Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

https://www.haaretz.co.il/dynamo/cars/2024-04-01/ty-article/.premium/0000018e-999b-d64e-afce-ffbf36a70000?gift=6cc0117f11a041acb71466320d1664af

כמה נתונים מעניינים.

העליות הכי גבוהות הן בקורולה ובאיוניק (אפילו שלכולם נדמה שבג'ימני -- כן, גם שם).

חברות הביטוח מרוויחות יפה.

מכוניות חשמליות כן נגנבות -- למעשה, יותר מחלקן בצי הרכב הכללי. 

ועדיין מה שאני לא מבין הוא העליה המשמעותית בביטוח חובה, שלא קשור לכאורה לגניבות בכלל. ב-2017 שילמתי 780 ש"ח חובה, 2024 -- 1,150. עליה של כמעט 50%. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

אן אני יגיד לך שאתה יכול להרוויח כסף מ לא לעשות כלום ואף אחד לא יבוא אלייך בטענות - איך עשית? ולמה עשית את הכסף הזה?.  לא תרצה לעשות את זה? ברור שכן. 

המחיה פה מטורפת ואף אחד לא שורף את הרחובות. חברת הביטוח תעלה לך את המחיר כי היא יודעת שאתה תקנה כי גם החברות האחרות יעלו מחיר. זה מונופולים.

אותו הדבר בכל דבר כאן בארץ במיוחד בשוק הדיור. אתה תשלם על אותם קירות שעלו חצי מחיר (כן גם ביחס למשכורות) בזמנם היום כפול במשך 30 שנה . למה? כי אתה תשלם.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם

הזכרון שלך קצר. חפש קוטג׳ ואוהלים. הפעם האיום של אותו אדם היה קיומי, אז הצטרפו שכבות יותר רחבות. אבל זה שייך לאופטופיק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הזכרון שלי מצויין. אני מדבר על העליה המטורפת בשנה+ האחרונה במחירים ועל זה שלא שורפים על זה רחובות (למה?). אבל כאמור, אוף-טופיק.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

הזכרון שלך קצר. חפש קוטג׳ ואוהלים. הפעם האיום של אותו אדם היה קיומי, אז הצטרפו שכבות יותר רחבות. אבל זה שייך לאופטופיק.

דווקא המחאות האלו גרמו לעליה ביוקר המחיה 

פורסם

שימו לב לכותרת: עברו לרווח

חברות הביטוח היו הפסדיות (בהקשר של ביטוחי רכבים) ורק עכשיו הן עוברות לרווח אחרי שהעלו את המחירים.

ושוב אומר: רוב העלות של הביטוח המקיף וצד ג' לא קשורה לגניבות הרכב, אלא לתאונות וזה מהסתכלות פשוטה בנתונים הכספיים שהם שחררו. מספיק לראות כמה עלו מחירי החלפים, עלויות התיקונים במוסכים ומחירי הרכבים בכללי - כדי להבין שאין ברירה אלא גם לביטוח לעלות בהתאם.

לגבי מחירי החובה - אין אלא להניח שיש גידול במספר התאונות עם נפגעים (מה שלא ראיתי בנתונים) או שיש גידול במספר תאונות עם נפגעים שהם לא מבוטחים (הולכי רגל, קורקינטים, אופניים וכו').

פורסם

איך נאמר בעדינות? נשמע קצת מופרך.. אפשר לשחק עם הנתונים בהרבה דרכים.

אם הן לא היו ריווחיות כנראה שהן (רובן או כולן) היו מקפלות את הבאסטה.

פורסם
לפני 22 דקות, taranta כתב:

איך נאמר בעדינות? נשמע קצת מופרך.. אפשר לשחק עם הנתונים בהרבה דרכים.

אם הן לא היו ריווחיות כנראה שהן (רובן או כולן) היו מקפלות את הבאסטה.

מה נשמע מופרך? שמחירי החלפים עלו בשנים האחרונות? מחירי הרכבים? עלויות עבודה במוסכים? האם אתה חי כאן בארץ?

אם כל חברה שלא רווחית אחרי שנה תסגור את עצמה במקום לעשות תיקונים במחירי השירות שלה - לא הרבה חברות ישרדו לאורך זמן.

פורסם

אתה מציג את זה כאילו היה כאן איזה כשל שוק מטורף שפתאום תוקן. מקסימום מעידה חד פעמית. וכאמור - נשמע לי חשוד. בערך כמו ההתבכיינויות שלהן על הפול.

• תוכן חדש...