Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב קיה אופטימה 2017 היבירד 2000  פרימיום עלה לכביש ב6/2018

באמצע הדרך הרכב הרכב הפסיק להניע וקפץ הודעה לבדוק מערכב היברידית עד הבוקר כבר לא היה חשמל ברכב (השארתי וינקרים דלוקים כל הלילה)

לאחר שהרכב הכיע למוסך של קיה בפתח תקווה עם גרר 

הם טענו שהמצבר לא תקין ולא מתאים לרכב הזה  וזה גרם לקצר בנתיך העלות היא כ3000 ש״ח 

לאחר מכן הם התקשרו וטענו שה hpcu גם מקוצר וצריך להחליף בעלות של 32,000 שח! 

אממה שהתברר שהם בעצמם שמו את המצבר המדובר לפני קצת יותר משנתיים... 

ופתאום הם מתכחשים שהם אמרו שהמצבר לא מתאים לרכב, ואדרבה הוא מצויין לרכב והתקלה נגרמה מגורם לא יודע 

למזלי יש לי הקלטה שהם אומרים שהמצבר לא מתאים לרכב 

מה אפשר לעשות????

• מבאס 1
פורסם

מה אתה רוצה לעשות?

אם אתה רוצה לתבוע, חפש מומחה שיוכל לתת חוות דעת לבית משפט עוד לפני שהם נוגעים ברכב.

אתה יכול לשלם עכשיו ולתבוע אח"כ.

אתה יכול להתעקש שיתקנו על חשבונם אבל בסכומים האלה לא נראה לי שזה יעזור.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני כשעה, Coro כתב:

מה אתה רוצה לעשות?

אם אתה רוצה לתבוע, חפש מומחה שיוכל לתת חוות דעת לבית משפט עוד לפני שהם נוגעים ברכב.

אתה יכול לשלם עכשיו ולתבוע אח"כ.

אתה יכול להתעקש שיתקנו על חשבונם אבל בסכומים האלה לא נראה לי שזה יעזור.

מכיר מומחה רכב שאוכל להתיייעץ איתו?

פורסם

כששומעים מילים שיכולות להבהיל כמו hpcu, מומלץ להכיר קצת את הנושא בעזרת גוגל בשפה זרה. מקריאה קלה על הנושא (תקרא גם אתה) נראה שאנשים החליפו לחלק מפירוק (חלק משומש) כדי להוזיל את העלות. אולי גם @קיורטוש אוטומוטיב יוסיף מידע על הנושא. לא מובן לי למה שלושה חלקים (מצבר אולי אפשר לטעון) הלכו קפוט ולא פחות מכך.

פורסם

בחיים שלי לא שמעתי על מקרה שמצבר (נניח לא מתאים) אחרי שנתיים שהורכב יכול לגרום נזק ל-HPCU.
כל הסיפור הזה הזוי, זה לא אומר שלא מאמין מה שפת"ש כותב, אבל אם אלו היו השתלשלות של השיחות, הייתי בורח ממוסך כזה!
אבל בלי דו"ח דיאגנוסטיקה ראשונית של הרכב שהגיע למוסך עם הגרר, איזה DTC ולוגים היו במודולים, אין מה לנסות לעזור, רק אתן הסבר טכני קצר.
HPCU - היא יחידת המרת הספק משולבת המורכבת משני הממירים, LDC ו-HCU.

2024-03-20_23-25-04.thumb.png.d996196bd13d06f74a88704e7c4f348c.png

וזה הרכיבים של Hybrid Drive Systems

2024-03-20_23-00-49.thumb.png.d9ac2c79d085a764b653233a686b6525.png

שמות, מק"טים ומחיר חו"ל ב-$

2024-03-20_23-04-31.thumb.png.4166c3555950c3fdd0fc35095f15d557.png

אם על נתיך אמרו 3000 ש"ח...זאת שחיטה גם במושגים של ישראל

2024-03-20_22-52-07.thumb.png.69153a6bd8648a759717dbb827e3ce71.png

• אהבתי 1
פורסם

בדוק TSB וריקולים באתר הסוכנות הממשלית האמריקאית לביטחון תחבורה. ראה לינקים למטה. 

אתה צריך לדעת בטוח אם הרכב שלך זה 2017 תאריך ייצור או 2016, נדמה לי שהתחלף דגם.

בלינק של 2016 הם מדברים על high voltage fuse בtsb האחרונים, ברכבים שיוצרו בין 2012 ל2015.

אולי @קיורטוש אוטומוטיב מצליח לפענח פה משהו.

לדעתי האישית, אתה באמת צריך מומחה שיגש למוסך ויקרא וישמור את הלוגים. המוסך שלך מזעזע, חבר.

יבואני קיה ויונדאי בארץ, משום מה, כנראה בגלל שזה יבואן ולא החברה עצמה, מאוד קשה להוציא מהם טיפול על חשבונם בתקלות שבארהב נחשבות בטיחות ומטופלות עי הדילר וללא חיוב הלקוח באמצעות מסמכי tsb.

לא יודע למה זה לא ככה בארץ.

שוב, לא תמיד הדגם האמריקאי דומה ב100 לדגם ששווק פה. לפעמים היה פה דגם אירופאי שיוצא בצכיה או בקוריאה, לפעמים יש תקלות שהן תלויות ארץ ייצור (קוו יצור אחר של החחק הכושל, ושם יש/אין בעיה). 

2016 -

https://www.nhtsa.gov/vehicle/2016/KIA/OPTIMA%2520HYBRID/4%2520DR/FWD#manufacturerCommunications

2017 - 

https://www.nhtsa.gov/vehicle/2017/KIA/OPTIMA%2520HYBRID/4%2520DR/FWD#manufacturerCommunications

פורסם
לפני 7 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

הייתי בורח ממוסך כזה!

לפני שעה, KipodYam כתב:

המוסך שלך מזעזע

מצטרף להמלצות להימנע ממוסך קיה שחק פ"ת. 

אם יש לך אפשרות לגרור למוסך אחר עדיף.

מוסך מאוד לא שירותי ולא מקצועי.

2 סיפורים רכבים של עובדות שלי. הראשון קיה פיקנטו 2023 שיש לה בעיה של התנעה לפעמים הרכב פשוט לא מניע אין קודן ובאמת אין סיבה שלא יניע. הרכב היה אצלהם 3 פעמים כל פעם שבוע לא מוצאים את הבעיה הרכב מוחזר לבעלים כתקין ואז למחרת שוב לא מניע. מקרה שני קיה אקסיד נכנסה לטיפול שוטף תקינה בדרך הביתה בעלה של העובדת שלי מריח ריח של דלק בתא נוסעים חוזר למוסך מסתבר שנקרע צינור דלק כנראה במסגרת הטיפול אבל הם לא הסכימו לקחת שום אחריות וטענו שזה נזק שלא קשור לאחריות או לעבודה שלהם בסוף עלות תיקון מעל 3000 שקל לצינור משומש.

• מבאס 1

• תוכן חדש...