Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סנטרה או אוקטביה 2020

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בין שני הרכבים אלה - ללא ספק אוקטביה.

אין בכלל מה להשוות. סנטרה 2020 זה רכב לא מוצלח, גם לא אמין כמו שמצפים מרכב עם סמל יפני.

• אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון לסנטרה מנוע 2.0 ולא 1.8 מהדור הקודם.

אוקטביה אוטו מעולה אבל יש לו את התקלות שלו ( למרות שלא ציינת האם מדובר במנוע 1.0 או 1.5 - ההבדל בנסיעה מורגש)

האוקטביה מאוד מרווחת, מאובזרת אבל יש תקלות במוח גיר, במצמדים ולעיתים גם בטורבו.

כל השאר די אמין והרכב מצליח לעשות בקלות 1:13-1:14.

לגבי הסנטרה - אמין מאוד. הגיר והמנוע אמינים מאוד. רכב עם מנוע 2.0 לא מוגדש זאת אומרת שאין טורבו שיתקלקל אבל יש לו הרבה כח.

מרווח מאוד ( יש אומרים שיותר מהאוקטביה) והתא מטען גדול אך לא נפתח כמו באוקטביה.

חסרונות - צריכת דלק של 1:11-1:11.5, מראה שמאלית בתקינה אמריקאית, נמוך מאוד.

רוצה שקט - סנטרה.

רוצה גם להנות מהדרך - אוקטביה.

כל מה שנכתב מתייחס לסנטרה מנוע 2.0. אם מדובר על סנטרה מנוע 1.8 כל מה שנכתב לא רלוונטי ותלך על אוקטביה.

לפני שעה, vladclar כתב:

סנטרה 2020 זה רכב לא מוצלח, גם לא אמין כמו שמצפים מרכב עם סמל יפני.

@vladclarמה לא מוצלח בו ( חוץ מזה שלא הצילחו למכור אותו לשוק הפרטי)?

על אילו תקלות שמעת ברכב הזה?

פורסם

הכוונה שלי היתה למנוע 1.8 וגיר רציף עם פוטנציאל לתקלות.

נכון ועכשיו, מתוך 17 מודעות בלוח יד 2  של סנטרה 2020, רק שתי מודעות לדגם 2.0. כל יתר של הדגם הקודם 1.8.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לסנטרה 1.8 ו2.0 יש גיר רציף של JATCO,

אחד הגירים הרציפים הכי הגרועים שיוצרו אי פעם,

תקראו ברשת עד כמה אנשים סבלו ועדיין סובלים מהאמינות הירודה לגיר הזה.

פורסם
לפני 5 שעות, wildlands2019 כתב:

לסנטרה 1.8 ו2.0 יש גיר רציף של JATCO,

אחד הגירים הרציפים הכי הגרועים שיוצרו אי פעם,

תקראו ברשת עד כמה אנשים סבלו ועדיין סובלים מהאמינות הירודה לגיר הזה.

הגיר של ה1.8 באמת פחות מוצלח. המידע ברשתות מצביע על כך שאין בשתי הדורות את אותו הגיר, ב1.8 יש דגם JF015E, וב2.0 יש דגם RE0F10D שלדעתי ההבדל הוא שזו תיבה משופרת שנועדה לעמוד בכוח של מנוע גדול יותר. היום העדויות מצביעות על כך שהסנטרה החדשה הרבה יותר מוצלחת מבחינת אמינות וגם מבחינת החלקות של יחידת ההנעה הזו, זה רכב רכב מוצלח מבחינת אמינות ותמורה למחיר, במיוחד כשמשווים אותו לdsg7 יבש שסקודה מתעקשת להשתמש בו כבר 10+ שנים בידיעה שדברים כמו מוח גיר או מצמדים יכולים ללכת סתם כך כאילו שזה תלוי במזל שלך. לטעמי הdsg הרבה יותר מסוכן באמינות על כל כמה שcvt יכול להיות לא משהו. 

פורסם

יצא לי לנהוג בסנטרה כמה ימים כרכב חלופי, פשוט סיוט! מראות אמריקאיות מעוותות, רכב קשיח ולא נוח ויחידת כוח עצלה.

אני נוהג באוקטביה 2020 1.5 כבר כמעט 130k קמ בכמעט 4 שנים.

הרכב חסכוני יחסית (לא נוהגים בצורה חסכונית ועדיין צריכת הדלק הממוצעת עומדת על 14 קמ לליטר) ומפגינה אמינות מושלמת.

הרכב מרווח  נוח, מאובזר עם מולטימדיה מקורית מעולה כוללת קישוריות, אבזור בטיוחות אקטיבי מקורי ואני גם מאוד נהנה לנהוג בה.

פורסם
לפני 6 שעות, nissan1211 כתב:

לטעמי הdsg הרבה יותר מסוכן באמינות על כל כמה שcvt יכול להיות לא משהו

שיפוץ של גיר רציף זאת משימה בלתי אפשרית ועלות התיקון/החלפה גבוהה משמעותית מעלות החלפת סט מצמדים בגיר DSG.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 4 שעות, menir1 כתב:

שיפוץ של גיר רציף זאת משימה בלתי אפשרית ועלות התיקון/החלפה גבוהה משמעותית מעלות החלפת סט מצמדים בגיר DSG.

אני לא בקיא בעלויות החלפת ושיפוץ גירים, הכוונה היא שאם אתה משווה סקודה dsg7 יבש מול סנטרה עם הרציפים החדשים, לדעתי הסיכון שתהיה תקלה סתם ככה בdsg הוא יותר גדול/או אם תקרא לזה תלוי במזל

מאשר ברציף ניסאן כששתיהם מטופלים בזמן לפי הוראות יצרן מדויקות, ואני בכלל לא חובב גירים רציפים בגלל הרעש, ההגבלה של המנוע והצורך בתחזוקה שמאריכה עוד יותר את חיי הגיר (לעומת הdsg היבש שאותו לא מתחזקים והמצמדים/מוח גיר הולכים בו ביום בהיר) 

פורסם

הקלאצ'ים לא הולכים ביום בהיר לוקח להם זמן ללכת כי זה בלאי של הרכב כמו בכל רכב עם תיבת הילוכים רובוטית דו מצמדית לגבי המח   גיר צריך לבדוק את האחריות של החברה 

פורסם

שאלה - למה דווקא סנטרה ואוקטביה?
אם האמינות זה הפרמטר הכי חשוב מבחינתך כמו שכתבת, ואתה מתכנן להחזיק את הרכב הרבה שנים -  הייתי בודק (בסביבות שנתונים 2020) קורולה, אלנטרה או מזדה 3

פורסם
בתאריך 15.12.2023 בשעה 18:36, GUSTAVOS כתב:

היי. מתלבט בין 2 המכוניות הנ"ל לשנתון 2020. מה שחשוב לי זה א. אמינות ב.חיסכון בדלק. אשמח לשמוע את דעתכם.

לפני שנה וחצי החזרתי סקודה 1.0 ולקחתי סנטרה 2.0 מליסינג, כך שאין לי מה לומר על האמינות, אבל לגבי תצרוכת הדלק, אין הבדל מחוץ לעיר, ובתוך העיר אולי יתרון זניח לסקודה.

מעבר לכך, צריך להתרגל למראות החיצוניות הקטנות יותר בסנטרה (אבל יש BSS שעוזר מאד) ולכך שאין דלת אחורית.

מבחינת נהיגה ונסיעה נינוחה ונעימה, הסנטרה מניסיוני עדיפה בהחלט. ממש מרווחת ורכה יותר, ומאד שקטה בשיוט ( המנוע עובד בסל״ד נמוך מאשר בסקודה).

את הסקודה לא שקלתי מעולם לרכוש בתום תקופת הליסינג, אבל את הסנטרה אני שוקל ברצינות לרכוש.

בכל אופן זה הניסיון האישי שלי.

פורסם
לפני שעתיים, rolling_stony כתב:

שאלה - למה דווקא סנטרה ואוקטביה?
אם האמינות זה הפרמטר הכי חשוב מבחינתך כמו שכתבת, ואתה מתכנן להחזיק את הרכב הרבה שנים -  הייתי בודק (בסביבות שנתונים 2020) קורולה, אלנטרה או מזדה 3

צודק. אחרי ההתכתבויות כאן. בודק לגבי האלנטרה

• תוכן חדש...