Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני רוצה לעשות בדיקת שמן גיר לקיה פיקנטו ידני. בפועל אני יודע שיש כאלה שממליצים להחליף שמן גיר אבל ברכב יצרן וביבואן אין הוראה כזו אלא רק לבדוק מפלס פעם ב-4 שנים(60000 קילומטר) ואם צריך להוסיף. עכשיו ממה שאני רואה ושומע מאנשים גם את זה אף אחד כמעט לא עושה.

יש לי כמה שאלות בקשר לזה

1. אני יודע שלמלא שמן גיר זה לא כזה פשוט וזה מצריך משאבה או דרך אחרת לדחוף את השמן דרך הבורג בדיקה ומילוי(מצורפת תמונה). אפשר להשתמש בצינורית אינסטלציה שאני אכניס איכשהוא מלמעלה? או להשתמש במשאבת סיפון?(תמונה 2)

2. אם אני משתמש במשאבת סיפון איך ניתן לנקות אותה אחרי? אני מניח שהשמן לא יירד בסתם שטיפה

3. כמה זמן ניתן לשמור שמן גיר במיכל אחרי הפתיחה? אם בכלל יש לזה הגבלה

image.png.21ba82361f411bac3b73e56e82ad8594.png

WhatsApp Image 2022-06-01 at 10.51.55 PM.jpeg

פורסם

אפשרי להשתמש במשאבה.

ממלאים עד שנשפך שמן מפתח המילוי.

אין טעם לשמור שמן בבקבוק. אגב, בדרך כלל התכולה היא 1.9 ליטר בגיר של יונדאי קיה.

כדי לנקות את הצינור תרסס ספריי לניקוי בלמים.

בהצלחה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 24 דקות, EliC25 כתב:

אפשרי להשתמש במשאבה.

ממלאים עד שנשפך שמן מפתח המילוי.

אין טעם לשמור שמן בבקבוק. אגב, בדרך כלל התכולה היא 1.9 ליטר בגיר של יונדאי קיה.

כדי לנקות את הצינור תרסס ספריי לניקוי בלמים.

בהצלחה

תודה.

שאלתי על שמירה בבקבוק כי אני לא בהכרח מתכוון להחליף את השמן אלא לבדוק מפלס ואם חסר להוסיף. ואכן המיכל הוא 1.9 ליטר אך קראתי בעבר(לא זוכר איפה) שגם אם מחליפים את השמן לרוב זו החלפה חלקית וחלק גדול מהשמן הישן אינו יוצא.

התכוונת לרסס ספריי לניקוי בלמים(או ניקוי קרבורטורים?) לתוך הצינור?? ואז לשטוף עם מים וזה יירד?

פורסם

מדוע שיהיה חוסר? האם קיימת נזילה?

אין תשובה חד-משמעית על תקפות נוזל ממסרה ושמנים בכלל. קיים ויכוח, של שנים רבות, בין יצרני הרכב לבין מַעְבְּדָנִים (לבורנטים) על תקפות המוצר גם כשהוא סגור, לא נפתח מעולם ומאוחסן במקום מוצל וקריר.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 6 שעות, israel l כתב:

תודה.

שאלתי על שמירה בבקבוק כי אני לא בהכרח מתכוון להחליף את השמן אלא לבדוק מפלס ואם חסר להוסיף. ואכן המיכל הוא 1.9 ליטר אך קראתי בעבר(לא זוכר איפה) שגם אם מחליפים את השמן לרוב זו החלפה חלקית וחלק גדול מהשמן הישן אינו יוצא.

התכוונת לרסס ספריי לניקוי בלמים(או ניקוי קרבורטורים?) לתוך הצינור?? ואז לשטוף עם מים וזה יירד?

לא אמור להיות חוסר סתם כך. אלא אם יש נזילה. זו מערכת אטומה.

התכוונתי לספריי ניקוי בלמים, כן, הוא נדיף, ןמנקה שמן.

לגבי זה שזו החלפה חלקית - זה נכון רק לגיר אוטומטי פלנטרי ורציף, וברור שלא צפית בסרטון, היית מבין זאת.

פורסם
לפני 7 שעות, kompy כתב:

מדוע שיהיה חוסר? האם קיימת נזילה?

אין תשובה חד-משמעית על תקפות נוזל ממסרה ושמנים בכלל. קיים ויכוח, של שנים רבות, בין יצרני הרכב לבין מַעְבְּדָנִים (לבורנטים) על תקפות המוצר גם כשהוא סגור, לא נפתח מעולם ומאוחסן במקום מוצל וקריר.

האמת לא ראיתי שום נזילה- בטח לא באיזור ברגי הריקון והמילוי. אבל למעט זה אני לא יודע אם יש מקום אחר שאולי עשוי לנזול ממנו ואין לי מושג אם זה נבדק אי פעם ברכב הזה.  יש משום מה הוראת יצרן לעשות את זה כל 4 שנים(אני לא בטוח למה אבל מניחח שיש סיבה).

זה מזכיר לי את הדיון על החלפת נוזל בלמים- לא כתוב בספר יצרן או יבואן להחליף את זה אי פעם אבל עדיין אנשים טוענים שחובה לעשות את זה כל שנתיים. לי זה נשמע קצת מוזר-מודה.

לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

לא אמור להיות חוסר סתם כך. אלא אם יש נזילה. זו מערכת אטומה.

התכוונתי לספריי ניקוי בלמים, כן, הוא נדיף, ןמנקה שמן.

לגבי זה שזו החלפה חלקית - זה נכון רק לגיר אוטומטי פלנטרי ורציף, וברור שלא צפית בסרטון, היית מבין זאת.

אז הכוונה היא להשפריץ ספריי בלמים לתוך הצינור ואז לשטוף אותו?

באמת שצפיתי בסרטון(לא הייתי מגיב לפני) וראיתי ריקון דרך בורג ריקון אני פשוט זוכר שלא הכל מתרוקן. אבל שוב לא זוכר מאיפה אני קראתי את זה אז יכול להיות שלא תקף לידני.

לדעתך אין שום סיבה לבדוק אם לא רואים נזילה? יש איזה סמפטומים של הרכב במידה ויש מעט מידי שמן גיר?

פורסם
לפני 29 דקות, israel l כתב:

זה מזכיר לי את הדיון על החלפת נוזל בלמים- לא כתוב בספר יצרן או יבואן להחליף את זה אי פעם אבל עדיין אנשים טוענים שחובה לעשות את זה כל שנתיים. לי זה נשמע קצת מוזר-מודה.

לדעתי כתוב, לפחות אצלי. 

בכל אופן, נוזל בלמים סופח לחות ומאבד אפקטיביות, לכן מחליפים כל שנתיים.

פורסם
לפני 24 דקות, topop כתב:

לדעתי כתוב, לפחות אצלי. 

בכל אופן, נוזל בלמים סופח לחות ומאבד אפקטיביות, לכן מחליפים כל שנתיים.

מכיר את העניין של ספיחת לחות והורדת טמפרטורת הרתיחה של הנוזל עם הזמן.

אצלי בפיקנטו כתוב רק לבדוק את המפלס. גם בספר יצרן וגם בספר יבואן אין החלפה יזומה בשום אינטרוול.

פורסם

בכל ספר רכב כתוב Inspect לפחות על הנוזל בלמים, וגם על הנוזל ממסרה. זה אומר שתבדוק את מצבו. בנוזל בלמים אחרי שנתיים בבדיקה תגלה שצריך להחליף. בגיר ידני זה תלוי בשימוש.

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

בכל ספר רכב כתוב Inspect לפחות על הנוזל בלמים, וגם על הנוזל ממסרה. זה אומר שתבדוק את מצבו. בנוזל בלמים אחרי שנתיים בבדיקה תגלה שצריך להחליף. בגיר ידני זה תלוי בשימוש.

נכון וה inspect הזה מסתכם בבדיקת מפלס אצל  קיה. גם לא מאמין שמישהוא באמת בודק טמפרטורת התכה.

image.thumb.png.dc8ab5846e6a2568af88a3ba29a1a5a6.png

בפועל אין לי קושי אמיתי לעשות החלפה חלקית(רק מיכל). הבעיה זה יותר להוציא את הנוזל מהגלגלים.

פורסם
לפני 22 שעות, israel l כתב:

אלא לבדוק מפלס ואם חסר להוסיף

שמן גיר לא נשרף, לא מתאדה ואל נעלם לשום מקום. 

אם הגיר יבש מכל הכיוונים ואין עליו סימני שמן, המפלס תקין. 

אתה עדיין עם הקלאץ' המקורי וציריות כולל גומיות מקוריות?

אם התשובה לשלושת נשאלות כן, אז מפלס השמן תקין, אין לשמן לאן להיעלם.

אפשרי כתחזוקה מונעת אחרי 100 - 120 אלף ק"מ להחליף שמן גיר ידני, לא חובה. הגיר ימשיך לעבוד טוב גם עם השמן הקיים.

אבל אם בא לך אפשר בהחלט להחליף, יתכן שתרגיש החלפות יותר חלקות אחרי ההחלפה.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Buki כתב:

שמן גיר לא נשרף, לא מתאדה ואל נעלם לשום מקום. 

אם הגיר יבש מכל הכיוונים ואין עליו סימני שמן, המפלס תקין. 

אתה עדיין עם הקלאץ' המקורי וציריות כולל גומיות מקוריות?

אם התשובה לשלושת נשאלות כן, אז מפלס השמן תקין, אין לשמן לאן להיעלם.

אפשרי תחזוקה מונעת אחרי 100 - 120 אלף ק"מ להחליף שמן גיר ידני, לא חובה. הגיר ימשיך לעבוד טוב גם עם השמן הקיים.

אבל אם בא לך אפשר בהחלט להחליף, יתכן שתרגיש החלפות יותר חלקות אחרי ההחלפה.

הגיר יבש מהפעם האחרונה שהסתכלתי. לגבי שלושת השאלות בשנתיים שהרכב אצלי זה בודאות לא הוחלף ולפני זה לדעתי לא אבל אין לי את כל היסטוריית הטיפולים של הרכב אז לא יכול להיות בטוח.

יש איזה סימפטום שממנו ניתן לחשוד אם חסר שמן גיר או שצריך להחליף?

עריכה אחרונה על ידי israel l
פורסם
לפני שעתיים, israel l כתב:

יש איזה סימפטום שממנו ניתן לחשוד אם חסר שמן גיר או שצריך להחליף?

סימני נזילות שמן על הגיר מלמטה. 

קושי בשילוב הילוכים, כולם או רק הילוכים מסויימים, אפילו קל. למשל משהו שמחייב אותך להתעכב חצי שניה או שניה בניוטרל לפני שאתה משלב להילוך הבא, אחרת השילוב יוצא לא חלק. 

מעבד לזה אין סימנים. שמן גיר ידני עובד יחסית קל לעומת שמן מנוע או שמן גיר אוטומטי ולרוב לא מחליפים אותו יזום. 

אבל זה לא נכון לאמור שלא מחליפים שמן גיר ידני אף פעם.

למשל כשמחליפים קלאץ' (נגיד בשימוש נורמלי ברכב קטן ב 150 אלף ק"מ) מרוקנים שמן גיר ומורידים את הגיר,  וזהו הזדמנות טובה (וזה גם מה שעושים בפועל ברוב המוחלט של המקרים) למלא שמן גיר חדש.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 11 שעות, Buki כתב:

סימני נזילות שמן על הגיר מלמטה. 

קושי בשילוב הילוכים, כולם או רק הילוכים מסויימים, אפילו קל. למשל משהו שמחייב אותך להתעכב חצי שניה או שניה בניוטרל לפני שאתה משלב להילוך הבא, אחרת השילוב יוצא לא חלק. 

מעבד לזה אין סימנים. שמן גיר ידני עובד יחסית קל לעומת שמן מנוע או שמן גיר אוטומטי ולרוב לא מחליפים אותו יזום. 

אבל זה לא נכון לאמור שלא מחליפים שמן גיר ידני אף פעם.

למשל כשמחליפים קלאץ' (נגיד בשימוש נורמלי ברכב קטן ב 150 אלף ק"מ) מרוקנים שמן גיר ומורידים את הגיר,  וזהו הזדמנות טובה (וזה גם מה שעושים בפועל ברוב המוחלט של המקרים) למלא שמן גיר חדש.

תודה על הפירוט.

סימני נזילות לא ראיתי בשום מקום באיזור.

האמת שמאז שיש לי את האוטו יש לי קושי להכניס לרוורס. לפעמים אני אפילו צריך להעביר לניוטרל לשחרר קלאץ' וללחוץ שוב ולהעביר לרוורס אבל אני חושב שזה איזה מנגנון הגנה של קיה כדי לא להכניס לרוורס בטעות.

הרכב שלי כרגע עם 123000 קילומטר- לדעתי לא הוחלף לו שום דבר שקשור לגיר ובכללי הגיר מתפקד סבבה בנסיעה.

פורסם

זה בכל רכב ידני, לפעמים הרוורס לא נכנס

הפתרון להכניס לראשון, ולהצזיר לרוורס.

• תוכן חדש...