Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסוללות של קוואנטום-סקייפ שמרו על קיבולת של 95% גם לאחר 1000 מחזורי טעינה

כך שלרכב חשמלי עם נתון טווח WLTP של 500-600 ק"מ מדובר בשווה ערך לנסועה של 500,000 ק"מ.

בהשוואה, הסטנדרט הנוכחי של תעשיית הרכב החשמלי עומד כיום על כ-700 מחזורי טעינה מלאים ואיבוד של כ-20% מקיבולת הסוללה.

קישור לכתבה:

https://www.cartube.co.il/טכנולוגיה-וירוק/הסוללות-הבאות-של-פולקסווגן-95-אחוז-קיבולת-גם-לאחר-500000-קילומטר

dgjkdfh.jpg

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

נראה מבטיח, אבל מה עם זמני הטעינה?

תובנה שעולה בחודשים האחרונים, חשמל ככל הנראה לא יהיה תחליף מלא לדלק.

קשה לראות רק״מ חשמלי לא הופך לברווז במשך שעות בזמן טעינה, גם אם הטווח יהיה 1000 קילומטר בין טעינות. 

אז חשמל לא לכל דבר. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני מבין מהכתבה שגם עם הטכנולוגיה הישנה הסוללות מחזיקות מעל ומעבר...

בייחוד ביחס למנוע בעירה פנימית שכבר יוחלף במלואו כבר ממזמן, ועוד עם רמת

התחזוקה של רכבים בארץ אז בכלל. אפשר לקנות חשמלי משומש בראש שקט.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בטווח 5-8 שנים חשמל משומש ככל הנראה תהייה קנייה טובה. מעבר לזה אני מניח שיהיו מתמחים בהתאמת סוללות דור חדש לרכב ישן יותר. סוג של שידרוג מתבקש.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

עוד כתבה PR מתוך אין סוף כאלו על כל מני טכנולוגיות שלמחרת אף אחד לא יזכור.

כל הבולשיט של מחזורי טעינה תאורטי ובין מציאות המציאו כי צריך איזה "נקודת ייחוס".
תשאלו בעלי BMW מיצובישי למשל...אצל הרבה אנשים תשמעו תלונה שהדגרדציה רצינית ומהירה יותר (ותזכרו רכב PHEV הסוללה גמורה הרכב מושבט, כנל המנוע דפוק לא יכול לשמש רק כ-EV), זה נורא תלוי דגם ויצרן.....וכמובן מזל !
אצלי אישית ה-KIA PHEV 2019 חצא את 150,000 ק"מ הרוב המוחלט נסע על חשמל בלבד זרמו דרכו אני חושב מעל 20K KW חשמל, בהזדמנות שיהיה לי זמן נעשה סיכום של 2 הרכבים שלי PHEV ו-EV עם צילומי מסך מסורק, רוב התקופה הזאת עבר לפחות 2 טעינות מלאות או יותר כל יום, בטוח עבר לפחות 2000 מחזורי טעינה מ-0 ל-100%...הדגרדציה כרגע 7%, ועוד לא מרגישים שהטווח הנסיע על חשמל ירד....האמת מת שימות לפני 200K, עד אז יש ביטוח מתחדש כל שנה/או 15K ק"מ

לפני 9 שעות, Shmelov כתב:

התחזוקה של רכבים בארץ אז בכלל. אפשר לקנות חשמלי משומש בראש שקט.

שטויות יפות, אולי אם יש אחריות על סוללה או בדיקת SOH מעמיקה...אחרת הרבה אנשים ידהמו איזה נזק כספי פוטנציאלי יכולים לחתוף.

לפני 6 שעות, zaf כתב:

בטווח 5-8 שנים חשמל משומש ככל הנראה תהייה קנייה טובה. מעבר לזה אני מניח שיהיו מתמחים בהתאמת סוללות דור חדש לרכב ישן יותר. סוג של שידרוג מתבקש.

רואים שאין לך שמץ של מושג במה זה כרוך RETROFITTING לסוללה אחרת....כבר שמעתי משפט מטומטם ממוסכניק...זה כמו להחליף מיכל דלק של 40 ל' ל-100ל' :rofl:

האמת אחרי "אשלייה" שרוב האנשים בפורום "תקועים" שבקלי קלות ניתן לתקן תא/מודול של כל סוללה של BEV , קו החשיבה הזאת דיי הגיונית ומתבקשת.
טכנית אפשר הכל...שאלה מה העלות וכדאיות כלכלית, ולא לדבר שלפי משרד תחבורה כלום אסור לך לשנות בתצורה של רכב !!!!....אחרת מזמן הייו מייבאים קיטים להסבה מ-ICE ל-EV.

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם

קצת נסחפת,😉 לא מדובר בהסבת ice ל ev. 

אם יהיה הגיון כלכלי כלשהו, יהיה מי שיוכל להתאים סוללה בטכנולוגיה עכשיות/מתקדמת שתכנס במקום ובגודל של המקורית עם מודול שיתאם את משטר הטעינה סוג של backward competability.

אבל כמו שכתבתי, לא ניתן לחזות זאת לטווח של עוד 5-8 שנים ולא יודע אם זה בכלל יהיה כלכלי או שיהיה ביקוש שיצדיק את זה. 

אחרת , כל רכב חשמלי /היברידי , יחיה כמו כל כלי העבודה הניטענים, שכל הזמן הסוללה בהם גדלה/משתנה עד שאין להשיג כזו ובזה מסתיימים חייהם .

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, zaf כתב:

קצת נסחפת,😉 לא מדובר בהסבת ice ל ev. 

ההיפך, בדגמים מסויימים זה יותר פשוט, אבל לא יקרה בדור שלנו כזה דבר בארץ הקודש שיתנו לך אישור לזה !!

מת על הדיונים ההזויים שמנסים לנחש לקשקש מה יהיה עוד 7-8 שנים (כבר הסברתי בדיונים אחרים שכרגע יש LIVE לדגמים PHEV משנות 2016-2018 שלא כדאי כלכלית וגם טכנית מעט מאוד אנשים מסוגלים לבצע בארץ, ויש כמה דגמים שיצא להם בהמשך עם סוללה גדולה יותר, ועדיין טכנית זה סיפור ויותר יקר מאשר לקנות עם סוללה גדולה יותר מראש את הרכב), בנתיים יש הווה, אנשים צריכים רכב, יש מציאות עם מחירים הזויים, מכיר את הרמה של גורמים שמנסים להתעסק עם זה, בוא ניקח מקרה הכי פשוט של RETROFIT, דגם שקיים עם סוללה קטנה וסוללה גדולה. ניקח קוריאהי כמו שיש לי. הרכב שלי NIRO EV צורה ישנה נקנה ב-179K ב-2022

EV.thumb.png.e5dcf8655dc0aeb2bfefbf9a07b0625b.png

אם אתה חושב שהמונופולים יוותרו על בוננזה הזה, וכל דחליל יכול לייבא סוללות ולהתעסק בתחום הזה.....תמשיכו לחיות בלהלהלנד.
לרכבי יוקרה אולי יהיו סדנאות לאנשים עם כיס עמוק, לרכבים עממיים, זרוק תקנה חדש.

• מבאס 1
פורסם

לא ניתן לחזות את העתיד, אבל אני מניח שנדע מה ערכי הסחר של רכבים עם חשמליים עם סוללות ותיקות וטווח עד 400 (כחדש) . אם ההנחה שזה בעוד 5-8 שנים היא ״זרוק וקנה חדש״ , השוק יראה אחרת.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, zaf כתב:

לא ניתן לחזות את העתיד...

זה מה שאמרו ב-2017-2016....למאמצים מוקדמים, סיפרו בלי סוף, זה העתיד, עם השנים יהיה פיתוח של סוללות מתקדמות יותר עם נפחים מטורפים, המחירים יצנחו....הנה 2024 רואים את ההווה, את הקושי וחוסר כדאיות כלכלית, אנשים פה מהמרים על מוצר הכי יקר אחרי בית, זה לא פאקינג פלאפון שיומי עם עלות תועלת מטורפת אחרי כמה שנים זורק, אתה באמת מאמין שכל המותגים יישרדו עוד 7-8 שנים ???? יש לך מושג מה זה לכתוב תוכנה למערכת ניהול סוללות, אתה חיי באילוזיה שאיזה "חבילת סוללה ג'נריק" פשוט תרכיב על איזה BEV שבאה לך ???
עכשיו בוא נדבר על בדיחה של 450 ק"מ מוצהר של BYD, עם נהיגה שלי במקרה הטוב יעשה 250 ק"מ במצב חדש, יש לי תיעוד של כמה כאלו שהתחברתי, אני עם 76K ק"מ ב-100% SOH, הייתי בשוק איזה דגרדציות ראיתי שם, מאחל לכל האנשים עם רכב כזה שהיהיה באחריות כאשר יקרה משהו.

לפני 3 שעות, zaf כתב:

אם ההנחה שזה בעוד 5-8 שנים היא ״זרוק וקנה חדש״ , השוק יראה אחרת.

למה שבחשמליות יהיו אחרת, אתה יודע כמה דגמים ICE יש עם השמדת ערך שנמכרים באלפים בודדים כי לא כלכלי לתקן ???? אההה נכון, כל בעלי צ'ינג צ'אנג צ'יונג יסבירו לך סין מייצר את הסוללות לטסלה, אל תיזלזל בסינים...בהחלט לא, אבל יש הבדל בין ייצור לניהול מותג סיני. 
עזוב אותך כל שני חמישי מפרסמים רכבים סיניים מתפוצצים, אני לא מתרגש מזה, יש הרבה פייק ומיחזור תמונות אבל תקשיב לזה דווקה (חתכתי לקטע רלוונטי)

העולם בבלבלה רצינית אחרי קורונה וסיום תקופת להלהלנד של ריביות 0, כך נראה שוק קורס

אבל אל דאגה, בטוח כל הרכבים האלו ימכרו אותם פה במחירים מופקעים לצרכן מקומי סופר חכם, מבחינתם לשלם 160-200K על רכב כזה, זה יותר ממציא.

מבחינתי יש מקום לרכבי צ'ינג צ'יאנג צי'ונג אבל בטח לא במחירים כאלו, ונראה מה יהיה איתם עוד 3-4 שנים, או חלילה אחרי כמה אסונות....

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...