Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת רכב חדש - CX-5 או RAV4 E-Volve או RAV4 Experience

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני גר בשפלה ומתחיל לעבוד בירושלים עם נסיעות יומיות לירושלים וחזרה ובסופי שבוע נסיעות לצפון.

רוצה לקנות רכב חדש לתקופה של עשר שנים ושיחזיק גם 300,000 ק״מ. 

חושב על CX-5 כי - יותר מפנק ומפואר, יותר זול, רמקולים יותר איכותייםת בגישה מינימליסטית ויותר ״נקי״. למה לא? לא היברידי וגם כי ב-2025 יוצא דור 3. 

חושב על RAV4 כי - היברידי ולכאורה יותר חסכוני, תא מטען יותר גדול, אפל CarPlay אלחוטי. למה לא? יקר יקר.

מה אתם חושבים?

וכן, מאחר ומרבית הפקקים יהיה בבוקר בעליות לירושלים, כמה ה״היברידיות״ באמת אפקטיבית בראב 4?

פורסם

ראב 4 היברידי יהיה הרבה יותר חסכוני אבל גרסאות הכניסה לא במלאי והאימואושן כבר מתקרב ל-240K על הכביש וזה משנה את התמונה.

פורסם

לטויוטה יתרון בצריכת דלק.

למאזדה יחידת הנעה "פשוטה" - מנוענ אטמוספרי ותיבת 6 הילוכים פלנטרית שמבטיחים אמינות לאורך שנים.

תא הנוסעים של המאזדה איכותי מאוד ובנסיעות לירושלים יחידת ההנעה של המאזדה נעימה ופחות רועשת מזו שבטויוטה המצויידת בגיר רציף שרועש ולא נעים במאמץ.

פורסם

הבעיה הכי גדולה שלי עם cx5 זה שהיא כבר בת 7,

רכב מצויין ללא ספק, אך מיושן מאוד, עבר מתיחונת פנים קטנה, עדיין מיושן מאוד,

הrav4 יותר יקר, אני הייתי הולך על דגם הexperience , מחיר יחסית סביר לחבילה טובה, מאובזר, חסכוני יותר מודרני ושומר על הערך בצורה מטורפת.

אני הייתי בוחר בראב4.

הבעיה שלך היא שאם רוב הנסיעות שלך בינעירוניות אז היתרון של צריכת הדלק ההיברידית פחות מורגש.

פורסם

אני הייתי ממתין ל3008 החדשה עם סוללת 100KW אשר אמורה להספיק ל 700 ק"מ נסיעה.

שוק הרכב הולך לעבור טרנספורמציה טוטאלית בטווח של ה 10 שנים הקרובות ולא הייתי מתכנן קניה של רכב לתקופה כה ארוכה  בעת הזו.

בטווח הקצר מחפש ראב 4 היברידית משומשת בת שנה עד שנתים , מחזיק אותה 4-5 שנים ועובר הלאה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני חושב שעדיין מוקדם להספיד את מנועי הבעירה הפנימית. לרוב האוכלוסיה אין חניה פרטית המאפשרת טעינה באופן קבוע ותשתיות הטעינה הציבורית מתרחבות, אך עדיין לא מהוות פתרון קבוע לטעינת הרכב ולא יצליחו לענות על הביקוש לטעינה קבועה של רכבים בתשתית ציבורית.

באמצע העשור הקודם הבטיחו לנו רכבים אוטונומיים מלאים ואמרו שבסוף העשור - נהיגה ברכב תהיה רק למטרות ספורטיביות.

עולם התחבורה והרכב שמרן, והמהפכות בו מתרחשות לאט.

כן, ב-2023 כל רכב שישי שנמכר היה חשמלי ,  אבל אני לא מאמין שבשנים הקרובות פוטנציאל נתח השוק של הרכב החשמלי יעבור את ה- 20%. עלויות הביטוח לרכב חשמלי, מחירי הטעינה הציבורית שעלו וחוסר הנוחות שבעינה שלוקחת הרבה מעבר לכמה דקות - ישאירו את מנועי הבעירה הפנימית איתנו עוד שנים רבות...

פורסם

עדיין, יש מלא אנשים שאני גם מכיר שאין להם כסף לקנות רכב ב20 אלף ש״ח,

הרכבים האחרונים שקנו עלו 10 ו15 וזה עוד בהלוואה,

ואני מדבר על לפחות 3 שעולים לי כרגע במצב הזה, 

לאלה רכב חשמלי בכלל לא אופציה, אין אפילו סיכוי לקנות רכב כזה, ועוד עם סוללה גמורה.

מנועי בעירה פנימית יישארו עוד הרבה זמן, הריצה החשמלית בעיוורון מוחלט לבעלי היכולת מוכיחה כמה המדינה הזאת אנוכית.

פורסם
לפני 55 דקות, wildlands2019 כתב:

הבעיה הכי גדולה שלי עם cx5 זה שהיא כבר בת 7,

רכב מצויין ללא ספק, אך מיושן מאוד, עבר מתיחונת פנים קטנה, עדיין מיושן מאוד

הוותק של ה- CX5 ופשטות יחידת ההנעה - תורמים רבות לאמינות והשרידות של הרכב לשנים רבות.
פותח השרשור ציין שדהוא מעוניין ברכב למשך עשור שיסע 30K ק"מ בשנה ואני מניח שאמינות מהווה שיקול רציני בבחירת הרכב.

כיום, כמעט שלא נותרו רכבים עם שילוב "ותיק" של מנוע אטמוספרי ותיבה פלנטרית. דגמי מאזדה, קיה סטוניק 1.4 וספורטאז' 2.0 ויונדאי טוסון 2.0 - הם היחידים שלמיטב זכרוני מוצעים עם השילוב הזה.

פותח השרשור מעוניין ברכב פנאי C-SUV ולמרות שה-CX5 ותיק מהצמד טוסון וספורטאז' - הוא מציע יחידת הנעה טובה ופחות בזבזנית ובעיקר - תא נוסעים איכותי יותר, ולכן הייתי בוחר ב-CX5.

פורסם

מנוע ה 2 ליטר של מאזדה הוא צרכן דלק כבר, ומי שעושה 30K בשנה יסבול קשות מהנושא.

לאור הנסועה הייתי הולך על רכבים עם הנעה היברידית לכל הפחות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...