Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם

קניתי רכב יד שניה לפני כמה חודשים והגיע הזמן לטיפול שנתי.

פניתי למוסך ידוע ומוכר והציעו לי 600 שקל החלפת שמן ומסנן שמן. המחיר של החלפים הוא רק 280 שקל בחנות חלפים אז לוקחים לי שם 300 שח עבודה וזה נראה לי יקר בשביל רק החלפת שמן ומסנן..

רציתי לעשות את זה בעצמי כי אני מבין שזה לא עבודה קשה מידי (מצפייה ביוטיוב) ויש לי את הכלים בבית.

הבעיה היא שאין לי ג׳ק או רמפות כדי להרים את הרכב קצת בשביל להגיע לשם.

האם מכירים איזה מקום שאפשר להשכיר כאלה? או שעדיף לקנות?  בגדול אני חשוב שרמפות יהיה אידיאלי בגלל שזה קל לשימוש ודיי בטוח אבל הם גם די יקרות , ראיתי באיזה 500 שקל מינימום.

בלי קשר רציתי לשאול לגביי הרכב הזה ספציפית זה סיאט איביזה 2016 מנוע 1.0 טורבו.

1. השמן הוא 5w40 נכון ? והאם צריך להחליף גם את השייבה על הדרך ? הבנתי שזה מברזל בגרמניים ולא מחליפים אבל אולי טועה.
  2. צריך להדק את הבורג של של הניקוז שמן לאיזה שהוא torque ספציפי ? ואת המסנן אפשר להדק פשוט חזק עם היד ?
  3. המוסך אמר לי שמחליפים מסנן אויר למנוע רק פעם בשנתיים אמת?
  4. האם המחיר (600 שח) נראה לכם סביר?
  5. יש אולי איזה דרך יצירתית לעשות את כל זה בלי לקנות ציוד הגבהה ? (שהיא גם בטוחה)

תודה

פורסם

שמן לפי ספר רכב או שתשאל בחנות ממה תרכוש אותו. 

שייבה רצוי מאוד להחליף. 

יש חוזק סגירה, אני לא יודע מהו אולי אחרים יעזרו כאן. כל המוסכים לא סוגרים עם ידית מומנט אלא לפי רגש. 

מסנן אוויר מחליפים לפי הספר. אפשר גם במבט לראות מה מצבו. זה תלוי באזור הנהיגה וכמות הנסועה. 

600 ש"ח זה סביר מאוד בהנחה ומשתמשים במסנן מקורי ושמן איכותי. רוב המוסכים מתקינים מסנן מקורי אבל חלק גדול משתמשים בשמן לא איכותי. 

זו לא פעולה מאוד נוחה לביצוע, בטח לפעם הראשונה. זה מלכלך ויש צורך בפינוי השמן. יש צורך גם לרכוש מפתח לפילטר שמן כי לעיתים הוא סגור חזק מידי ולא ניתן לפתוח עם הידיים בלבד. 

לדעתי עדיף שתרכוש את המוצרים בעצמך ותיגש איתם למוסך להחלפה. יש מוסכים שיסכימו לבצע החלפת שמן ופילטר שמן בתמורה ל150-200 ש"ח, במוסך זה לוקח רבע שבע בערך ולדעתי האישית עדיף לשלם מאשר להסתבך. 

פורסם

המחיר לעבודה הוא מחיר סביר בהחלט. זאת החלטה שלך אם אתה רוצה להשאיר את הכסף אצלך בכיס ולנסות לעשות זאת בעצמך. 

בתור מי שעושה זאת כבר מספר שנים, אני ממליץ לך שאת הפעם הראשונה תעשה עם מישהו שכבר עשה זאת בעבר, ויוכל לעזור ולתת דגשים. 

זו פעולה לא מורכבת אבל עלולה להלחיץ/ להסתבך כשעושים אותה לבד בפעם הראשונה. 

אין אפשרות לבצע זאת מבלי להגביה אלא אם יש לך גישה לבור כמו במכוני הרישוי. 

בשום אופן אל "תחסוך" בבטיחות. 

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 4 שעות, שביט כתב:

המחיר לעבודה הוא מחיר סביר בהחלט. זאת החלטה שלך אם אתה רוצה להשאיר את הכסף אצלך בכיס ולנסות לעשות זאת בעצמך. 

בתור מי שעושה זאת כבר מספר שנים, אני ממליץ לך שאת הפעם הראשונה תעשה עם מישהו שכבר עשה זאת בעבר, ויוכל לעזור ולתת דגשים. 

זו פעולה לא מורכבת אבל עלולה להלחיץ/ להסתבך כשעושים אותה לבד בפעם הראשונה. 

אין אפשרות לבצע זאת מבלי להגביה אלא אם יש לך גישה לבור כמו במכוני הרישוי. 

בשום אופן אל "תחסוך" בבטיחות. 

בהצלחה

תודה שביט.

האם ניתן להשתמש במקרה הזה בג׳ק מספריים ? או שזה יהיה לגמרי לא בטוח?

פורסם

ממש לא!!

רק בוקים. בבטיחות לא מחפפים

כפי שכתבו, אם תקנה עכשיו זוג בוקים, זה יעלה לך כמו העבודה, אבל ישמש אותך גם בעתיד, כך שזה מחזיר את עצמו אחרי הטיפול הראשון.

בפעם הבאה תקנה ג'ק עגלה 😀

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

גק ובוקים. פעם ראשונה תעשה עם מישהו שמבין לא לעשות לבד. 

לגבי השאלות :

1.תבדוק מה התקן של השמן (מה שרשמת זאת צמיגות - יש גם תקן) לפי הספר רכב.

ושייבה לא חייב להחליף.

2.כן בדכ זה 15-20nm. לא חזק - כדי שההברגה לא תישבר. ואת הפילטר חזק עם היד ונגיעה עם כלי לתת חיזוק . שים שמן על הגומי לפני.

3.תלוי בנסועה.

4.כן

5. לא ניתן. אולי אם תעלה על חצי מדרכה גבוהה ותכנס מתחת. (עשיתי את זה פעם והיה לא נוח בעליל)

פורסם

כפי שאני יודע על מה שיש לי השמן הוא 

W-5-30 

דבר שני המחיר הוא מחיר סביר בהחלט 

ואם אתה בכול אופן אתה לא צריך לקנות רמפה 

כי יש לך את הג'ק של האוטו תרים את הצד הימני של האוטו מקדימה 

ותקופף כמה שניות כדי לשחרר את השמן

(בהחלט הטיפול עצמו הוא עניין של דקות אבל הייתי ממליץ לך

כי האוטו שלך הוא שנה קצת מתקדמת אז תשקיע כמה שקלים 

אם זה היה רכב ישן הייתי אומר לך תעשה רק בעצמך 

• תוכן חדש...