Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל בעל סובארו מהעשור האחרון, שהוריד פעם גלגל אמור להכיר את הבעיה הזו.

בפתיחת אומי הגלגלים כמעט תמיד חלק מברגי הגלגלים נשברים.

הבורג והאום של סובארו עשויים אלומיניום ובסגירה חזקה עם מברגת אוויר, כמו שנהוג במוסכים ופנצ'ריות, הם מתהדקים הרבה מעבר לעוצמה הנדרשת (120Nm) ולעיתים קרובות ההברגה נהרסת.

בזמן ההברגה לא ניתן לראות את זה, אבל כשמורידים את הגלגל, לרוב אחרי תקופה, ניתן להבריג החוצה רק עם שבירה של הבורג.

במוסך יבואן טענו שאין בעיה כזו בכלל והציעו כל פעם להחליף את הבורג לחדש.

אחרי 3 פעמים שהתופעה חזרה על עצמה, זה התחיל להימאס.

בניסיון לפתור את הבעיה אחת ולתמיד, הזמנתי מארה"ב ברגיי גלגלים של חברת ARP ואומים של חברת McGuard, שניהם מפלדה.
כמובן במידות המקוריות 12 מ"מ עם פסיעה 1.25 ואום קוני סגור.

אתר Summit Racing מבצע שילוח לארץ.

היום החלפתי במוסך את כל הגוז'ונים ברכב. הידקו עם ידית מומנט לבקשתי.

image.thumb.jpeg.94cb343e8acbb325b51a176297c3c6c0.jpeg

image.thumb.jpeg.f3cac1bd5575a457be503f52e5c3d457.jpeg

בתקווה שאזכור לחזור לכאן לעדכן אם הבעיה נפתרה בפעם הבאה שאפרק את הגלגלים.

• אהבתי 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לא ידעתי על זה,

עזרתי לשכן עם סובארו B3 והגוזון נשבר למרות שלא הפעלנו לחץ חזק.

וחשבתי שאני הבעיה.

פורסם
לפני 32 דקות, YULI1 כתב:

לא ידעתי על זה,

עזרתי לשכן עם סובארו B3 והגוזון נשבר למרות שלא הפעלנו לחץ חזק.

וחשבתי שאני הבעיה.

כנראה היה כבר במצב לא טוב אחרי סגירות קודמות, למרות שבפורמים בחו"ל קראתי שגם אם אתה עושה הכל נכון ידנית זה יכול להישבר, הבעיה לגמרי בחלק.

פורסם
לפני 8 שעות, Michael01 כתב:

הבורג והאום של סובארו עשויים אלומיניום ובסגירה חזקה עם מברגת אוויר, כמו שנהוג במוסכים ופנצ'ריות, הם מתהדקים הרבה מעבר לעוצמה הנדרשת (120Nm) ולעיתים קרובות ההברגה נהרסת.

אין סיכוי שהבורג או בורג חף או אום עשויים מאלומיניום.

קיים תקן DIN/ISO אשר מציין דרישות מינימום לחוזק הבורג המיוצר מקבוצת חוזק 8.8 או 10.9.

ברגים המיוצרים בתקן זה עשויים מפלדה שעברה חיסום והרפיה על מנת להקנות לבורג תכונות חוזק משופרות.

• אהבתי 6

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אין שום תקלה "סדרתית" אחרת היה מדובר בכשל בטיחותי שהיצרן היה מוציא ריקול.

הבעיה נטו בסגירה לא נכונה בין אם במומנט גבוה מהנדרש או סגירה עקומה.

אתה יכול לקחת מגנט פשוט, ולבדוק האם מדובר בברזל או אלומיניום, למרות שאין צורך כי אין סיכוי כמו שמרק אמר.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תקלה סדרתית היא גם כשלרכיב יש הוראות שימוש לא ישימות.

דרישה לסגירת גלגלים עם ידית מומנט, אחרת כמעט בוודאות תהיה שבירה של הבורג, היא דרישה לא ישימה לרכיב הזה.

עובדה היא שהבעיה הזו לא נפוצה אצל יתר היצרנים כמו אצל סובארו.

לגבי האלומיניום, אני לא זוכר היכן קראתי על זה, אבל לצורך העניין הנקודה היא שהחומר חלש יותר מהנדרש ונשבר בקלות ביחס לברגים של יצרנים אחרים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 7.2.2024 בשעה 14:27, Michael01 כתב:

לפני 5 שעות, Michael01 כתב:

תקלה סדרתית היא גם כשלרכיב יש הוראות שימוש לא ישימות.

דרישה לסגירת גלגלים עם ידית מומנט, אחרת כמעט בוודאות תהיה שבירה של הבורג, היא דרישה לא ישימה לרכיב הזה.

עובדה היא שהבעיה הזו לא נפוצה אצל יתר היצרנים כמו אצל סובארו.

לגבי האלומיניום, אני לא זוכר היכן קראתי על זה, אבל לצורך העניין הנקודה היא שהחומר חלש יותר מהנדרש ונשבר בקלות ביחס לברגים של יצרנים אחרים.

קראת באיזה מקום שטות ושיתפת אותה מבלי להבין דבר או חצי דבר במכניקה.

• מצחיק 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 10 שעות, Michael01 כתב:

דרישה לסגירת גלגלים עם ידית מומנט,

לא חייב לסגור עם ידית מומנט

אפשר לסגור עם כלי ידני בלי ידית ארוכה, למשל זה המקורי שמסופק עם האוטו.

אבל כשסוגרים עם כלי פנאוומוי במומנט פי 3 יותר גבוה מהנדרש, כזה שאחר כך בן אדם עם כוח פיזי סביר לא מסוגל לפתוח עם כלים ידניים, אז הברגים נשברים.

בהחלט יש מכוניות עם ברגים חזקים יותר שנשברים פחות.

פורסם
לפני 4 שעות, מרק10 כתב:

קראת באיזה מקום שטות ושיתפת אותה מבלי להבין דבר או חצי דבר במכניקה.

את הציונים שלך תחלק לעצמך.

בחרת לתקוף אישית ולעסוק בדקויות במקום להגיב לעניין.

אם אין לך משהו מועיל להוסיף אתה לא חייב להגיב.

פורסם

מה שאני עושה בכל פעם שהאוטו יוצא מטיפול או מתיקון פנצ'ר - משחרר את כל הברגים חצי סיבוב (לא צריך להרים את האוטו בשביל זה) ומהדק עם ידית מומנט. 100-110Nm זה מומנט הידוק של ברגי הגלגלים ברוב המכוניות הפרטיות. אבל כאמור לא חייבים ידית מומנט. מספיק להדק בכוח סיבר עם מפתח גלגלים שמגיע עם האוטו, לא לקפוץ עליו אלא להדק חזק בכוח היד. 

אני בן אדם גדול 115 קילו עם הרבה כוח ואפילו לי לפעמים קשה מאוד לפתוח את הברגים האלו אחרי שהדקו אותם במומנט הרבה יותר גדול מהדרוש.

אבל אני בדעה שעדיף לעשות את זה מיד אחרי שהאוטו יצא מתיקון פנצ'ר, כי אחרי שנה או שנתיים הם יתפסו יותר חזק ויהיה עוד יותר קשה לפתוח. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

לי בb4 וגם מאז שאבא שלי קנה את הרכב במקור, 14 שנים, נשברו סהכ שני ברגי גלגל.

התקלה הסדרתית הן הפנצ'ריות בעיני והסגירה למומנט לא נכון ומוגזם.

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אני סוגר עם צלב בהצלבה. בכל הכוח רק עם הידיים. רק אם אתה רמבו. או שהבורג כבר הרוס הוא ישבר.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
פורסם

ממליץ בחום לכל חובב רכב כאן לרכוש מפתח מומנט בטווח בינוני, לכוון אותו ל120 ניוטון ולסגור לפחות בורג גלגל 17-19 ממ

ממש לא צריך להפעיל את כל כוח הזרוע בשביל 120 ניוטון. עם הצלב כן, זה קצת יותר קשה כי הוא קצר. סגירה חזקה אבל לא לנסות לעקור את הלאגנט ממקומו.

זה אפילו קצת משעשע אחרי שמשתמשים במפתחות מומנט בגדלים שונים, לגלות כמה בדכ אנחנו ממש מגזימים במידת הכוח כשאנחנו סוגרים ברגים ואומים.

• אהבתי 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...