Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא RX8 לישראל - דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

משתעשע במחשבה כבר עכשיו על רכישת RX8 טובה בסכומים מצחיקים, לשמור אותה באירופה (יש לי חבר שגר בבולגריה) ואז לייבא לישראל כשיתאפשר (ואם לא, אז למכור את הרכב באירופה). 

מה דעתכם? אני מנסה לצייר לי את כל התמונה וקצת מתקשה בגלל שמדובר על 10 שנים פלוס ולכו תדעו מה יהיה בעוד עשור. מניח שגם אתם תתקשו אך אני מניח שלחלקכם עדיין יהיה מה לתרום.

הכיוון שחשבתי עליו הוא

1. לרכוש מכונית טובה ביוון (הסכומים שם דיי מצחיקים)

2. להעביר אותה לביתו של חבר שלי בבולגריה (נניח וחבר שלי ירשום את הרכב על שמו)

3. מידי פעם להגיע לבולגריה ולעשות טיול נהיגה (מאמין שזה יקרה 2-3 פעמים) 

4. כשיתאפשר, אייבא אותה לישראל

בכלל, האם לדעתכם הרעיון ישים (נסו להסתכל על כל ההיבטים החל מהדגם עצמו הייחודי, העתיד המוטורי שמשתנה לנו בארץ ובכלל, כל דבר שיכול להיות קשור).

יודע שזה עוד בשלב החיתולים, יודע שיהיו כאלו שיורידו אותי מהרעיון וזה בסדר גמור, יודע שכל המהלך הוא מאתגר.

דעתכם?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

המכשול הכי גדול באוטו הזה לדעתי הוא המנוע הלא שגרתי והמאוד נדיר בארץ (זוכר שראיתי RX8 שחורה בארץ לפני כמה שנים).

גם בחול עד כמה שראיתי לא כל מקום יכול לטפל במנוע רוטורי וצריך למצוא מומחה.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

הנושא של המנוע מוכר וידוע, וגם יכול להוות שיקול בהחלטה כי אי אפשר לדעת מה יהיה עם זמינות חלפים למנוע הזה בעתיד.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

להמתנה של 10 שנים עד לייבוא, לא הייתי נכנס לזה.

אם אין סיבה אחרת לכך שתיסע בעשור הקרוב באינטנסיביות לבולגריה, כל התוכנית שלך די עקומה.

יש עוד כמה מקומות נחמדים שאפשר להמליץ לך לסוע אליהם.

בהצלחה.

פורסם

מבלי קשר לרכב עצמו... מה שאתה מתאר נשמע לי כמו בלאגן וכאב ראש גדול...

לא מכיר את החוקים ביוון ולא בבולגריה, זה נושא שצריך לחקור בפני עצמו. במדינות לא מעטות באיחוד צריך להיות לפחות תושב כדי להיות בעל רכב. ונגיד וחבר שלך יקח את זה על עצמו, הוא גם יצרטך לשלם ביטוח וכל האגרות והמיסים.. ואתה תעביר לו כסף בעלויות גבוהות של עמלות וכו'.. וכל זה בשביל 2-3 נסיעות בשנה?

טוס לשלום, תשכיר רכב, תהנה, תחזור בשלום...

פורסם

אחלה רעיון, ישנה RX8 שחורה שעדיין נוסעת על כבישי ארצנו, יתרה מזאת יש דורות נוספים שנוסעים כאן על כבישנו ומצויידים במנועים הרוטורים.

להבנתי השיפוץ פשוט (החלפת האטמים שמתבלים) אך מצריך אובר-אול שכזה בתדירות יחסית גבוהה.

אגב גם בכלים מל''ט או מזל''ט עושים שימוש במנועים הללו.

מדובר בהרפתקאה מגניבה, מרבית הJDM כבר נסקו מבחינת מחיר וזאת כנראה גם תנסוק בהמשך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, דג כתב:

מבלי קשר לרכב עצמו... מה שאתה מתאר נשמע לי כמו בלאגן וכאב ראש גדול...

לא מכיר את החוקים ביוון ולא בבולגריה, זה נושא שצריך לחקור בפני עצמו. במדינות לא מעטות באיחוד צריך להיות לפחות תושב כדי להיות בעל רכב. ונגיד וחבר שלך יקח את זה על עצמו, הוא גם יצרטך לשלם ביטוח וכל האגרות והמיסים.. ואתה תעביר לו כסף בעלויות גבוהות של עמלות וכו'.. וכל זה בשביל 2-3 נסיעות בשנה?

טוס לשלום, תשכיר רכב, תהנה, תחזור בשלום...

החבר תושב בבולגריה ובעל רכב בעצמו, אין בעיה בירוקרטית מהבחינה הזו. הסכומים של הביטוח והאגרת רישוי שם מצחיקים, לכן לא רואה את זה כנטל.

המטרה בסוף לייבא את הרכב ארצה, הנסיעות לשם יהיו כדי להניע את הרכב קצת וגם ליהנות מטיולי נהיגה עם המשפחה גם מחוץ לגבולות בולגריה (עשיתי זאת בעבר עם המיאטה הפרטית שלי למי שלא יודע).

לפני 28 דקות, GTI33 כתב:

אחלה רעיון, ישנה RX8 שחורה שעדיין נוסעת על כבישי ארצנו, יתרה מזאת יש דורות נוספים שנוסעים כאן על כבישנו ומצויידים במנועים הרוטורים.

להבנתי השיפוץ פשוט (החלפת האטמים שמתבלים) אך מצריך אובר-אול שכזה בתדירות יחסית גבוהה.

אגב גם בכלים מל''ט או מזל''ט עושים שימוש במנועים הללו.

מדובר בהרפתקאה מגניבה, מרבית הJDM כבר נסקו מבחינת מחיר וזאת כנראה גם תנסוק בהמשך.

אני מכונאי בעברי וגם מאזדאי חזק, יודע להתעסק עם מפתחות (-:

אני לא מפחד משיפוץ מנוע, מה שגם זה לא אמור לקרות בתדירות גבוהה, עקב נסועה יחסית נמוכה (גם אם המכונית תהיה בארץ בסוף).

• אהבתי 1

פורסם

גם לי זה נשמע רעיון מגניב, גילי נאות אני מעריץ את הפשטות והלוגיקה של מנועי ונקל ורק חבל שלא הצליחו לייצר אותם יעילים יותר אנרגטית. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 3 שעות, Shmulik_Miata כתב:

אני לא מפחד משיפוץ מנוע, מה שגם זה לא אמור לקרות בתדירות גבוהה, עקב נסועה יחסית נמוכה (גם אם המכונית תהיה בארץ בסוף).

אם זה לא היית אתה, הייתי מנסה לשכנע אותך לא לעשות את זה. 

אני הסתכלתי פעם אחת על כמה מודעות, עשיתי חושבים והבנתי שזה ממש ממש לא בשבילי, במיוחד הקפריזות של המנוע הזה. ועוד אטמוספרי...

אם היה לי 10-15K יורו לזרוק, אולי.

image.png.7e220a6ea563ca25bf21db16c92aa351.png

המספר אומר הכול לגבי התחזוקה (PSDZ - פיזדייץ).

• מצחיק 4

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

במה ה rx8 טובה יותר מהדורות המוצלחים של ה mx5? (בכוונה לא מציין דור כזה או אחר). אם תגיד לי שזה רק בשביל הקלאסיקה והקסם של המנוע אז אחלה.

לטעמי במידה וההמתנה היא עשר שנים, הרבה מים יחלפו בנהר, לא הייתי מהמר על זה, אלא אם כן עלות הרכישה והאחסון מינימליים ולא יהיה סוף העולם במידה ומשהו יקרה במהלך הזמן הזה ולאחר עשור לא תוכל להביא את הרכב לארץ מסיבה כזו או אחרת.

Miata ND2

פורסם (נערך)

אין רציונל כלכלי, אלא רק רגש ואהבה למותג ולדגם. הלוואי והייתי יכול לרכוש את ה-RX7 אך בגלל עלויות מטורפות, זה מעבר ליכולת שלי. 

את ה-RX8 אני עוד יכול, העלויות יחסית נמוכות, יש לי סידור לאחסנת הרכב ובמקרה הכי גרוע, או שאפסיד את הכסף או שאצליח למכור ולצמצם את ההפסד.

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

פורסם

כל רכב מעניין ושמור עם מנוע בעירה פנימית שאפשר לקנות עכשיו ולחכות איתו לעוד 10 שנים זו השקעה מאוד מעניינת לפי דעתי.

ב2035 יפסיקו (לפחות לפי ההצהרות) למכור רכבים עם מנוע בעירה באירופה וישראל (עד כמה שאני יודע, לא יודע מה מתכנן שאר העולם), ולדעתי מאותו רגע הערך של הרכבים האלה רק יעלה.

ויעלה.

ויעלה.

עד שיאסרו להניע אותם.

פורסם
בתאריך 21.9.2023 בשעה 18:32, Shmulik_Miata כתב:

מחילה,
אם זו המטרה וזה האיש ואין חשיבות להגיון כלכלי אז אני חוזר בי... נשמע רעיון טוב.

• אחראי פורום
פורסם

אני מהרהר הרבה באופציה הזאת, אפילו בלי לנהוג בה בפעם במה שייצא. לאפסן ולייבא כשיתאפשר.

יותר מעניין אותי איך המכס יתעסק בזה.

בטווח השנים הזה בזמן הנוכחי יש רכבים שעלו מ-5000 דולר ל-20 וגם 50.

להבנתי הם יתמחרו לפי היקר ואז אני עם שיעור מכס גדול, לא מתוכנן ולא ידוע שיכול גם לטרפד את כל המהלך הזה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...