plus.

ק״מ עד 130,000

בתכלס אני רוצה את הרכב של אייל פה מהפורום (הv40 הכחולה חח)

תודה רבה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה הזמן של אייל לעשות מכרז. השאלה אם יש לו לאן לעלות.

באמת נראה רכב טוב.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אתה צודק בהחלט , אין הרבה לאן לעלות וזו בעיה קשה ,הרכב מדהים ואני נהנה מכל רגע (כבר מעל 5 שנים אצלי) וצריך להוסיף סכום תלת ספרתי רק כדי לקבל משהו באותה רמה צעיר ב3 שנים.

מצד שני,תזמון זה עניין של טיימינג. :-) 

לאחרונה נולד הילד השלישי שגרם לרכב להיות צפוף אני מתחיל לחשוב על החלפה בזמן הקרוב. 

מוזמנים לנסות לדרדר אותי למכור באמצעות הצעות מעניינות  . 

• מצחיק 1

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בתאריך 25.6.2024 בשעה 11:46, Moomin aba כתב:

ק״מ עד 130,000

תודה רבה!

על אקזמפלרים שמורים אתה תשלם.

קח בחשבון שבעולמות הRD המחירון לא רלוונטי.

אתה תמצא אחת יד רביעית עם 135K שהיא תהיה מושלמת ולא תיקח אותה בגלל היד

אתה תמצא אחת יד ראשונה עם 80K שטיפלו בה פעם ב3 שנים כי "לא נסעה הרבה" ותחטוף אותה אבל תקיא דם עליה.

בהצלחה בחיפושים.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
לפני שעה, פראג כתב:

עדיף מ2017 בגלל צריכת שמן אפשרית במנועים אלו

מה שצריך להסתכל עליו זה המספר הסידורי של המנוע, צריך להיות 1.5M ומעלה (לא זוכר את המספר המדויק, אם אמצא אני ארשום כאן). 
יש כאלו גם ב2016. חשוב להגיד שיש גם כמה מ2014-2015 שלא חוו בעיות של צריכת שמן, הייתה לי S60 T5 במשך שנתיים ולא היה משהו חריג. 

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, אייל כתב:

אתה צודק בהחלט , אין הרבה לאן לעלות וזו בעיה קשה ,הרכב מדהים ואני נהנה מכל רגע (כבר מעל 5 שנים אצלי) וצריך להוסיף סכום תלת ספרתי רק כדי לקבל משהו באותה רמה צעיר ב3 שנים.

מצד שני,תזמון זה עניין של טיימינג. :-) 

לאחרונה נולד הילד השלישי שגרם לרכב להיות צפוף אני מתחיל לחשוב על החלפה בזמן הקרוב. 

מוזמנים לנסות לדרדר אותי למכור באמצעות הצעות מעניינות  . 

אילו הייתי במקומך הייתי שוקל s60/xc40/xc60 בנזין חדישות שיש בהם יותר מקום ואותה רמת אבזור + העיצוב החדש של וולוו עם המערכת של גוגל 

או לחלופין משהו בסגנון פולקסווגן עם מנועי 2.0 וגיר רטוב 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם
לפני 20 שעות, Menro כתב:

מה שצריך להסתכל עליו זה המספר הסידורי של המנוע, צריך להיות 1.5M ומעלה (לא זוכר את המספר המדויק, אם אמצא אני ארשום כאן). 
יש כאלו גם ב2016. חשוב להגיד שיש גם כמה מ2014-2015 שלא חוו בעיות של צריכת שמן, הייתה לי S60 T5 במשך שנתיים ולא היה משהו חריג. 

נכון. אבל למי שלא נכנס לדקויות כאלה אז 2017 זה ראש נקי, שם כבר כל המנועים הם מעל מספר מיליון וחצי. בנוסף 2017 יש עדכון באבזור ל rd

לפני 21 שעות, מה רע בשביט? כתב:

עדיף לא להגיב במה שלא מבינים בו

אתה אומר שאני לא מבין כי כולם צורכים שמן?😁

מנועי t5 עד מספר מנוע מיליון וחצי בסיכון גבוה לצריכת שמן, גוגל פשוט (כולל עלון שירות בארהב) יגלה לך את זה אני לא מחדש פה כלום

בתאריך 25.6.2024 בשעה 11:46, Moomin aba כתב:

ק״מ עד 130,000

תודה רבה!

אל תתפשר על המנועים בסיכון לצריכת שמן, אל תעשה את הטעות הזאת. יש אנשים שהרכב שלהם שותה 1 ל1000 ומטה (ולא, לא ב300 אקמ) יכול לכתוב לי בפרטי אביא לך ציטוטים

ואתה לא יכול לדעת לפני שאתה קונה בבדיקה לא יראו דבר כזה

כמובן שלא כולם, וכמובן שלא אצל כולם זה קצב זהה. אבל אם לא החליפו את הרינגים אתה לא יכול לקנות בראש שקט. חפש 2017 או 2016 עם מספר מנוע מעל מיליון וחצי (תחפש בגוגל את המספר המדוייק, לא זוכר). עדיף רמת גימור 'פשוטה' בלי צריכת שמן מאשר rd + עם סיכון

עוד רגישיות שחשוב לבדוק:

רעשים מהבלאנסר (יכול להיות שזה רק עניין אסתטי ולא בעיה)

קאניסטר (מתנהלת ייצוגית)

נעילת דלתות (אבל יש כבר ריקול אז זה כבר לא משהו לדאוג לגביו)

תרמוסטט (ואם הוחלף מאוחר- יכול להיות תקלה במחשב)

תקלות אפשריות נוספות: יחידה מרכזית, חיישן חמצן חיישן לחץ דלק ןצינורות רגישים. כמובן לא כל התקלות ולא לכולם ותלוי בקמ איכות תחזוקה וכו- אבל אלו דברים שצריך לשים לב

כמו כן לשים לב אם הרכב עבר טיפול טיימינג בזמן ואם טרם הגיע הזמן- מדובר בטיפול לא זול ולשקלל בקניה

בהצלחה

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, פראג כתב:

כמובן שלא כולם, וכמובן שלא אצל כולם זה קצב זהה. אבל אם לא החליפו את הרינגים אתה לא יכול לקנות בראש שקט. חפש 2017 או 2016 עם מספר מנוע מעל מיליון וחצי (תחפש בגוגל את המספר המדוייק, לא זוכר). עדיף רמת גימור 'פשוטה' בלי צריכת שמן מאשר rd + עם סיכון

עוד רגישיות שחשוב לבדוק:

קאניסטר (מתנהלת ייצוגית)

תקלות אפשריות נוספות: יחידה מרכזית, חיישן חמצן חיישן לחץ דלק ןצינורות רגישים. כמובן לא כל התקלות ולא לכולם ותלוי בקמ איכות תחזוקה וכו- אבל אלו דברים שצריך לשים לב

כמו כן לשים לב אם הרכב עבר טיפול טיימינג בזמן ואם טרם הגיע הזמן- מדובר בטיפול לא זול ולשקלל בקניה

בהצלחה

מדייק שבv40 לא ידוע על תקלות של הקאניסטר ונעילת הדלתות. בs60 כן

באשר לשאר התקלות שציינת, לפי מה שאני יודע על המנוע והדגם בקבוצות וולוו בארץ ובחול התקלות לא נפוצות בהיקף נרחב , הדבר היחיד שבאמת צריך לשים לב זה טיימינג כל 120 אלף ק"מ או 8 שנים וטיפולים בזמן.

יש אנשים בחול שהגיעו עם הt5 למעל 230 אלף קמ בלי בעיות מיוחדות וגם בארץ יש דוגמאות לקמ גבוה. 

פורסם
לפני 25 דקות, nissan1211 כתב:

מדייק שבv40 לא ידוע על תקלות של הקאניסטר ונעילת הדלתות. בs60 כן

באשר לשאר התקלות שציינת, לפי מה שאני יודע על המנוע והדגם בקבוצות וולוו בארץ ובחול התקלות לא נפוצות בהיקף נרחב , הדבר היחיד שבאמת צריך לשים לב זה טיימינג כל 120 אלף ק"מ או 8 שנים וטיפולים בזמן.

יש אנשים בחול שהגיעו עם הt5 למעל 230 אלף קמ בלי בעיות מיוחדות וגם בארץ יש דוגמאות לקמ גבוה. 

לא מכיר v40 האמת. לגבי ההיקף- אני חושש שאתה מטעה. הם די נפוצות (אובייסלי לא כל אחד ולא בכל מצב וקמ וכו) 

אני מחזיק רכב כזה ומשוטט הרבה בפורומים ווצפ וכיוב. אני לא סתם זורק

לא שאני לא ממליץ- אבל צריך להיות ערוכים לתקלות ברכב בגיל הזה והם לא זולות במיוחד 

לא הוגן שמציגים ללקוחות פוטנציאלים מצג ורוד מדי

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, פראג כתב:

לא מכיר v40 האמת. לגבי ההיקף- אני חושש שאתה מטעה. הם די נפוצות (אובייסלי לא כל אחד ולא בכל מצב וקמ וכו) 

לא שאני לא ממליץ- אבל צריך להיות ערוכים לתקלות ברכב בגיל הזה והם לא זולות במיוחד 

אז אני אחדש , אני מחזיק v40 t5 cross country בגרסת אינסקריפשן 4x4 משנת 2018 

טופל כל חייו במורשה ועכשיו על 90 אלף קמ, שום תקלה ממה שרשמת לא נפגשתי. 

אני חבר בכל קבוצות הפייסבוק (וולוו ישראל, וולוו 24/6 , מועדון וולוו ישראל) וב3 פורומים של וולוו בחול

volvoforums 

swedespeed

volvoforum

לפני שרכשתי את הרכב עשיתי בדיקה רחבת היקף על המנוע והדגם ואני עוקב אחרי הקבוצות מדי פעם , אין שום תלונה על הv40 מ2016 ומעלה שם נפתרה בעיית צריכת השמן קרי מספר מנוע 1501327 

ובגרסאות ה1.5 ו 2.0 עם 190 כס לא הייתה קיימת. 

בנוגע לs60 , כן מלבד עניין צריכת השמן שתקף עליה גם מאותו מספר מנוע, ראיתי כמה תלונות על קאניסטר והדלתות, ובודדים על מדחס מזגן אבל לא שום דבר מעבר.

כל דבר אחר (טרמוסטט, צינורות עדינים, חיישנים) אני לא ראיתי ולא מכיר. וזה גם לא הכי הגיוני כי הרכבים האלה עוד יחסית חדשים על הכביש- במקסימום 9 שנים . 

נכון זה עדיין רכב לא זול לתחזוקה כמו מאזדה או טויוטה וצריך להיות מוכן להוציא עליו יותר אבל זו לא אחזקת במוו ולא מרצדס, ותדירות התקלות לא דומה גם היא. 

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, פראג כתב:

נכון. אבל למי שלא נכנס לדקויות כאלה אז 2017 זה ראש נקי, שם כבר כל המנועים הם מעל מספר מיליון וחצי. בנוסף 2017 יש עדכון באבזור ל rd

אתה אומר שאני לא מבין כי כולם צורכים שמן?😁

מנועי t5 עד מספר מנוע מיליון וחצי בסיכון גבוה לצריכת שמן, גוגל פשוט (כולל עלון שירות בארהב) יגלה לך את זה אני לא מחדש פה כלום

אל תתפשר על המנועים בסיכון לצריכת שמן, אל תעשה את הטעות הזאת. יש אנשים שהרכב שלהם שותה 1 ל1000 ומטה (ולא, לא ב300 אקמ) יכול לכתוב לי בפרטי אביא לך ציטוטים

עוד רגישיות שחשוב לבדוק:

קאניסטר (מתנהלת ייצוגית)

בהצלחה

ראשית - הרוב המכריע מיוחס ל S60 ולא קשור לדיון, אלו תקלות מוכרות וידועות בקבוצות השונות . הדבר היחיד שמוכר גם בV40 הוא הבאלאנסר שהוא אכן עניין אסתטי או יותר נכון אודיאבילי ונפתר ע"י החלפה לחלק ברוויזיה עדכנית  . 

שנית- לא הבנתי מה הקשר בין רמת גימור לבין תקלה כזו או אחרת, המכלולים המרכזיים אותם מנית כאן הם זהים בכל רמות הגימור. 

בהחלט חשובה הסטוריית הטיפולים, מי טיפל ברכב, איכות החלפים וכו'....  

לפי נסיוני ב5 השנים האחרונות, הטיפול במוסכי היבואן בחלקים מקוריים הוא הדרך הטובה ביותר , החסכון הכספי מול מוסכים חיצוניים הוא יחסית זניח, במיוחד כעת כששלדות בגילאים הללו מקבלים 25% הנחת חלקים. 

כבונוס מקבלים מקצועיות וכמובן אחריות "של רצון טוב" לרכבים מחוץ לאחריות אם נתקלו בתקלה מהותית. 

לגבי הטיימינג, אכן זהו טיפול יחסית יקר אבל לא רק בגלל הטיימינג אלא כי הוא 120 אלף כך שהוא כולל גם החלפת פלאגים , רצועת אביזרים, כל הפילטרים , נוזל בלמים וכו'.  סדר גודל 5K  כאשר הטיימינג הוא מחצית.

(כך גם עלה טיימינג בTSI ב VW אגב במוסך מתמחה והרבה יותר מזה בצ'מפיון) 

מבחינתי זה הרכב הכי אמין שהיה בבעלותי מאז ומעולם .

אם צריך למנות את החסרונות המרכזיים הייתי אומר שבעיקר נפח הטענה בתא המטען וצפיפות יחסית ליושבים מאחור.

וכמובן לוי יצחק ששוחט את המחירון ללא הכרה וללא הצדקה .   (יתרון לקונים) 

לפני שעה, פראג כתב:

אם אתה לא מכיר V40 אז על סמך מה כל ההמלצה שלך מבוססת ?  S60 הוא רכב דומה, מנוע וגיר משותפים אבל דברים רבים אחרים לא משותפים . 

בסופו של דבר מאחר ואין הרבה מידע כתוב ברשת בעברית , אתה מייצר מצג לא מדוייק .

אם אתה בעלים של וולוו S60, קודם כל אתה מוזמן להצטרף לקהילה שלנו בפייסבוק וגם בווטסאפ , ושנית מעניין לשמוע נתונים על הרכב (ק"מ, דגם שנתון וכו') ,איפה אתה מטפל והאם נתקלת בתקלה משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לפני שעה, אייל כתב:

ראשית - הרוב המכריע מיוחס ל S60 ולא קשור לדיון, אלו תקלות מוכרות וידועות בקבוצות השונות . הדבר היחיד שמוכר גם בV40 הוא הבאלאנסר שהוא אכן עניין אסתטי או יותר נכון אודיאבילי ונפתר ע"י החלפה לחלק ברוויזיה עדכנית  . 

שנית- לא הבנתי מה הקשר בין רמת גימור לבין תקלה כזו או אחרת, המכלולים המרכזיים אותם מנית כאן הם זהים בכל רמות הגימור. 

בהחלט חשובה הסטוריית הטיפולים, מי טיפל ברכב, איכות החלפים וכו'....  

לפי נסיוני ב5 השנים האחרונות, הטיפול במוסכי היבואן בחלקים מקוריים הוא הדרך הטובה ביותר , החסכון הכספי מול מוסכים חיצוניים הוא יחסית זניח, במיוחד כעת כששלדות בגילאים הללו מקבלים 25% הנחת חלקים. 

כבונוס מקבלים מקצועיות וכמובן אחריות "של רצון טוב" לרכבים מחוץ לאחריות אם נתקלו בתקלה מהותית. 

לגבי הטיימינג, אכן זהו טיפול יחסית יקר אבל לא רק בגלל הטיימינג אלא כי הוא 120 אלף כך שהוא כולל גם החלפת פלאגים , רצועת אביזרים, כל הפילטרים , נוזל בלמים וכו'.  סדר גודל 5K  כאשר הטיימינג הוא מחצית.

(כך גם עלה טיימינג בTSI ב VW אגב במוסך מתמחה והרבה יותר מזה בצ'מפיון) 

מבחינתי זה הרכב הכי אמין שהיה בבעלותי מאז ומעולם .

אם צריך למנות את החסרונות המרכזיים הייתי אומר שבעיקר נפח הטענה בתא המטען וצפיפות יחסית ליושבים מאחור.

וכמובן לוי יצחק ששוחט את המחירון ללא הכרה וללא הצדקה .   (יתרון לקונים) 

אם אתה לא מכיר V40 אז על סמך מה כל ההמלצה שלך מבוססת ?  S60 הוא רכב דומה, מנוע וגיר משותפים אבל דברים רבים אחרים לא משותפים . 

בסופו של דבר מאחר ואין הרבה מידע כתוב ברשת בעברית , אתה מייצר מצג לא מדוייק .

אם אתה בעלים של וולוו S60, קודם כל אתה מוזמן להצטרף לקהילה שלנו בפייסבוק וגם בווטסאפ , ושנית מעניין לשמוע נתונים על הרכב (ק"מ, דגם שנתון וכו') ,איפה אתה מטפל והאם נתקלת בתקלה משמעותית.

נושא השרשור הוא v40/s60. היות ש v40 t5 די נדירות בטח בשנים האלה, ככל הנראה ריאלית עיקר הדיון הוא על s60 

אני לא מדבר ספציפית על הרכב שלך שאני לא מכיר אותו- אולי הוא רכב בקמ נמוך שמטופל היטב וכו ולכן לא הגעת לתקלות האלה. לא אומר שלא יגיע בהמשך

הרמת גימור לא קשורה לצריכת שמן, אבל היא סיבה נוספת לשדרג ל2017

כמו שאמרתי לא מכיר v40. אבל למה שתקלות במנוע לא יהיו זהות ? כמו חיישנים צריכת שמן תרמוסטט וכו' המכלולים הרי זהים. ושוב אני לא אומר שהם קיימות, רק שואל. כמו שאמרתי v40 t5 די נדירות ואני התייחסתי ל s60 t5 שזה רוב מוחלט של ההיצע

אתה אומר שהתקלות לא נפוצות- יכול לומר ממה שציינתי מה חריג (אולי חיישן למדה ויחידה מרכזית, לא בטוח כמה זה נפוץ) ? לא היו לי את כל התקלות האלה רק חלקן, אבל כל פעם שהעליתי תקלה כזאת בפורום כלשהוא נתקלתי ברבים שהיה להם משהו דומה. החוויה שלי (כמו גם החוויה שלך) היא לא העניין כי היא לא בהכרח מייצגת

לגבי טיפולים במרכזי- לא אמרתי עליהם שום מילה רעה. אבל התקלות לא זולות וצריך להיות מודע

יש קצת אווירה בפורום סביב הרכב הזה כאילו הוא קורולה היברידית, זאת הגזמה. הוא לא פיגו אבל לא נטול סיכונים וצריך להיות מודעים אליהם וכמובן להקפיד על תחזוקה ולרכוש רכב שתוחזק היטב

לפני שעתיים, nissan1211 כתב:

אז אני אחדש , אני מחזיק v40 t5 cross country בגרסת אינסקריפשן 4x4 משנת 2018 

טופל כל חייו במורשה ועכשיו על 90 אלף קמ, שום תקלה ממה שרשמת לא נפגשתי. 

אני חבר בכל קבוצות הפייסבוק (וולוו ישראל, וולוו 24/6 , מועדון וולוו ישראל) וב3 פורומים של וולוו בחול

volvoforums 

swedespeed

volvoforum

לפני שרכשתי את הרכב עשיתי בדיקה רחבת היקף על המנוע והדגם ואני עוקב אחרי הקבוצות מדי פעם , אין שום תלונה על הv40 מ2016 ומעלה שם נפתרה בעיית צריכת השמן קרי מספר מנוע 1501327 

ובגרסאות ה1.5 ו 2.0 עם 190 כס לא הייתה קיימת. 

בנוגע לs60 , כן מלבד עניין צריכת השמן שתקף עליה גם מאותו מספר מנוע, ראיתי כמה תלונות על קאניסטר והדלתות, ובודדים על מדחס מזגן אבל לא שום דבר מעבר.

כל דבר אחר (טרמוסטט, צינורות עדינים, חיישנים) אני לא ראיתי ולא מכיר. וזה גם לא הכי הגיוני כי הרכבים האלה עוד יחסית חדשים על הכביש- במקסימום 9 שנים . 

נכון זה עדיין רכב לא זול לתחזוקה כמו מאזדה או טויוטה וצריך להיות מוכן להוציא עליו יותר אבל זו לא אחזקת במוו ולא מרצדס, ותדירות התקלות לא דומה גם היא. 

נושא השרשור הוא שנים מוקדמות יותר. אני אכן ממליץ על עליה בשנתון ל17 וצפונה ששם לפחות חלק מהתקלות לא קיימות ממה שאני מכיר. בשנים מוקדמות התקלות האלה נפוצות, אתה רוצה צילומי מסך מפייסבוק/ וואצפ? איזו הוכחה תספק אותך

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...