Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת חשמל גבוהה byd

פוסטים מומלצים

פורסם

מה נשמע חברים יקרים?!

בשעה טובה קניתי byd atto 3.

אשמח מאד לחוות דעת מבעלי הרכב הנ''ל לגבי טווח מקסימלי, מחישוב שעשיתי הרכב מפרק לי את הבטריה במהירות למרות נסיעה סבירה וניצול הדגרנרציה , הוי אומר שב10% סוללה הרכב נוסע טווח של 20ק''מ בלבד.. וירד לי מהטווח הדינאמי 40 ק''מ במקום 20ק''מ.

למישהו יש הסבר מה ההיגיון?

מצרף תמונות מהלוח מחוונים של לפני ואחרי

תודה מראש

IMG_20240623_154311_170.jpg

IMG_20240623_000327_142.jpg

פורסם

תלוי באיזה טוואי היו הנסיעות שלך - מדידה של נסעה אחת רחוקה להיות מדויקת.

אם הנסיעה בעליה צריכה החשמל תהיה גבוהה.

אם הנסיעה בירידה צריכת החשמל תהיה נמוכה.

צריכת החשמל בעיר תהיה בד"כ נמוכה יותר מהצריכה מחוץ לעיר, וכו'

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

תוסיף מזגן לערימת המשתנים - 35 מעלות בצילום הראשון... וייתכן גם קירור סוללה, אבל אני צריך לאמת את זה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רק אומר אצלי בעבודה יש כבר 6 יח' byd atto 3.

בליסינג, כולם אומרים שהטווח של הרכב יותר קצר ממה שהם מפרסמים.

הרבה אומרים שהם משיגים 330 קמ על סוללה מלאה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

זה ידוע... מאשר את ה-300-330 אגב, זה הנתון האמיתי.

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

זה ככה בכל הרכבים כולל בבנזין שצריכת הדלק שמצהיר היצרן אין לה קשר למציאות

אני עובר את ה 400 קמ בקלות ללא מזגן בעיקר בחורף

ובקיץ איזור 380-390 קמ

רוב הנסיעות שלי בת'א ואני נוסע רגוע.

זה תלוי במגוון פרמטרים:מזגן,מהירות נסיעה,עליות,עומס על הרכב,תאוצות,חלונות פתוחים...

ובדומה לבנזין הוכנסה מתמטיקה שתציג שקצב הירידה בק'מ הנותר הוא איטי שהסוללה מלאה ומהיר יותר שהסוללה מתרוקנת

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

חברים,

כאשר הרכב יוצא מהמפעל נתוני מרחק נסיעה פוטנציאלי מחושבים לפי ערך קבוע של היצרן ע"פ תנאי מעבדה. בנהיגה הצריכה בפועל לרוב גבוה יותר ולכן הירידה דרסטית. ככול שהנהג מיומן יותר ומכיר את הרכב, הפער מצתמצם או להפך תלוי בסגנון הנהיגה.

לשם המחשה, בתור בעלים של ora 3 300pro+ (טווח מוצהר של 310 ק"מ), בחורף הישראלי ללא צורך בחימום/קירור, בנסיעה בדוושה אחת אני מצליח להגיע לנתונים של 290-295 ק"מ לטעינה, לעומת זאת, בגל החום הנוכחי, בהתחשב במיזוג שעובד קשה, והצורך בקירור מערך המצברים אני יורד לסדר גודל של 260-265 ק"מ שלי זה נראה סביר. מבחינת נהיגה, כ-50% מהנסיעה היא בכבישים מהירים, שאז אני לא ממש עדין בהאצה/מהירות. אם אני משוכלל גם את צורת הנהיגה אני מניח שבחורף, שאין צריכה עודפת הייתי מגיע כמעט לנתוני יצרן, ובחום הישראלי ל- 5-10 אחוז פחות מהנתון הרישמי. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

צריך להפריך עוד איזו קונספציה לא נכונה שרבים מאמינים בה - רגנרציה גבוהה טובה רק בעיר, מחוץ לעיר היא מזיקה!

מדוע?

רגנרציה מחזירה רק 50% עד 60% מאנרגיית המהירות (אנרגיה קינטית) לחשמל בסוללה. כלומר יש 40% - 50% שהולך לאיבוד. רוב האנשים שנוסעים בבינעירוני לא מדייקים על המהירות שלהם, אלא יש תזוזה מסויימת, נגיד מ100 קמ"ש ל90 קמ"ש ואז חזרה ל100. עם רגנרציה גבוה, איבוד האנרגיה בשינוי מהירות,  גדול יותר מאשר עם רגנרציה נמוכה או מבוטלת. כאשר לוחצים על הבלמים, הרכב בכל מקרה מפעיל את הרגנרציה הגבוהה.

אם משתמשים בבקרת שיוט, אין את הבעיה הזאת (וגם לא קיים כזה מושג - רגנרציה גבוהה בבקרט שיוט).

ההמלצה שלי להשתמש ברגנרציה גבוה בתוך העיר ונמוכה מחוץ לעיר.

עריכה אחרונה על ידי gollu
פורסם
לפני 10 שעות, יוסי הכריש הקדוש כתב:

תודה רבה לכולכם, החכמתם אותי מאד. אני אעשה עוד כמה בדיקות , ומקסימום אני אתקדם למוסך מורשה שלהם

ומה אתה בדיוק מצפה שהמוסך המרכזי יעשה ?

ישפר את מזג האויר בארץ ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון!!

הייתי במוסך מורשה byd מוסך הבירה בתלפיות ירושלים.

שאלתי לפשר הצריכה, איך יכול להיות שנסעתי אתמול מביריה לירושלים בכביש 6 עם נעילת שיוט על 110 קמ''ש וללא מזגן ונשאר לי רק 20% ,נסיעה שיא החסכונית והדגרנטיבית...

אבנר מנהל המוסך אמר לי שלחצתי הרבה על הגז.. התבאסתי שלא הסרטתי את כל האוטו 360° פנים וחוץ במהלך הנסיעה..(במסך היה כתוב לי צריכה ממוצעת של 18kw ל100 ק''מ)

נ.ב. העובדת בקבלת פנים אמרה לי שכבר פנו אליהם הרבה אנשים, והבעיה באמת היא איך שהבעלים הקודם השתמש ברכב, הוי אומר שבגלל שהוא לחץ חזק על הדוושה ,אז המכונית באופן רגיל מורידה את הטווח ממש לחצי, היא אמרה שעוד חצי שנה הסוללה אמורה להתאזן... חחח

תודה רבה לכל המגיבים 

פורסם

נסה לבצע ריסט של המערכת.

מכל מקום אני יודע על טווח ראלי של 280-320 ק"מ על סוללה טעונה במלואה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...