Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 4.11.2023 בשעה 11:24, bxgti כתב:

Bxgti חלום חיי …. למכירה ?

כרגע לא...

לפני 22 שעות, discoTD5 כתב:

לנצ'יה תמא סטיישן,

ראיתי אותה לפני חודשיים - שלושה, בדיוק באותו מקום.. 

פורסם (נערך)

אני עובר על התמונות כאן ושואל את עצמי 

מה כל כך מרגש  אותנו כשאחנו עוברים ליד רכב משנת 80?

הנוסטלגיה ?

הזכרונות?

גם ובעיקר אבל לא רק

אני בכ"א כל כך אהבתי את הפשטות הידיות הקצרות והמחודדות האלו

ידית הילוכים ארוכה דוושה קטנטנה 

מד מהירות עם אותיות גדולות 

אז אם אנחנו כל כך אוהבים את זה 

למה אין אף חברה שמיצרת רכב בפשטות הזו עם מינימום מחיר ומינימום עיצוב

במחיר שווה לכל כיס?

יהיה לזה שוק גם היום

עריכה אחרונה על ידי ידני
פורסם
לפני 6 דקות, ידני כתב:

רכב משנת 80?

לפני 6 דקות, ידני כתב:

ידית הילוכים ארוכה דוושה קטנטנה 

הלכתי לצלם לך את תא הנוסעים בקורבט

20231105_154325.jpg

לגבי המראה, לאורך השנים יש ניסיונות של עיצובי רטרו שמשתמשים בעיצוב אייקוני ישן כבסיס. פיאט 500, קרייזלר פיטי קרוזר, fj cruiser ואפילו הגימני שממשיך את מרושת אביו הסמוראי. אבל זה לעולם לא יוכל להיות זהה למקור מהרבה בחינות, חלקן בטיחותיות, חלקן טכנולוגיות וחלקן פשוט עיצוביות.

פורסם

כשהייתי תלמיד בי"ס יסודי ברעננה של תחילת-אמצע שנות התשעים, היה בית אחד ברחוב רמב"ם שלידו חנו suburban ו-trans am מיובאות אישית (עם סיומת 00). אני מבין בדיעבד שכנראה גר שם אקספאט כלשהו שהביא את המכוניות איתו מארה"ב, אבל קשה לי לתאר במילים עד כמה הן היו מיוחדות ושונות אז בנוף. זה נבע מכך שהייתי ילד, אבל גם מזה שלא היה אינטרנט ולא ידענו מה מתרחש מעבר לכפ"ס-הרצליה, כל עולמנו היה במרחק הליכה או נסיעה קצרה.

היום קשה להתרגש ככה. לא רק שיש פורום וקבוצות פייסבוק ומפגשים, אלא בחמש שנים האחרונות כבר אין שום דבר שאי אפשר להביא לארץ. אפילו הקולקציה של הקבלן ההוא מנתיבות כבר לא אקסקלוסיבית, כי כל מה שיש אצלו קיים בעוד עותקים ובד"כ אצל אנשים שמקור הכנסתם מוטל בספק. מצד אחד זה מעיד על התחזקות הכלכלה, אבל מצד שני אני מרגיש שמשהו שם הלך לאיבוד. עם כל היתרונות של החיים בעידן המודרני, הילדים שלנו כבר לא יתרגשו משום דבר כפי שאנחנו זכינו לעשות כשהיינו בגילם.

להבדיל, גם מותגי 'לואו קוסט' היו פעם נדירים בנוף הישראלי - אז בשנות התשעים היו דלתא וארו, בהמשך הגיעו פולונז ולאדה, ואז הקוריאנים הצטרפו בסביבות 94' - אבל שם זה פחות או יותר נגמר. היום ישראל הפכה להיות פח הזבל הקולקטיבי של תעשיית הרכב הסינית, עם עשרות מותגים של מכוניות ואופנועים שלא ברור אם ישרדו או מי יתן להם שירות בעוד חמש-עשר שנים. מדובר כנראה בתהליך טבעי, חלק מהפיכתן של מכוניות באופן כללי למוצר צריכה ולא משהו יוקרתי כמו פעם, אבל די עצוב לראות את כל זה מהצד.

IMG_7605-4-scaled-o5j7Qx.jpg?fit=940,705

1993-pontiac-firebird-trans-am-7.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

אתה לא צודק, ילדים מתלהבים מרכבי אספנות ורכבים יקרים בלי סוף. תעשה סיבוב בטיקטוק או שתצטרף אליי לסיבוב באחד מהרכבים ותווכח לגלות את המבטים...

פורסם
לפני 24 דקות, Derish כתב:

כשהייתי תלמיד בי"ס יסודי ברעננה של תחילת-אמצע שנות התשעים, היה בית אחד ברחוב רמב"ם שלידו חנו suburban ו-trans am מיובאות אישית (עם סיומת 00). אני מבין בדיעבד שכנראה גר שם אקספאט כלשהו שהביא את המכוניות איתו מארה"ב, אבל קשה לי לתאר במילים עד כמה הן היו מיוחדות ושונות אז בנוף. זה נבע מכך שהייתי ילד, אבל גם מזה שלא היה אינטרנט ולא ידענו מה מתרחש מעבר לכפ"ס-הרצליה, כל עולמנו היה במרחק הליכה או נסיעה קצרה.

היום קשה להתרגש ככה. לא רק שיש פורום וקבוצות פייסבוק ומפגשים, אלא בחמש שנים האחרונות כבר אין שום דבר שאי אפשר להביא לארץ. אפילו הקולקציה של הקבלן ההוא מנתיבות כבר לא אקסקלוסיבית, כי כל מה שיש אצלו קיים בעוד עותקים ובד"כ אצל אנשים שמקור הכנסתם מוטל בספק. מצד אחד זה מעיד על התחזקות הכלכלה, אבל מצד שני אני מרגיש שמשהו שם הלך לאיבוד. עם כל היתרונות של החיים בעידן המודרני, הילדים שלנו כבר לא יתרגשו משום דבר כפי שאנחנו זכינו לעשות כשהיינו בגילם.

להבדיל, גם מותגי 'לואו קוסט' היו פעם נדירים בנוף הישראלי - אז בשנות התשעים היו דלתא וארו, בהמשך הגיעו פולונז ולאדה, ואז הקוריאנים הצטרפו בסביבות 94' - אבל שם זה פחות או יותר נגמר. היום ישראל הפכה להיות פח הזבל הקולקטיבי של תעשיית הרכב הסינית, עם עשרות מותגים של מכוניות ואופנועים שלא ברור אם ישרדו או מי יתן להם שירות בעוד חמש-עשר שנים. מדובר כנראה בתהליך טבעי, חלק מהפיכתן של מכוניות באופן כללי למוצר צריכה ולא משהו יוקרתי כמו פעם, אבל די עצוב לראות את כל זה מהצד.

IMG_7605-4-scaled-o5j7Qx.jpg?fit=940,705

1993-pontiac-firebird-trans-am-7.jpg

גם אני בתור יליד רעננה וחולה בחיידק (גרתי ברחוב חנקין) הייתי נתקל ברכבים הללו ועוד הסברבן שייכת לדעתי לבעלים של ''מקום בלב''.

היו גם קוראדו שחורה שגרמה לי להאריך את הדרך הביתה, היה לי שכן ועודנו שם - אלפיסט שגר מולי והחזיק ב146 ובג'וניור.

שירוקו מהדור הראשון, טריומף TR6? קורבט C4, סיטרואן DS הייחודית, סדרה 7 E38 ועוד...

התרגשנו גם שפגשנו רכבי יוקרה או רכבי ספורט ייחודיים והאמת אני עדיין נלהב לפגוש בהם, במיוחד את הדגמים הישנים והפחות נפוצים של שנות ה90 וה80.

פורסם
לפני 23 דקות, GTI33 כתב:

גם אני בתור יליד רעננה וחולה בחיידק (גרתי ברחוב חנקין) הייתי נתקל ברכבים הללו ועוד הסברבן שייכת לדעתי לבעלים של ''מקום בלב''.

היו גם קוראדו שחורה שגרמה לי להאריך את הדרך הביתה, היה לי שכן ועודנו שם - אלפיסט שגר מולי והחזיק ב146 ובג'וניור.

שירוקו מהדור הראשון, טריומף TR6? קורבט C4, סיטרואן DS הייחודית, סדרה 7 E38 ועוד...

התרגשנו גם שפגשנו רכבי יוקרה או רכבי ספורט ייחודיים והאמת אני עדיין נלהב לפגוש בהם, במיוחד את הדגמים הישנים והפחות נפוצים של שנות ה90 וה80.

מסתבר שכולנו שכנים פה בתגובות... (לפחות היינו)

• מצחיק 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

מסתבר שכולנו שכנים פה בתגובות... (לפחות היינו)

לפני שלושים שנה ההורים שלנו יכלו להרשות לעצמם דירה או בית ברעננה, בעוד שאנחנו פה טוחנים מים על מחזור משכנתא בחריש ובשדרות. זה כבר שולח מסר הרבה פחות חיובי על הכלכלה הישראלית והתפתחותה מאז.

• אהבתי 2
  • מבאס 1
פורסם
לפני 17 דקות, Derish כתב:

לפני שלושים שנה ההורים שלנו יכלו להרשות לעצמם דירה או בית ברעננה, בעוד שאנחנו פה טוחנים מים על מחזור משכנתא בחריש ובשדרות. זה כבר שולח מסר הרבה פחות חיובי על הכלכלה הישראלית והתפתחותה מאז.

ההורים שלי לקחו משכנתה ב77 על דירה ברעננה, בוא נגיד שזה היה בתקופה מאוד בעייתית מבחינה כלכלית ואבא שלי לקח החלטה שבדיעבד הצילה אותו מחובות גדולים בתקופת האינפלציה.

אבל זה לשרשור אחר, הוא אגב מחזיק היום סוזוקי Sx4 בת 12, אז לא בטוח שהוא נהנה יותר 😃

פורסם
לפני 4 שעות, ידני כתב:

מה כל כך מרגש  אותנו כשאחנו עוברים ליד רכב משנת 80?

בן כמה אתה?

אם אתה בסביבות גיל 20-25, אתה כנראה לא תבין. 

מה שמרגש זה לפגוש מכוניות שראית סביבך כשהיית ילד. התרגשת והתלהבת מהן, חלמת עליהן. 

למישהו שהיום בן 65 נגיד, מכוניות משנות ה 80 גם לא נראות מי יודע מה מיוחדות כי הוא היה כבר מספיק מבוגר אז. הוא מתלהב ממכוניות יותר ישנות. 

• אהבתי 3

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

בן כמה אתה?

אם אתה בסביבות גיל 20-25, אתה כנראה לא תבין. 

מה שמרגש זה לפגוש מכוניות שראית סביבך כשהיית ילד. התרגשת והתלהבת מהן, חלמת עליהן. 

למישהו שהיום בן 65 נגיד, מכוניות משנות ה 80 גם לא נראות מי יודע מה מיוחדות כי הוא היה כבר מספיק מבוגר אז. הוא מתלהב ממכוניות יותר ישנות. 

אז גילוי נאות

מהפוסט אולי היה נשמע שאני בן 40+

אבל אני קרוב ל 30 

בילדות שלי הרכבים של שנות ה 90 היו סופר נפוצים

וגם פה ושם רכבים משנות ה 80 

כך שאצלי אולי זה יותר נוסטלגיה מאצל אחרים 

אבל אני נוכח שלא רק אני מתלהב מהשנתונים האלו אלא גם מבוגרים ממני 

מה שמוביל למסקנה שיש בהם  משהו כובש 

פורסם
לפני 25 דקות, ידני כתב:

בילדות שלי הרכבים של שנות ה 90 היו סופר נפוצים

וגם פה ושם רכבים משנות ה 80

נפוץ, כן.
אבל זה לא היה רכב החלומות שלך
אלא שריד מדור אחר שהעדפת לא ליסוע בו עקב גילו המתקדם

פורסם
לפני שעה, ידני כתב:

מה שמוביל למסקנה שיש בהם  משהו כובש

הם והתקופה שלהם. הכבישים ריקים אין פלאפונים  לא חסכו בחומרים  ככה שאתה מחזיק בכלי שמשדרג אותך. היום יש הרבה נטל ברכב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...