Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול משפחתי בקפריסין 2023

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, רגע אחרי יום כיפור נוסע בהרכב מלא לקפריסין, ל 8 ימים. 

פותח את השרשור כדי להתייעץ וכמובן כדי לעדכן אחרי שנחזור. 

התכנון לנחות בלרנקה, להשכיר רכב ולנסוע לוילה בכפר קטן צפון מערבית ללימסול, חצי הדרך בין הים לטרודוס. 

קודם כל לגבי ההשכרה, יש לי כרגע שתי הזמנות על הנייר, אחת בבאדג'ט ואחת בחברה שנקראת אסטרה,  אחת מהן אני צריך לבטל. 

אנחנו שישה, אחד עדיין בכסא. 

בשתי החברות מציעים Nissan Serena or similar, באסטרה רשום מפורשות גיר אוטומטי, בבאדג'ט לא מתחייבים.

ההפרש לרעת אסטרה הוא 170 יורו, אבל זה כולל את כל הביטוחים האפשריים. 

סה"כ מדובר אצלם על 990 יורו ל 8 ימים.

בבאדג'ט המחיר 820 יורו לפני SCDW ולפני Additional Damage Waiver. 

החזור אגב בשעה מוקדמת, כלומר אצטרך להחזיר את הרכב ב 5 בבוקר (סביר להניח שאין נציג בשעה הזו, לפחות באסטרה). 

תובנות לגבי אחת החברות? דעות? 

מבחינת התוכנית האומנתית, אנחנו לא מרודפי האטרקציות וגם לא טיילים דגולים. 

חשבתי על מוזיאון הרכב בלימסול, ביקור בגן החיות הקטן ששם, אחד מפארקי המים, לונב פארק באיה נאפה, סיבוב מפלים בטרודוס, מסעדות, וכמובן סיבוב קניון/קניונים (בנות בגיל העשרה). 

כל זה פרוס על פני 8 ימים. 

אני שוכח משהו? 

משהו שכדאי לדעתכם להוסיף/לבטל? 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

כן.

בדוק את הגרסאות שמציעים לך. יש להם נטיה להשכיר גרסאות עלובות אפילו ביחס לשנות השבעים (שכח ממולטימדיה או אפילו מנוע נורמלי).

מבחינת קניות זה לא בדיוק יעד אטרקטיבי.

אל תשכח שאתה נוסע בתקופה שמתחיל להיות קריר. בהרים זה כבר קר.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, SurfHigh כתב:

החזור אגב בשעה מוקדמת, כלומר אצטרך להחזיר את הרכב ב 5 בבוקר (סביר להניח שאין נציג בשעה הזו, לפחות באסטרה). 

תבדוק שיש תיבה להחזרת מפתחות.

אני ממליץ לקחת רכב עם ביטול השתתפות עצמית ולצלם אותו כשהוא חונה בחניון של חברת ההשכרה. רצוי גם לצלם את מד הדלק (אם לקחת רכב במדיניות של Full to full, מה שקורה בדרך כלל) ולשמור את קבלת התדלוק.

מוזיאון הרכב בלימסול נחמד לביקור של שעה או שעתיים, זה לא מוזיאון ברמה של מערב אירופה, אבל נחמד.

אכן עניין הרכבים להשכרה בקפריסין שונה מזה שרגילים אליו במערב או מרכז אירופה.

לא נדיר לראות שם רכבי השכרה שמתקרבים לגיל 10 או אפילו חצו את גיל 10 (זה ראיתי בעיקר בחברות המקומיות).

אני חושב שבמדינה כמו קפריסין (או בכל מדינה שבה נוהגים בצד הלא נכון של הכביש) הייתי לוקח רכב אוטומטי כדי להקל על עצמי.

מוזמן לקרוא את הסיכום שלי לגביי השכרת רכב בקפריסין.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חבר היה בפאפוס בשבוע שעבר ושכר רכב קטן מאיזו חברה מקומית, שקיבל עליה המלצה מעובד שלו.

הרכב שקיבל הלם את התיאורים של אותו עובד, לגבי הרכב שהוא שכר לפני למעלה מ3 שנים. הבחור חיפוש ומצא תמונה עם מספר הרישוי של הרכב והסתבר שזה בדיוק אותו הרכב.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אם אתם מחפשים משהו בסגנון של שרונה מרקט אבל ממש קטן, יש את https://www.limassolagora.com/

נחמד ויש גם מזגן ממה שאני זוכר. יש משחקייה קטנה ואני רואה שיש גם אירועים למבוגרים בלילה. 

למרות שזה קצת מרוחק מהמרינה עצמה, הדרך לשם נחמדה ומלאה בחנויות.

עד כמה משתלם לקנות שם, פחות התעסקתי בזה אבל כן ראיתי הרבה מבחר של חנויות ולא רק חנויות מזכרות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

כמו שכתבו בקפריסין רכבי ההשכרה הם מיושנים. לפעמים הם מגיעים לשם לצאת לפנסיה אחרי שבילו במקום אחר.

לי היה נסיון טוב עם payless. פתוחים 24 בלרנקה. הרכב היה די ישן וקצת חבוט אבל היה תקין מכנית וחשמלית.

אני גם ממליץ בחום על ביטוח מלא. גם אם אתה נהג מעולה הרפלקסים שלך לא יהיו אותו דבר במצבי קיצון. במיוחד באיזור הכפרי הכבישים צרים ומפותים, כך שרכב גדול יכול להיות מתאגר.

יש סיכוי לא רע שלאו תקבל דווקא את הרכב הזה, למרות שבקטגוריה הזו יותר קשה להם לשחק עם הגדלים.

איה נאפה די רחוקה ועם פקקים זו יכולה להיות נסיעה מעייפת.

בטרודוס יש לא מעט מסלולים סטייל "גליל עליון" אבל תקווה שלא ירד גשם ויהיה בוץ. שווה לעלות לאולימפוס גם אם אין שלג.

המסעדות בסדר, אבלא לא מצאתי אחת שיש מה לספר עליה (לטעמי).

קניות גם אין מה להתלהב, ולרנקה מאד הזכירה לי את אשדוד.

יש בכפרים הקטנים כל מיני מפעלים חצי-ביתיים של ריבות, מי ורדים ומזקקות. אם זה מעניין אותך אחפש ברשימות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 12 שעות, borsood כתב:

כמו שכתבו בקפריסין רכבי ההשכרה הם מיושנים. לפעמים הם מגיעים לשם לצאת לפנסיה אחרי שבילו במקום אחר.

לא יודע אם זה קורה בחברות הגדולות, אבל כשחיפשתי רכב להשכרה, הסתכלתי גם בתמונות בגוגל מאפס וכאלה.

מפה לשם, מסתבר שחלק מחברות ההשכרה המקומיות קונות רכבים מיפן, מסתבר שזה גם קיים אצלהם בשוק הפרטי,

מצאתי כל מיני אתרים בסגנון של יד 2 בקפריסין. רשום שהמכונית מיובאת ורואים שהמולטימדיה ביפנית.

אבל כמובן, יש מצב שבבאדג'ט או באוויס מקבלים שאריות ממדינות כמו אנגליה. אבל קשה לדעת.

היו גם רכבים חדשים יחסית בחברות ההשכרה הגדולות, אבל כמו שציינתי בפוסט שלי, רמות גימור מביכות שלא נתקלתי בהן הרבה זמן.

אם מישהו חושב שהרכבים בארץ מגיעים ברמת גימור נמוכה, שיחשוב שוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הם קונים את הרכבים חדשים. פשוט מזמינים את הגרסאות הכי בסיסיות.

כשעבדתי שם לפני כמה שניפ יצא לי לדבר על הנושא עם אחד המקומיים. הוא אמר שהם מזמינים גרסאות חלשות וערומות כי התייר רוצה רכב זול וחסכוני ועל זה הם מתחרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ששכרתי שמה פיקנטו לפני איזה חודשיים ונשבר לה הדוושת קלאץ' אחרי יום שמחתי שהזמנתי מsixt ולא מאיזה חברה קטנה כי תוך שעה הייתי באותו מקום עם גולף. לא יודע אם חברה קטנה היו מצליחים לתת לי שירות כזה, ועוד זה היה ביום ראשון.

אבל רוב הטיול הייתי בכבישים צרים בטרודוס והדוושה נשברה דווקא מול הכניסה למוזיאון מכוניות בלימסול, זה קצת היה לטובת כולם המיקום הנוח הזה לתקלה.

לנהוג בידני הפוך היה קל ושטויות, לא צריך לפחד מזה כאילו מי ישמע איזה סיפור, דיי להפחדות על דברים דביליים. קח את האוטו הכי זול שיש לך מספיק מקום בו ושיש ביטוח מלא בלי השתתפות עצמית, לפי דעתי. אז אין אבזור, למי אכפת.

מקומות שאהבתי שמה - כפר Kakopetria ממש יפה שווה להסתובב שמה.

בפאפוס אפשר לשכור טרקטורון ולנסוע חופשי איך שבא לך בכביש ובשטח, רק אל תגיע למצב שאתה על הצד בשיפוע גדול וכמעט מתהפך כמו שלי קרה :) תגיע בבוקר ואתה יכול לנסוע רוב היום, אני עשיתי טעות ובאתי באיזה 12 ובקושי רצו לתת לי כי זה אותו מחיר לחצי זמן מבחינתם.

• רעיון טוב! 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

הם קונים את הרכבים חדשים. פשוט מזמינים את הגרסאות הכי בסיסיות.

אז איך אתה מסביר את זה שאנשים מקבלים רכבים עם מערכות מולטימדיה ביפנית? וראיתי באמת שיש ייבוא של רכבים משומשים מיפן.

לפני 2 דקות, liorwohl כתב:

ששכרתי שמה פיקנטו לפני איזה חודשיים ונשבר לה הדוושת קלאץ' אחרי יום שמחתי שהזמנתי מsixt ולא מאיזה חברה קטנה כי תוך שעה הייתי באותו מקום עם גולף. לא יודע אם חברה קטנה היו מצליחים לתת לי שירות כזה, ועוד זה היה ביום ראשון.

יש בפייסבוק מישהו שקוראים לו יניב שמן, הוא מתעסק בהשכרות רכב בעיקר באיטליה, אבל גם בשאר אירופה.

ההמלצה שלו קשורה ממש למקרה שלך - לשכור מחברה גדולה עם הרבה סניפים, ואז גם אם יש תקלה יש מי שיגיע אליך או שיש סניף במרחק סביר שתוכל להגיע אליו (לא במקרה שלך כמובן).

אגב, זה ממש מרשים שביום ראשון קיבלת שירות מהיר ועוד שדרגו אותך.

לפני 5 דקות, liorwohl כתב:

לנהוג בידני הפוך היה קל ושטויות, לא צריך לפחד מזה כאילו מי ישמע איזה סיפור, דיי להפחדות על דברים דביליים. קח את האוטו הכי זול שיש לך מספיק מקום בו ושיש ביטוח מלא בלי השתתפות עצמית, לפי דעתי. אז אין אבזור, למי אכפת.

זה אתה יכול להגיד על עצמך.

אני יכול להגיד לך שבשבילי גם ככה הנהיגה בצד שמאל דרשה התייחסות שונה ויותר תשומת לב, אז עכשיו להתעסק גם בקלאץ' ובידית הילוכים (שנמצאת בצד הלא נכון) זו התעסקות מיותרת בשביל 10-12 יורו ליום. זה מאוד אינדיבידואלי כמובן.

פורסם

אם היית לוקח ידני היית רואה שזה שטויות. קל להכניס פחדים על כלום לראש.. בשניה שהייתי עם הפיקנטו בהרים שמה כבר עשיתי חריקות צמיגים בסיבובים כאילו זה נס הרים. בעיר נסעתי קצת יותר לאט כמו ישראלי פחדן ממוצע ובזה נגמר ההתרגלות. ברור שמדי פעם באתי לשים הילוך לא נכון, לא הייתי עושה מדידת זמנים שמה, אבל הגעתי ממקום למקום.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

יכול להיות.

עדיין בשביל פער יחסית קטן ליום, לא חושב שזה שווה לי. אבל אנחנו סוטים מהנושא של השרשור.

פורסם

@dorsht אמנם לא קפריסין - אבל חווייה מחברה גדולה בצרפת, לפני חודשיים.

כמה קילומטרים אחרי שיצאתי מתחנת ההשכרה ב-CDG נדלקה לי על מסך הרכב הודעה שבקרוב יהיה צורך להחליף שמן. כעבור יום ההודעה השתנתה לכך שנדרש שירות החלפת שמן מנוע, ושנגמרו המים למתזים. 

נכנסתי לסניף חברת ההשכרה ברואן. הנציגה הביאה מיכל "מים ורודים" ומילאה את השפריצר. כששאלתי לגבי השמן ענתה: "זו בעיה של הסניף ב-CDG. אם זה מפריע לך תכנס למוסך ותחליף על חשבונך". 

התעלמתי מההודעה, נסעתי עוד 1,000 ק"מ והחזרתי את הרכב עם ההתראה.

תרבות מוטורית של צרפת.

בכלל, הטיול הזה מצריך פוסט נפרד, כשיהיה לי חשק. חווית הנהיגה שם היתה מיוחדת, ולא לטובה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...