Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, פינדר כתב:

אתה אשכרה גר במדינה שהמציאה  את האינקוויזיציה ואת גירוש היהודים.

התגובה שלי התייחסה לערבים/פלסטינים ולא לאירופאים. זה מה שהבנתי (לא נכון, כפי שהסתבר בהמשך) מדבריו של יבגני.

אני מקווה שביום פקודה, אירופה תשכיל להגיב באופן יותר החלטי ולא תמרח את הלוחמה/הגנה שלה מפני השכנים על פני שישה עשורים (ועוד היד נטויה) כפי שישראל עשתה זאת. גם ההיסוס לאחר השבעה באוקטובר לא עזר למוניטין וגרם למלחמה הנוכחית להיראות כמו פעולה מתוכננת ומחושבת במקום תגובה ל-X. וכמובן, עניין היח"צ סביב מה שקורה בעזה טופל באופן כ"כ חובבני ועצל (בניגוד למכונת התעמולה הערבית) שקשה להאשים את האירופאי המצוי בכך שהוא רואה בישראל את האיש הרע בסיפור.

• תגובות 597
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 40 דקות, Derish כתב:

עניין היח"צ סביב מה שקורה בעזה טופל באופן כ"כ חובבני ועצל (בניגוד למכונת התעמולה הערבית) שקשה להאשים את האירופאי המצוי בכך שהוא רואה בישראל את האיש הרע בסיפור.

אתה לא האירופאי המצוי וחוסר היחצ הישראלי לא אמור להשפיע עליך ובכל זאת אתה משווה את הציונות לגזענות. אז איך נתלונן על האירופי המצוי?

ואני כותב את זה בתור מישהו שלא חסרה לו ביקורת על ישראל, על ההנהגה, על הצבא ועל חלק, אם לא רוב, מאזרחיה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כמו רוב יוצאי מזרח אירופה אני רחוק מהצד השמאל(נ)י של הסקלאה הפוליטית, אבל עדיין מרגיש שהגזענות, האפליה, והדרת האחר טבועות בכל נימי נפשה של הזהות הישראלית ולפיכך גם באינטרפרטציה שלה לציונות וליהדות. אולי אני פשוט יותר רגיש לעניין עקב החשיפה שלי לעשרות מקרים רבים בהם חבריי ומכריי היו יהודים מספיק כדי לשרת בצבא אבל לא מספיק כדי להתחתן, להביא ילדים טהורי גזע, או להיקבר באותה חלקה עם חבריהם שנפלו בקרב. קצת קשה להחליק על דברים כאלה.

לרוב מדינות אירופה ובוודאי לארה"ב יש רקורד חמור הרבה יותר בתחום כיבוש שטחים וחלוקתם, טיפול במי שכבר היה שם באותה עת, וכו'. אבל כיום רוב המדינות האלה מכות על חטא ומאפשרות (קצת יותר מדי) לצאצאים של כל הנפגעים/מדוכאים להגר אליהן באופן חופשי ולשפר את חייהם, לפחות בתיאוריה. האפליה וה-bias כמובן קיימים עדיין, אבל הם לא פאקינג מדיניות רשמית ובטח לא משהו להתגאות בו כפי שקורה בארץ.

במוקדם או במאוחר ישראל תצטרך למצוא פתרון לבעיית ה'פליטים' שלה (אל דאגה, אני לא באמת מחשיב אותם לכאלה) ועד אז אין לה שום בסיס מוסרי להתלונן על אפליה או אנטי-משהו בכיוונה. זה תנאי יסוד שצריך לעמוד בו בעולם המערבי המפותח לפני שבכלל פותחים את הפה. וד"א, גם לגבי מה שעשו למהגרים בשנים עברו לא ראיתי בינתיים שום חרטה או התנצלות מאף גורם רשמי. רק בשבוע שעבר קראתי על מדיניות בניית הפלייליסט של עורך גל"צ שפרש לאחרונה ולא האמנתי שדברים כאלה עדיין קרו בשעות השמונים והתשעים. אז ברדיו ובטלווייזה זה היו המזרחים, וברבנות זה היו הרוסים, ובבתי החולים זה היו האתיופים, וכולם סבבה עם זה כי זה נתפס כאיזה סוג של טירונות מעוותת שחייבים לעבור ע"מ להתקבל ליחידה.

כאמור, מדובר בחלק כ"כ אינטגרלי של החיים בארץ שרוב האנשים והגופים הרשמיים בכלל לא מרגישים אותו. לך תסביר להם עכשיו שהם עשו משהו לא בסדר.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

58% חיים על חשבון 42% שמשלמים מס הכנסה.

חלק ה58% חיים ככה מבחירה וחלק מחוסר ברירה. זה לא משנה את התוצאה הסופית.

אם יש סיבה להגר מפה, זו הסיבה. לא האויבים מבחוץ.

image.thumb.png.5a38659b4497559b732a6260a2baa6da.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא מסכים. חלק לא מבוטל מאלה שחיים מתחת לסף המס אחראים לחלק גדול מהמיסים שמשלם המגזר העסקי.

ולפני שאתה קופץ ההי טק אז ההי טק שמשלם הרבה מס אחראי לתעסוקה של הרבה יותר עובדי שכר נמוך מאשר עובדי שכר גבוה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אי אפשר לסנן ככה מי באמת חי על חשבון אחרים.

עדיף מצב שמישהו אחד מרוויח הרבה ומשלם הרבה מס, והמשרה שלו מייצרת עבודה לעוד 10 אנשים שעובדים בעבודות מינימום. 

הם לא משלמים מס (הכנסה) אבל הם לא לוקחים דמי אבטלה מהמדינה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

עדיף מצב שמישהו אחד מרוויח הרבה ומשלם הרבה מס, והמשרה שלו מייצרת עבודה לעוד 10 אנשים שעובדים בעבודות מינימום. 

עדיף ממה?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

עדיף מאשר שלא יעבדו ולמעסיקים שלהם לא תהיה עבודה והמדינה תשלם להם דמי אבטלה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

עדיף מאשר שלא יעבדו ולמעסיקים שלהם לא תהיה עבודה והמדינה תשלם להם דמי אבטלה.

כן. זה ברור.

זה פחות עדיף ממצב שבו הם היו מראש מתפרנסים בצורה שתאפשר להם לחיות בכבוד (שכר מינימום לא מאפשר את זה), בלי שיהיה צורך במנגנונים מורכבים שיקחו כסף מהמעסיק ויעבירו אותו חזרה לעובדים על ידי כל מני הטבות, קצבאות וסובסידיות.

ברור שהמעגל הזה קיים בכל מדינה, אבל פה הוא יוצא מאיזון, מגדיל את הקיטוב, מכניס עוד שחיתות ופוליטיזציה למע׳ וכו׳.

עכשיו תוסיף למשוואה את זה שחלק מכובד ממרוויחי השכר הנמוך הם בכלל עובדי מדינה, כך ש100% מהשכר שלהם מגיע ממשלם המיסים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 58 דקות, פינדר כתב:

עכשיו תוסיף למשוואה את זה שחלק מכובד ממרוויחי השכר הנמוך הם בכלל עובדי מדינה, כך ש100% מהשכר שלהם מגיע ממשלם המיסים.

אז אתה מעדיף שישלמו להם יותר (מכיסך)? או שלא צריך עובדי מדינה?

לא הצלחתי להבין את הטיעון.

פורסם
לפני שעתיים, taranta כתב:

לא הצלחתי להבין את הטיעון.

הטיעון פשוט מאוד:

בכל מדינה יש את אלו שמרוויחים יותר ואלו שמרוויחים פחות, כשמקובל שאלו שמרוויחים יותר משלמים ״על כולם״ באמצעות מיסים.

השאלה היא מה האיזון. כמו שהנתונים מראים, בישראל של 2024, חלקם של אלו שמשלמים מיסים משמעותיים, מצטמצם מהר. זה רע לכלכלה ולחברה מהרבה סיבות.

טענו פה שזה בסדר שיש כאלו שלא משלמים, כי החלק שלהם משולם כביכול על ידי המעסיק שמרוויח מעבודתם. זה נכון. אבל שוב השאלה כמה כאלו יש, וכמה כאלו שהם עובדי מדינה ולא חלק מהמגזר היצרני. ברור שצריך עובדי מדינה, אבל גם פה נדרש איזון בין מספר עובדי המדינה לבין המגזר שמממן אותם.

השורה התחתונה: המצב בישראל לא בריא ולא מראה על כלכלה שמנוהלת נכון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

רוב ההכנסות מיסים לא מגיעות ממס הכנסה (בעלי ההכנסות הנמוכות משלמים את שאר המיסים) אלא בעיקר מהמגזר העסקי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 שעות, פינדר כתב:

image.thumb.png.5a38659b4497559b732a6260a2baa6da.png

הכנסת אותי לקבוצה הלא נכונה.. אין מספיק נתונים בשביל להסיק מכך משהו. 

לפני 6 שעות, SlowRide כתב:

לא מסכים, אני מעדיף שכולם ישלמו מס באופן שווה גם אם אתה מקבל משכורת חלקית או נמוכה משכר מינימום מאשר מיסוי הדרגתי הזוי.

נתחיל עם 20 אחוז מס

לא משתלם לאף אחד לצאת לעבודה אם יהיה עדיין מס הדרגתי. ברגע שיהיה מס הכנסה אחיד לכולם, הסיכוי שיצאו עוד אנשים לעבוד יגדל.

25 אחוז מס הכנסה נשמע יותר טוב. 

כן, אני אוכל עניים בתור קורנפלקס של בוקר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 38 דקות, DareDevil כתב:

הכנסת אותי לקבוצה הלא נכונה.. אין מספיק נתונים בשביל להסיק מכך משהו. 

לא מסכים, אני מעדיף שכולם ישלמו מס באופן שווה גם אם אתה מקבל משכורת חלקית או נמוכה משכר מינימום מאשר מיסוי הדרגתי הזוי.

נתחיל עם 20 אחוז מס

לא משתלם לאף אחד לצאת לעבודה אם יהיה עדיין מס הדרגתי. ברגע שיהיה מס הכנסה אחיד לכולם, הסיכוי שיצאו עוד אנשים לעבוד יגדל.

לא הבנתי את הלוגיקה. אם תיקח 1000 ש"ח מס הכנסה למי שמרוויח מינימום (לפני מיסים אחרים) - למה שיצא לעבוד?

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, DareDevil כתב:

נתחיל עם 20 אחוז מס

עוד לא פגשתי את הדפוק שאומר לבוס שלו אל תעלה לי את השכר מעל המינימום כי אז אני אשלם מיסים. אם כבר, מיסוי ממשכורת מינימום זה תמריץ שלילי לצאת לעבודה, אם במקום זה אפשר לקבל דמי אבטלה. 

• תוכן חדש...