Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S60/v40 מנוע t5

Moomin aba

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פראג כתב:

נושא השרשור הוא שנים מוקדמות יותר. אני אכן ממליץ על עליה בשנתון ל17 וצפונה ששם לפחות חלק מהתקלות לא קיימות ממה שאני מכיר. בשנים מוקדמות התקלות האלה נפוצות, אתה רוצה צילומי מסך מפייסבוק/ וואצפ? איזו הוכחה תספק אותך

אני לא צריך שום הוכחה, כפי שאמרתי אני חבר ועוקב אחרי הפוסטים שעולים בכל הקהילות כדי להיות מוכן למצב שבו יקרה משהו דומה בשלי, אבל לא ראיתי שום דבר חריג. תקנה או תמליץ מה שאתה רוצה, אני ממליץ על הרכבים האלה  מניסיון ולפי מה שאני רואה גם אייל שהוא בעלים וותיק ממני של רכבי וולוו

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם
לפני 16 שעות, nissan1211 כתב:

אני לא צריך שום הוכחה, כפי שאמרתי אני חבר ועוקב אחרי הפוסטים שעולים בכל הקהילות כדי להיות מוכן למצב שבו יקרה משהו דומה בשלי, אבל לא ראיתי שום דבר חריג. תקנה או תמליץ מה שאתה רוצה, אני ממליץ על הרכבים האלה  מניסיון ולפי מה שאני רואה גם אייל שהוא בעלים וותיק ממני של רכבי וולוו

לפי מה שאני מבין גם הניסיון שלך וגם הניסיון של אייל (שבכל זה לא בהכרח מייצג) זה רכבים עם קמ נמוך מנושא השרשור. האם אתה מכיר *כמה* בעלים של רכבים כאלה בין 2014-2017 עם 100 אקמ וצפונה שלא נתקלו לפחות בחלק מהבעיות? מן הסתם זה דברים שלא קורים ב50 אקמ. כי אני בעצמי כזה, מכיר עוד הרבה ויודע שהתקלות האלה נפוצות

לא אמרתי שלא ממליץ- אבל קצת בדומה למנועי 165 של פיגו יש בפורום הזה וייבים מאוד מוגזמים לגבי האמינות של הרכב. רכבים כאלה בני 6 וצפונה עם קמ ממוצע או יותר כנראה יגיעו לפחות לחלק מהתקלות וצריך להיות מודע לסיכון. זה לא רכב שאתה הולך פעם בשנה לטיפול ושוכח ממנו

פורסם
לפני שעה, פראג כתב:

לפי מה שאני מבין גם הניסיון שלך וגם הניסיון של אייל (שבכל זה לא בהכרח מייצג) זה רכבים עם קמ נמוך מנושא השרשור. האם אתה מכיר *כמה* בעלים של רכבים כאלה בין 2014-2017 עם 100 אקמ וצפונה שלא נתקלו לפחות בחלק מהבעיות? מן הסתם זה דברים שלא קורים ב50 אקמ. כי אני בעצמי כזה, מכיר עוד הרבה ויודע שהתקלות האלה נפוצות

לא אמרתי שלא ממליץ- אבל קצת בדומה למנועי 165 של פיגו יש בפורום הזה וייבים מאוד מוגזמים לגבי האמינות של הרכב. רכבים כאלה בני 6 וצפונה עם קמ ממוצע או יותר כנראה יגיעו לפחות לחלק מהתקלות וצריך להיות מודע לסיכון. זה לא רכב שאתה הולך פעם בשנה לטיפול ושוכח ממנו

תפסיק לצטט אותי בבקשה, זה חוזר על עצמו. 

אייל אמר לך וגם אני, אם אין לך את הרכב הזה ואתה לא מספיק מכיר אז אין מה לחפש להרוס את השם שלו סתם, לא פה ולא בשרשורים ישנים יותר שהוקפצו לחינם.

אתה טוען שאתה מכיר, אין בעיה לא צריך להגזים ולכפות את דעתך, מי שרוצה יכול לקרוא בשרשור ולבחור להקשיב או לא להקשיב לך.

אתייחס למשפט האחרון- "זה לא רכב שאתה הולך פעם בשנה לטיפול ושוכח ממנו" . רבים בפורום הזה ובכלל הפורומים האחרים יעידו אחרת, וזה שאין לך את הרכב לא מאפשר לך לקבוע כזה דבר בשום מותג ודגם רכב ולא רק במקרה הזה. שיהיה בהצלחה 

פורסם (נערך)

לא חושב שיש אווירה כלשהי בפורום לגבי הרכב. הוא לא כל כך בכותרות.

ברור שלא קורולה היברידית אבל אם מטופל היטב הוא לא צפוי לאכזב.

גם אם אותו מנוע וגיר ,זה לא אומר בהכרח שהאביזרים ההיקפיים זהים , עיין ערך קניסטר,מנעולי דלתות וכו שאינם בעייתיים ב v40 אבל נפוצים ב s60. 

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ככה מהצד, קראתי כמה שרשורים ואפילו התעניינתי ברכישה של v40, s60, v60

בשום מקום אין מצג שאפילו מקרב את הרכב לרמת אמינות של טויוטה, ובטח שאין מה להשוות את רמת המכונאי שנדרשת לטיפול בוולוו לעומת קורולה.

דיברתי עם מוכר לגבי הרכב שהוא מכר ספציפית וקיבלתי הסבר ברור איפה מטפלים וכמה זה יותר יקר ושצריך לדעת לאן נכנסים.

סך הכל כשמשווים עלויות אחזקה ואמינות של וולוו צריך להשוות לפחות לפולקסוואגן, ובחלק מהדגמים ורמות האבזור ההשוואה צ"ל אל מול AUDI, B.M.W 

פורסם (נערך)

נכון ומה יותר טוב ממישהו עם כמעט 20 שנה בפולקסווגן כדי להשוות.

הטיפולים בוולוו יקרים יותר בהשוואה לVAG (אבל אני משווה לעלות במוסך רון, לא בצ'מפיון) ,בוא נגיד 20 אחוז יותר.

מצד שני יש דברים כמו טיפול גיר שבוולוו קורים בזול (החלפת שמן גיר לא יקרה) ובVAG לעומת זאת, החלפת שמן ב DSG עם פילטר מגיעה לעולמות ה1500 ש"ח רק עבור זה.

כנראה שההבדל הוא בבעיות גדולות ומשביתות שם ככל הנראה הוולוו תהיה יותר יקרה, 

מצד שני יש לך יבואן הרבה יותר טוב מצ'מפיון שיודע לקחת אחריות על רכבים שטופלו כהלכה.

לכן באופן כללי ככל שהרכב עם היסטוריה יותר מסודרת , מטופל כמו שצריך ונסע כמה שפחות הסיכוי להפתעות פוחת מהותית. 

בקרוב אעלה דוח אחזקה של 5 שנים (פלוס חודש) על הV40. 

אגב קטע שלא הזכרנו , הביטוחים. ב וולוו העלויות מצחיקות יחסית ל VW ,  
בשנה שעברה המקיף שלי היה יותר זול מהחובה .... (משהו כמו 1500 מקיף) ואין דרישות מיגון (תשלום חודשי לאיתוראן ב VW)

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בתאריך 28.6.2024 בשעה 14:22, nissan1211 כתב:

תפסיק לצטט אותי בבקשה, זה חוזר על עצמו. 

אייל אמר לך וגם אני, אם אין לך את הרכב הזה ואתה לא מספיק מכיר אז אין מה לחפש להרוס את השם שלו סתם, לא פה ולא בשרשורים ישנים יותר שהוקפצו לחינם.

אתה טוען שאתה מכיר, אין בעיה לא צריך להגזים ולכפות את דעתך, מי שרוצה יכול לקרוא בשרשור ולבחור להקשיב או לא להקשיב לך.

אתייחס למשפט האחרון- "זה לא רכב שאתה הולך פעם בשנה לטיפול ושוכח ממנו" . רבים בפורום הזה ובכלל הפורומים האחרים יעידו אחרת, וזה שאין לך את הרכב לא מאפשר לך לקבוע כזה דבר בשום מותג ודגם רכב ולא רק במקרה הזה. שיהיה בהצלחה 

מילולית כתבתי בשרשור- יש לי s60 t5 והכותרת: s60/v40 t5 , ואני גם בקבוצת ווצפ ופייסבוק וכו של בעלים ויכול לשתף גם מנסיונם

אייל קנה רכב עם 30 קמ ונוסע בו 1327 קמ בשנה בערך, לא רלוונטי. התקלות לרוב מגיעות באיזורי ה100 אקמ וצפונה

לפני 3 שעות, אייל כתב:

נכון ומה יותר טוב ממישהו עם כמעט 20 שנה בפולקסווגן כדי להשוות.

הטיפולים בוולוו יקרים יותר בהשוואה לVAG (אבל אני משווה לעלות במוסך רון, לא בצ'מפיון) ,בוא נגיד 20 אחוז יותר.

מצד שני יש דברים כמו טיפול גיר שבוולוו קורים בזול (החלפת שמן גיר לא יקרה) ובVAG לעומת זאת, החלפת שמן ב DSG עם פילטר מגיעה לעולמות ה1500 ש"ח רק עבור זה.

כנראה שההבדל הוא בבעיות גדולות ומשביתות שם ככל הנראה הוולוו תהיה יותר יקרה, 

מצד שני יש לך יבואן הרבה יותר טוב מצ'מפיון שיודע לקחת אחריות על רכבים שטופלו כהלכה.

לכן באופן כללי ככל שהרכב עם היסטוריה יותר מסודרת , מטופל כמו שצריך ונסע כמה שפחות הסיכוי להפתעות פוחת מהותית. 

בקרוב אעלה דוח אחזקה של 5 שנים (פלוס חודש) על הV40. 

אגב קטע שלא הזכרנו , הביטוחים. ב וולוו העלויות מצחיקות יחסית ל VW ,  
בשנה שעברה המקיף שלי היה יותר זול מהחובה .... (משהו כמו 1500 מקיף) ואין דרישות מיגון (תשלום חודשי לאיתוראן ב VW)

נכון. אחזקה של ואג וגם של במוו תהיה יקרה יותר, ובסך הכול התמורה למחיר למרות ירידת ערך היא נהדרת

לא אומר שאין סיכונים וצריך להציף אותן בפני לקוח פוטנציאלי.

ובהחלט מסכים לגבי מוסכי יבואן. קצת יותר יקרים מהיבואנים העממים- אבל סביר לגמרי בשביל יוקרה והשירות מצויין

לא אמרתי בשום שלב שהרכב לא אמין. אבל אם אנשים נלחצים מזה שאני מציף תקלות ספציפיות וידועות לכל מי שמחזיק את הרכב בקמ ובשנתונים האלה- אז מישהו פה מנסה להיות לא הוגן כלפי רוכשים פוטנציאלים

פורסם
בתאריך 27.6.2024 בשעה 10:34, פראג כתב:

נכון. אבל למי שלא נכנס לדקויות כאלה אז 2017 זה ראש נקי, שם כבר כל המנועים הם מעל מספר מיליון וחצי. בנוסף 2017 יש עדכון באבזור ל rd

אתה אומר שאני לא מבין כי כולם צורכים שמן?😁

מנועי t5 עד מספר מנוע מיליון וחצי בסיכון גבוה לצריכת שמן, גוגל פשוט (כולל עלון שירות בארהב) יגלה לך את זה אני לא מחדש פה כלום

אל תתפשר על המנועים בסיכון לצריכת שמן, אל תעשה את הטעות הזאת. יש אנשים שהרכב שלהם שותה 1 ל1000 ומטה (ולא, לא ב300 אקמ) יכול לכתוב לי בפרטי אביא לך ציטוטים

ואתה לא יכול לדעת לפני שאתה קונה בבדיקה לא יראו דבר כזה

כמובן שלא כולם, וכמובן שלא אצל כולם זה קצב זהה. אבל אם לא החליפו את הרינגים אתה לא יכול לקנות בראש שקט. חפש 2017 או 2016 עם מספר מנוע מעל מיליון וחצי (תחפש בגוגל את המספר המדוייק, לא זוכר). עדיף רמת גימור 'פשוטה' בלי צריכת שמן מאשר rd + עם סיכון

עוד רגישיות שחשוב לבדוק:

רעשים מהבלאנסר (יכול להיות שזה רק עניין אסתטי ולא בעיה)

קאניסטר (מתנהלת ייצוגית)

נעילת דלתות (אבל יש כבר ריקול אז זה כבר לא משהו לדאוג לגביו)

תרמוסטט (ואם הוחלף מאוחר- יכול להיות תקלה במחשב)

תקלות אפשריות נוספות: יחידה מרכזית, חיישן חמצן חיישן לחץ דלק ןצינורות רגישים. כמובן לא כל התקלות ולא לכולם ותלוי בקמ איכות תחזוקה וכו- אבל אלו דברים שצריך לשים לב

כמו כן לשים לב אם הרכב עבר טיפול טיימינג בזמן ואם טרם הגיע הזמן- מדובר בטיפול לא זול ולשקלל בקניה

בהצלחה

כאחד שהייתה לו S60 ועכשיו V40 אני אחדד קצת את המידע שנתת כאן. 

בS60 עד כמה שידוע לי אין באלאנסר, רק בV40 (או שהבנתי שרק בV40 יש תקלות בחלק הזה?).
קאניסטר - כמעט כל S60 שנתקלתי.
נעילת דלתות - אני אישית לא נתקלתי, אבל שמעתי על כמה שכן, וכמו שציינת יש ריקול.
תרמוסטט - כן היה אצלי והחלפתי. 
יחידה מרכזית - אם אתה מתכוון למיזוג אז כן זה קורה בלא מעט רכבים, שמעתי על מקרים כאלה רק בT5, אצלי פשוט מילאתי פעם אחת גז וזה החזיק המון זמן, כנראה הייתה דליפה איטית. 

חיישנים - לא נתקלתי ב"ה. 

חשוב מאוד להגיד - ביבואן מאוד מתחשבים ברכבים שטופלו רק אצלם, ויש השתתפות מצידם בתיקונים של התקלות האלו, ככה שאולי זה לא נעים, אבל זה גם לא נורא. בלי קשר, לדעתי, מדובר ביבואן הכי שירותי שנתקלתי בו עד כה. 

למשל: על קניסטר לא שילמתי כי ככה קניתי מהטרייד שלהם. 
תרמוסטט גם קיבלתי הנחה יפה כי הרכב טופל רק אצלם. 
בV40 גם היו לי הפתעות שטופלו בהשתתפות שלהם: מגבר בלם, בעיה שקיימת בT3 ולא נפוצה כל כך, אבל יקרה לתיקון. 

עוד משהו ראוי לציון: כל חלק שהחלפתם והוא לא חלק שאמורים להחליף תקופתית (כמו בלמים, שמנים, מצתים וכד'), זאת אומרת במקרה שלי: קניסטר, מגבר בלם וכד', היצרן נותן אחריות לכל החיים. 

זאת אומרת שאם החלפתם קניסטר למשל, שילמתם פעם אחת, וכל עוד אתם ממשיכים לטפל אצלם, יש לכם אחריות על החלק הזה ולא תצטרכו לשלם בהחלפה נוספת. כמובן רק אם הרכב מטופל אצל היבואן. 

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם
לפני 32 דקות, Menro כתב:

כאחד שהייתה לו S60 ועכשיו V40 אני אחדד קצת את המידע שנתת כאן. 

בS60 עד כמה שידוע לי אין באלאנסר, רק בV40 (או שהבנתי שרק בV40 יש תקלות בחלק הזה?).
קאניסטר - כמעט כל S60 שנתקלתי.
נעילת דלתות - אני אישית לא נתקלתי, אבל שמעתי על כמה שכן, וכמו שציינת יש ריקול.
תרמוסטט - כן היה אצלי והחלפתי. 
יחידה מרכזית - אם אתה מתכוון למיזוג אז כן זה קורה בלא מעט רכבים, שמעתי על מקרים כאלה רק בT5, אצלי פשוט מילאתי פעם אחת גז וזה החזיק המון זמן, כנראה הייתה דליפה איטית. 

חיישנים - לא נתקלתי ב"ה. 

חשוב מאוד להגיד - ביבואן מאוד מתחשבים ברכבים שטופלו רק אצלם, ויש השתתפות מצידם בתיקונים של התקלות האלו, ככה שאולי זה לא נעים, אבל זה גם לא נורא. בלי קשר, לדעתי, מדובר ביבואן הכי שירותי שנתקלתי בו עד כה. 

למשל: על קניסטר לא שילמתי כי ככה קניתי מהטרייד שלהם. 
תרמוסטט גם קיבלתי הנחה יפה כי הרכב טופל רק אצלם. 
בV40 גם היו לי הפתעות שטופלו בהשתתפות שלהם: מגבר בלם, בעיה שקיימת בT3 ולא נפוצה כל כך, אבל יקרה לתיקון. 

עוד משהו ראוי לציון: כל חלק שהחלפתם והוא לא חלק שאמורים להחליף תקופתית (כמו בלמים, שמנים, מצתים וכד'), זאת אומרת במקרה שלי: קניסטר, מגבר בלם וכד', היצרן נותן אחריות לכל החיים. 

זאת אומרת שאם החלפתם קניסטר למשל, שילמתם פעם אחת, וכל עוד אתם ממשיכים לטפל אצלם, יש לכם אחריות על החלק הזה ולא תצטרכו לשלם בהחלפה נוספת. כמובן רק אם הרכב מטופל אצל היבואן. 

אכן השירות של היבואן בסדר גמור, לא אמרתי עליו מילה רעה. ומסכים לגבי החידוד

לגבי החיישנים שטרם נתקלת (הלחץ דלק הוא הנפוץ להבנתי) - בכמה קמ החזקת את הרכב יכול לומר? ממה שאני מכיר זאת בעיה שצצה באיזורי ה100 קמ כזה. אני יודע שיש כאלה שמזמינים מעלי ומחליפים לבד, ביבואן זה עסק של משהו כמו 1800 שח

פורסם
בתאריך 4.7.2024 בשעה 10:43, פראג כתב:

אכן השירות של היבואן בסדר גמור, לא אמרתי עליו מילה רעה. ומסכים לגבי החידוד

לגבי החיישנים שטרם נתקלת (הלחץ דלק הוא הנפוץ להבנתי) - בכמה קמ החזקת את הרכב יכול לומר? ממה שאני מכיר זאת בעיה שצצה באיזורי ה100 קמ כזה. אני יודע שיש כאלה שמזמינים מעלי ומחליפים לבד, ביבואן זה עסק של משהו כמו 1800 שח

את הS60 מכרתי עם 70 אלף ק"מ בערך. 
הV40 כרגע על 102 אלף ק"מ.

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...