Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נקודת חשמל במחסן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 שאלות בנוגע לזה.

1.האם זה מונה משותף לבניין או החשמל על חשבוני,הבניין בן 5 אם זה רלוונטי (מעדיף לא לשאול את הועד את שאלת הקיטבג- חשוב לציין שכמובן שאני מעוניין שיהיה על חשבוני אחרת זה לא רלוונטי).

2.יש רק תאורה כמובן, לפני שאני מביא חשמלאי, לחבר לקו חשמל הקיים מכשיר של כ 1500-2000 וואט, יש סיכוי? 

לצורך השאלה אני מתלבט אם לקנות מכונת שטיפה על סוללה או על חשמל ולשלם לחשמלאי על נקודה, עדיין יצא יותר זול ממכונת שטיפה על סוללה, בגלל זה השאלה. 

מקריאה בגוגל אני מבין ש 2 השאלות הן לכאן או לכאן, כלומר יתכן שזה מונה משותף ויתכן והחוטים דקים ולא יעמדו בעומס כזה. או הפוך. אבל מעדיף לשאול פה כדי לצמצם את הסיכוי שאשלם ובסוף משהו לא יסתדר.

תודה!

Miata ND2

פורסם

אם היה מונה, היית יודע על כך מכיון שהיית נדרש לשלם.
בתור כלל אצבע... אז כנראה שאם יש כבר שקעים מטעם הקבלן אז כנראה שיש גם מונה וגם משלמים על הצריכה, אם יש רק תאורה אז זה כנראה על חשבון הצריכה הכללית של הבניין.

לגבי השאלה הנוספת, יש לי דעה וכבעל רישיון חשמל בעבר גם אפשרות לדעת לענות, אך התשובה הנכונה היא שזה יהיה גזל להפעיל מכשיר חשמלי על חשבון צריכת הזרם של הבניין.

פורסם

לפני הרבה שנים הקבלן התקין, לבקשתי, שקע חשמל במחסן שהיה מחובר לרשת המשותפת, שמתי שם מקרר קטן (והתחשבנתי עם שאר הדיירים לפי צריכה משוערת. סה"כ היה מדובר בסכומים קטנים מאד).

כמה שנים אח"כ קניתי דירה עם מחסן שגבל בה (קיר משותף) - הקבלן הסכים להעביר צנרת חשמל מהדירה למחסן אך סרב לחבר אותה, היה מדובר באיזו בעיה עם תקינת חשמל. בסופו של דבר ויתרתי על השקע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני 15 דקות, Ron Poh כתב:

אם היה מונה, היית יודע על כך מכיון שהיית נדרש לשלם.
בתור כלל אצבע... אז כנראה שאם יש כבר שקעים מטעם הקבלן אז כנראה שיש גם מונה וגם משלמים על הצריכה, אם יש רק תאורה אז זה כנראה על חשבון הצריכה הכללית של הבניין.

לגבי השאלה הנוספת, יש לי דעה וכבעל רישיון חשמל בעבר גם אפשרות לדעת לענות, אך התשובה הנכונה היא שזה יהיה גזל להפעיל מכשיר חשמלי על חשבון צריכת הזרם של הבניין.

אצלי בדירה הנוכחית המחסן מקבל הזנה מהדירה. אין מונה נוסף כמובן. אז אני מנחש שפות"ש התכוון לשאול אם זה המצב גם אצלו.

התשובה היא - תוריד את הראשי אצלך בדירה. אם אין חשמל במחסן, אז ההזנה מהדירה. אם יש חשמל - ההזנה מהמונה המשותף של הבנין

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

יש באלי אקספרס מתאמים.

אם פעם ב... משתמשים בגרניק למי אכפת?

הרי לא מתחשבנים על החשמל שלוקח למעלית להגיע לקומה 12 מול מי שגר בקומה השנייה...

מה שכן... אין הארקה ההספק המקסימלי דורש בדיקה 

IMG_5669.png

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הורדתי כבל XLPE ירוק מהדירה למחסן. לא היה קל מידי אבל גם לא קשה מידי. בניין בן 7.
שכנים זה דרעק. תשאל כמה שפחות ותנסה להסתדר בחשמל פרטי שלך מהבית.

אצלי באופן נקודתי החלק הקשה היה דווקא ביציאה מהדירה ועד ללובי הקומתי, יש שם כנראה איזה כיפוף בצינור מריכף בתוך התקרה (ממש כמה עשרות סנטימרים מהיציאה שלו בלובי הקומתי) וזה עיכב אותי לא מעט במטרה לנסות להעביר כבל ובסוף העברתי 3 חוטים עד ליציאה ומשם קופסת חיבורים עם כבל ירוק עד למטה (קומה 3 עד -1).

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כשבניתי יחד עם השכנים הרחבת חדרים לדירה עם מחסנים מתחתיהם, הכנסתי לחוזה מול הקבלן שיבנה לי שקעים במחסן שמחוברים ללוח הדירתי.

בזמן העבודה הייתי צריך להזכיר לו לפחות 3 פעמים, עיקם את הפרצוף ועשה בסוף שקעים על הטיח.

לכל שאר השכנים יש במחסנים תאורה בלבד שמחוברת למונה הוועד.

לא מבין איך בכלל חושבים לבנות מחסנים ללא שקעים אבל כנראה זה המקובל בארץ.

מבחינתי מדובר בצורך חיוני - כל השימוש בכלי עבודה חשמליים היה בזמנו במחסן, וגם הטענת מצברים לרכב.

לא רוצה לנסר או לעבוד עם דיסק באמצע הבית - במחסן יש לי שולחן עם מלחציים.

הייתה גם תקופה שחשמל המדרגות לא עבד במשך שבוע (שכן בנה סוכה, משך חשמל מהמדרגות וגשם גרם לקצר) ויכולתי להמשיך לעבוד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הכוונה "לקחת" את החשמל מנקודת התאורה? אני מניח שאלו חוטים של 1.5.

תבדוק איזה מא"ז בלוח הדירתי (אחד הבדיקה של אברגל לעיל) שייך לוץ

פורסם
בתאריך 10.8.2023 בשעה 18:44, Or05230 כתב:

לחבר לקו חשמל הקיים מכשיר של כ 1500-2000 וואט, יש סיכוי? 

אם רק הוא יעבוד (לא יחד עם מזגן, מכונת כביסה, מכונת תפירה, ספה, שולחן אלטע זאכן) אז לא אמורה להיות בעייה. 

בתאריך 10.8.2023 בשעה 18:44, Or05230 כתב:

לצורך השאלה אני מתלבט אם לקנות מכונת שטיפה על סוללה או על חשמל

חשמל. 

על חשמל. 

לא על סוללה. על חשמל. 

אולי בדגמי ההיי-אנד אין כמעט הבדל בין עצמה של סוללה לעצמה של מכשיר חשמלי, אבל בכל המכשירים שאני מכיר, יש הבדל תהומי. מכשיר מופעל סוללה יתקשה לספק את העוצמה שמכשיר חשמלי יכול לספק בקלילות. כך זה בדיוק גם עם הגרניק הנטען שלי, לא ציפיתי לגדולות ונצורות כי הוא סה"כ שטות נטענת ולא חשמלי- לצרכים שלי הוא מתאים, למרות שהוא חלש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 22 דקות, ברווז כתב:

אם רק הוא יעבוד (לא יחד עם מזגן, מכונת כביסה, מכונת תפירה, ספה, שולחן אלטע זאכן) אז לא אמורה להיות בעייה. 

חשמל. 

על חשמל. 

לא על סוללה. על חשמל. 

אולי בדגמי ההיי-אנד אין כמעט הבדל בין עצמה של סוללה לעצמה של מכשיר חשמלי, אבל בכל המכשירים שאני מכיר, יש הבדל תהומי. מכשיר מופעל סוללה יתקשה לספק את העוצמה שמכשיר חשמלי יכול לספק בקלילות. כך זה בדיוק גם עם הגרניק הנטען שלי, לא ציפיתי לגדולות ונצורות כי הוא סה"כ שטות נטענת ולא חשמלי- לצרכים שלי הוא מתאים, למרות שהוא חלש.

תודה. ה k2 battery נותן זרם מאוד חזק (והעלות בהתאם). אבל כמובן שבמחיר הזה אפשר לקחת דגם היי-אנד על חשמל ולקבל זרם הרבה יותר מטורף. אני כרגע עם worx על סוללות שמבחינתי הוא טוב אבל אשמח להשתדרג.

ותודה לכולם, כפי שרשמתי אני לא מעוניין לקחת חשמל על חשבון אחרים ולא מעוניין להתעסק עם הוועד, אז אבדוק אם זה מחובר למונה שלי ואם כן אזמין חשמלאי שיבדוק כמה וואט אפשר להשתמש.

Miata ND2

פורסם
לפני שעה, Or05230 כתב:

אני כרגע עם worx על סוללות

גם אני. מצויין לשטוף את הסבון מהאוטו, לא יותר :LOL:

והעניין הוא לא כמה וואט, אלא כמה אמפר אתה צורך (בגדול). אלא אם כן מדובר על חוטי חשמל דקיקים וענתיקות שעשויים מבד, ונתיך של 2A בארון חשמל, לא אמורה להיות לך בעייה- מאחר וציינת שמדובר על בניין בן 5, אני משוכנע שלא כך המקרה. 

החשמלאי יוכל גם לענות לך אם החשמל הוא שלך או משותף של הבניין. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אצלנו זה סרט רציני, יש חניון משותף ל4 בניינים, הרבה אנשים סגרו חניות או חצי חניה כי היה שם שטח לטובת מחסן, החשמל בחניון משותף לארבעת הבניינים, כל מי שבנה מחסן קיבל דרישה להתקנת מונה.

זה לא עצר אורחים מזדמנים לחבר את הרכב שלהם לחשמל של החניון ופשוט לגנוב את כולם.

בכל אופן, בבניין עצמו יש 3 מחסנים בסך הכל כשאחד שייך לי, החשמל של הבניין - ביקשתי שיעשו את זה על הלוח שלי שהרי הוא מרוחק סך הכל כמה מטרים מהלוח שלי אבל לא נתנו, עכשיו נתקעתי כי זה מקום קלאסי למקפיא.

מבאס ממש, להבנתי זה ככה בהרבה בניינים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)

אם הלוח שלך במרחק של מטרים ספורים מהמחסן אני לא רואה מניעה להביא חשמלאי שיוציא לך קו פרטי

כדי להוזיל עלויות אתה יכול (אם יש לך הידע הכלים והרצון) לסייע בחציבות קידוחים וסלילת הקו, כך שישאר לחשמלאי רק החיבורים

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...